Polovnjaci - diskusija
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Polovnjaci - diskusija
Au izludecu u potrazi za fokusom,prvo gledao dizele pa na kraju kad razmislim mozda je bolje uzeti benzinjaru,koji se benzinac pokazao dobar,valja li 1.6 16v ?
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Savet !!! Fokus 1.8tdci valja-ne valja
polako, nekupuj nijedan dok ti se nesvidi, nezuri, ako nije hitno, i uzmi obavezno dobro ocuvanog forda, neisplati se forda sredjivati, ja bih ipak uzeo dizela, jeftinije odrzavanje i manje trosi, sam najbolje znas sta vise volis i sta ti treba, ali obavezno kada ga pregledas ali dobro, teraj i majstor da ga pregleda, pregledaj ga u fulu.....
sacekaj jos 20 tak dana pasce cene jos, februar je.....
sacekaj jos 20 tak dana pasce cene jos, februar je.....
-
Ja sam ti kao dete,nemam vremena da cekam,moram da ga kupim il da crknem,uskoro ce mozda neko okupljanje a ja nemam forda gears
- darko darko
pa i ja godinu dana sam jurio pa odustao, bas me briga ionako je pala cena za 2000 evra za taj sto sam jurio, imam jos onog modea, isto sluzi kao nov, ionako sam presao za 2 godine 30 000, ako zatreba 100 000 km godisnje lako cu, takav sam i ja, ali kad kupim posle prodje frka, posle ti je zao sto nisi izabrao lepo, polako, najdi pravog da se navozas ko covek, neide bre ford na okupljanje nego ti .....
razmisli sta bi voleo da vozis i to juri ali u savrsenom stanju...
razmisli sta bi voleo da vozis i to juri ali u savrsenom stanju...
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Jedino moje iskustvo sa kupovinom "starijih" auta sa malom kilometrazom jeste to da kad ga pocnes ozbiljno i intezivno voziti sve se poraspada , kugle , spone itd..
To je 10 godina star auto , vise je stajao nego sto je vozen i onda kad ga pocnes voziti posle nekog izvesnog vremena nastanu problemi , desavalo mi se vise puta , zadnji put sa nissan-om , doduse daleko vise km je imao kad sam ga uzeo ali je stajao 10 godina , prakticno nevozen , pa onda filteri , veliki servis , stabilizatori , sileni gluposti , suma sumarum 1000 eur sam uterao u dobar auto da bi ga mogao normalno voziti.
Ne kazem da bi se to obavezno desilo sa ovim focus-om , ali je moguce.
To je 10 godina star auto , vise je stajao nego sto je vozen i onda kad ga pocnes voziti posle nekog izvesnog vremena nastanu problemi , desavalo mi se vise puta , zadnji put sa nissan-om , doduse daleko vise km je imao kad sam ga uzeo ali je stajao 10 godina , prakticno nevozen , pa onda filteri , veliki servis , stabilizatori , sileni gluposti , suma sumarum 1000 eur sam uterao u dobar auto da bi ga mogao normalno voziti.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- darko darko
nelogicno ali istinito, kada sam prelazio od 200 do 400 km dnevno nista mu nije falilo, sad kada ga palim svaki 5 dan da odem do prodavnice, samo gledam kako nemoze ni da napuni akumulator, kada ga vozis svaki dan ti i odrzavas znas sta mu fali...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Slazem se sa Taunusom 17m, nista ne mora da bude, ali auto kad dugo stoji u principu je vise stete nego koristi. Osim kugli, spona, stabilizatora, silena i sl. hoce da popucaju creva, probiju razni dihtunzi i semerinzi itd (moj slucaj na Peugeotu).
Sto se tice Focusa benzinca 1.6, ja se nisam ni sekunde pokajao sto sam uzeo njega a ne dizela, pogotovo citajuci ovde na forumu sve potencijalne probleme i kvarove, kao i cenu njihovog otklanjanja. Naravno, sve zavisi od primerka do primerka...
Benzinac nema ta medju ubrzanja kao dizel i vise trosi (mada meni ni to nije nesto strasno - grad sa klimom oko 10 lit, kombinovana voznja leti 7, sad zimi 7,6 lit) ali je sigurno povoljniji za odrzavanje, a i drasticno je tisi u kabini.
E sad...
Sto se tice Focusa benzinca 1.6, ja se nisam ni sekunde pokajao sto sam uzeo njega a ne dizela, pogotovo citajuci ovde na forumu sve potencijalne probleme i kvarove, kao i cenu njihovog otklanjanja. Naravno, sve zavisi od primerka do primerka...
