Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14209
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. jul 2012. u 15:15h

Loyale piše:Toyotu Camry za do skole? Svaka cast,kod nas takav auto nemozes da imas ni kad si vlasnik firme a ne skolarac.
Ja da sam u Americi,Australiji ili Nemackoj,bas bi me boleli beli bubrezi da kupujem polovnjake i akam se sa njima.Radis svoj posao i ne zanima te sta je EGR,varijabila,turbina ili zamajac.
Racunica je prosta.Onaj ko radi moj posao u Nemackoj ima cca 3000e platu i za 20 000e ima npr Mondea sa finom opremom.To mu dodje 6-7 mesecnih plata.Kao kada bi ja sad dao oko 2500e za nov Mondeo.Bas bi me bilo briga koji ce mu pad vrednosti biti za 5 godina.Sto se mene tice,mogu i da ga bacim i opet kupim nov.
Eeeeeee Srbijo,zemljo velikomucenika!
Pa mi bre dajemo godisnju platu za auto koji je Svaba bacio jer je odradio svoje.
Bilo bi lepo kad bi zaista bilo tako, ali situacija nije bas tako crno-bela.

Koliko recimo placas zdrastveno osiguranje u Srbiji? Ja u Americi za sebe i zenu placam $600 mesecno, a i pored toga sam moram da pokrijem prve $4,000 medicinskih racuna.

U Americi su drugi troskovi ogromni (ja jos uvek otplacujem kredit sa fakulteta, koji je bio $27,000 godisnje x 4 godine ...), tako da nije bas jednostavno kupiti ni novi Hyundai Accent (i za ljude sa fakultetom), a da ne govorim nesto skuplje.

Necu reci da je jednako tesko kao u Srbiji, ali zivot na zapadu nije bas onakav kakav ljudi sa Balkana misle da jeste ...
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan subota, 14. jul 2012. u 15:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. jul 2012. u 15:16h

911s [SK] piše:Naravno da mora da znači, jer ovo nisu '90-te, ne pričamo o Japancima i nismo u USA. Pričamo o kupovini polovnjaka u Srbiji u drugoj deceniji 21-og veka.
U Srbiji nema polovnih Japanaca?

p.s. nisu 1990-te, ali za pojedine Toyote kao i da jesu. Americka Corolla recimo jos uvek koristi stari 1.8L motor sa svega 130 hp i praistorijski 4 brzine automatski menjac (u vreme cak i kad je smesni Chrysler presao na 8 brzina menjace).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 14. jul 2012. u 15:41h

Talladega_500 piše: Bilo bi lepo kad bi zaista bilo tako, ali situacija nije bas tako crno-bela.

Koliko recimo placas zdrastveno osiguranje u Srbiji? Ja u Americi za sebe i zenu placam $600 mesecno, a i pored toga sam moram da pokrijem prve $4,000 medicinskih racuna.

U Americi su drugi troskovi ogromni (ja jos uvek otplacujem kredit sa fakulteta, koji je bio $27,000 godisnje x 4 godine ...), tako da nije bas jednostavno kupiti ni novi Hyundai Accent (i za ljude sa fakultetom), a da ne govorim nesto skuplje.

Necu reci da je jednako tesko kao u Srbiji, ali zivot na zapadu nije bas onakav kakav ljudi sa Balkana misle da jeste ...
E u nečemu da se i ja složim sa tobom thumbsuph
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 14. jul 2012. u 15:44h

RE: insignija Lattitude, 508 i Mondeo.

Video sam ih samo na slikama, ali meni se cini da se porede babe i zabe.

Sve u svemu, prema spoljasnosti:
- Lattitude deluje kao ozbiljni corporate auto, Malo Japanac, malo Amerikanac. Od Renoa, pre je mi Laguna za poredjenje sa Insigniom i Mondeom.
- 508 izgleda kao nesto cime Peugeot hoce da primami besnu i bogatu seljadiju, "pali se" na sport i zestinu.
(By the way, ne znam zasto je Peugeotu propao 607 projekat, ali to je po meni najlepsi moderni auto na svetu, po spoljnom izgledu i liniji. Od 1990, na ovamo.).
- Insignioja je kao 508, samo nemacki,
- Mondeo je vise porodicni auto, ali toliko dobar da moze da se meri sa visom klasom.

