Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

capri za 402m

Motor, menjač i upravljačka jedinica.
nesabl
Poruka: 96
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 15:26h

Re: capri za 402m

Poruka od nesabl » ponedeljak, 17. maj 2010. u 18:34h

Ja cu za ova dva DHLA da vidim sa jednim momkom koji se nesto interesovao pa cu da ti javim.Mislim da od njega nema nista ali cisto da provjerim da ne budem papak kasnije :)
Sto se mene tice imamo deal thumbsuph
Ziv je Capri umro nije!
Slika

nesabl

Poruka od nesabl » utorak, 8. jun 2010. u 20:07h

Evo da se javim nakom male pauze...
Sada sam usao u kucu tako da vam pisem jos masnih ruku :)
Skinuo sam obe glave motora i imam sta da vidim.
Stubline cilindra,dihtunzi glava i ostala go..a su u extra stanju ali ono sto je meni izgleda pravilo problem jesu zapusene rupe od vode na dihtunzima.Od njih,recimo 20,zapuseno je bilo 15 ahahahahah
Nadam se da je to to sto je trosio vodu tj sto je dimio gust bijeli dim.
Radi sebe ipak cu sve izmjenjati posto mi je dosao komplet dihtunga za XR4i motor te sam dobio i neke cudne plastike :) Pogledajte i sami...
http://www.postimage.org/image.php?v=PqtGRwS
http://www.postimage.org/image.php?v=PqtH5uJ
http://www.postimage.org/image.php?v=PqtHprS
http://www.postimage.org/image.php?v=PqtHur9
http://www.postimage.org/image.php?v=PqtHEpJ
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 10. jun 2010. u 12:22h

Dihtunzi imaju manje rupa nego sto ima otvora na glavi i bloku , tako je . Te plastikice idi preko ventila . Ne mogu da se setim ako ide ,da li svi ventili imaju i gumice i plastikice , ili neki samo gumice , a neki plastikice ...

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » petak, 11. jun 2010. u 19:56h

Gumice ventila idu samo na usisne ventile,na izduvne idu ove bijele plastike i nista vise,kad skines opruge sve ce ti biti jasno...na vodjicama usisnih ventila ima leziste za gumicu a na izduvnim je to dosta deblje u samo ga prekriva ova plastika da ulje bas ne sliva niz tjelo ventila...

nesabl

Poruka od nesabl » subota, 12. jun 2010. u 12:32h

Hvala za info,evo spremam se da danas ili sutra to sve izmjenjam
par slicica kako izgleda to sve
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Ziv je Capri umro nije!
Slika

goja

Poruka od goja » subota, 12. jun 2010. u 19:47h

ono sto se osjeti pod prstima se ne vidi na slikama a skoro ni u zivo...nadji negdje noz od abrihtera i njim sastruzi ostatke starih dihtunga,nemoj spaklama to raditi...iz iskustva,kad budes stavljao dihtung usisne grane,obavezno namazi oko svake rupe usisa a pogotovo ona dva plutana djela na njemu,sve oko njih...ptilicno je krut i lako se lomi na perforiranim djelovima...

nesabl

Poruka od nesabl » subota, 12. jun 2010. u 20:27h

Hvala puno za sve ove informacije ali ako se sjetis jos cega oko ovog motora na sta treba paziti ti slobodno napisi.
Jest da neke stvari znam i sam ali samo ti pisi ako ti se da :)
Jbg nije sramota ne znati sramotaje ne htjeti znati tako da samo ti raspali meni ne smeta ;)
Ziv je Capri umro nije!
Slika

goja

Poruka od goja » subota, 12. jun 2010. u 21:45h

ma ne znam ni ja bog zna sta o tim motorima a i prosti su do kraja nego sam ja svoj dva puta otvarao pa znam za jadac...zamisli razocarenja kad ga skockas,klik na kljuc,on upali ko iz puske,pustis ga da radi 10 minuta i vidis da ti curi ulje na dihtungu usisa...a ako pusta,uglavnom tu pusta,na tim plutanim komadicima...da ne napisah ti,hermetikom ga namazi,crni...
kupi pastu za ventile i malo ih izvrti ako ih neces mjenjati...mene je licno svo vrijeme dok samprvi put radio oko njega kopkalo hoce li uopste vise raditi cekicko pa sam zbrzao sve a kad je na kraju svee ispalo ok bilo mi je zao sto nisam malo vise paznje posvetio samim ventilima...
imas li auto datu,znas li na koliko ces stezati srafove i kojim redosljedom i te zajeb....ije oko sklapanja kao i stelovanje ventila?

