C max 2.0 tdci , niska temperatura rashladne tecnosti ( nije termostat)
Moderator: Dragomir
- Djole Focus TDCI
- Poruka: 181
- Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h
Re: C max 2.0 tdci , niska temperatura rashladne tecnosti ( nije termostat)
Kod mene na Cmax-u 2.0 tdci, kada ga vozim po ravnom skala stoji tacno na pola, ako stanem i pri tom radi grejanje, za nekih 10-ak min obori temperaturu na 70, isto tako se desava kad vozim nizbrdo, ali cim dodjem na ravan put, dva tri ubrzanja i eto ga opet na pola, greje odlicno. Ista situacija i na fokusu 1.6 tdci 77kw.
- Kennym
- Poruka: 839
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Evo da i ja prenesem iskustva posle zamene termostata. Kupio sam originalni u Grandu jer sam po iskustvima drugih svatio da će skuplje da me izdaje da kupim zamenski. Odmah je primetno da mi i na minusu do 50° dostigne kroz par km a posle, normalno, malo sporije. Na 87-8 otvara termostat i posle u toku vožnje drži od 83-85, bilo da li vozim 50 ili 100/120kmh. Primetio sam da je i malo tiši u radu. Grejanje je dobro i mnogo manje koristi dodatne grejače da greje u kabini. Sve u svemu zadovoljan sam i nisam se pokajao sto sam ga toliko platio (24000).
- Stefan_93
- Poruka: 1665
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Znaci vredi.Kennym piše:Evo da i ja prenesem iskustva posle zamene termostata. Kupio sam originalni u Grandu jer sam po iskustvima drugih svatio da će skuplje da me izdaje da kupim zamenski. Odmah je primetno da mi i na minusu do 50° dostigne kroz par km a posle, normalno, malo sporije. Na 87-8 otvara termostat i posle u toku vožnje drži od 83-85, bilo da li vozim 50 ili 100/120kmh. Primetio sam da je i malo tiši u radu. Grejanje je dobro i mnogo manje koristi dodatne grejače da greje u kabini. Sve u svemu zadovoljan sam i nisam se pokajao sto sam ga toliko platio (24000).
Dobro je da si podelio sa nama, jer i ja planiram da kupim original termostat za moj Mondeo mk4.
Poslato sa DNP-NX9 pomoću Tapatoka
- raca_mk2
- Poruka: 405
- Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h
Pored gore navedenog biće uštede i na potrošnji goriva taman da za godinu dve vrati uloženo.
-
milosh_bg
- Poruka: 232
- Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h
I ja porucih OE sa ebay 80e, sad cekam da stigne pa taman uz mali servis da ga zamenim.
https://www.ebay.com/itm/404394946677
Interesantno da na kutiji pise made in Japan.
Kontam da je unutra Denso, oni takodje rade termostate, videcu bas kad stigne ima li neku oznaku.
Inace videh da se Denso moze preko Szakal metal, 50-60e evra je.
https://www.ebay.com/itm/404394946677
Interesantno da na kutiji pise made in Japan.
Kontam da je unutra Denso, oni takodje rade termostate, videcu bas kad stigne ima li neku oznaku.
Inace videh da se Denso moze preko Szakal metal, 50-60e evra je.

508 MK 1.5, 2.0 110 kw