Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14993
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od mbole » petak, 19. feb. 2016. u 23:04h

Evo ga:
Član 168

Prekršajni nalog se izdaje kada je za prekršaj zakonom ili drugim propisom od prekršajnih sankcija predviđena samo novčana kazna u fiksnom iznosu.

Član 171

Prekršajni nalog sadrži sledeće pouke i upozorenja:

1) da se lice protiv koga je izdat prekršajni nalog ako prihvati odgovornost i u roku od osam dana od dana prijema prekršajnog naloga plati polovinu izrečene kazne u skladu sa članom 173. stav 1. ovog zakona oslobađa plaćanja druge polovine izrečene novčane kazne;

Ima toga jos poprilicno u zakonu o prekrsajima sto se tice prekrsajnog naloga.

Ford_III piše:To ti je isto kao kad bi sada policija pokusavala da te kazni zato sto si presao ulicu van pesackog prelaza a u tom selu ne postoji uopste pesacki prelaz.
Nece bas biti. Posto u zakonu postoji sasvim jasno napisano, da kada je najblizi pesacki prelaz udaljen vise od 100 metara, ne moras da prelazis preko njega. A kad ga nema, onda je dalje od 100 metara, pa ne postoji osnov po kome mogu da te kazne.

Ford_III piše:A da bi se naplacivao parking prvo treba da imas i komunalnu policiju koja ce da kontrolise rad.
Odakle ti ovo? U Bg i Kg je naplacivan parking dok komunalna policija nije bila ni u najavi. Verovatno i u drugim mesitma al to ne mogu da tvrdim, za ova dva znam.
Jedino sto ti je neophodno za naplatu parkinga je javno preduzece koje ce obavljati taj posao (tipa Parking servisa u Bg). Tebi se prodaje usluga (parkiranje), sta ima komunalna policija sa tim?
Komunalna policija pise kazne za nepropisno parkiranje. Nema nikakve veze sa placenim parking mestima, i naplatom.
E sad... moguce je da se manjim mestima jednostavno ne isplati da formiraju javno preduzece (koje lepo kosta), kad nema dovoljno "musterija".
Ford_III piše:Kada je nemacka u pitanju posto su me 3-4 puta slikali blicevi u nemackoj pitao sam sefa rekao je da nista ne stize ako te uslika sa 56-57 tako da oni tolerisu +7.
Svaka cast tvom serfu, al nekako mi on nije pouzdan izvor informacija o nemackim zakonima (osim ako ne radis u advokatskoj kancelariji) :)
Ono sto je moguce, je da pojedina oprema koja je instalirana ima manju tacnost merenja od pomenutih 7Km/h (ili koliko vec). Pa stoga i ne stize nista. Ali to nije tolerancija "ugradjena" u zakon, vec stvar konkretnog uredjaja.
Posto su nemci daleko pre nas poceli da ugradjuju takve kamere, nije nista neobicno da njihove imaju manju tacnost (niko nije lud da baci prilicno skup komad opreme, posto je izasao novi model, a i stari radi zadovoljavajuce).
Djak pesak :)

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » subota, 20. feb. 2016. u 01:40h

Ovde si u ravu moja greska za komunalnu.
Sigurno se onda parking servis odnosno komunalno preduzece ne isplati opstinama tako da nemaju dovoljno novca u budzetu.
Tako da statusom grada mislim da su obavezni da uvedu parking servis a ujedno sigurno dobijaju novac za to od drzave.

U nemackoj tesko sada da vidis neki blic uredjaj a da nije novije generacije.
Svi su novi tako da ne verujem da su srpski uredjaji bolji od nemackih.Jedino mozda ima neka razlika imedju bliceva i radara.

Sef mi je profesionalni vozac majstor u voznji odnosno njegov sin ali meni su i jedan i drugi sefovi ovaj njegov sin mi je vise drug nego sef tako da sam sa njim slobodan.
I svasta mogu da ga pitam.Sad koliko zna nemacki zakon nisam siguran ali znam da se razume dosta.
Uvek kada me slikaju on mi kaze da je stigla kazna,a prosLe godine par puta su me slikali sa nekih 56-54 i nista mi nije rekao pa sam ga zato i pitao pa mi je rekao da do +7 ima tolerancija odnosno ne salju kazne.
Da li je zakonski ili ne trebalo bi da bude u celom svetu praksa.
Kao sto smo i svi mislili do sada.

