Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Apolon » ponedeljak, 4. avg. 2014. u 23:13h

Slika govori vise od reci.... hahahaha

[youtube][/youtube]

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 4. avg. 2014. u 23:18h

milan_gt piše:Kako se to pre 5 god normalno prelazilo i nisu ginuli po pesackim i svi su vodili racuna..
Ginulo se i to itekako. Pogledaj malo zvanične statistike o smanjenom broju poginulih u saobraćaju više nego duplo.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » ponedeljak, 4. avg. 2014. u 23:20h

Najgore mi je kada pešak prelazi preko pešačkog i ne trudi se da što brže pređe, nego lagano nogu pred nogu. Pa me još i pogleda, onako uzvišeno da mi da do znanja da on ima prednost. Uglavnom čovek u šezdesetim. To im je fora.
Inače, primetio sam da žene vozači ne staju pešacima. U većini slučajeva.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 4. avg. 2014. u 23:25h

@SK: Ginulo se od gluposti, što vozačke što pešačke, i to nijedan zakon neće da promeni... ali po mom laičkom mišljenju nije bilo ovoliko samoubica. Stvarno ne znam da li je smanjenje broja poginulih pešaka realan, direktan rezultat sprovođenja novog zakona, u smislu nekih eventualno pametnijih rešenja koja su u njega ugrađena - ili su jednostavno vozači prinuđeni da daleko više obrate pažnju jer su pešaci postali odviše kuražni, po cenu sopstvenog života.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 4. avg. 2014. u 23:27h

Dodao bih da uvećanje procenta povećavanja vozača u poslednjih par godina (posebno onih koji su položili preko noći zbog novog zakona, kao i ostalih koje to ni ne interesuje nego zbog trenda) takodje ima veliki uticaj na sve.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 5. avg. 2014. u 00:20h

milan_gt piše:Kako se to pre 5 god normalno prelazilo i nisu ginuli po pesackim i svi su vodili racuna..i odjednom, ma prvi dan novog zakona svi su nasli da isteruju vlas' nad pesackim i da se dure kako su u pravu..i da imaju prednost, ko da su postali beli medjedi pa im sad milo, sad ce oni da pokazu ko je glavni na putu :D
To i ja kažem.
Prije je pored škola važilo ograničenje kao i svuda u gradu, 50 km/h, nije bilo zone 30. Nisu nas prve 3 godine dovozili i odvozili iz škole, a prelazili smo sami ulice. Dovedu nas prva 3 dana, dok ne naučimo put, pa onda sami. Pa smo svi živi i zdravi. Dešavalo se naravno da nekoga udari auto, dešava se i sada. Ja znam za jedan slučaj, kad sam bio drugi razred, ali to je taj klinac bio kriv. Trači, ganjali se i izleti na ulicu i ne gledajući.
Sad će neko reći: E zbog takvih treba da se vozi 30. Ne, nego treba djecu naučiti da gledaju i paze, već od tog uzrasta ga navikavati da mora gledati oko sebe i paziti. Po meni je to jako dobra priprema za vožnju.

Statistika, to možeš predstaviti brojke kakve vlasti odgovaraju, u ovom slučaju da je kao manji broj saobraćajki.
Nemamo baš načina da utvrdimo tačan broj, bar mi kao obični ljudi, ne možemo da provjerimo. Možemo vjerovati ili ne vjerovati statistici...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 5. avg. 2014. u 01:34h

Деца су зато деца , јер морај да уче . Када науче , биће одрасли , мада многи не науче и упркос физичком изгледу одрасле особе .

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » utorak, 5. avg. 2014. u 01:50h

van piše:Деца су зато деца , јер морај да уче . Када науче , биће одрасли , мада многи не науче и упркос физичком изгледу одрасле особе .
Upravo tako. Ja se secam i dan danas kako nas je uciteljica u prvom razredu ucila kako se prelazi ulica. Da nikako ne pretrcavamo i da sacekamo da prodju automobili. Da predjemo ulicu tek kada smo sigurni da nema nikoga. Secam se isto da smo nekada subotom imali takmicenja u poznacanju saobracajnih propisa. Voznja bicikle, obilazenje cunjeva. Da kada smo isli na izlet, da smo imali djaka koji je imao palicu STOP. Secate se neki one bele plasticne palice.
Nemam ja nista protiv pesaka, ali imam protiv ludaka. I za volanom i na nogama. Biciklisti koji voze bajs po pesackim prelazima i slicno. I jos stavi one studio slusalice preko pola glave. Pa taj nece da cuje ni brodsku sirenu, kao antifone da ima na usima.
Realno koliko god automobili bili bezbedniji, ima ih vise i procentualno se povecavaju i nesrece. 50ih da si hteo da te zgazi auto, nacekao bi se.
Elem, danas na parkingu iza zgrade Opstine, posto nisam hteo da dam neki dinar proscima, skinuli mi cep za prikljucak za plin i polomili ram za tablicu.
Pripadnik nacionalne manjine, je*** ih A.H. :bljak:
Naravno kad sam ja dosao, klinca nije bilo ali zato im je bio tu the boss.
Dalje nije za forum. :eek:

dejan_BL
Poruka: 292
Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h

Poruka od dejan_BL » utorak, 5. avg. 2014. u 10:36h

Slika
Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 5. avg. 2014. u 11:09h

