C max 2.0 tdci , niska temperatura rashladne tecnosti ( nije termostat)
Moderator: Dragomir
- Djole Focus TDCI
- Poruka: 181
- Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h
Re: C max 2.0 tdci , niska temperatura rashladne tecnosti ( nije termostat)
Kod mene na Cmax-u 2.0 tdci, kada ga vozim po ravnom skala stoji tacno na pola, ako stanem i pri tom radi grejanje, za nekih 10-ak min obori temperaturu na 70, isto tako se desava kad vozim nizbrdo, ali cim dodjem na ravan put, dva tri ubrzanja i eto ga opet na pola, greje odlicno. Ista situacija i na fokusu 1.6 tdci 77kw.
- Kennym
- Poruka: 839
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Evo da i ja prenesem iskustva posle zamene termostata. Kupio sam originalni u Grandu jer sam po iskustvima drugih svatio da će skuplje da me izdaje da kupim zamenski. Odmah je primetno da mi i na minusu do 50° dostigne kroz par km a posle, normalno, malo sporije. Na 87-8 otvara termostat i posle u toku vožnje drži od 83-85, bilo da li vozim 50 ili 100/120kmh. Primetio sam da je i malo tiši u radu. Grejanje je dobro i mnogo manje koristi dodatne grejače da greje u kabini. Sve u svemu zadovoljan sam i nisam se pokajao sto sam ga toliko platio (24000).
- Stefan_93
- Poruka: 1663
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Znaci vredi.Kennym piše:Evo da i ja prenesem iskustva posle zamene termostata. Kupio sam originalni u Grandu jer sam po iskustvima drugih svatio da će skuplje da me izdaje da kupim zamenski. Odmah je primetno da mi i na minusu do 50° dostigne kroz par km a posle, normalno, malo sporije. Na 87-8 otvara termostat i posle u toku vožnje drži od 83-85, bilo da li vozim 50 ili 100/120kmh. Primetio sam da je i malo tiši u radu. Grejanje je dobro i mnogo manje koristi dodatne grejače da greje u kabini. Sve u svemu zadovoljan sam i nisam se pokajao sto sam ga toliko platio (24000).
Dobro je da si podelio sa nama, jer i ja planiram da kupim original termostat za moj Mondeo mk4.
Poslato sa DNP-NX9 pomoću Tapatoka
- raca_mk2
- Poruka: 396
- Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h
Pored gore navedenog biće uštede i na potrošnji goriva taman da za godinu dve vrati uloženo.

508 MK 1.5, 2.0 110 kw