[youtube][/youtube]
Ginulo se i to itekako. Pogledaj malo zvanične statistike o smanjenom broju poginulih u saobraćaju više nego duplo.milan_gt piše:Kako se to pre 5 god normalno prelazilo i nisu ginuli po pesackim i svi su vodili racuna..
Van piše: ...за све те буђаве фордове
To i ja kažem.milan_gt piše:Kako se to pre 5 god normalno prelazilo i nisu ginuli po pesackim i svi su vodili racuna..i odjednom, ma prvi dan novog zakona svi su nasli da isteruju vlas' nad pesackim i da se dure kako su u pravu..i da imaju prednost, ko da su postali beli medjedi pa im sad milo, sad ce oni da pokazu ko je glavni na putu
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Upravo tako. Ja se secam i dan danas kako nas je uciteljica u prvom razredu ucila kako se prelazi ulica. Da nikako ne pretrcavamo i da sacekamo da prodju automobili. Da predjemo ulicu tek kada smo sigurni da nema nikoga. Secam se isto da smo nekada subotom imali takmicenja u poznacanju saobracajnih propisa. Voznja bicikle, obilazenje cunjeva. Da kada smo isli na izlet, da smo imali djaka koji je imao palicu STOP. Secate se neki one bele plasticne palice.van piše:Деца су зато деца , јер морај да уче . Када науче , биће одрасли , мада многи не науче и упркос физичком изгледу одрасле особе .
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Ne vode, nego voze. I jos da mogu sa kolima do ucioniceIosis piše:Djeca jesu djeca, ali opet nisu bez mozga, već su tada u godinama u kojima mogu nešto da upamte i već treba da počnu malo o sebi misliti.
Sada je došlo bukvalno dotle da oni ne moraju ništa da paze, ali zato vozači moraju da voze 30 ili bolje da su stavili znak izađi pa guraj auto pored škole.
Samo mene zanima, šta će kada odmaknu tih 200 m, kada izađu iz zone 30, kako će dalje?
Predpostavljam da ni vas roditelji nisu vodili u školu do 3. razreda, pa ste živi i zdravi. Danas gledam vode ih do 3. razreda, ne svi, ali dobar dio roditelja.
Zaboravio si taštu, ona je najviše kriva. Problem je i što su ljudi velikom većinom poprilično glupi, a još više ih je sebičnih i pokvarenih, tako da je naš mentalitet samo bajati šlag na torti, koji daje specifičan trulo-kiseli ukus, jer je naš, dok je problem više u ljudskoj prirodi. Srećom je broj onih koji navedene osobine svesno koriste za iskorišćavanje nosilaca istih zaista mali, čime je gađenje veće kada se na takve naiđe.911s [SK] piše:U potpunostri se slažem sa drugom Van. I nikad mi neće biti jasna disciplina domaćeg mentaliteta u kojoj uvek mora biti neko drugi kriv. Kriv je zakon, krive su budale, krivi su pešaci, krive su babe, krivo je more, samo mi kao konkretni vozači pojedinci, izvsrni poznavaoci sopstvenog zakona koji važi samo na ulicama u našoj glavi, nismo.