Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Klima,focus mk1 2000 godiste

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Klima,focus mk1 2000 godiste

Poruka od goja » ponedeljak, 16. maj 2011. u 00:38h

Naime,za manje od dvije godine na fokusu sam 2 puta punio klimu i evo sad je opwt mrtva,ne hladi ama bas ni malo.cinjenica je da pusta rashladni fluid,posto je oba puta po punjenju radila ko blesava i vremenom umire pa sam se ja potkovao teoretski da vidim o cemu se zapravo radi i mislim da nije to toliki bauk samo treba da se posveti tome paznja.ni jedan put nije provjeravano dali sistem pusta ni zasto iako se to moze na vise nacina uraditi.e sad,posto ima razlike u kompresorima pa samim tim i vise mogucnosti za kvarove istih kao i drugih mogucnosti da sistem ne radi,trebalo bi da znam koji je sistem na fokusu kao i koji je kompresor na njemu pa bih zamolio sve koji znaju da napisu,treba sad meni ali ce svakom kad tad zapeti na ovom... dakle,postoje kompresori sa;
Klipovima
savijenim krilima(scroll) sanden
ljuljajucom plocom sanden
promjenjljivim(volumenom)hodom harisonv5
krilni panasonik
zatim,ne znam a ne mogu ni viditi koji je uopste sistem na njemu,OT ili TVX sistem?
skontao sam sve po pitanju oba fluida (mada se R-12 vise ni ne koristi) kao i oko sistema praznjenja/vakumiranja/punjenja i provjere fluida tj cjelog sistema...
zatim,ima li u bg servis koji je voljan da tome posveti paznju a ne samo da napune sistem posto nema vajde,jel...

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Klima,focus mk1 2000 godiste

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 16. maj 2011. u 07:49h

Kompresor u fokusu je specifican i radi na pricimpu dve "vijacne"ploce koje su medjusobno uzupcene.Najcesci kvar na fokusu je sam kompresor(na njemu su vidljivi tragovi curenja)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » ponedeljak, 16. maj 2011. u 12:22h

dvije ploce koje su medjusobno uzupcene...to je znaci ovaj sa ''ljuljajucom plocom'' posto jedini on ima tu plocu koja je nazubljena i koja mjenja ugao a drugi dio sa zubima nije bas ploca vec nesto vise ko deo klipa,jelda,Dragomire? kad kazes da se vide tragovi curenja na kompresoru,jel mislis konkretno na moj ili uopste na boljku ovih kompresora? koji je sistem na njemu? ot ili tvx? radis li ti servise klima?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 16. maj 2011. u 12:29h

Radim

Boljka tih kompresora je curenje
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

s4n1
Poruka: 4
Član foruma od: subota, 28. maj 2011. u 01:27h

Poruka od s4n1 » nedelja, 29. maj 2011. u 22:50h

Pitanje za Dragomira,imam problem isto sa kompresoorom kline na fokusu 2001 god,radio sam kompresor klime ali mi se sad desava ziimi kad upalim grijanje da cujem kompresor klime kako radi,jel to tako treba ili je problem u necemu?

popovicvl
Poruka: 5657
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 29. maj 2011. u 22:59h

Zimi moze da ti radi klima samo ako si usmerio duvanje na vetrobran. Zato i jeste zuto naznaceno. Tad se automatski pali klima bez obzira da li si je ti aktivirao na dugme. Klima isusuje vazduh i time brze susi vetrobran.

Meni klima radi na autu kao fizider, a u pitanju je Focus 1998. Auto je kod mene vec 6-7 godina i nikad nije punjena, servisirana ili nesto slicno.

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » ponedeljak, 30. maj 2011. u 12:23h

Piranje za Dragomira,
meni kompresor curi, majstor ga je pritego ali se curenje nastavilo! Klima radi, hladi, ali kontam da nece dugo! Pitanje je: da li ce dihtovanje kompresora koj epredlaze majstor biti od koristi (cuo sma dvojaka misljenja i pozitivna i negativna) i punjenje naravno. Takodje, zanima me da li smem da vozim tako i koristim klimu dok hladi pa da je punim i dihtujem kompresor kad sve iscuri, tj. kad prestane da hladi, da nece da zariba kompresor?
Hvala!

popovicvl
Poruka: 5657
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 30. maj 2011. u 13:00h

Jes da nisam Dragomir, ali mogu da ti iznesem moje misljenje. Kompresor ce sam prestati da radi kad pritisak u sistemu padne ispod dozvoljene granice.

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“