Poruka
od goja » nedelja, 13. jun 2010. u 12:15h
Prije par godina,u Bijeljini na putu za pavlovica cupriju organizirana je bila ''dragg race'',bilo je svakakvih masina ali od svih najvise sam se zagledao u opel kadetaC, i eskorta mk5,talijanskih tablica i natpisom na sebi ''meni sponzor ne treba''..opel je bio crvene boje,sa motorom od 3000ccm,nisam vidio motor ali sam cuo u kasnijim pricama,naime imao je i nitro,sto je bilo jedino od enterijera,ne racunajuci vozacevo sjedalo...elem,opel je vazio i za glavnog konkurenta za pobjednika,iz svake trke je izlazio ko pobjednik,isto kao i onaj eskort...I,u "polufinalu"pade na njih dvojicu trka,lik u eskortu se zajebo,nije ni opalio nitro,eskort ga je sjebo ko u prici,sav sam se bio najezio! kako se sjebo,ocekivao je da ce doci do finala i na samom kraju zveknuti nitro i oteti nagradu po pricama likova koji prate sve te trke,po ko zna koji put...ali vidis,stalno se nadje baja koji ima u rukavu neku zajebanu igracku...mani se ti tih kombinacija i sredi tog kaprija da budes prvi u selu...
To sto si skinuo sa motora glave je skroz jednostavno,nemas sta zeznuti,nisi ga razupcio,ne mozes da omanes ni u cemu niti da okrenes nesto naopacke...cak se i dihtunzi glava razlikuju...samo ti dobro ocisti blok od starog dihtunga,obavezno provjeri glave da se nisu pokrivile i nebi bilo lose da ti ih neko masinski strugne, uredi ventile ako se nisu pojele vodjice i sve sastavis za sat vremena,sa stelovanjem ventila...imas negdje objasnjeno kako ces ubosti razvodnik palenja,Van je meni objasnjavao,tu mozes malo da se zezas i da omanes ali nista strasno...
neces se razocarati u karburator,naravno ako je ispravan...