PS. Da napomenem da sam promenio komplet kutiju sa osiguračima i relejima koja se nalazi ispod volana Slučajno sam imao) i opet sve isto. Hvala unapred na odgovoru.

Moderator: Dragomir
To me i buni jer nikakve mi logike nema da pumpa i ventilator rade paralelno. Inače svi releji su u kabini ispod volana osim jednog koji se nalazi kod akumulatora (zeleni) i taj je spojen sa + akumulatora i druga strana na vent. i dve tanke žice koje inače aktiviraju relej one vode u snop koji ide dale u kabinu. (tamo im se gubi svaki trag hehe) Ako je neko imao sličnu situaciju neka napiše, živcira me to, a da pravim neke dodatne prekidače, to bih ostavio kao poslednju soluciju. Motor je EFI
Istina. To sam se uverio sasvim slučajno kad mi je riknula sijalica fara. znaci kad sam skinuo onaj poklopac, i samo prišao rukom da skinem sijalicu, izolacija se bukvalno prosula u komadiće dužine 2-3mm, tako da sam komplet taj set žica od džeka na faru do sijalica (pozicija, kratko dugo) morao menjati.
Izvini molim te ako smaram, zaista mi nije namera. Pogledao sam žice kako si rekao i sa zelenog releja idu (govorim o pobudi) dve žice cno crvena i neka ljubičasto crna, ugl. ta crno crvena ide na jedan sivi džek i sa druge strane na tom pinu izlazi crno zelena, koja je 10-ak Cm, i vodi na drugi džek na kojem se ta (sad crno zelena) spaja sa Crno-plavom. Tako je baš fabrički. znači da li mi onda ostaje ona crno ljubičasta (tanja) da je eventualno problem?mbole piše: ↑utorak, 12. sep. 2023. u 10:40hTo je taj relej, i najverovatnije je problem na strani pobude, posto ona dolazi sa PCM-a isto kao i pobuda za relej pumpe, i to im je otprilike jedino zajednicko.
Proveri da li je crveno/crna zica koja dolazi na pin 2 tog zelenog releja, kratko spojena sa crno/plavom zicom koja dolazi na pin 2 releja pumpe.
A dalje... kopanje po instalaciji ti ne gine![]()