van piše: ↑utorak, 18. apr. 2023. u 06:28h
Погледаш на нету како се мења . За блокирање радилице убазиш у брзину ,стисне неко кочницу а ти одвијај . Обележи како стоје ременице зупчастог и каиш на њима пре скидања . Не могу да се сетим да ли има репере у виду тачки на ременицама . Било би лепо да мотор поставиш у горњу мртву тачку на првом цилиндру пре скидања каиша .
Што се тиче расхладне течности , ако је имаш у посуди , није никакав проблем ако цури по мало . Наравно немој да возиш у недоглед ,среди то , али ти кажем ако се није прегрејао , ништа му није . Неће му ништа бити и ако крене да кува а ти станеш . Беће му нешто ако наставиш да возиш а он се прегрејао .
Елем какао знаш да је пумпа лоша , јел испод ње капље ? Зетецима пропиша кућиште термостата , поготову гумица на поклопцу термостата .
Dobra ideja za odvrtanje srafa...

.
Sto se tice repera,imam "alat" za blokadu bregastih (obican flah 4mm),za GMT na radilici sraf M6 radi odlicno posao.
Bas na pumpi je procureo,vidi se odozdo pored remenice da kaplje,i tu pravi baru.
Oko kucista termostata je sve suvo.
Jedino me buni (plasi) taj vazduh i nadimanje creva.
Zamenicu tu pumpu na ovaj ili onaj nacin,ako to nadimanje bude prisutno i dalje onda jbg...dihtung ili glava 100%.
GLUPO PITANJE:
Dal' je moguce da zbog pumpe koja curi,po malo u radu motora ulazi vazduh u sistem?
P.S. Ogradio sam se da je pitanje glupo

.