Tražio sam Proku celu noć i naism ga našao.

, standardno prečicama...
Mali Požarevac - Dražanj, jedna kratka meni omiljena deonica, pravi rolakoster koji ide pored autoputa.
Pogledaš levo, desno i onda može pravo.
Preko Živkovca, pa levo za Kolare i Ralju. Put za Ralju bi se mogao nazvati put ležećih policajaca, ima ih gomila i svaki je jedinstven i prava prirodna atrakcija.
Dalje preko Radinca sve do metan pumpe, točenje za normalnih 130 din/kg i onda desno za Šalinac.
U Šalincima prva stanica plaža Šalinačko jezero. Standardno, mrak, ništa se ne vidi, ne znaš gde si došao i onda se raspalim na neko armatruno gvožđe, dobro osta glava na ramenima.
Krenuo samo u majci, kad ono noću ladno u p.m., srećom imam "servisnu" jaknu u autu pa sam se spasio. Služi pored ostalog da se uvije dizalica da ne lupa po gepeku.
Mir, mrak, tišina, idealno za pauzu i za kuvanje kafice.
a pre kafe prava atrakcija, krofnice sa džemom, kajsija i šljiva.
Dalje put za Šalince, u centru se nalazi Šalinački lug za koji do juče nisam ni znao da postoji. Više od 200 stabala hrastova lužnjaka starosti 200-300 godina. Noć bez mesečine nije baš dobar deo dana za razgledanje, ali sledeći put odlazim ili zorom ili predvečerje. Za večeras duga svetla i vožnja po lugu.
kako je bilo u Šalinačkom lugu, sve TOP!
https://maps.app.goo.gl/eA2F23RWZzZgKw1D8