Sto se tice kazni u beogradu odnosno doplatne karte pa ja sam radeo u beogradu pa su me za 2 meseca kaznili najmanje 10 puta provalio sam tu caku da mi ne stize kazna i da ne mogu da me kazne pa zato nisam ni kupovao karte.
Tako da ovo nema veze sa 2 doplatne karte.Mogli su da mi posalju kaznu samo tako.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

mbole

Poruka od mbole » subota, 20. feb. 2016. u 02:34h

Ko sto napisah, jako zavisi od vremena kada se to desavalo.
Dugo godina nikome, ali bas nikome nisu ni slate opomene, nebitno odakle si.
Sad, pravo da ti kazem, vadim iz secanja (a gospoja je zaspala), tako da cu mozda da promasim godinu, al tek negde 2009 recimo su krenuli u kampanju. Do tad, nikom nije nista ni slato. Ko se zeznuo da plati sam.. zeznuo se.

Drugo, nisu imali automatizam, to jest ustaljenu praksu da stalno salju. Vec kad im padne napamet, oni preseku, i odrade za ono sto je do tad bilo, pa onda opet ne rade nista narednih 6 meseci ili godinu dana, pa ponovo kampanja.
Ne pitaj me zasto su tako radili. Sto kaze Mica: odluka odozgo :)

Ford_III

Poruka od Ford_III » subota, 20. feb. 2016. u 02:47h

Onda je ok jer sam ja radeo 2008
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » subota, 20. feb. 2016. u 14:39h

Pomoc dobri ljudi
Stigla mi je plava koverta Resenje datum na pecatu ( 12.02.16-17 )
Kazna 6000din
Troskovi 500din
4 kaznena poena
30 dana zabrane b kategorija

Nigde se ne navodi datum pocetka zabrane
Kaznu sam platio 19-og (primljena 18-og)

Da li je neko imao iskustva sa slicnom kaznom
i kako da znam kada tece tih 30 dana.
(ranije sam nosio dozvolu na pecatiranje ali kako je to sada regulisano)
Slika

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8315
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » subota, 20. feb. 2016. u 14:43h

Sada samo dobiješ pismeno obaveštenje da zabrana počinje tada i tada.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » subota, 20. feb. 2016. u 14:57h

Znaci mogu da vozim dok me ne obaveste.
Slika

Ford_III

Poruka od Ford_III » subota, 20. feb. 2016. u 15:06h

ne razumem zasto pise ( 12.02.16-17 ) to znaci da od tada vazi zastarelost ili kako vec???
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 20. feb. 2016. u 15:13h

Ne. Rešenje je doneto i više nema nikave zastarelosti.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole

Poruka od mbole » subota, 20. feb. 2016. u 15:20h

Jel ima naveden rok za zalbu?
Ako ima, postaje pravosnazno od datuma isteka roka za zalbu, to jest obicno 15 dana od datuma prijema resenja.
Od tog trenutka pocinju da teku rokovi za uplatu, a za zabranu zaista ne znam kad ce je upisati. Ko sto napisa FM, dobijes obavestenje.

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » subota, 20. feb. 2016. u 15:32h

Roka za zalbu je 8 dana
ali kako sam uplatio mislim da se nemora cekati taj rok.

Sad sam pitao saobracajca
Kaze da cekam da mi posalju to za zabranu (ovih dana)
Mada bolje da odem do supa da potvrdim mozda se dogovorim kada da tece.
Slika

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » subota, 20. feb. 2016. u 16:52h

A možda ti i ne stigne, kao što meni nije stigla nikada. :)
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » subota, 20. feb. 2016. u 17:06h

Toga se i ja bojim jer sam sa ovom kaznom i postarom
imao problema.
Tj. postar mi nije urucio kaznu niti jednom
dolazili su svaki put da me privode.
Slika

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » subota, 20. feb. 2016. u 19:11h

