Pozdrav hvala.

Moderator: ace1
vrati ga u nizu brzinu,tako je napravljen motor da ne podnosi penzionersku voznju,mora malo ostrije.Pri kojoj brzini se to desava?stamenkovic predrag piše:Vozim Ford focus 1.8 dizel-karavan (55 kw), u pocetku kad sam ga kupio mislio sam da je normalno sto secka u trecu brzinu, ali sad me vec zabrinjava. Znaci nije bitno dali je auto hladan ili vruc, u nijednu drugu brzinu vec samo u trecu i to kad malo dajem gas, npr. u kolonu kada idem secka pod malim gasom, dok kada predje gas vise od pola papucice ide-vuce lepo. Neznam dali je neko imao slican problem ali voleo bih da znam o cemu se radi.
Pozdrav hvala.
Daniel piše:pri koliko obrtaja se to desava?
Izvinjavam se, kad bolje razmislim moguce je da se desava i pri manjem broju obrtaja.stamenkovic predrag piše:Postovanje, od 2-2.500 obrtaja.
To seckanje se dasava samo u trecu brzinu, a kad ga prebacim u drugu zahteva veci gas i trazi prebacivanje u trecu. U svakom slucaju hvala vam, zadovoljan sam sto se tice voznje na otvorenom, tada nemam nikakvih problema - lepo vuce i ne secka.macaneli piše:vrati ga u nizu brzinu,tako je napravljen motor da ne podnosi penzionersku voznju,mora malo ostrije.Pri kojoj brzini se to desava?stamenkovic predrag piše:Vozim Ford focus 1.8 dizel-karavan (55 kw), u pocetku kad sam ga kupio mislio sam da je normalno sto secka u trecu brzinu, ali sad me vec zabrinjava. Znaci nije bitno dali je auto hladan ili vruc, u nijednu drugu brzinu vec samo u trecu i to kad malo dajem gas, npr. u kolonu kada idem secka pod malim gasom, dok kada predje gas vise od pola papucice ide-vuce lepo. Neznam dali je neko imao slican problem ali voleo bih da znam o cemu se radi.
Pozdrav hvala.
Sto se tice EGR ventila tice neznam sta je to i gde se nalazi, ako ne nadjem odgovor ovde moracu kod majstora i to da proverim. Hvala.nikola_focus piše:Mozda EGR ventil pravi problem, zatvori ga