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » subota, 14. jul 2012. u 16:40h

Bem li ga sad ko je koja klasa ali kad nam je stigao 508,kao konkurente na testu smo uzeli Insigniu,Mondeo,Passat,Latitude,Superb i I40.
508 je pokusaj da se udje u Premium segment i ujedno je zamena za 407 i 607.Znaci nesto izmedju.
508 GT ima 2.2 Hdi Bi-turbo motor sa 204ks i automatski menjac.Od opreme bukvalno sve sto moze da ima naj opremljenija E klasa a kosta nesto ispod 40 000e kod nas.
Sad ce neko reci da za te pare moze da se kupi Eklasa,BMW 5 ili A6.Moze ali sa opremom koju ima 508 u Acess paketu i kosta 21 000e.
Ja,licno,pre bih kupio takvog pezoa ili recimo Lanciu Themu sa maximalnom opremom nego A6 koji nema zadnje podizace,hed up displej,navigaciju i jos gomilu korisnih i beskorisnih gadgeta i zezalica koje imaju 508 GT i Thema.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 14. jul 2012. u 17:54h

Da li A6 postoji u vise generacija? O Audiu se prica? Danas sam video jednog u ulici, i ne deluje mi nesto veliko ni luksuzno, ne bih rekao da je veci od Insignije ili Mondea, sedista od ovog mebla nekog obicnog, tabla nije neki space shuttle, .... 2.0 TDI, cini mi se. Uopste ne vidim zasto bi taj A6 bio ista bolji od nekog mondea, iz ovie poslednje 2-3 inkarnacije. Mozda ima bolji lim? Sto se tice klase, ovaj A6 sto sam ga danas malo zagledao, mi je u rangu sa 407. 607 mi je daleko lepsi i ozbiljniji auto. 508 nisam video uzivo, ni Lattitude, pa da ne pricam, ali opet Lattitude je izgleda executive, a Insignia i Mondeo nisu, mozda ni Superb nije.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 14. jul 2012. u 18:10h

nisi video novog A6 (ukupno 4 generacije + restilizacije)..ali sto se duzine tice svi su nesto ispod 5m pa se moze reci da su ista klasa..(mada nisu, al ne znam zasto)

Loyale

Poruka od Loyale » subota, 14. jul 2012. u 22:08h

Latitude je Samsung za evropsko trziste.
Kod 607 me impresionira sto ga vozis lakse nego npr Astru ili neki drugi iz te klase.Jednostavno se ne osecaju dimenzije i masa ni pri manevrisanju ni pri ostroj voznji gradskim ulicama.Ne osporavam kvalitet Mecke ili Audia ali njih prodaje vise ime nego realna vrednost.Moze sutra Hyundai da napravi kvalitetniji i luksuzniji auto od Mercedesa S Classe i da ga ponudi trzistu sa cenom od 60 000e i nece moci da ga proda pored Mecke koja kosta duplo vise.
Zato su Lexus i Infiniti vestacki stvoreni brendovi jer njihove maticne kuce,Toyota i Nissan,imaju status kvalitetnih ali ne i luksuznih vozila pa samim tim nemaju sta da traze u segmentu gde vlada nemacka trojka Audi 8,BMW 7 i Mercedes S.
Mali off ali da docaram kako imidz deluje na cenu
Nissan GT-R kosta manje nego BMW M3 ali bi velika vecina ipak radije dala vise para za BMW

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 14. jul 2012. u 22:17h

ista stvar kao i vw pheaton

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. jul 2012. u 22:21h

Loyale piše:Zato su Lexus i Infiniti vestacki stvoreni brendovi jer njihove maticne kuce,Toyota i Nissan,imaju status kvalitetnih ali ne i luksuznih vozila pa samim tim nemaju sta da traze u segmentu gde vlada nemacka trojka Audi 8,BMW 7 i Mercedes S.
Zavisi gde ... Lexus je u Americi na daleko boljem glasu nego premium Nemci (duduse, u Americi je i Kia na boljem glasu nego premium Nemci) i bio je najprodavanija luksuzna kompanija sve do onog haosa u Japanu. A Lexus LS je vise nego odlican auto u klasi sa S-Class/7-Series/A8. Upravo je LS poremetio sve racune Mercedesu pocetkom 1990ih godina zbog cega je Daimler upao u financisku krizu.
Loyale piše:Nissan GT-R kosta manje nego BMW M3
Od kada to?
Loyale piše:Moze sutra Hyundai da napravi kvalitetniji i luksuzniji auto od Mercedesa S Classe i da ga ponudi trzistu sa cenom od 60 000e i nece moci da ga proda pored Mecke koja kosta duplo vise.
Vec postoji takav auto. Zove se Equus. Vidjam jednog redovno blizu posla.

Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 14. jul 2012. u 22:31h

Talladega_500 piše: Bilo bi lepo kad bi zaista bilo tako, ali situacija nije bas tako crno-bela.

