ford fokus tddi 1.8
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: petak, 16. jan. 2015. u 19:40h
ford fokus tddi 1.8
Pozdrev za forumase,da se prvo predstavim posto sam nov na forunu,kupio sam ford fokus tddi 1.8,2004g,66kw/90ks,imam par,problema ili nedoumica,posto sam pre par dana uzeo auto nisam jos uradio nikakav servis,od proslog servisa auto je presao 15 000km,e sad,sta se desava,izbacuje dim i na meracu i na poklopcu za dolivanje ulja,izbacuje kao neko ulje ili garez na auspuh kad mu dam malo veci gas u leru,ako se neko razume u ovo neka javi,auto lepo ide,lepo radi,ujutru malo dimi dok se ne zagreje.
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Re: ford fokus tddi 1.8
Uh, ne bih da te plašim, ali takvo "duvanje" na čepu i šipki nije dobro, jer to znači da negde kompresija odlazi u karter i najčešće se tako nešto dešava zbog istrošenosti karika ili cilindara. Crni garež na auspuhu, takođe, nije dobar znak, i može biti posledica upravo ovoga što sam ti gore napisao, kao i to ulje ili masnoća, sve to, dakle, može biti zbog istrošenih karika ili zbog loših vođica ili gumica ventila, ali,nažalost, to se dešava i kada crkne turbina, koja onda "šiba" ulje u usisnu granu i dalje u cilindre...
Ako dimi kada je hladan, treba proveriti i dizne, mada nafta loše sagoreva i kada je slaba kompresija, makar i u jednom cilindru. Doduše, ima tu i mnogo drugih razloga, ali rešiće se, svakako, jedno po jedno.
U svakom slučaju, možda bi za početak trebalo da proveriš kompresiju, koliko su zamašćena creva turbine i interkuler, šta je sa EGR ventilom, itd, itd, a svakako proveri i potrošnju ulja. Ja imam fokusa istog godišta sa 218.000 km, ali čisto radi upoređenja, kod mene (srećom) nema tog dima na čepu i šipki, kao ni ulja na auspuhu, a od zamene do zamene ulja, na 10.000 km mi potroši 100-150 grama ulja.
Ako dimi kada je hladan, treba proveriti i dizne, mada nafta loše sagoreva i kada je slaba kompresija, makar i u jednom cilindru. Doduše, ima tu i mnogo drugih razloga, ali rešiće se, svakako, jedno po jedno.
U svakom slučaju, možda bi za početak trebalo da proveriš kompresiju, koliko su zamašćena creva turbine i interkuler, šta je sa EGR ventilom, itd, itd, a svakako proveri i potrošnju ulja. Ja imam fokusa istog godišta sa 218.000 km, ali čisto radi upoređenja, kod mene (srećom) nema tog dima na čepu i šipki, kao ni ulja na auspuhu, a od zamene do zamene ulja, na 10.000 km mi potroši 100-150 grama ulja.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h