Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Posledice ispadanja creva sa intekulera na TDCI ?!?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Posledice ispadanja creva sa intekulera na TDCI ?!?

Poruka od bane1967 » nedelja, 17. nov. 2013. u 20:25h

Pošto se amaterski pomalo bavim majstorisanjem oko auta, danas me je jedan komšija koji vozi 1,8 TDCI fokusa karavana (2002.god.) pitao da mu pogledam auto jer, kada se vraćao juče iz sela, primetio je da je počeo malo više da mu dimi, izgubio je snagu i promenio zvuk... Kaže da se nije upalila nikakva lampica i pošto on nema pojma o kolima, nije ni stao da bar baci pogled na motor, nego se nekako "dovukao" do kuće, ali kaže da je morao malo više da mu da "po gasu". Hmmm ?!?

Dakle, kada sam otvorio haubu, video sam da je ispalo ono rebrasto crevo sa interkulera (na grani prema turbini), jer je šelna koja ga steže nekako proklizala i olabavila se. Tu okolo je bilo i malo ulja, ali ništa preterano... Našao sam drugu šelnu i sve vratio u "prvobitno stanje", probali smo auto i naizgled je sve ok, ali njega i mene sada zanima da li je ta vožnja od 10-ak kilometara (sa malo jačim gasom), takoreći bez turbine, mogla da ostavi neke posledice na motor, jer nije imao dovoljno vazduha za smešu sa naftom?. Motror se nije pregrejao, na čepu i iberlaufu duva kao i pre (ustvari, skoro i da ne duva), ali samo da napomenem da je prvih nekoliko minuta kada smo ga probali posle vraćanja creva izbacio dosta čađi iz auspuha, mada se posle i to stabilizovalo... I još nešto: Auto je vožen po vlažnom vremenu i gustoj magli (znači bila je malo veća vlažnost), ali valjda to nije moglo da uđe u usisnu granu motora kroz interkuler?

Unapred Hvala za sve odgovore!
Poslednja izmena: bane1967, na dan nedelja, 17. nov. 2013. u 21:19h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Posledice ispadanja creva sa intekulera na TDCI ?!?

Poruka od Markedjani » nedelja, 17. nov. 2013. u 21:07h

samo gas.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 17. nov. 2013. u 21:36h

normalna situcaja, samo je slabije isao, obavezno obrisati ulje sa creva i tamo gde naleze da nebi se svlacilo crevo, i kao sto kaze predscednik, samo gas!

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » ponedeljak, 18. nov. 2013. u 09:58h

Ja sam imao isti problem i vozio sam ga bar 2-3 dana jer nisam u tom momentu uspeo da stignem do servisa. Otisao u servis, zamenili mi to crevo (bio je auto jos u lizingu pa sam morao da idem u Grand, a oni to odmah menjaju) i posle, evo vec dve godine i 40k km predjenih kasnije nikakav problem.

shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Poruka od shakalkv » utorak, 19. nov. 2013. u 19:12h

kad smo kod interkulera ajde da pitam :)
Kao na slici http://www.mojauto.rs/data/images/2013/ ... 825616.jpg posle voznje od 30 tak km malo zesce, parkiram da dospem tecnost za brisace i slucajno pipnem ovo desno crevo blize akumulatoru i bas vruce dok je ovo drugo levo crevo onako mlako. Da li to tako treba da bude?

macaneli
VIP
Poruka: 9941
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 19. nov. 2013. u 19:23h

Markedjani piše:samo gas.
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » utorak, 19. nov. 2013. u 19:53h

Ne sekiraj se, vazduh je topliji na ulazu u interkuler, a on tome i sluzi, da ga ohladi, pa ti je zato cev na izlazu hladnija. Naravno, vazduh se krece iz pravca turbine thumbsuph
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“