Ne da nije crno-bela, nego je ovde samo crno-crna.
Ovde ljudi nemaju para da plate školarine od 1000 evra po godini. Ovde ljudi umiru i decenijama vuku teške bolesti jer nemaju para da plate operacije i lečenja od samo nekoliko hiljada evra. Ovde ljudi ne mogu da dobiju kredit od 2000 evra, a ne 108.000. Zdravstveno osiguranje ne plaćaš u Srbiji, jer nemaš čime kad ne radiš, a i kad radiš gazda neće da ti ga plati, a da ga plaćaš ti sam dao bi 20% od plate.
Da bi me bolje razumeo, zamisli da ti je školarina 300.000 dolara po godini i da ti je zdravstveno 10.000 mesečno, e onda bi živeo kao mi ovde. Mogu da ti preračunam našu platu u to koliko čizburgera iz Meka možeš da kupiš, možda ćeš tako shvatiti. Pošto to naravno ne možeš da razumeš (ja ti iskreno želim da nikada ni ne doživiš to), nemoj nam pričati kako ni tamo nije lako.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Loyale

Poruka od Loyale » subota, 14. jul 2012. u 22:38h

Ti si u Americi a mi u Evropi i ja pricam za Evropu.Znam i ja da je Lexus naj cenjeniji premium auto u Americi ali ovde nije.
SAAB je takodje u Americi daleko cenjeniji nego u Evropi.
U pravu si za GT-R jer je nesto skuplji od M3.Ja sam mislio na 370z koji je duplo jeftiniji od M3 a vrlo malo sporiji ali sam u mislima ( :wub: ) imao GT-R pa sam ga napisao.
Da se nadovezem na clana 911 jer je u medjuvremenu postovao.
Ja sam pre 5 godina digao kredit da uvedem struju,vodu,telefon i internet i jos uvek ga otplacujem sa 1/3 svoje plate i sad moram da dignem opet kredit na 5 godina da mi ne odnesu strujomer jer tu istu struju nisam placao redovno posto nemam od cega.
Bedni smo da nema dalje.Dno dna.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. jul 2012. u 22:43h

911s [SK] piše:Ne da nije crno-bela, nego je ovde samo crno-crna.
Ovde ljudi nemaju para da plate školarine od 1000 evra po godini. Ovde ljudi umiru i decenijama vuku teške bolesti jer nemaju para da plate operacije i lečenja od samo nekoliko hiljada evra. Ovde ljudi ne mogu da dobiju kredit od 2000 evra, a ne 108.000. Zdravstveno osiguranje ne plaćaš u Srbiji, jer nemaš čime kad ne radiš, a i kad radiš gazda neće da ti ga plati, a da ga plaćaš ti sam dao bi 20% od plate.
Da bi me bolje razumeo, zamisli da ti je školarina 300.000 dolara po godini i da ti je zdravstveno 10.000 mesečno, e onda bi živeo kao mi ovde. Mogu da ti preračunam našu platu u to koliko čizburgera iz Meka možeš da kupiš, možda ćeš tako shvatiti. Pošto to naravno ne možeš da razumeš (ja ti iskreno želim da nikada ni ne doživiš to), nemoj nam pričati kako ni tamo nije lako.
Necu porediti individualnu situaciju od jedne do druge osobe, ali cuo sam tu pricu mnogo puta ... najvise od ljudi koji tako kukaju celu godinu, ali svako leto obavezno se ide na more, Grcka, Turska ili Crna Gora. A znas koliko puta sam ja otisao na more u svojih 28 godina zivota? Jednom, proslo leto po prvi put i Bog zna kad ce se opet desiti.
Tako da nemojte ni vi meni pricati tu pricu "Amerikanci mogu kupiti novi auto i otplatiti ga u roku od 6 meseci" i tako svaki put kad im padne na pamet kupovina novog auta.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 14. jul 2012. u 22:50h

Pa šta ako odu na more na te pišljive destinacije? Grčka deset dana u septembru mesecu je manje od 100 evra sa prevozom. Rade cele godine kao stoke za smešne pare i jedva za tu celu godinu skupe pišljivih 200 evra da bi otišli na more u pišljivu Crnu Goru i to kad ode slepače se što više mogu.
Ti si se takvih priča naslušao, ali takvu priču ne živiš, za razliku od tih koji ti je pričaju.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Loyale

