Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

C max 2.0 tdci , niska temperatura rashladne tecnosti ( nije termostat)

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Djole Focus TDCI
Poruka: 181
Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h

Re: C max 2.0 tdci , niska temperatura rashladne tecnosti ( nije termostat)

Poruka od Djole Focus TDCI » petak, 26. dec. 2025. u 18:10h

Kod mene na Cmax-u 2.0 tdci, kada ga vozim po ravnom skala stoji tacno na pola, ako stanem i pri tom radi grejanje, za nekih 10-ak min obori temperaturu na 70, isto tako se desava kad vozim nizbrdo, ali cim dodjem na ravan put, dva tri ubrzanja i eto ga opet na pola, greje odlicno. Ista situacija i na fokusu 1.6 tdci 77kw.
Slika C-Max MK 2, 2.0 120KW TDCi - 2013. god.
Slika Focus MK 3, 1.6 77KW TDCi ecoNetic - 2013. god
Slika 508 MK 1.5, 2.0 110 kw blueHDI - 2016. god.

Kennym
Poruka: 839
Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h

Poruka od Kennym » subota, 3. jan. 2026. u 14:06h

Evo da i ja prenesem iskustva posle zamene termostata. Kupio sam originalni u Grandu jer sam po iskustvima drugih svatio da će skuplje da me izdaje da kupim zamenski. Odmah je primetno da mi i na minusu do 50° dostigne kroz par km a posle, normalno, malo sporije. Na 87-8 otvara termostat i posle u toku vožnje drži od 83-85, bilo da li vozim 50 ili 100/120kmh. Primetio sam da je i malo tiši u radu. Grejanje je dobro i mnogo manje koristi dodatne grejače da greje u kabini. Sve u svemu zadovoljan sam i nisam se pokajao sto sam ga toliko platio (24000).

Stefan_93
Poruka: 1663
Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h

Poruka od Stefan_93 » subota, 3. jan. 2026. u 15:00h

Kennym piše:Evo da i ja prenesem iskustva posle zamene termostata. Kupio sam originalni u Grandu jer sam po iskustvima drugih svatio da će skuplje da me izdaje da kupim zamenski. Odmah je primetno da mi i na minusu do 50° dostigne kroz par km a posle, normalno, malo sporije. Na 87-8 otvara termostat i posle u toku vožnje drži od 83-85, bilo da li vozim 50 ili 100/120kmh. Primetio sam da je i malo tiši u radu. Grejanje je dobro i mnogo manje koristi dodatne grejače da greje u kabini. Sve u svemu zadovoljan sam i nisam se pokajao sto sam ga toliko platio (24000).
Znaci vredi.
Dobro je da si podelio sa nama, jer i ja planiram da kupim original termostat za moj Mondeo mk4.

Poslato sa DNP-NX9 pomoću Tapatoka

raca_mk2
Poruka: 396
Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h

Poruka od raca_mk2 » subota, 3. jan. 2026. u 16:26h

Pored gore navedenog biće uštede i na potrošnji goriva taman da za godinu dve vrati uloženo.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“