nesabl

Poruka od nesabl » subota, 12. jun 2010. u 21:53h

Imao sam je ali mi se komp sje..o tako da se nadam da cu se nekako snaci za te podatke oko stezanja... :(
Jel tvoj motor ostao K-glava ili si stavljao karburator?
Ziv je Capri umro nije!
Slika

goja

Poruka od goja » subota, 12. jun 2010. u 22:15h

karburator... bio i ostao...imam ja auto datu,vici ako ti bude trebalo...

nesabl

Poruka od nesabl » subota, 12. jun 2010. u 22:18h

nema frke zvacu u pomoc :)
mozes samo jos da mi kazes koji ti je karburator ili imas li neku sliku ako ne znas tacno koji je,mozda neki video :D
Jbg razumi me,mene sad to zanima,jedva cekam da ga sastavim pa da vidim sta je to party0021
Ziv je Capri umro nije!
Slika

goja

Poruka od goja » subota, 12. jun 2010. u 22:33h

identican ko tvoj...
Slika

Uploaded with ImageShack.us
ma nemas sta zeznuti,samo polako,nemoj na brzinu sve skarabudziti pa se kasnije jesti...

nesabl

Poruka od nesabl » subota, 12. jun 2010. u 23:05h

sve ce se raditi sto ispravnije budem mogao samo da ne izleti jos koje ulaganje majku mu :)
Kod mene se nece dugo zadrzati ovaj karb jer imam veci ali me bas interesuje kako je tvoj isao ili ide sa ovim karburatorom?
Ziv je Capri umro nije!
Slika

goja

Poruka od goja » subota, 12. jun 2010. u 23:44h

isao je pristojno,nije se potpisivao drugom ali kad se stisne znao je ujesti i te kako...ja sam bio zadovoljan,ali ako hoces da ti skace s mjesta,pitaj Vana kakav je na njegovom kapriju pa nabaci takav...pravo da ti kazem,ja sam taunusa koristio svakodnevno,vozio sam ga iskljucivo na plin i nije mi bila furka da nesto prvuce a i vozio sam ga na vrhu gasa... ali tebi,rekao bih,kapri ce sluziti za neke druge stvari...

nesabl

Poruka od nesabl » nedelja, 13. jun 2010. u 00:47h

pa sto ga vise privodim kraju to mi je nekako sve manje bitno da bude neka jurilica.Planirao sam da mu uradim izduv 2-1,montiram taj Solex od 2.6/2.8 motora i uradim poliester vrata,haube i lexan sajbe.To cu i uraditi nadam se u skorijoj buducnosti ali me SR vise iskreno ne zanima.Sve kada zavrsim mozda budem ucestvovao na SR ovde u BL kad bude i to je to,cisto da vidim vrijeme na 402...
Zanimalo me je kako je isao tvoj autic cisto da znam da se ne razocaram sa ovim Weber-om :D Ma da ja njemu sastavim opet motor,a lako je meni drugi karb namontirati.Ima vremena i za to sada mi je ovo glavno
Ziv je Capri umro nije!
Slika

goja

Poruka od goja » nedelja, 13. jun 2010. u 12:15h

Prije par godina,u Bijeljini na putu za pavlovica cupriju organizirana je bila ''dragg race'',bilo je svakakvih masina ali od svih najvise sam se zagledao u opel kadetaC, i eskorta mk5,talijanskih tablica i natpisom na sebi ''meni sponzor ne treba''..opel je bio crvene boje,sa motorom od 3000ccm,nisam vidio motor ali sam cuo u kasnijim pricama,naime imao je i nitro,sto je bilo jedino od enterijera,ne racunajuci vozacevo sjedalo...elem,opel je vazio i za glavnog konkurenta za pobjednika,iz svake trke je izlazio ko pobjednik,isto kao i onaj eskort...I,u "polufinalu"pade na njih dvojicu trka,lik u eskortu se zajebo,nije ni opalio nitro,eskort ga je sjebo ko u prici,sav sam se bio najezio! kako se sjebo,ocekivao je da ce doci do finala i na samom kraju zveknuti nitro i oteti nagradu po pricama likova koji prate sve te trke,po ko zna koji put...ali vidis,stalno se nadje baja koji ima u rukavu neku zajebanu igracku...mani se ti tih kombinacija i sredi tog kaprija da budes prvi u selu...

