Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Radna temperatura Mondeo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Radna temperatura Mondeo

Poruka od Neša » nedelja, 13. jan. 2019. u 16:26h

Ја кад сам мењао уљни термостат нисам озрачивао,прегледај количину антифриза,ако треба долиј и терај
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

mladja_red_mk3
Poruka: 479
Član foruma od: četvrtak, 9. okt. 2014. u 14:52h

Poruka od mladja_red_mk3 » nedelja, 13. jan. 2019. u 18:22h

ti tako? pa otkud znam, svi to rade kada imaju neku intervenciju oko sistema za hladjenje. A i u pravu si, ako bas budem video da nesto varira onda cu da nastavim da se zezam.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 13. jan. 2019. u 18:25h

Koliko je taj uljni termostat?
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

duratecHE
Poruka: 4277
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Kontakt:

Radna temperatura Mondeo

Poruka od duratecHE » nedelja, 13. jan. 2019. u 18:28h

Zagrej ga do radne temperature, otvori bocu, grejanje na max u crveno ( bez ventilatora samo temperatura na max)
I drži ga na gasu malo u mestu oko 3000 obrt. Tek kada čuješ da je upalio ventilator znaces da je ceo sistem otvoren i prohodan i posle tog ciklusa možeš dosudi tečnosti ako treba, i zatvoriti bocu
Valjda 5500din original i meni je kaput

Sent from my iPhone using Tapatalk

mladja_red_mk3
Poruka: 479
Član foruma od: četvrtak, 9. okt. 2014. u 14:52h

Poruka od mladja_red_mk3 » nedelja, 13. jan. 2019. u 19:13h

@FM III
40 evra kod mond-a, original fordov.

@duratecHE
E hvala care!

Boyka
Poruka: 18
Član foruma od: sreda, 17. maj 2023. u 13:55h

Poruka od Boyka » sreda, 17. maj 2023. u 15:06h

Pozdrav, ja imam problem ja Jaguarom X type 2.0 96kw 2004. koji je u srcu i svim vitalnim organima Mondeo mk3..
Temperatura ne prelazi 1/4, zamenjen je uljni termostat, Fordov original i problem i dalje postoji..
Kada ukljucim skriveni test koji digitalno prikazuje temperaturu desava se sledece..
Dodam gas temperatura pada, pustim gas temperatura raste.. Kad Vozim uz brdo temperatura stoji, oduzmem gas ili sledi nizbrdica temperatura opada.. Jel ima neko ideju sta je stvarni problem?

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 17. maj 2023. u 15:42h

Meni mirise na vodenu pumpu
Djak pesak :)

Boyka

Poruka od Boyka » sreda, 17. maj 2023. u 20:46h

Pumpa je nova.. Mislim da je u sistemu sve normalno, samo da je temperatura na satu izlazirana.. Posto i termostat po satu otvara na nekih 77-78 stepeni, po satu.. A skriveni digitalni i analogni satovi se poklapaju..
Da li moze senzor temperature da lazira temperaturu i da pokazuje za 10 stepeni nizu?
Posto mislim da je u sistemu sve u redu, temperatura na satu mi ne bi toliko smetala ali smeta mi to sto mislim da i racunar dobija nisku temperaturu kao informaciju, zbog cega daje bogatu smesu i dosta pusi crn dim kad se doda jaci gas..

cortina.vr
Poruka: 159
Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h

Poruka od cortina.vr » sreda, 17. maj 2023. u 21:19h

Jel izluftiran dobro sistem kad je menjana pumpa? Imaš par postova iznad koja je procedura za to...

Boyka

Poruka od Boyka » sreda, 17. maj 2023. u 22:22h

Ozracio sam tako sto sam odvrnuo sraf za ozracavanje na pumpi i sipao antifriz dok nije procureo na istom, stegao i posle dolio do max.. On na termostatu ima onu kuglicu kao odusak..
A vidim u postu iznad da ima neka fora sa zagrevanjem na radnu temp itt.. Da li je to najkompletniji nacin?

cortina.vr
Poruka: 159
Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h

Poruka od cortina.vr » četvrtak, 18. maj 2023. u 09:39h

Verovatno jeste, javiće već neko ko je upućeniji od mene...
Ako ga nisi držao na gasu, teško da se ozračio kako treba...

