Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem paljenje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
madza
Poruka: 4
Član foruma od: sreda, 1. okt. 2014. u 21:46h

Problem paljenje

Poruka od madza » sreda, 1. okt. 2014. u 21:49h

Imam Ford Fijestu 1.1 iz 1990 godine i imam problem sa paljenjem. Naime, upalim je izjutra sve ok podjem par kilometara dodjem kuci ugasim je, kada cu posle 2-3 min da je uppalim samo vergla i nece da upali, na karburator izbaca dim... Nije mi jasno sta je u pitanju.... Da li mi neko moze pomoci?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Problem paljenje

Poruka od Markedjani » sreda, 1. okt. 2014. u 23:39h

ima li plin ta fiesta ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Sv 87a
Poruka: 290
Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
Kontakt:

Poruka od Sv 87a » četvrtak, 2. okt. 2014. u 10:31h

madza piše:Imam Ford Fijestu 1.1 iz 1990 godine i imam problem sa paljenjem. Naime, upalim je izjutra sve ok podjem par kilometara dodjem kuci ugasim je, kada cu posle 2-3 min da je uppalim samo vergla i nece da upali, na karburator izbaca dim... Nije mi jasno sta je u pitanju.... Da li mi neko moze pomoci?
Dok verglas auto, neka neko ( od tvojih prijatelja ili ukucana ) proveri da li imas varnicu ( skinite bilo koji kabal sa svecice i uz pomc druge nataknute svecice na taj kabal, prislonjene na glavu motora - zbog mase )
Eh, sto volim ovaj svet! :jeeej:

madza

Poruka od madza » četvrtak, 2. okt. 2014. u 22:20h

Markedjani piše:ima li plin ta fiesta ?
nema brate benzinac je...

madza

Poruka od madza » četvrtak, 2. okt. 2014. u 22:21h

dobri nikola piše:
madza piše:Imam Ford Fijestu 1.1 iz 1990 godine i imam problem sa paljenjem. Naime, upalim je izjutra sve ok podjem par kilometara dodjem kuci ugasim je, kada cu posle 2-3 min da je uppalim samo vergla i nece da upali, na karburator izbaca dim... Nije mi jasno sta je u pitanju.... Da li mi neko moze pomoci?
Dok verglas auto, neka neko ( od tvojih prijatelja ili ukucana ) proveri da li imas varnicu ( skinite bilo koji kabal sa svecice i uz pomc druge nataknute svecice na taj kabal, prislonjene na glavu motora - zbog mase )
mislis da kada maknem kabal sa jedne od 4 svecice vidim da li baca struju?

Sv 87a
Poruka: 290
Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
Kontakt:

Poruka od Sv 87a » četvrtak, 9. okt. 2014. u 14:09h

Skines bilo koji kabal sa svecice na motoru, u taj skinuti kabal nataknes drugu ( ispravnu ) svecicu. Vazno je da ta svecica ima dobru masu sa motorom. Ako nemas varnicu, problem je sa strujom ( trebalo bi prekontrolisti bobinu, i rezvodnik ).
Eh, sto volim ovaj svet! :jeeej:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“