Ja se izvinjavam što okasnih, ali sam imao nenadane goste.
Prekršaj načinjen 8.5.2013. god. (snimila kamera), ja jurcao ulicama grada Čikaga
Poslato na kućnu adresu 27.5.2013. god.
Presuda, u ime naroda, kriva je (žena prihvatila krivicu, jer retko vozi) 10.12.2013. godine i globa 7000,00 rsd, 4 poena i 30 dana zabrane + troškovi postupka paušalno 800,00 rsd.
Saopštenje o vremenu trajanja izrečene mere zabrane upravljanja motornim vozilom evidentirane u registru o izrečenim merama vozaču napisano 27.10.2015. gde još pominju da je postalo pravosnažno 10.2.2014. godine i da
Mera počinje da teče od dana prijema ovog saopštenja i traje do isteka perioda za koji je izrečena
Pečat pošte od 3.11.2015. godine.
Edit: svastika je htela isto da ranije dobije zabranu (bila zima, a ona htela da ima dozvolu za leto zbog dece) ali nije mogla jer MUP mora da dobije zvanično saopštenje od suda, da te uvedu u njihov registar, pa tek onda možda možeš da urediš nešto za vreme zabrane.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 21. feb. 2016. u 23:53h

Nacuo sam da mogu da se namole da ti ne lupe zabranu. Kao radim, zivim od toga itd. Da li u tome ima neceg ili su samo price?

Ford_III

Poruka od Ford_III » nedelja, 21. feb. 2016. u 23:59h

Sve se uzima u obzir.Zavisi ako imas odredjene dokaze.Dobro napisana izjava...
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » ponedeljak, 22. feb. 2016. u 00:24h

Bilo je da sudija može da ti ne odredi zabranu ako ti vozačka važna za posao a ti jedini privredjuješ itd.
Bila je i rasprava da u MUP-u Rakovica priznaš krivicu oni ti odrede kaznu novčanu i bodove, ali ne i zabranu. Medjutim neke sudije to ne priznaju jer nije po zakonu.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 22. feb. 2016. u 09:59h

Novo vreme novo sranje ,.,. bem ti zivot cim izadjes iz kreveta samo neko gleda da te klepi
http://www.blic.rs/vesti/hronika/saobra ... ne/j21dm8x

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 22. feb. 2016. u 10:29h

Ma fali im para u budžetu pred izbore. :D

Ali stvarno je pretjerivanje, samo gledaju brzinu, koliko ima drugih stvari koje su mnogo gore po bezbjednost saobraćaja, ne mislim na postupke vozača, nego na cjelokupno stanje puteva. Ali po tom se pitanju ništa ne radi, jer treba da se plati, a ovako će da šišaju vozače!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » ponedeljak, 22. feb. 2016. u 12:11h

Naravno, kako drugačije popuniti budžet nego udariti po džepu naroda. Za opravdane stvari (vožnja u alkoholisanom stanju, prebrza i nasilnička vožnja, grubo kršenje saobraćajnih propisa... ) sam uvek za to da treba kažnjavati. Ali naplaćivati kaznu za prekoračenje 1 km/h je debilizam neviđeni.
I umesto da nadležne službe, direkcije i ostali "nateraju" Beograd Put, Srbija Put i ostale frime da poprave stanje puteva, čujem nedavno kako su vozači GSP-a (koji voze nove Solaris i "srpski" Mercedes :rotfl: autobuse) dobili naređenje da na deonicama gde je put loš, ne voze žutom trakom. Da to nije glupost, može da se uveri svako ko ide trasom od Franša prema Slaviji. Tu je žuta traka kuda idu i tramvaji, gora od kratera na Mesecu. I busevi tuda uopšte ne idu. Problem je kada postoji samo jedna otvorena saobraćajna traka prema Slaviji. U špicu kada je inače krkljanac, još se i busevi nabiju. A uz to, kada su gužve busevi već odmah sa stanice preko puta Franša izleću iz žute trake u srednju. Par puta za malo da se sudarim sa njima. Srećom pa sam bio priseban i video sam šta će da urade. Na primer, stoje 2-3 busa na stanici i onda drugi, koji je u sredini, samo odjednom "iskoči" bez žmigavca ili bilo kakva najave, u srednju traku. A sve je to da na vreme zauzmu poziciju, da se ne bi kasnije kod veterinarskog fakulteta gurali. I eto, umesto da Beograd put radi svoj posao, ide se linijom manjeg otpora. A zašto? Zato što neće da troše pare iz budžeta, već čekaju najvaljenu rekonstrukciju Slavije i Bulevara Oslobođenja. A vi vozači ko vas j.... to što vozite po putevima koji su gori od njiva, nema veze... ima da vas deremo gde stignemo.