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » subota, 20. maj 2023. u 15:53h

Hm ja godinama nema sta nisam radio i mijenjao da bih rijesio taj problem ali nisam skontao sta i kako.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Boyka

Poruka od Boyka » nedelja, 21. maj 2023. u 16:40h

Ozracio sam na pomenuti nacin i dosao do zakljucka da je ipak prikazana temperatura netacna, posto glavni termostat otvori na 78+/-, a ventilatori se ukljuce na 88-9 stepeni..
Da li neko ima iskustva i zna da li senzor temperature moze da meri laznu temperaturu ili je problem u struji?
Na prethpdnom autu sam imao slucaj da je prikazana temperatura bila veca od realne.. Problem je bila masa, kada bih ukljucio veltilator kabine, postepeno po brzinama, sto veca brzina temperatura je "rasla"..
Ima li neko ideju?

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

bojcistv piše:Hm ja godinama nema sta nisam radio i mijenjao da bih rijesio taj problem ali nisam skontao sta i kako.
Senzor temperature?

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 21. maj 2023. u 21:56h

Ima tu jedan "problemcic"...
Na mondeu, tabla dobija informaciju o temperaturi od PCM-a. A PCM dobija informaciju o temperaturi od tog jednog jedinog senzora. I na osnovu toga radi sve sto je do njega, a do njega je jako puno toga. Od toga kada ce se upaliti ventilator hladnjaka, pa do toga kako ce ubrizgavati gorivo.
Tako da ako se ventilator pali na ispravnoj temperaturi... to znaci da PCM dobija ispravnu informaciju.

Da li je isto i na jag-u... to vec zaista ne znam...

Al, pre bih trazio problem u tabli, nego u senzoru.

Boyka

Poruka od Boyka » nedelja, 21. maj 2023. u 22:08h

mbole piše:Ima tu jedan "problemcic"...
Na mondeu, tabla dobija informaciju o temperaturi od PCM-a. A PCM dobija informaciju o temperaturi od tog jednog jedinog senzora. I na osnovu toga radi sve sto je do njega, a do njega je jako puno toga. Od toga kada ce se upaliti ventilator hladnjaka, pa do toga kako ce ubrizgavati gorivo.
Tako da ako se ventilator pali na ispravnoj temperaturi... to znaci da PCM dobija ispravnu informaciju.

Da li je isto i na jag-u... to vec zaista ne znam...

Al, pre bih trazio problem u tabli, nego u senzoru.
Hvala na detaljnom odgovoru..
A da li vam govori nesto informacija da sat pokazuje vecu temperaturu kada je ukljucen kontakt, a spadne za celo polje ako ne i vise kad ukljucim motor?

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 21. maj 2023. u 22:13h

Nazalost... sve bi bilo cisto nagadjanje (o tvom trosku, a to ne zelim da radim).
To mora da se vidi na samom autu. Mogucnosti je gomila... od loseg napajanja table, pa na dalje (recimo to je prvo sto bih proverio, na osnovu ovoga sto pises).
Jednostavno ne znam kako sve to funkcionise na jag-u, da bih mogao da dam bilo kakav smislen odgovor.

Boyka

Poruka od Boyka » nedelja, 21. maj 2023. u 22:22h

mbole piše:Nazalost... sve bi bilo cisto nagadjanje (o tvom trosku, a to ne zelim da radim).
To mora da se vidi na samom autu. Mogucnosti je gomila... od loseg napajanja table, pa na dalje (recimo to je prvo sto bih proverio, na osnovu ovoga sto pises).
Jednostavno ne znam kako sve to funkcionise na jag-u, da bih mogao da dam bilo kakav smislen odgovor.
Mislim da je isto kao kod Mondea, identicni su do zavrsnih radova..
Ono sto me dodatno buni a nisam naveo je to da mi je elekticar pre zamene uljnog termostata preko dijagnostike testirao sat i pokazivao je tacnu temperaturu..

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“