Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford focus 1.8 d secka u trecu brzinu

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
stamenkovic predrag
Poruka: 17
Član foruma od: petak, 28. mar. 2014. u 17:42h

Ford focus 1.8 d secka u trecu brzinu

Poruka od stamenkovic predrag » utorak, 1. apr. 2014. u 16:02h

Vozim Ford focus 1.8 dizel-karavan (55 kw), u pocetku kad sam ga kupio mislio sam da je normalno sto secka u trecu brzinu, ali sad me vec zabrinjava. Znaci nije bitno dali je auto hladan ili vruc, u nijednu drugu brzinu vec samo u trecu i to kad malo dajem gas, npr. u kolonu kada idem secka pod malim gasom, dok kada predje gas vise od pola papucice ide-vuce lepo. Neznam dali je neko imao slican problem ali voleo bih da znam o cemu se radi.
Pozdrav hvala. :ford:
Ako mislite da će drugi ljudi biti dobri prema vama zato što ste vi dobri prema njima to je isto kao da mislite da vas lavovi neće pojesti zato što vi ne jedete lavove

stamenkovic predrag

Re: Ford focus 1.8 d secka u trecu brzinu

Poruka od stamenkovic predrag » petak, 4. apr. 2014. u 13:27h

sign0007 Zar niko nije imao tavih ili slicnih problema. :jeeej:
Ako mislite da će drugi ljudi biti dobri prema vama zato što ste vi dobri prema njima to je isto kao da mislite da vas lavovi neće pojesti zato što vi ne jedete lavove

Daniel
Poruka: 6092
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » petak, 4. apr. 2014. u 13:44h

pri koliko obrtaja se to desava?
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

stamenkovic predrag

Poruka od stamenkovic predrag » petak, 4. apr. 2014. u 16:37h

Postovanje, od 2-2.500 obrtaja.

macaneli
VIP
Poruka: 9947
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 4. apr. 2014. u 17:00h

stamenkovic predrag piše:Vozim Ford focus 1.8 dizel-karavan (55 kw), u pocetku kad sam ga kupio mislio sam da je normalno sto secka u trecu brzinu, ali sad me vec zabrinjava. Znaci nije bitno dali je auto hladan ili vruc, u nijednu drugu brzinu vec samo u trecu i to kad malo dajem gas, npr. u kolonu kada idem secka pod malim gasom, dok kada predje gas vise od pola papucice ide-vuce lepo. Neznam dali je neko imao slican problem ali voleo bih da znam o cemu se radi.
vrati ga u nizu brzinu,tako je napravljen motor da ne podnosi penzionersku voznju,mora malo ostrije.Pri kojoj brzini se to desava?
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » petak, 4. apr. 2014. u 18:24h

Mozda EGR ventil pravi problem, zatvori ga :)
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

stamenkovic predrag

Poruka od stamenkovic predrag » petak, 4. apr. 2014. u 21:32h

Daniel piše:pri koliko obrtaja se to desava?
stamenkovic predrag piše:Postovanje, od 2-2.500 obrtaja.
Izvinjavam se, kad bolje razmislim moguce je da se desava i pri manjem broju obrtaja. :ford:
macaneli piše:
stamenkovic predrag piše:Vozim Ford focus 1.8 dizel-karavan (55 kw), u pocetku kad sam ga kupio mislio sam da je normalno sto secka u trecu brzinu, ali sad me vec zabrinjava. Znaci nije bitno dali je auto hladan ili vruc, u nijednu drugu brzinu vec samo u trecu i to kad malo dajem gas, npr. u kolonu kada idem secka pod malim gasom, dok kada predje gas vise od pola papucice ide-vuce lepo. Neznam dali je neko imao slican problem ali voleo bih da znam o cemu se radi.
vrati ga u nizu brzinu,tako je napravljen motor da ne podnosi penzionersku voznju,mora malo ostrije.Pri kojoj brzini se to desava?
To seckanje se dasava samo u trecu brzinu, a kad ga prebacim u drugu zahteva veci gas i trazi prebacivanje u trecu. U svakom slucaju hvala vam, zadovoljan sam sto se tice voznje na otvorenom, tada nemam nikakvih problema - lepo vuce i ne secka. :ford:
nikola_focus piše:Mozda EGR ventil pravi problem, zatvori ga :)
Sto se tice EGR ventila tice neznam sta je to i gde se nalazi, ako ne nadjem odgovor ovde moracu kod majstora i to da proverim. Hvala. :ford:

Odgovori

Povratak na „Svaštara“