problem sa menjacem(sierra mk1)
Moderator: Dragomir
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
problem sa menjacem(sierra mk1)
U pitanju je N9 petobrzinski menjac koji normalno ulazi u sve brzine kada je auto ugasen.
E sad, ono sto mi nije jasno, pri otpustanju kvacila nece da krene, kao da je izbacen iz brzine.
Ustvari, krece samo u 4-toj brzini, to je ono sto me ustvari cudi...
Pa rekoh da pitam, mozda neko zna nesto u vezi toga.
E sad, ono sto mi nije jasno, pri otpustanju kvacila nece da krene, kao da je izbacen iz brzine.
Ustvari, krece samo u 4-toj brzini, to je ono sto me ustvari cudi...
Pa rekoh da pitam, mozda neko zna nesto u vezi toga.
- van
- VIP
- Poruka: 9055
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: problem sa menjacem(sierra mk1)
Да му ниси сјебао неки од преноса на снопове , па да се помоћно вратило и не окреће ? . 4 брзина је директна , 1:1 пренос и она само закључа улазну и излазну осовину. Све остале брзине иду преко зупчаника
- Deckonja
- Sierra junkie
Problem je sto nisam ja vozio taj auto, vec bivsi vlasnik koji se kune da je samo odjednom izgubio brzine.
Auto je provereno gazen a ovo sto kazes je verovatno tacno, nema drugog objasnjenja.
Ljudi prosto nisu svesni svoje besvesti i obicno daju nepotpune informacije...mislim na one koji naprave sebi problem.
Hvala van
Auto je provereno gazen a ovo sto kazes je verovatno tacno, nema drugog objasnjenja.
Ljudi prosto nisu svesni svoje besvesti i obicno daju nepotpune informacije...mislim na one koji naprave sebi problem.
Hvala van
- Dragomir
- Oficijalni serviser

- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Otisao zupcanik na spojnickoj ili na donjem snopu koji zupci u nju.A cetvrtu imas zato sto je direktna.Posavetuj se sa onim svojim drugaricama mozda ti pomognu 
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- mbole
- Poruka: 15169
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pa kidanje ricni se i ne desava "polako", to je "ili ima ili nema", kad ih otkine, otkine ih. Znaci nista te nije slagao.Deckonja piše:Problem je sto nisam ja vozio taj auto, vec bivsi vlasnik koji se kune da je samo odjednom izgubio brzine.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- Deckonja
- Sierra junkie