Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Capri Mk3

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
Joe
Poruka: 30
Član foruma od: četvrtak, 13. maj 2010. u 15:04h

Ford Capri Mk3

Poruka od Joe » subota, 7. maj 2011. u 23:35h

Posto se capri kiselio godinu dana u dvoristu red je bio da vidim sta cu sa njim.Danas poceo da vadim enterijer,namucih se oko sedista.Uglavnom rezultati su....
Paaaa,Kamenko i kremenko,slikacu sutra .Na prvi pogled fale:rubovi,pragovi,oni coskovi pozadi,pola patosa....
Jel' su kod caprija krila fabricki zavarena,jedno je vario neki "majstor",vidi se,ali drugo izgleda kao fabricki? Ako jesu koji je najbezbolniji nacin za skidanje?

A da,inace je u pitanju Capri mk3 1980 godiste,1600 ccm,i kako mi se cini u saobracajnoj pise 62kw,sto mi je bilo cudno malo.Evo kako je izgledao danas pre pocetka kupusanja
Slika

Imam i njegov branik,ali mu fale migavci i plastike sa strane,a ovaj bio u gepeku,pa se elektricaru vise slagao uz traktorske migavce koje mu je nabudzio,to se sve ionako skidamstavljeno samo da bi mogao da se vozi posto je imao jos mesec dana registracije kad sam ga uzeo.
Udavih u prvom postu.Sutra ce vise slika i pocinjem da pisem redom :)

retromad
Poruka: 132
Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h

Re: Ford Capri Mk3

Poruka od retromad » nedelja, 8. maj 2011. u 10:47h

Izgleda ko dobra baza, glavno da je kompletan. Krila su varena tvornički, a branik šta imaš mi pari od caprija mk2 (prednji). Imaš 1.6 motore od 72 mislim i 88ks u njemu, tako da je u prometnoj 62kw tu negdi :)

Joe

Poruka od Joe » nedelja, 8. maj 2011. u 11:00h

Imam i zadnji branij od dvojke,nije u nekom stanju ali moze da posluzi,ako uopste stavljam banike njih cu da stavim,oni njegovi mu nekako ubijaju dusu.
Ma nije bas toliko dobar kao sto izgleda,slikacu kasnije,dosta je truo,i ovaj deo gde je gitovana hauba je bio udaren pa lose uradjen.

Kako najlakse da skinem krila? Verujem da bi trebalo da se razbuse punktovi,ali se ne vide bas.
Evo i slika od malopre

Slika Slika Slika
Slika Slika

milivojekg
Poruka: 252
Član foruma od: subota, 27. mar. 2010. u 18:08h

Poruka od milivojekg » nedelja, 8. maj 2011. u 18:53h

Pozdrav iz Kragujevca i samo napred sa radovima! thumbsuph

retromad
Poruka: 132
Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h

Poruka od retromad » nedelja, 8. maj 2011. u 20:10h

Čekić i klin i deri! Ili brusilica brzinski, pa kako tio draže :rotfl: Pobrusi kit ako ga je nabaca za vidit punktove.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 8. maj 2011. u 23:24h

Auu pa tebi ne daj Bože da je otkazala kočnica samo proturiš nogu kroz onu rupu i kočiš nogom. mrgreen
Srećno s radovim! thumbsuph
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Joe

Poruka od Joe » nedelja, 8. maj 2011. u 23:37h

Ma toga uopste nije bilo,tu je lim izgledao skoro ceo,samo je bio crn,dok ga nisam pipnuo cekicem,onda se napravio na prasinu.
Ma to nije strasno,kako god da ga zavaris nema gde.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 9. maj 2011. u 09:55h

Очисти боју са крила на споју и полакораѕбушуј пунктове.Има да се купи и специјална бургија за то , али може и обична 10мм бургија за челик .
Код неког лимара направи профиле који су ти потребни , и немој да правиш флеке , него без пардона одради велико парче или профил у целој дужини ...

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » ponedeljak, 9. maj 2011. u 10:15h

Bice posla na ovom kapriu...na slici sa krilom se vidi da je isto vareno sa kosem,sto ce reci da je vec skidano pa mi se cini da nece biti prica sa punktovanjem vec ce morati brusilica i sjekac ali ti dodje na isto,s tim sto ga vise izdeformises pa slabis lim ispravljajuci ga...budes li gledao koliko ima posla na njemu,batalices ga,samo ti svaki dan uradi po jedan dio,jednu rupu,isjeci sve sto ne valja pa iskroji nov komad i zavari,zamazi osnovnom i neka ceka farbanje... hoces li uopste sam raditi ili ces ga gurnuti nekom u garazu?

