Problem paljenje
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: sreda, 1. okt. 2014. u 21:46h
Problem paljenje
Imam Ford Fijestu 1.1 iz 1990 godine i imam problem sa paljenjem. Naime, upalim je izjutra sve ok podjem par kilometara dodjem kuci ugasim je, kada cu posle 2-3 min da je uppalim samo vergla i nece da upali, na karburator izbaca dim... Nije mi jasno sta je u pitanju.... Da li mi neko moze pomoci?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Problem paljenje
ima li plin ta fiesta ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Sv 87a
- Poruka: 290
- Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
- Kontakt:
Dok verglas auto, neka neko ( od tvojih prijatelja ili ukucana ) proveri da li imas varnicu ( skinite bilo koji kabal sa svecice i uz pomc druge nataknute svecice na taj kabal, prislonjene na glavu motora - zbog mase )madza piše:Imam Ford Fijestu 1.1 iz 1990 godine i imam problem sa paljenjem. Naime, upalim je izjutra sve ok podjem par kilometara dodjem kuci ugasim je, kada cu posle 2-3 min da je uppalim samo vergla i nece da upali, na karburator izbaca dim... Nije mi jasno sta je u pitanju.... Da li mi neko moze pomoci?
Eh, sto volim ovaj svet! 

-
nema brate benzinac je...Markedjani piše:ima li plin ta fiesta ?
-
mislis da kada maknem kabal sa jedne od 4 svecice vidim da li baca struju?dobri nikola piše:Dok verglas auto, neka neko ( od tvojih prijatelja ili ukucana ) proveri da li imas varnicu ( skinite bilo koji kabal sa svecice i uz pomc druge nataknute svecice na taj kabal, prislonjene na glavu motora - zbog mase )madza piše:Imam Ford Fijestu 1.1 iz 1990 godine i imam problem sa paljenjem. Naime, upalim je izjutra sve ok podjem par kilometara dodjem kuci ugasim je, kada cu posle 2-3 min da je uppalim samo vergla i nece da upali, na karburator izbaca dim... Nije mi jasno sta je u pitanju.... Da li mi neko moze pomoci?
- Sv 87a
- Poruka: 290
- Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
- Kontakt:
Skines bilo koji kabal sa svecice na motoru, u taj skinuti kabal nataknes drugu ( ispravnu ) svecicu. Vazno je da ta svecica ima dobru masu sa motorom. Ako nemas varnicu, problem je sa strujom ( trebalo bi prekontrolisti bobinu, i rezvodnik ).
Eh, sto volim ovaj svet!