To sto si skinuo sa motora glave je skroz jednostavno,nemas sta zeznuti,nisi ga razupcio,ne mozes da omanes ni u cemu niti da okrenes nesto naopacke...cak se i dihtunzi glava razlikuju...samo ti dobro ocisti blok od starog dihtunga,obavezno provjeri glave da se nisu pokrivile i nebi bilo lose da ti ih neko masinski strugne, uredi ventile ako se nisu pojele vodjice i sve sastavis za sat vremena,sa stelovanjem ventila...imas negdje objasnjeno kako ces ubosti razvodnik palenja,Van je meni objasnjavao,tu mozes malo da se zezas i da omanes ali nista strasno...
neces se razocarati u karburator,naravno ako je ispravan...

van
VIP

Poruka od van » nedelja, 13. jun 2010. u 22:21h

Zavisi od karburatora kako ce ici taj motor . Ne zma koj trenutno sada imas , da li sa leptirima od 32 ili 35 ili 38 mm , ali razlika je velika .
To potpisivanje u prvoj brzini samo za gasom , je dosta stvar guma i rasporeda masa.
Meni kapri kada naglo krecem sa velikim gasom i naglim pustanjem kvacila , potpise se 2-3 metra masno i posle krene , zato sto je preneo opterecenej na zadnje tockove . Ako idem prvom brzinom na 2500 obrtaja i dam gas , auto se potpisuje kao blesav , ali ne skripe gume toliko i trag na asfaltu je nekako bledunjav, zato sto nema opterecenja na zadnjim tockovima . Ako par puta oduzmes i dodas gas u prvoj brzini , moes da ga potpises po 30-40 metara . Doduse nije to onako kao u americkim filmovima kada se nista ne vidi od spaljene gume , ali ima dima .
Kod mene je cetvorogrli karburator koji sma dobio od calana 17m za probu da vidim da li moze da se montira na v6 motor ( definitivno ne moze bez prepravke usisne grane ). Ako si dokon k, probaj da montiras tako neko cudo . Dva veca grla , ubio me bog ako nisu fi 45 ... sa tako necim mozes da vidis 170ks na takvom motor...

nesabl

Poruka od nesabl » nedelja, 13. jun 2010. u 23:11h

Karburator je fabricki od 2.0 V6 motora ali vjerovatno da je i on radjen u vise varijanti sto Van spominje...
Ovaj moj je bas kao ovaj sa Gojine slike ali nisam naisao na plocicu nigdje koji je :(
Vec sam spominjao taj Solex sto imam on je 40/42 valjda,a imam i onu zamisao sa dva Dellorto 40/40 sto bi mu onda doslo na 4 barel,horizontalne ali na 6 cilindara :)
Sve je to budzevina ali da imam volje da probam,imam pa cemo vidjeti sta ce se na kraju pokazati kao dobro rijesenje...
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 14. jun 2010. u 10:41h

Taj karburator od 2.0 motora nije u stanju da da vise od 110-120 ks ,a jos i dizne nisu podesena za taj 2.8 motor. Cetvorogli karb koji je kod meen je karba za BMW i Merceres sestake od 3.0 l zapremine , i sastoji se od dva mala grla fi 30 mm i dva debilno velika kaja se otvaraju na punom gasu . Mada ne moze da se montira na usisnu granu bez kasapljenja ....
Tvoj auto sa tim karburatorom ne ide nista bolje nego 2.0 ohc dobro sredjen , jedino sto ima vise obrtnog momenta na malim obrtajima ...

nesabl

Poruka od nesabl » ponedeljak, 14. jun 2010. u 23:59h

evo jedan kratki klip snimljen prije nekih mjesec dana pa da vidite kako se cuje moja uspinjaca :D
[youtube]Nsc87snjkkk[/youtube]
Ziv je Capri umro nije!
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 15. jun 2010. u 00:05h

Što si stavio tu obrtaljku, jel to zbog šestaka, pa može i tvoja originalna da se prepravi na šestaka.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

nesabl

Poruka od nesabl » subota, 28. maj 2011. u 22:59h

Evo mali update...
Novo okupljanje, nova boja naravno :)
http://s3.postimage.cc/pask7l5cx/DSC009041024x768.jpg
http://s3.postimage.cc/pasninuch/DSCN0216.jpg
http://s1.postimage.cc/rl1hmw0v5/DSC0096710268.jpg
Mali video prije promjene gumica, dihtunga bla bla bla
[youtube][/youtube]
Ziv je Capri umro nije!
Slika

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » nedelja, 29. maj 2011. u 10:54h

Jel ovo okupljanje oldtimera u Banjaluci? Ipak nisi prodao...

nesabl

Poruka od nesabl » nedelja, 29. maj 2011. u 14:16h

Jeste Banjaluka, sad 21. bilo. Nisam prodao, a vjerovtno nikada ni necu. :D
Ziv je Capri umro nije!
Slika

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » sreda, 8. jun 2011. u 21:19h

A jel imas na nekom forumu nesto o daljem sredjivanju od kad si ga oglasio da ga prodajes? Ili ces nesto okaciti ovde ....

Odgovori

Povratak na „Tuning“