Benzinac nema ta medju ubrzanja kao dizel i vise trosi (mada meni ni to nije nesto strasno - grad sa klimom oko 10 lit, kombinovana voznja leti 7, sad zimi 7,6 lit) ali je sigurno povoljniji za odrzavanje, a i drasticno je tisi u kabini.
E sad...

-
E bravo batice,upravo to me je brinulo najvise,kilometraza je 99% ta mala ali pitanje je stajanja,svi gumeni delovi zastare,gume su njegove prve,kao nove ali su 10 godina stare,tako da je to mac sa dve ostrice...Taunus 17m piše:Jedino moje iskustvo sa kupovinom "starijih" auta sa malom kilometrazom jeste to da kad ga pocnes ozbiljno i intezivno voziti sve se poraspada , kugle , spone itd..
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ja cu ti isto potvrditi pricu o "ustajalom" autu. Moj Focus je stajao jedno godinu i duze u hangaru. Nije mogao da se registruje, zbog nekih izmena u zakonu, pa kad su prebacili na Euro 3 moglo je. Elem, posle prvih 100 km, menjane su kocnice, lezajevi, lambda sonda, veliki servis i tako dalje. Unutra je bio kao da se macka omacila, morao je i da se riba komplet unutra. Cak je i prozor spao prvim pritiskom na dugme.
Prica o kilometrazi je uvek diskutabilna. Nije isto preci 200 000 km na autoputu pod tempomatom, ili 100 000 u nekoj polu gradskoj voznji. Koliko puta je njakan menjac, ubrzanje / kocenje, upali / ugasi, otvori / zatvori, sedni / ustani, zagrej / ohladi, skreni / okreni... i tako u krug.Auto koji je presao dosta km na auto putu nema toliko cimanja.
Ja bih se uvek kladio na ovaj sa vise km po auto putu.
Prica o kilometrazi je uvek diskutabilna. Nije isto preci 200 000 km na autoputu pod tempomatom, ili 100 000 u nekoj polu gradskoj voznji. Koliko puta je njakan menjac, ubrzanje / kocenje, upali / ugasi, otvori / zatvori, sedni / ustani, zagrej / ohladi, skreni / okreni... i tako u krug.Auto koji je presao dosta km na auto putu nema toliko cimanja.
Ja bih se uvek kladio na ovaj sa vise km po auto putu.
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Mogu samo da potvrdim totijevu priču o benzincu 1.6 16v.
Moja preporuka, ja sam prešao 8000 km do sada, bez problema, a i ako ih bude reše se za male pare.
Pravoi da ti kažem nešto mi je sumnjiva priča o autu koji je prešao 23k km,
za 3500 evra.
Moja preporuka, ja sam prešao 8000 km do sada, bez problema, a i ako ih bude reše se za male pare.
za 3500 evra.
-
I meni je bila,ali sam otisao da vidim auto,iznutra,spolja,kanal,za neverovati,gledao sam detalje,iz kanala,99% je to to,a sad zasto je toliko malo presao pojma nemam,cak je i carinjen na tu kilometrazu.
- darko darko
bas tako, samo sto sam ja preso sa mojim dizelom 330 000 km bez otvaranja motora, a ni dizne ni pumpa nisu dirane, pritom je sa 5 godina starosti uvezen iz holandije, i jos uvek pali normalno na minusu, bitno ti je samo da nekupis dizela od nekoga kao sto sam ja jurio posao kolima, lako ces da prtovalis, auto izgleda kao da je pao sa beogradjankemilanbil piše:Mogu samo da potvrdim totijevu priču o benzincu 1.6 16v.
za 3500 evra.

pola njih na forumu kvarove na dizelima imaju slicne, juce su ih kupili danas nece da pali..... vid budale
- milanbil
Tačno! Ti dizeli mogu mnogo da teraju, ali je u Srbiji mnogo veća verovatnoća da kupiš dizela sa realnih 300000 - 400000 km,darko darko piše: bas tako, samo sto sam ja preso sa mojim dizelom 330 000 km bez otvaranja motora, a ni dizne ni pumpa nisu dirane, pritom je sa 5 godina starosti uvezen iz holandije, i jos uvek pali normalno na minusu, bitno ti je samo da nekupis dizela od nekoga kao sto sam ja jurio posao kolima, lako ces da prtovalis, auto izgleda kao da je pao sa beogradjanke, namas svecice, kablove, potrosnje......
pola njih na forumu kvarove na dizelima imaju slicne, juce su ih kupili danas nece da pali..... vid budale
a na satu vraćeno kao 170 000 ili bezobraznih 80 000km. A što je najgore ne izgledaju baš tako loše. Nalickani.