Poruka od Loyale » subota, 14. jul 2012. u 22:57h

Znas kako nas covek ide na more?
Digne kredit i zaduzi se na sve strane a u gepeku nosi dva pileta i dzak krompira.Ni ja ni moja zena i dete nismo nikada isli na more i ne znam kad cemo a ti nisi isao zato sto otplacujes kucu od 1000 kvadrata,vozis Mustanga i imas sve sta hoces pa te zabole za more a nasem coveku je more jedino sto nekako moze da priusti.
Ja imam za nas pojam dobru platu od 400e a komunalije placam 150e,kredit 150e i ostane mi 100e za cigare,gorivo,odrzavanje auta,i prehranjivanje nezaposlene supruge i malog deteta.Zivim sa roditeljima,bratom i sestrom jer licni stan ili kucu mogu samo da sanjam.
Postoji jednostavno resenje za tebe a to sam rekao i mojim rodjacima koji zive u Nemackoj i Austriji.
Kad toliko kukate i sve vam je skupo,lepo se vratite u rodnu grudu i uzivajte sa 300e platom.Ima da kupite cak 200l benzina za ceo mesec.A ne u tamo nekoj svabiji nemas ni 2000l za mesecnu platu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. jul 2012. u 23:11h

Ja nisam rekao da mi je jednako lose kao i onima koji zive u Srbiji.
Ono sta pokusavam da objasnim je da nije ni na zapadu sve med i mleko, kao sto neki misle da jeste. Eto standardna prica se ponavlja da "imam kucu od 1000 kvadrata, Mustanga i sve sta hocu". Imam 13 godina starog Mustanga koga sam kupio dok sam jos ziveo sa roditeljima i koji sam otplatio jos tad, jer nisam imao nijedne druge racune. Mislis da bi vozio 13 godina star auto da mogu da priustim nesto bolje? Kucu nemam, imam mali jednosoban stan koji iznajmljujem i placam. Doduse ovo sa stanom sam sam tako izabrao jer ne volim velika mesta, jer mrzim da ih odrzavam, ovaj stancic mi je bas po meri. Imam zdrastveno osiguranje i skolski kredit koji cu otplacivati dok sam ziv. Samo te 2 stvari mi oduzmu vise od pola plate.
I to sam ja zavrsio fakultet - zamisli kako zive oni nasi imigranti koji rade u Wal-Martu za $8.15 na sat.
ali takvu priču ne živiš, za razliku od tih koji ti je pričaju.
Istina, ali ne zivite ni vi "Americki san" pa da mi mozete govoriti kako ja, ili bilo ko sa zapada, moze da kupi sta hoce kad hoce. Da pokusajte da ga zivite mislim da bi se svi brzo razocarali, jer Americki san ne postoji. ;)

Loyale

Poruka od Loyale » subota, 14. jul 2012. u 23:20h

Ne kazem ni ja da je med i mleko kod vas ali je bolje nego ovde.Nego,drago mi je kad neko ode preko bare i uspe,svaka cast.Nego kad smo vec u off.Otisao mi komsija pre 10god u Kanadu da vozi kamion.Ovde bio slepac sa starom kucom od blata a sad kupio 20ha i napravio novu kucu a i u Kanadi ima svoju kucu.Kaze (a pricaju i drugi) da su tamo kamiondzije placene oko 8000$ mesecno ali ne izlaze iz kamiona po 20 dana.Ok,cenim i postujem ali ja jasim kamion 8 sati dnevno i imam 400e.Moj komsija vozi sleper za neku firmu iz Zrenjanina i ne dolazi kuci po 5 dana i ima platu 600e.
Ja bih za 8000$ gurao taj kamion ceo mesec po 8 sati dnevno ali bar znam zasta se mucim.To je poenta price. thumbsuph

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. jul 2012. u 23:28h

Moj cale je bio kamiondzija ceo zivot, i kod nas i u Americi. Cesto voli da kaze da je vise prevezao milja/kilometara za 10 godina u Americi nego za 25 godina u Evropi.
Na kraju se je morao penzionisati sa 52 godine zbog zdrastvenih problema, koji su stigli zbog posla. Lepo je zaradjivao, ali ga je posao na kraju umalo ubio. To je posao koji nikom ne preporucujem bez obzira kolika zarada bila.

Ja sam daleko od uspeha u Americi, ja zivim u neku ruku normalan zivot, ne zalim se. Normala i to mi odgovara.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 15. jul 2012. u 02:59h

Tema je Fordova konkurencija pa se drzite iste.
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 15. jul 2012. u 03:22h

Pa evo da ja objavim da sam danas "kupio" 2009 Hondu Fit, u ostatku sveta poznatiju kao Jazz.

