Sierra 4x4 i Taunus TC3
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: petak, 11. dec. 2009. u 14:22h
Sierra 4x4 i Taunus TC3
Ljudi treba mi savijet vezano za Sierru 4x4. Naime u prilici sam da kupim jednu 4x4 a imam taunusa TC 3 iz 1979, pa me zanima dali se moze sierrina mehanika prepakovati na njega i kolika je to zezancija. Mislim dali pase? Ako je neko imao slicno iskustvo molim za savjet. Hvala unaprijed!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Sierra 4x4 i Taunus TC3
Ne može, jer imaju konstrukciono totalno drugačije trapove, Taunus napred ima "kobru" a pozadi krutu osovinu, a Sierra napred McPhearson a pozadi nezavisno vešanje, veličine i načini kačenja su totalno drugačiji.
Motor može, ali tu onda ide baš dosta kompliekovanih prepravki ako ti u svom imaš rednog četvrtaka, trebaće ti ceo zadnji trap od Taunus koji je nosio V6, nosači za motor, širenje tunela za menjač i kardan, pumpa za gorivo električna na rezervoaru.... Vervoatno i akrburator i usisna grana za motor iz Sierre jer je K-glava na njemu sigurno umrla...
U svakom slučaju mnogo ozbiljna i poprilično skupa rabota.
Motor može, ali tu onda ide baš dosta kompliekovanih prepravki ako ti u svom imaš rednog četvrtaka, trebaće ti ceo zadnji trap od Taunus koji je nosio V6, nosači za motor, širenje tunela za menjač i kardan, pumpa za gorivo električna na rezervoaru.... Vervoatno i akrburator i usisna grana za motor iz Sierre jer je K-glava na njemu sigurno umrla...
U svakom slučaju mnogo ozbiljna i poprilično skupa rabota.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Nije odgovorio da li je u pitanju Sierra sa v6 motorom ili 2.0 dohc ?
A i drugi problem u vezi sa 4x4 pogonom jeste manjak delova a ništa ne paše od obične Sierre što se tiče mehanike
Prilično golema zajebancija i ne dobijaš ništa spektakularno... draž Taunusa jeste u zadnjoj vuči
A i drugi problem u vezi sa 4x4 pogonom jeste manjak delova a ništa ne paše od obične Sierre što se tiče mehanike

Prilično golema zajebancija i ne dobijaš ništa spektakularno... draž Taunusa jeste u zadnjoj vuči

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Mislim , može sve , ali to nije šraf na šraf , nego ozbiljna prepravka . Motor možeš da staviš bez problema ,u tunelu nema dovaljno mesta za 4x4 menjač , pa mora da se proširuje . Ako hoćeš sierinu zadnju osovinu , moraš da prepravljaš pod u zadnjem delu da omogućiš kačenje osovine , koja se kači na 3 mesta . Ni ovo nije neki preterani problem , ali je prednji kraj horor . Taunus ima prednji most koji nosi sve , na putu poluosovina ti je prvo sam most ,pa opruge i amortizeri , pa onda moraju da idu sierini rukavci u koje idu poluosovine , pa nešto da se izmišlja i za gornju viljušku . Druga opcija je da probaš da instaliraš sierin prednji most , i da ugradiš koševe , i onda ćeš imati komplet prednje vešanje od siere ....
Inače koliko para je ta siera ?
Inače koliko para je ta siera ?
Poslednja izmena: van, na dan četvrtak, 12. avg. 2010. u 12:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
4x4 Sierra ima dosta toga drugačijeg od obične Sierre: diskove, sve opruge, osicilujuća ramena, svi ležajevi, plus napred imaš poluosovine sa homokinetičkim zglobovima...
Jel u pitanju neki stranac ili neka naša domaća leš?
Jel u pitanju neki stranac ili neka naša domaća leš?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: petak, 11. dec. 2009. u 14:22h
E ljudi hvala vam mnogo na strucnim savjetima mnogo mi je pomoglo. U sustini to je bila samo ideja jer obaj moj 1.6 vec umire, poceo trositi ulja oko 3 litra na 4000 km pa se nudila neka siarra. Ozbiljno razmisljam da ubacim klasicni 2.0 karburatorski motor is Sierre, scorpia ili granade. Dobro su se pokazali na plinu. U svakom slucaju mnogo hvala!!!!
- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h