Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Radar detektor

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Radar detektor

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 23. sep. 2010. u 01:00h

Ima li ko iskustva sa radar detektorima i kakva su (tj koji je model). Razmisljao sam nesto da kupim neki dobar al me paralelno interesuje jel ce da radi ako treba ako ga sakrijem negde dobro ili je neophodno da džedži na šoferci.
hvala

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Re: Radar detektor

Poruka od ace1 » četvrtak, 23. sep. 2010. u 01:08h

zanimaju mene iskustva starijih modela,neko kaze da su stari zastareli,a neko kaze da ima nekih starih modela koji su bolji od novijih nize klase
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 23. sep. 2010. u 01:13h

Jel su oni zabranjeni po novom ili ne? Znam da je bilo price, ali ne znam sta je bilo od toga na kraju.
Samo da vas podsetim da je ovo forum otvorenog tipa tj svako moze da cita ovo, ako su zabranjeni :D
Fiesta!!

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » četvrtak, 23. sep. 2010. u 01:35h

posto smo mi demokratsko drustvo to ti je ona varijanta nisi kriv dok te ne uvate ili ???? hahahaha hahahaha
e sad mi ovde diskutujemo o iskustvima,pa kome smeta nek ide u policiju smileychar022
mene licno zanima jel ga neko krio-ugradjivao dikektno ispod table ili u tabli
dosta ozbiljnih novih vozila ga ima fabricki ugradjenog,takoda je preko dozvoljena upotreba
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 23. sep. 2010. u 01:46h

ace1 piše:posto smo mi demokratsko drustvo to ti je ona varijanta nisi kriv dok te ne uvate ili ???? hahahaha hahahaha
e sad mi ovde diskutujemo o iskustvima,pa kome smeta nek ide u policiju smileychar022
mene licno zanima jel ga neko krio-ugradjivao dikektno ispod table ili u tabli
dosta ozbiljnih novih vozila ga ima fabricki ugradjenog,takoda je preko dozvoljena upotreba
ne razumem se u tematiku mnogo i pokusavam da saznam informacije. Kod nas to nije dozvoljeno koliko ja znam,a u vecini normalnih drzava jeste.tj tamo gde im nije cilj da te oderu za novac vec da uticu na sigurnost saobracaja. Ti ako si normalan ces na svaki njegov pisak smanjiti brzinu, tj postize se slicna efekat kao da je policija tu (ako vec ides brzo). Takođe, svako jutro se objavljuje raspored radara kod nas ako sam dobro shvatio,tako da ne vidim u cemu je razlika.

tacno je i da mnoga vozila ga imaju ugrađenog a mene osim toga zanima jos jedna stvar,a to je jel on mora da radi na kablu za struju ili moze na bateriju?

U stvari, dve stvari,ako mora na struju non stop, interesuje me jel ima neki konvertor za punjac z upravljac da bi mogao vise uređaja da nakacim odjednom? ( Radar, GPS,upaljac, osvetljenje dodatno...ili bilo sta drugo sto trazi struju sa istog izvora).

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 23. sep. 2010. u 06:32h

Što se antiradara tiče (i detektora i jammer-a), ZOBS ih eksplicitno zabranjuje u bilo kom obliku:
Члан 29.
У возилу се у саобраћају на путу не сме користити, нити налазити, уређај односно средство, којим се може откривати или ометати рад уређаја за мерење брзине кретања возила, односно других уређаја намењених за откривање и документовање прекршаја.
Забрањено је стављати у промет и рекламирати уређаје и предмете из става 1. овог члана.

Казне:
* Поседовање у возилу (6.000 - 20.000 динара и три казнена поена),
* Коришћење (15.000 - 30.000 динара, шест казнених поена и најмање три месеца заштитне мере забране управљања моторним возилом.),
* Продаја и рекламирање – привредни преступ (правно лице 300.000 до 2.500.000 дин, одговорно лице 20.000 - 200.000).
Ovo drugo što tražiš naravno postoji, http://www.google.com/search?q=produzni+auto+upaljac

Ima ih u najrazličitijim varijantama, solo produžni, dupli, ovakav...

Slika
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 23. sep. 2010. u 07:05h

Imam ja iskustva s tim, odnosno ćale je uzeo ali sam ga i ja malo koristio i dok sam se vozio s njim pa znam nešto. Ali da napomenem ovo je samo deketor, ne ometač.
Ćale je uzeo neki prije 4-5 godina ne znam tačno model, znam je marka Whistler.
Detektuje onaj stari radar, a i lasere (to je onaj što drži u ruci ''pištolj''). Onaj stari radar će da detektuje čak kad bi ga stavio u gepek, jer se dešavalo da počne da svira, a policije nigdje, a onda tek poslje kilometar iza krivine oni čuče u žbunju s radarom. :D
Laser otkriva s lakoćom, ali mora da bude šoferci, tj. da ima optičku vidljivost može da bude gore dole bilo gdje samo da ''vidi'' kroz šoferku. Problem kod lasera je to što ti pandur već mjeri brzinu kad počne da pišti, jer taj laser nije uvjek uključen i naciljan na tebe, zato čim počne da pišti maksimalno po kočnici. :D Ćale nekoliko puta izbjegao da plati kaznu tako. Ali je i takođe platio kaznu jer magarac nije ni mjerio, nego je ostala brzina od nekoga ranije, al' da je normalna država mogao bi se raspravljat s njim, ovako ćuti i plati.
No problem su ovi novi radari na tronošcu, protiv njih još uvjek ne znam da ima ljeka. Oni ne šalju nikakav signal prema vozilu kao prethodna dva, nego samo na osnovu slikanja slično kao fotoaparat izmejere brzinu.
Takođe dešava se nekada da počne da pišti ali to budu kratko ako naiđeš pored nekog objekta koji ima senzore za alarm, ili pišti npr. u Hrvatskoj su postavili na naplatnim kućicama neke odašiljače tako da pišti i razbudi vozača u slučaju da je zadrjemao.
Samo je kod nas to zabranjeno jer su kriminalci na čelu države, u inostarnstvu je poželjno da se ti uređaju koriste. Razlozi su da policija ne bi mogla da mulja sa mjerenjima, onda postavljaju na mjestima lažne signale radara, postavljaju takođe signale na autoputevima u blizini naplatnih rampi, većih ukrštanja gdje je moguća gužva i sporije se vozi pa da neko ne bi zadrjemao i napravao dar mar. Zato se i u nekim autima ugrađuje fabrički.

E sad samo da napomenem, kad je kupio taj detektor dobili smo neki tekst gdje opisuje način rada radara i one mitove o varanju radara.
Tako da ona fora sa CD-om na unutrašnjem retrovizoru je truba. Čak šta više može još lakše da mjeri brzinu jer laserski zrak koji se odbija od auto bolje će da se odbija od CD-a. :D Najčešće kad mjeri brinu laserom nišani na talbicu jer ona najbolje odbija. I što više hroma na autu to gore. mrgreen Takođe i onaj mit sa nekom bojom koja neutrališe radar je truba, do neke mjere mat crna otežava i mjerenje traje duže, ali i dalje nisi zaštićen od radara. :D Takođe je teže izmjerit auta sa niskom siluetom npr. Mazda RX-7 ali ista stvar kao i sa mat crnom opet će izmjeriti.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 28. sep. 2010. u 20:08h

hvala na detljanom postu. Utekao mi radar detektor na online aukciji,taj koji sam hteo :(

Odgovori

Povratak na „Svaštara“