Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kljuc nece da okrene na kontakt bravi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Igorconi1991
Poruka: 9
Član foruma od: ponedeljak, 6. apr. 2020. u 14:39h
Kontakt:

Kljuc nece da okrene na kontakt bravi

Poruka od Igorconi1991 » petak, 26. maj 2023. u 22:34h

Kljuc teze otvara centralnu bravu i bravu za gorivo kad treba da se otključa, na gepeku i haubi otvara normalno, ali najveći problem je da i kontakt bravi nece da okrene ni na jedan zubu, a kamoli da upalim kontakt. Stavio Wd, pokušavao levo desno, vadio kljuc i nista? Sta je problem?
:clap:

Radivoje82
Poruka: 16
Član foruma od: utorak, 16. maj 2023. u 05:00h

Re: Kljuc nece da okrene na kontakt bravi

Poruka od Radivoje82 » petak, 26. maj 2023. u 22:35h

Koji auto?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Igorconi1991
Kontakt:

Poruka od Igorconi1991 » petak, 26. maj 2023. u 22:36h

U pitanju je Ford Focus 1.8tdci 2004,Mk 1,jedan kljuc inače imam i nemam daljinsko, vec sve s jednim kljucem

Radivoje82

Poruka od Radivoje82 » petak, 26. maj 2023. u 22:39h

Ja sam na fiesti 2001 imao problem sa centralnom bravom, kasnije ugradio modul za daljinsko a kad i on nije radio vise prestao sam da zakljucavam auto. Sa paljenem nisam imao problema.

Igorconi1991
Kontakt:

Poruka od Igorconi1991 » petak, 26. maj 2023. u 22:46h

Radivoje82 piše:
petak, 26. maj 2023. u 22:39h
Ja sam na fiesti 2001 imao problem sa centralnom bravom, kasnije ugradio modul za daljinsko a kad i on nije radio vise prestao sam da zakljucavam auto. Sa paljenem nisam imao problema.

Ma otključavam auto, doduše malo teze, par puta okrenem i otključa, ali pocelo na kontakt bravi da zeza, da keckam tamo vamo 1 minut i onda cakne ključ sve do veceras kad sam 1 h pokušavao, stavljao i Wd i apsolutno ništa.

Radivoje82

Poruka od Radivoje82 » petak, 26. maj 2023. u 22:48h

Vidi to sa nekim strucnijim. I mene je tako zezala malo po malo centralna brava dok nije potpuno otkazala.

mbole
Poruka: 14974
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 26. maj 2023. u 23:04h

Najpre.. ne brkajte centralnu bravu sa ovim.
Centralna brava je elektricni uredjaj kojii odkljucava sva vrata, kada se otkljucaju jedna.
Da bi ona radila, prvo mora kljuc mehanicki da okrene bravu to jest, da otkljuca ta jedna vrata.
A ovde je problem upravo u tome da kljuc ne moze da se mehanicki okrene u bravi, pa ni ne dobacis do centralne.

Moraces da se druzis sa bravarom.
Lici da su se ulosci brava koji se najvise koriste (vrata i kontakt brava) jednostavno izlizali od upotrebe.
Plus se malo izlizao i kljuc.. i eto "dobitne kombinacije".

I nemojte se igrati sa tim da problem "resavate" tako sto ugradjujete daljinsko.
Prvi put kad vam se recimo isprazni aku, moracete da obijate auto. A to ce kostati mnogo vise nego sredjivanje brava.
Mehanicki kljuc mora uvek da radi. Daljinsko je samo dodatak radi komfora.
Djak pesak :)

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 27. maj 2023. u 20:28h

Излизао ти се кључи , и мени је било тако пре 5 година , таман толико је и мој ауто старији од твог . Ја сам отишао код кључара који ради кључеве од кола , он је гурнуо кључ у неки уређај , он му је исписао 3 могуће комбинације , човек је рекао 90 % је прва комбинација и по њој нарезао кључ . Пребацио чип из старог и рекао ако није та , онда дођи да нарежемо другу комбинацију . Кључ ради 5 година без проблема -

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“