Na blic pogled - kol'ka šibica bokte.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 5. avg. 2014. u 11:12h

Isto sam i ja pomislio :rotfl:
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 5. avg. 2014. u 11:32h

Djeca jesu djeca, ali opet nisu bez mozga, već su tada u godinama u kojima mogu nešto da upamte i već treba da počnu malo o sebi misliti.
Sada je došlo bukvalno dotle da oni ne moraju ništa da paze, ali zato vozači moraju da voze 30 ili bolje da su stavili znak izađi pa guraj auto pored škole.
Samo mene zanima, šta će kada odmaknu tih 200 m, kada izađu iz zone 30, kako će dalje?

Predpostavljam da ni vas roditelji nisu vodili u školu do 3. razreda, pa ste živi i zdravi. Danas gledam vode ih do 3. razreda, ne svi, ali dobar dio roditelja.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

alekco

Poruka od alekco » utorak, 5. avg. 2014. u 12:10h

Iosis piše:Djeca jesu djeca, ali opet nisu bez mozga, već su tada u godinama u kojima mogu nešto da upamte i već treba da počnu malo o sebi misliti.
Sada je došlo bukvalno dotle da oni ne moraju ništa da paze, ali zato vozači moraju da voze 30 ili bolje da su stavili znak izađi pa guraj auto pored škole.
Samo mene zanima, šta će kada odmaknu tih 200 m, kada izađu iz zone 30, kako će dalje?

Predpostavljam da ni vas roditelji nisu vodili u školu do 3. razreda, pa ste živi i zdravi. Danas gledam vode ih do 3. razreda, ne svi, ali dobar dio roditelja.
Ne vode, nego voze. I jos da mogu sa kolima do ucionice :)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 5. avg. 2014. u 13:07h

Postoji mnogo važnija fela od pešaka ...

(povratak komentarima u clipu)

[youtube][/youtube]

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 5. avg. 2014. u 14:00h

Понта приче са пешацима је да возач мора више да пази јер он и контролише 1-1.5 тону која има значајну кинетичку енергију , довољну да повреди и убије . Како пешак то нема а возач има , возач мора бити одговорнији , јер на његовим плаћима је управљање возилом , тј . контрола . Не оправдавам пешаке , али за сваки инцидент са пешацима је потребно двоје, а да би себе спасли од непријатних ситуације искључите себе из једначине , тако што ћете пазити и за двоје.
У Шведској , када станете на расксницу као туриста да размислите да ли ћете лево или прави , стају људи у једном и у другом правцу . Не знају на коју ћете страну да пређете улицу . Ово се десило мом пријатељу , па је прешао улицу да г ане буде блам , а уопште и није хтео да је пређе . То је ствар друштвене свести и културе , а не , коко овде читам , сваки други коментар је да стоку треба тући . Па ако пребијеш неког , само ћеш изазвати гнев код љега и направиит фрустрирану осбу која тек не зан за разум . Да не причам да су се покушају " учења памети " завршавали и кобно по оне што су хтели да едукују .

alekco

Poruka od alekco » utorak, 5. avg. 2014. u 16:16h

Jaoj bre Van al ga tupis. :D Pa ako kontrolise 1.5 t manje vise, mehanicke naprave, kojoj treba vreme da se zaustavi plus vreme reagovanja vozaca...pa zar nije logicnije da stane pesak...koji moze da se zaustavi brzinom refleksa. Ako ti je merenje to sto se neko pravi pametan u Svedskoj Svajcarskoj i ko zna gde jos...pa svi ti budjavi zakoni i dolaze odatle. Sto li tramvaj ima prednost u odnosu na auto...kad on vec ima svoju zacrtanu putanju. Pa zato sto mu treba vremena i duzine da stane. Eeeej...pa gde je logika. Da ides i 40km/h. Da si odreagovao na vreme. Brzina kretanja informacija od mozga do noge je oko 100ms. Pa ti treba postenih 10m. A ako taj pesak stoji na pesackom i odluci se da predje i ako vidi da se vozilo priblizava????
Pa u zakonu i stoji da je pesak duzan da predje kolovoz na pesackom samo ako je siguran da ne ugrozava ni sebe ni druge ucesnike u saobracaju. Ja o tome pricam.
Nisam ja u fazonu da necu da ih pustim, pustim jbg, takav je zakon. Da sam ga ja pisao bio bi drugaciji i to je to.
Ja samo kazem da su vozaci u mnogo gorem polozaju nego i pesaci, biciklisti, vozaci autobusa, kamiona, tramvaja...niskih letelica...rolera, rolsula, trotineta.
Hvala bogu pa svako ima pravo na svoje misljenje i svoj stav...i svako ima pravo da smatra da li je u pravu ili ne. Ali ne mozes mi reci da mi moramo kao vozaci da vise budemo odgovorni...jer i kada je vozilo potpuno ispravno moze nesto da zakaze. Na primer...kvalitet asfalta ili masna boja na pesackom....pa i da se kreces 30km/h treba bre vremena da stanes. Ne znam, da li si ikad imao priliku sa 120km/h da kocis do 0km/h. Ej....

