Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford fokus tddi 1.8

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
vladisa
Poruka: 2
Član foruma od: petak, 16. jan. 2015. u 19:40h

ford fokus tddi 1.8

Poruka od vladisa » petak, 16. jan. 2015. u 19:59h

Pozdrev za forumase,da se prvo predstavim posto sam nov na forunu,kupio sam ford fokus tddi 1.8,2004g,66kw/90ks,imam par,problema ili nedoumica,posto sam pre par dana uzeo auto nisam jos uradio nikakav servis,od proslog servisa auto je presao 15 000km,e sad,sta se desava,izbacuje dim i na meracu i na poklopcu za dolivanje ulja,izbacuje kao neko ulje ili garez na auspuh kad mu dam malo veci gas u leru,ako se neko razume u ovo neka javi,auto lepo ide,lepo radi,ujutru malo dimi dok se ne zagreje.

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Re: ford fokus tddi 1.8

Poruka od bane1967 » petak, 16. jan. 2015. u 21:58h

Uh, ne bih da te plašim, ali takvo "duvanje" na čepu i šipki nije dobro, jer to znači da negde kompresija odlazi u karter i najčešće se tako nešto dešava zbog istrošenosti karika ili cilindara. Crni garež na auspuhu, takođe, nije dobar znak, i može biti posledica upravo ovoga što sam ti gore napisao, kao i to ulje ili masnoća, sve to, dakle, može biti zbog istrošenih karika ili zbog loših vođica ili gumica ventila, ali,nažalost, to se dešava i kada crkne turbina, koja onda "šiba" ulje u usisnu granu i dalje u cilindre...
Ako dimi kada je hladan, treba proveriti i dizne, mada nafta loše sagoreva i kada je slaba kompresija, makar i u jednom cilindru. Doduše, ima tu i mnogo drugih razloga, ali rešiće se, svakako, jedno po jedno.
U svakom slučaju, možda bi za početak trebalo da proveriš kompresiju, koliko su zamašćena creva turbine i interkuler, šta je sa EGR ventilom, itd, itd, a svakako proveri i potrošnju ulja. Ja imam fokusa istog godišta sa 218.000 km, ali čisto radi upoređenja, kod mene (srećom) nema tog dima na čepu i šipki, kao ni ulja na auspuhu, a od zamene do zamene ulja, na 10.000 km mi potroši 100-150 grama ulja.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: ford fokus tddi 1.8

Poruka od totti » petak, 16. jan. 2015. u 22:47h

Hoće da dimi zbog lošeg/starog ulja.
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“