Naravno, postoji verovatnoća da je gore pomenuta kilometraža tačna, ali za to povedi nekog islkusnog majstora da proveri.
- darko darko
Pa to i pricam, moj sam nasao da pise 270 000, ja sam morao da menjam enterijer odmah, puklo je vozacevo sediste, e sada mozda su radili oni motor, cisto sumnjam da je presao preko 600 000 sa jednim motorem, dobro ja sam ga odrzavao po ps dok sam gazio veliku kilometrazu.....
zato kazem, neka bude dobar, i nebrini, nisu svi losi, ja sam eskorta nasao da nemozes da verujes u kakvom stanju......
zato kazem, neka bude dobar, i nebrini, nisu svi losi, ja sam eskorta nasao da nemozes da verujes u kakvom stanju......
Poslednja izmena: darko darko, na dan četvrtak, 3. feb. 2011. u 21:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- milanbil
Brate, znači ti si uvezao auto star pet godina sa 270 000 km, a mi verujemo da smo kupili auto star 10 godina sa pređenih 150 000.darko darko piše:Pa to i pricam, moj sam nasao na 270 000, ja sam morao da menjam enterijer odmah, puklo je vozacevo sediste, e sada mozda su radili oni motor, cisto sumnjam da je presao preko 600 000 sa jednim motorem, dobro ja sam ga odrzavao po ps dok sam gazio veliku kilometrazu.....
Treba imati sreće, ako je sudeći po ovome.

- darko darko
pazi uzeo sam eskorta 87 1,8d, bio je kao nov, odlican motor, mozda je imao lupam 120 000 16 godina star, exstra stanje stvarno, e snjim nisam uspeo da predjem 105 000, crko je nije hteo da pali, nista nije valjao, ali ovaj je super, i 1,6 d 86 je bio odlican motor, taj je bio neunistivi, a nevidim na forumu da se neko zalio na njega, i mali potrosac,i po meni i agresivniji nego 1,8 d , palio je pri kraju na minusu exstra pa i kada je motor bio pri kraju, cak i sestra ima kao moj 18 td ali ima 55 moj ima 66 kw i mnogo je bolji od 55 kw, zasto neznam, zavisi koja generacija, kao je odradjen.....
sad ovi noviji, verujem da su mnogo bolji 1,8 i 2,0 od 1,6 pricam za dizele, ali videcemo......
sad ovi noviji, verujem da su mnogo bolji 1,8 i 2,0 od 1,6 pricam za dizele, ali videcemo......
Poslednja izmena: darko darko, na dan četvrtak, 3. feb. 2011. u 22:06h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- darko darko
pa nema on ekonomsko opravdanje da kupi takav nov auto dizel a da neprodje tu kilometrazu, tako je holandija i italija, samo sto italijani mnogo gore odrzavaju, a sada su se i nemci iskvarili...........milanbil piše:
Brate, znači ti si uvezao auto star pet godina sa 270 000 km, a mi verujemo da smo kupili auto star 10 godina sa pređenih 150 000.
Treba imati sreće, ako je sudeći po ovome.
- milanbil
Šta ceniš, jel se i napolju vraća kilometraža ili samo kod nas?
Kakvi su Slovenci po tom pitanju?
- darko darko
neznam, ja sam menjao jednom godinje auto, kod mondea sam se zadzao, ja samo znam da sam se namucio sa ogromnom kilometrazom, tih dana kada sam imao posla, ja vozim nerazumem se u sverc automobila, pa verovatno, bezobrazni su oni po meni, nemci su najbolji, ali uvek postoji ali .....
hteo sam da kazem da je bolje kupiti recimo 16 d stari nego malo noviji 1,8 d -ima dosta toga do modela takodje, neki trpe kilometrazu i gazenje, a neki model cuvas a nemoze da traje, a isti proizvodjac, znaci moras dobro da pazis u vezi polovljaka, a prednost je to sto kod polovnjaka mozes da saznas koji model valja koji ne......
hteo sam da kazem da je bolje kupiti recimo 16 d stari nego malo noviji 1,8 d -ima dosta toga do modela takodje, neki trpe kilometrazu i gazenje, a neki model cuvas a nemoze da traje, a isti proizvodjac, znaci moras dobro da pazis u vezi polovljaka, a prednost je to sto kod polovnjaka mozes da saznas koji model valja koji ne......
-
"SLOVENCI",u zivotu vise nebi kupio auto tamo,lazovi,prevaranti,uvaljivaci,gori su od nas dvesta puta,tri auta sam uvezao iz slovenije i sva trojica slovenaca su me ponesto za...ebala.....a kilometrazu svi dizu i spustaju.milanbil piše:Šta ceniš, jel se i napolju vraća kilometraža ili samo kod nas?