Jos uvek nije sve gotovo (zato i stoje ""), jos uvek treba da odem do banke u ponedeljak i da mi potvrde kredit, a ukoliko sve prodje ok nadam se da ce auto biti kod mene sredinom sledece sedmice.
Valjda je sadasnji vlasnik nece prodati nekom drugom dok ja ne resim svoje papire.
Naleteo sam na auto dosta povoljno (neka devojka koja je tek doselila iz Oklahome prodaje), banke nude jako niske kamate trenutno, tako da je super ispalo.

Slika

slobodan.palich
Poruka: 15
Član foruma od: petak, 1. jun 2012. u 10:30h
Kontakt:

Poruka od slobodan.palich » nedelja, 15. jul 2012. u 15:33h

Talladega_500 piše:Ja nisam rekao da mi je jednako lose kao i onima koji zive u Srbiji.
Ono sta pokusavam da objasnim je da nije ni na zapadu sve med i mleko, kao sto neki misle da jeste. Eto standardna prica se ponavlja da "imam kucu od 1000 kvadrata, Mustanga i sve sta hocu". Imam 13 godina starog Mustanga koga sam kupio dok sam jos ziveo sa roditeljima i koji sam otplatio jos tad, jer nisam imao nijedne druge racune. Mislis da bi vozio 13 godina star auto da mogu da priustim nesto bolje? Kucu nemam, imam mali jednosoban stan koji iznajmljujem i placam. Doduse ovo sa stanom sam sam tako izabrao jer ne volim velika mesta, jer mrzim da ih odrzavam, ovaj stancic mi je bas po meri. Imam zdrastveno osiguranje i skolski kredit koji cu otplacivati dok sam ziv. Samo te 2 stvari mi oduzmu vise od pola plate.
I to sam ja zavrsio fakultet - zamisli kako zive oni nasi imigranti koji rade u Wal-Martu za $8.15 na sat.
ali takvu priču ne živiš, za razliku od tih koji ti je pričaju.
Istina, ali ne zivite ni vi "Americki san" pa da mi mozete govoriti kako ja, ili bilo ko sa zapada, moze da kupi sta hoce kad hoce. Da pokusajte da ga zivite mislim da bi se svi brzo razocarali, jer Americki san ne postoji. ;)
e brate moram da se umesam u pricu.ali kratko.nemas pojma sta se u srbiji radi i kako se zivi.ja radim u rusiji i na svaka 3 meseca dolazim u srb.pa vidim gde smo mi.eeej bre pa mi smo dno dna.volim ja svoju zemlju i patriota sam ali smo otisli u kur.to sto ti ljudi pisu sve je ok.ti im pricas o nekom moru ovo ono.ma daj bre cuti i zivi tamo i nedaj boze da prezivljavas traume ko srbi u matici.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 15. jul 2012. u 16:26h

Moja poenta nije bila da se svadjam kakav je zivot u Srbiji, vec pokusavam da vam objasnim kakav je zivot u Americi - da nije onakav kao na filmu kao sto nasi ljudi vole da misle, pa se onda razocaraju kad dodju ovde (a posto sam radio sa imigrantima jedno vreme - takvih slucajeva sam video gomilu).

p.s. Za tvoju informaciju, ja sam u poslednjih 18 meseci vise vremena proveo u Srbiji nego u Americi, tako da nisam bas neupucen kao sto mislis.

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » nedelja, 15. jul 2012. u 20:39h

"Svi kontra a on naopako"

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

knez
Poruka: 234
Član foruma od: subota, 4. apr. 2009. u 19:03h

Poruka od knez » utorak, 17. jul 2012. u 20:30h

Je li ista platforma za v40 i focus? Ovako je trebao focus da izgleda :(

Slika
Slika
The 105-hp version of the 1.8L develops maximum power at 5,500 rpm and 113 ft.-lbs. (153 Nm) of peak torque at 4,000 rpm. It exceeds 90% of that torque peak from 1,800 rpm to 5,300 rpm and sustains 85% of peak torque from 1,150 rpm to 5,700 rpm.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 17. jul 2012. u 20:44h

I jedan i drugi su izdanci Fordove globalne C (tj. C1) platforme, ali ne znam koliko realno dele komponenti, pošto je novi Focus zasnovan na temeljno revidiranoj C1 platformi a Volvo je u međuvremenu pod svoje uzeo Geely... Više zajedničkih tačaka verovatno imaju automobili iz kojih su oba modela izvedena, tj. Volvo C30 i Focus Mk2.

A stilistički... pa, lepota je (naravno) u oku posmatrača, ali za moj pojam i jedan i drugi su dopadljivi na svoj način, i oba imaju bagovan zadnji kraj na svoj način. hahahaha
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Svaštara“