Radna temperatura Mondeo
Moderator: Dragomir
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Radna temperatura Mondeo
Ја кад сам мењао уљни термостат нисам озрачивао,прегледај количину антифриза,ако треба долиј и терај
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 479
- Član foruma od: četvrtak, 9. okt. 2014. u 14:52h
ti tako? pa otkud znam, svi to rade kada imaju neku intervenciju oko sistema za hladjenje. A i u pravu si, ako bas budem video da nesto varira onda cu da nastavim da se zezam.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8307
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Koliko je taj uljni termostat?
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Radna temperatura Mondeo
Zagrej ga do radne temperature, otvori bocu, grejanje na max u crveno ( bez ventilatora samo temperatura na max)
I drži ga na gasu malo u mestu oko 3000 obrt. Tek kada čuješ da je upalio ventilator znaces da je ceo sistem otvoren i prohodan i posle tog ciklusa možeš dosudi tečnosti ako treba, i zatvoriti bocu
Valjda 5500din original i meni je kaput
Sent from my iPhone using Tapatalk
I drži ga na gasu malo u mestu oko 3000 obrt. Tek kada čuješ da je upalio ventilator znaces da je ceo sistem otvoren i prohodan i posle tog ciklusa možeš dosudi tečnosti ako treba, i zatvoriti bocu
Valjda 5500din original i meni je kaput
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....
-
- Poruka: 479
- Član foruma od: četvrtak, 9. okt. 2014. u 14:52h
@FM III
40 evra kod mond-a, original fordov.
@duratecHE
E hvala care!
40 evra kod mond-a, original fordov.
@duratecHE
E hvala care!
-
- Poruka: 18
- Član foruma od: sreda, 17. maj 2023. u 13:55h
Pozdrav, ja imam problem ja Jaguarom X type 2.0 96kw 2004. koji je u srcu i svim vitalnim organima Mondeo mk3..
Temperatura ne prelazi 1/4, zamenjen je uljni termostat, Fordov original i problem i dalje postoji..
Kada ukljucim skriveni test koji digitalno prikazuje temperaturu desava se sledece..
Dodam gas temperatura pada, pustim gas temperatura raste.. Kad Vozim uz brdo temperatura stoji, oduzmem gas ili sledi nizbrdica temperatura opada.. Jel ima neko ideju sta je stvarni problem?
Temperatura ne prelazi 1/4, zamenjen je uljni termostat, Fordov original i problem i dalje postoji..
Kada ukljucim skriveni test koji digitalno prikazuje temperaturu desava se sledece..
Dodam gas temperatura pada, pustim gas temperatura raste.. Kad Vozim uz brdo temperatura stoji, oduzmem gas ili sledi nizbrdica temperatura opada.. Jel ima neko ideju sta je stvarni problem?
- mbole
- Poruka: 14974
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
-
Pumpa je nova.. Mislim da je u sistemu sve normalno, samo da je temperatura na satu izlazirana.. Posto i termostat po satu otvara na nekih 77-78 stepeni, po satu.. A skriveni digitalni i analogni satovi se poklapaju..
Da li moze senzor temperature da lazira temperaturu i da pokazuje za 10 stepeni nizu?
Posto mislim da je u sistemu sve u redu, temperatura na satu mi ne bi toliko smetala ali smeta mi to sto mislim da i racunar dobija nisku temperaturu kao informaciju, zbog cega daje bogatu smesu i dosta pusi crn dim kad se doda jaci gas..
Da li moze senzor temperature da lazira temperaturu i da pokazuje za 10 stepeni nizu?
Posto mislim da je u sistemu sve u redu, temperatura na satu mi ne bi toliko smetala ali smeta mi to sto mislim da i racunar dobija nisku temperaturu kao informaciju, zbog cega daje bogatu smesu i dosta pusi crn dim kad se doda jaci gas..
- cortina.vr
- Poruka: 159
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
Jel izluftiran dobro sistem kad je menjana pumpa? Imaš par postova iznad koja je procedura za to...
-
Ozracio sam tako sto sam odvrnuo sraf za ozracavanje na pumpi i sipao antifriz dok nije procureo na istom, stegao i posle dolio do max.. On na termostatu ima onu kuglicu kao odusak..