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Zbog najstrozih i najzahtevnijih tehnickih pregleda, najbolji su automobili iz Svajcarske.
A servisne knjizice koje idu uz auto uglavnom zaboravi. Mogu da se nabave za 10-ak evra, a u njima mozes svasta da vidis:
-svi servisi upisani istom hemijskom
-razliciti pecati i hemijske, a isti potpis za svih npr. 10 godina odrzavanja
-auto je npr. sa severa Italije, a servisi po pecatima mu radjeni u nekom mestu na jugu Italije
:-| :-| :-|
itd, itd....
A servisne knjizice koje idu uz auto uglavnom zaboravi. Mogu da se nabave za 10-ak evra, a u njima mozes svasta da vidis:
-svi servisi upisani istom hemijskom
-razliciti pecati i hemijske, a isti potpis za svih npr. 10 godina odrzavanja
-auto je npr. sa severa Italije, a servisi po pecatima mu radjeni u nekom mestu na jugu Italije
:-| :-| :-|
itd, itd....

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Svi 'steluju' kilometrazu. Kod novijih vozila je malko teze, ali kada auto dodje u situaciju da treba da se proda... za nesto novca, sve se uglavnom moze.
Cuvena izjava Henry Ford-a da je 'najbolji auto, nov auto' jos uvek vazi, bez obzira sto ljudi sa pravom misle da su se nekada automobili kvalitetnije izradjivali.
Cuvena izjava Henry Ford-a da je 'najbolji auto, nov auto' jos uvek vazi, bez obzira sto ljudi sa pravom misle da su se nekada automobili kvalitetnije izradjivali.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
imas negde moj post o vracanju kilometraze,SVi vracaju kilomerazu.Prosta racunica,auto koji je presao malo prekomilanbil piše:Šta ceniš, jel se i napolju vraća kilometraža ili samo kod nas?
kosta vise nego ovde,kako to da kod nas su jeftinija kola nego preko???
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- milanbil
Jasno ko dan, aki mi ne želimo da shvatimo. vid budalemacaneli piše:imas negde moj post o vracanju kilometraze,SVi vracaju kilomerazu.Prosta racunica,auto koji je presao malo prekomilanbil piše:Šta ceniš, jel se i napolju vraća kilometraža ili samo kod nas?
kosta vise nego ovde,kako to da kod nas su jeftinija kola nego preko???
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Ja jedino još uvek ne razumem zašto ljudi pri kupovini i dalje uzimaju kilometražu kao bitan faktor. I više je nego poznato da se kilometraža vraća. Neki pri uvozu dižu zbog carine, pa posle spuštaju zbog prodaje. U celoj toj papazjaniji više niko ne može da uđe u trag koja je prava kilometraža. To jedino, ako čovek ima sreće, pa da proveri u ovlašćenom servisu pri kojoj kilometraži je rađen poslednji servis pre nego što je dovezen u Srbiju.
Ja sam nedavno pazario Focusa 1.9 TDCI i uopšte se nisam obazirao na kilometar sat. Ok, pogledao sam, piše 148.000, carinjen na 183.000 (što je verovatno i realno), ali pošto znam da su TDCI motori ipak dobri i pouzdani i mogu dosta da pređu, jedino relevantno mi je bilo TRENUTNO stanje motora i celokupnog auta.
Na žalost, činjenica je da su na placevima automobili sa pravom kilometražom retkost i osvrtanje na kilometražu pri kupovini, svaki ozbiljan kupac bi trebao da izbegde. Jedino je merodavno trenutno stanje, presudna je reč dobrog majstora, pa posle neka je sa srećom i šta Bog da. A da je najbolji auto nov auto, uvek će tako biti.
Ja sam nedavno pazario Focusa 1.9 TDCI i uopšte se nisam obazirao na kilometar sat. Ok, pogledao sam, piše 148.000, carinjen na 183.000 (što je verovatno i realno), ali pošto znam da su TDCI motori ipak dobri i pouzdani i mogu dosta da pređu, jedino relevantno mi je bilo TRENUTNO stanje motora i celokupnog auta.
Na žalost, činjenica je da su na placevima automobili sa pravom kilometražom retkost i osvrtanje na kilometražu pri kupovini, svaki ozbiljan kupac bi trebao da izbegde. Jedino je merodavno trenutno stanje, presudna je reč dobrog majstora, pa posle neka je sa srećom i šta Bog da. A da je najbolji auto nov auto, uvek će tako biti.