Joe

Poruka od Joe » ponedeljak, 9. maj 2011. u 11:45h

Jedno krilo je vareno jer je udaren u tu stranu pa je mnogo traljavo odradjen.Drugo je fabricki punktovano.
Ako izuzmemo to sto je udaren u levo krilo (doduse malo jace,slikacu detaljnije) i sto su mu bila ulubljena desna vrata cin mi se da auto nikad nije varen,koliko sam uspeo da vidim irubovi i pragovi su fabricki kao i patos (ono sto je od njih ostalo).
Radicu ga sam,uz vasu pomoc u vidu saveta nadam se. Iskreno limari koje ja znam i mogu da platim ili se ne bi zezali sa ovako necim jer ima mnogo posla ili bi ga uradili gore nego ja. Sto rece goja,svaki dan po jednu zakrpu i bice gotovo preko leta.
E sad,u golasu imaju rubove,pragove i one zadnje uglove.Sa tim sto im pragovi nisu fabricki,nego je samo savijen lim (pa ne znam da li da im dajem oko 1500 dinara za komad ili da nadjem nekog ovde ko moze da mi ih savije? Lokalni majstor za oluke ima masinu za savijanje,ali mislim da ne moze da savija deblje od0.8 a i ne znam da li moze da izvuce onu oblinu.

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 9. maj 2011. u 11:54h

Idi u Jeep comerrce uzmes lim koji hoces 1800 din otprilike tabla 1 mm, secenje mislim do 50 din jedan rez savijanje oko 80 din po bigu, das im meru i ne boli te glava. Nijedan limar nece da ti savija na apipongu deblji lim od 0.5 mm i to sranje nemoj ni da stavljas.
Ovo za savijanje su ravni rubovi nista drugo ...

Joe

Poruka od Joe » ponedeljak, 9. maj 2011. u 12:38h

KAd ne upisah lokaciju u profil. Ja sam iz Nisa.A ne znam ovde ni jednu slicnu firmu.

Sad zvao Golas,prag 154,rub 2230,zadnji uglovi p0 1850 dinara.

Joe

Poruka od Joe » petak, 13. maj 2011. u 16:47h

Zeza me vreme,posto radm napolje cekam da se stabilizuje pa krenem sa ozbiljnijim radovima.
Kako se skidaju zadnja bocna stakla,jel mi se cini ili su lepljena?
Od cega li su ovi rubovi ?

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » subota, 14. maj 2011. u 00:32h

od seljackog golf-a :(
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Joe

Poruka od Joe » subota, 14. maj 2011. u 01:16h

Hm,pa ne lice,vidjao golfove rubove na raznoraznom vozilima.Mozda je jos nesto dodatno radjeno sa njima.

Jel' si pogledao za onaj ablender?

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » subota, 14. maj 2011. u 09:37h

tu je ceka
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Joe

Poruka od Joe » ponedeljak, 30. maj 2011. u 22:20h

Iscupao danas masinu,i rasturio ostalo,i naravno okupala nas kisa.
Jos nisam nasao nekog ko je voljan da savija limove.

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 30. maj 2011. u 22:32h

Da ti preporucim majstora koji je meni radio auto , ne vredi suvise ste daleko , samo mogu da ti kazem sretno u potrazi i daljim radovima thumbsuph
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Joe

Poruka od Joe » utorak, 6. dec. 2011. u 23:05h

Cisto da kazem da Capri nije zavrsio na otpadu i da se nije odustalo od njega.
Nego se vezbam na tudjim kolima dok ne pocnem da radim caprija :D
Izvario kadeta suzu,par jugica i sad radim drugovog kadeta b.
Uzeo i jedan scorpio za delove ( u zamenu za krpljenje suze),neka mutljavina,bio 2.9 automatik a sad je 2.0 sa karburatorom i petostepenim menjacem,ali dobro,posluzice.Uzeo i ventilirajuce diskove i celjusti sa siere.
MUka je sto radim napolje pa ce capri verovatno da ceka prolece.Osim ako ne improvizujem nesto.Sta da radim kad je moj deda pravio garazu za juga,a kako mi se cini otac za biciklu.

Inace mi savili pragove i unutrasnje pragove.I unakazili ih.Greota za lim.razumem da pogrese ugao ali da pogrese dimenzije za delove gde lim ide ravno....jos ih savili delova.Nisu mogli na dva metra nego na po metar...Nema veze,cekic pa ce da se iskoristi i taj lim negde.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“