Pozdrav hvala.
Ford focus 1.8 d secka u trecu brzinu
Moderator: ace1
- stamenkovic predrag
- Poruka: 17
- Član foruma od: petak, 28. mar. 2014. u 17:42h
Ford focus 1.8 d secka u trecu brzinu
Vozim Ford focus 1.8 dizel-karavan (55 kw), u pocetku kad sam ga kupio mislio sam da je normalno sto secka u trecu brzinu, ali sad me vec zabrinjava. Znaci nije bitno dali je auto hladan ili vruc, u nijednu drugu brzinu vec samo u trecu i to kad malo dajem gas, npr. u kolonu kada idem secka pod malim gasom, dok kada predje gas vise od pola papucice ide-vuce lepo. Neznam dali je neko imao slican problem ali voleo bih da znam o cemu se radi.
Pozdrav hvala.
Pozdrav hvala.
Ako mislite da će drugi ljudi biti dobri prema vama zato što ste vi dobri prema njima to je isto kao da mislite da vas lavovi neće pojesti zato što vi ne jedete lavove
- stamenkovic predrag
Re: Ford focus 1.8 d secka u trecu brzinu
Ako mislite da će drugi ljudi biti dobri prema vama zato što ste vi dobri prema njima to je isto kao da mislite da vas lavovi neće pojesti zato što vi ne jedete lavove
- Daniel
- Poruka: 6095
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
pri koliko obrtaja se to desava?
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- stamenkovic predrag
Postovanje, od 2-2.500 obrtaja.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9970
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
vrati ga u nizu brzinu,tako je napravljen motor da ne podnosi penzionersku voznju,mora malo ostrije.Pri kojoj brzini se to desava?stamenkovic predrag piše:Vozim Ford focus 1.8 dizel-karavan (55 kw), u pocetku kad sam ga kupio mislio sam da je normalno sto secka u trecu brzinu, ali sad me vec zabrinjava. Znaci nije bitno dali je auto hladan ili vruc, u nijednu drugu brzinu vec samo u trecu i to kad malo dajem gas, npr. u kolonu kada idem secka pod malim gasom, dok kada predje gas vise od pola papucice ide-vuce lepo. Neznam dali je neko imao slican problem ali voleo bih da znam o cemu se radi.
Pozdrav hvala.
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Mozda EGR ventil pravi problem, zatvori ga 
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- stamenkovic predrag
Daniel piše:pri koliko obrtaja se to desava?
Izvinjavam se, kad bolje razmislim moguce je da se desava i pri manjem broju obrtaja.stamenkovic predrag piše:Postovanje, od 2-2.500 obrtaja.
To seckanje se dasava samo u trecu brzinu, a kad ga prebacim u drugu zahteva veci gas i trazi prebacivanje u trecu. U svakom slucaju hvala vam, zadovoljan sam sto se tice voznje na otvorenom, tada nemam nikakvih problema - lepo vuce i ne secka.macaneli piše:vrati ga u nizu brzinu,tako je napravljen motor da ne podnosi penzionersku voznju,mora malo ostrije.Pri kojoj brzini se to desava?stamenkovic predrag piše:Vozim Ford focus 1.8 dizel-karavan (55 kw), u pocetku kad sam ga kupio mislio sam da je normalno sto secka u trecu brzinu, ali sad me vec zabrinjava. Znaci nije bitno dali je auto hladan ili vruc, u nijednu drugu brzinu vec samo u trecu i to kad malo dajem gas, npr. u kolonu kada idem secka pod malim gasom, dok kada predje gas vise od pola papucice ide-vuce lepo. Neznam dali je neko imao slican problem ali voleo bih da znam o cemu se radi.
Pozdrav hvala.
Sto se tice EGR ventila tice neznam sta je to i gde se nalazi, ako ne nadjem odgovor ovde moracu kod majstora i to da proverim. Hvala.nikola_focus piše:Mozda EGR ventil pravi problem, zatvori ga