A vidim u postu iznad da ima neka fora sa zagrevanjem na radnu temp itt.. Da li je to najkompletniji nacin?
A vidim u postu iznad da ima neka fora sa zagrevanjem na radnu temp itt.. Da li je to najkompletniji nacin?
- cortina.vr
- Poruka: 159
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
Verovatno jeste, javiće već neko ko je upućeniji od mene...
Ako ga nisi držao na gasu, teško da se ozračio kako treba...
Ako ga nisi držao na gasu, teško da se ozračio kako treba...
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Hm ja godinama nema sta nisam radio i mijenjao da bih rijesio taj problem ali nisam skontao sta i kako.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
Ozracio sam na pomenuti nacin i dosao do zakljucka da je ipak prikazana temperatura netacna, posto glavni termostat otvori na 78+/-, a ventilatori se ukljuce na 88-9 stepeni..
Da li neko ima iskustva i zna da li senzor temperature moze da meri laznu temperaturu ili je problem u struji?
Na prethpdnom autu sam imao slucaj da je prikazana temperatura bila veca od realne.. Problem je bila masa, kada bih ukljucio veltilator kabine, postepeno po brzinama, sto veca brzina temperatura je "rasla"..
Ima li neko ideju?
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Da li neko ima iskustva i zna da li senzor temperature moze da meri laznu temperaturu ili je problem u struji?
Na prethpdnom autu sam imao slucaj da je prikazana temperatura bila veca od realne.. Problem je bila masa, kada bih ukljucio veltilator kabine, postepeno po brzinama, sto veca brzina temperatura je "rasla"..
Ima li neko ideju?
Senzor temperature?bojcistv piše:Hm ja godinama nema sta nisam radio i mijenjao da bih rijesio taj problem ali nisam skontao sta i kako.
- mbole
Ima tu jedan "problemcic"...
Na mondeu, tabla dobija informaciju o temperaturi od PCM-a. A PCM dobija informaciju o temperaturi od tog jednog jedinog senzora. I na osnovu toga radi sve sto je do njega, a do njega je jako puno toga. Od toga kada ce se upaliti ventilator hladnjaka, pa do toga kako ce ubrizgavati gorivo.
Tako da ako se ventilator pali na ispravnoj temperaturi... to znaci da PCM dobija ispravnu informaciju.
Da li je isto i na jag-u... to vec zaista ne znam...
Al, pre bih trazio problem u tabli, nego u senzoru.
Na mondeu, tabla dobija informaciju o temperaturi od PCM-a. A PCM dobija informaciju o temperaturi od tog jednog jedinog senzora. I na osnovu toga radi sve sto je do njega, a do njega je jako puno toga. Od toga kada ce se upaliti ventilator hladnjaka, pa do toga kako ce ubrizgavati gorivo.
Tako da ako se ventilator pali na ispravnoj temperaturi... to znaci da PCM dobija ispravnu informaciju.
Djak pesak 

-
Hvala na detaljnom odgovoru..mbole piše:Ima tu jedan "problemcic"...
A da li vam govori nesto informacija da sat pokazuje vecu temperaturu kada je ukljucen kontakt, a spadne za celo polje ako ne i vise kad ukljucim motor?
- mbole
Nazalost... sve bi bilo cisto nagadjanje (o tvom trosku, a to ne zelim da radim).
To mora da se vidi na samom autu. Mogucnosti je gomila... od loseg napajanja table, pa na dalje (recimo to je prvo sto bih proverio, na osnovu ovoga sto pises).
Jednostavno ne znam kako sve to funkcionise na jag-u, da bih mogao da dam bilo kakav smislen odgovor.
To mora da se vidi na samom autu. Mogucnosti je gomila... od loseg napajanja table, pa na dalje (recimo to je prvo sto bih proverio, na osnovu ovoga sto pises).
Jednostavno ne znam kako sve to funkcionise na jag-u, da bih mogao da dam bilo kakav smislen odgovor.
Djak pesak 

-
Mislim da je isto kao kod Mondea, identicni su do zavrsnih radova..mbole piše:Nazalost... sve bi bilo cisto nagadjanje (o tvom trosku, a to ne zelim da radim).
Ono sto me dodatno buni a nisam naveo je to da mi je elekticar pre zamene uljnog termostata preko dijagnostike testirao sat i pokazivao je tacnu temperaturu..