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 5. avg. 2014. u 16:52h

Jeste vozimo vozila od tonu i kusur pa i više. Ali onda taj pješak treba da zna to i da je lakše njemu da se zaustavi nego tom vozilu.

Evo par primjera:
1. Zašto ljudi kada idu kroz prirodu paze na zmije, zato jer na zmije ne važi zakon i neće ih niko kazniti.
2. Zašto kada prelaze prugu paze i ne prtrčavaju ispred voza? Zato jer znaju da je vozu teško stati.

Kompletan zakon nam je na strani pješaka, šta god da se desi uvjek okrivi vozača.
Kada ga udariš na prelazu kriv si. Udariš ga van prelaza opet si kriv. Pa onda čemu poenta tih pješakih prelaza?
To kao da odem na aerodrom, izađem na pistu udari me avion i onda pilot kriv jer me udario...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » utorak, 5. avg. 2014. u 19:03h

U potpunostri se slažem sa drugom Van. I nikad mi neće biti jasna disciplina domaćeg mentaliteta u kojoj uvek mora biti neko drugi kriv. Kriv je zakon, krive su budale, krivi su pešaci, krive su babe, krivo je more, samo mi kao konkretni vozači pojedinci, izvsrni poznavaoci sopstvenog zakona koji važi samo na ulicama u našoj glavi, nismo.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Reno ... merom.html
Ford weist den Weg.

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » utorak, 5. avg. 2014. u 19:29h

ovo nije istina stefane,reno 4 ne moze da se prevrne lol jooj a vid tikvica,al bi ja to pohovao
rust is not a crime

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 5. avg. 2014. u 20:48h

911s [SK] piše:U potpunostri se slažem sa drugom Van. I nikad mi neće biti jasna disciplina domaćeg mentaliteta u kojoj uvek mora biti neko drugi kriv. Kriv je zakon, krive su budale, krivi su pešaci, krive su babe, krivo je more, samo mi kao konkretni vozači pojedinci, izvsrni poznavaoci sopstvenog zakona koji važi samo na ulicama u našoj glavi, nismo.
Zaboravio si taštu, ona je najviše kriva. Problem je i što su ljudi velikom većinom poprilično glupi, a još više ih je sebičnih i pokvarenih, tako da je naš mentalitet samo bajati šlag na torti, koji daje specifičan trulo-kiseli ukus, jer je naš, dok je problem više u ljudskoj prirodi. Srećom je broj onih koji navedene osobine svesno koriste za iskorišćavanje nosilaca istih zaista mali, čime je gađenje veće kada se na takve naiđe.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 5. avg. 2014. u 22:47h

Ne znam onda zašto prave one znakove za ograničenja veća od 30 km/h. Najbolje svuda ograniči na 30 na sat, čak i na autoputu, da i tu može pješak da pređe ako mu se ćefne.
Sve puteve, ulice obojiti kao pješačke prelaze, ako sam dobro shvatio tu logiku, mi treba da pazimo na svako metru i da vozimo 30 jer eto pješak može da baš tu pređe put.
Kao što i mi vozači treba da imamo kulturu u saobraćaju, tako treba i pješaci, da prvo pogleda i da procjeni da li može auto da se zaustavi.

Čak i piste na aerodromima treba obojiti kao pješačke prelaze, a avione napraviti da mogu poletiti sa 30 km/h.
Treba i brodovima čak zabraniti da plove brže od 5 čvorova, jer ne daj bože, može neki plivač da se nađe na sred okeana.
Možda i rakete koje idu svemir bi trebalo ograničiti na cjelih 30, a? :vid budale:

alekco

Poruka od alekco » utorak, 5. avg. 2014. u 23:38h

I gospodin Rajkovic je poginuo od brzine. Jurili 30km/h
Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 6. avg. 2014. u 06:05h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema potrebe da citiraš poruku iznad svoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 6. avg. 2014. u 08:50h

Onda da zabranimo vozila. mrgreen

zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Poruka od zokkii » sreda, 6. avg. 2014. u 09:08h

Biće više nastradalih od zaprega i podivljalih životinja.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 6. avg. 2014. u 10:16h

Znači eto, ili će biti kako nama odgovara ili će biti totalno druga krajnost. Nema logične ili kompromisne sredine, il si partizan il si četnik, il si naš il si njihov... Narod krajnosti.
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“