Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Felne i gume!

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
Zorole
Poruka: 207
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h

Felne i gume!

Poruka od Zorole » sreda, 28. apr. 2010. u 17:04h

Hteo bih mom Taunusu tc3 da kupim nove gume. Imam felne fabricke 13ce i gume 165, 70cm. Hteo bih stavim neke vece felne i gume ali sam cuo da tako mogu da sjebem trap i da je najbolje da teram po fabricki. E sad, hteo bih neko vase misljenje, jer bih hteo da stavim 14ce i gume 185, 195...sl. Koje biste mi felne i gume vi preporucili? Pozz!
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Felne i gume!

Poruka od van » četvrtak, 29. apr. 2010. u 15:47h

Ako ti je los trap , siroke gume i mali ET , mogu da ti naprave da uato se otima po putu kao jarac i da ti voznja bude stres a ne uzivanje . Mali zatur tocka( los trap) + veliki nagib tocka ( los trap ili spusteno vesanje napred )+ los pravac tockova ( nenastelovan trap ) , mali ET , i siroke gume ( preko 185 ) ti dovode od ovog efekta . Sve zavisi od kombinacije faktora . Mozes da stavis i 205 gume i da auto se ponasa odlicno , samo je malo tezi na volanu kad motas u mestu .
Prvo namesti trap , pogotovu selenblokve gornjih viljuski, posto se oni izoblice i viljuska ude unapred pa ti se promeni zatur tocka . Nagib tocka je do sivh selenblokova na viljuskama , i do kugli . Pozeljno bi bilo da prednju viljusku postavis sto je vise moguce napred , a gornje unazad . Tako ces povecati zatur , koji je isti sto i nagib viljuske na motoru ili biciklu ( on da je drzanje pravca i vracanje volana ) .

Zorole

Poruka od Zorole » ponedeljak, 3. maj 2010. u 19:09h

Da li mozda znas gde mogu da nedjem zadji kocioni cilindar za Taunusa, ali nije standardne velicine. Veci su cilindri i pravugaonog oblika je ulaz u leziste (nije okrugli). Dobosi su isto veci kao da je sa nekog snaznijeg motora. I koliko im se otprilike krece cena? Pozz

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » utorak, 4. maj 2010. u 18:28h

uglavnom su pozadi bile 2 mere precnika cilindara 1mera za cetvrtake i 2 mera za sesatake i neke jace cetvrtake
vidi prodavnice ima ih po radnjama novih ,par stotina dinara su novi
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Zorole

Poruka od Zorole » sreda, 5. maj 2010. u 15:09h

Uzo sam juce cilindar. Kostao me je 600 din.nov. Inace nije sa cetvrtaka, jer kad sam hteo da mu stavim polovni (dobar) sa Taunusa 1.6, videli smo, da je ovaj moj veci i ima drugacije leziste a i dobosi su primetno veci nego sa cetvrtaka. Balans stangla je takodje deblja. Cudi me jer kad sam ga uzeo u njemu je bio motor 1.3 koji je produvao. Gazda mi je rekao da je imao prvobitno 2.3 v6. Sad ga vozim na 1.6gl. Ne znam da li cu imati nekakvih problema u buduce. Sad mi je nova briga kondenzator. Ovaj moj vrisnuo. Trazio sam u par prodavnica i nemaju. Nude mi za VW. Ako neko zna gde da nadjem nek mi javi!

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » sreda, 5. maj 2010. u 20:02h

ima gde hoces,a te za vw obidji jer za ta kola se prodaju stvari koje su najeftinije koje postoje na svetu,a za kondenzator da li ces da ga platis 80 ili 250din za opasan ovaj u mom avataru ,taman na najskupljem mestu,ovaj prvi se vozi 2 nedelje ,a ovaj drugi skoro dok si ziv ,a nemoras da se kunes u njega,nego nastavis dalje da zivis
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“