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 22. feb. 2016. u 12:25h

Narod je glup sto cuti i gleda.
Fakticki je narod sagnut sa skinutim gacama.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 22. feb. 2016. u 12:56h

Baš to, ima prekoračenje brzine krivice za saobraćajke, ali kažnjvati za 1 preko ograničenja?! Maaa daaaaj! Naročito vrtoglavih 51 km/h!!! Pa ta je brzina opasna, toliko opasna da bi mogao se odvojiti od planete i završiti u svemiru!

I ti Nikola što si nabrojao, putevi u očajnom stanju, pa više se fokusiraš na izbjegavanje rupa, nego na ono što treba da paziš.

A već sam pisao, dozovolili su da se pravi sve i svašta pored puta, pa su krknuli ograničenja. Kao da onaj ko krene na put krenuo je eto idem da se vozim, a ne iz razloga da tamo stigne za neko razumno vrjeme u odnosu na daljinu.

Najviše mi idu na živce oni bilbordi.
Onda još šta sam primjetio, inspekcija to ni ne vidi, često sam nailazio na mjesto gdje je neka rasvjeta tako orjentisana da zasljepljuje onog ko vozi putem.

P.S. Meni je mnogo gore voziti tih 50, jer me uspava i stvara mi nervozu jer stalno moram da gledam u kazaljku. Dok kad vozim 70-80 i ne gledam u kazaljku, nego vozim opušteno.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 22. feb. 2016. u 13:32h

nikola piše:Naravno, kako drugačije popuniti budžet nego udariti po džepu naroda.
Ovaj... budzet se po definiciji puni iz dzepa naroda. Nema odakle drugo. Cak i kad ide drugim putem (kao porez na dobit firme npr), na kraju se svede na dzep naroda.
nikola piše:I umesto da nadležne službe, direkcije i ostali "nateraju" Beograd Put, Srbija Put i ostale frime da poprave stanje puteva...
Sto jelte treba platiti iz onog budzeta koji prethodno treba napuniti :)
Sve te "Put" firme, samo izvode radove. Neko mora to da plati.

Da se ne shvatimo pogresno, daleko od toga da branim sistem, al vrlo smo skloni da kritikujemo pogresno mesto, ili promasimo metu.

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » ponedeljak, 22. feb. 2016. u 13:57h

mbole piše:Ovaj... budzet se po definiciji puni iz dzepa naroda. Nema odakle drugo. Cak i kad ide drugim putem (kao porez na dobit firme npr), na kraju se svede na dzep naroda.
Nije tačno, budžet se puni i iz drugih izvora, a ne samo iz džepa naroda. Jedan od primera mogu da budu strane kompanije koje posluju u nekoj državi, konkretno, u ovom primeru u Srbiji. Oporezivanjem njihovog ostvarenog prihoda se ne oporezuje džep običnog čoveka (mada ok, ti sad možeš da tvrdiš suprotno i o tome možemo da filozofiramo u nedogled). Sa druge strane neoporezivanjem i gledanjem kroz prste domaćim velikim kompanijama i njihovim vlasnicima (popularnije zvanim tajkunima) se takođe kreira nepravda prema običnom građaninu koga država na svaki mogući način natera da plati ono što mu svakako i sleduje da plati. Koliko samo dotični vlasnik ružičaste TV kompanije duguje na ime poreza, pa nikom ništa. I tu dolazimo do poente onoga što sam ja hteo da kažem, a što ti nisi verovatno razumeo. Poenta je na " udariti po džepu naroda". Ja nisam neko ko zagovara građansku neposlušnost i neplaćanje poreza i ostalih dažbina. Ali sve dok se to kreće u normalnim okvirima. Primer oko koga je ovde i krenula diskusija je dobar. Ja se slažem da vožnja od 51 km/h teorijski i praktično kriši zakonske propise, Ali, ne mogu kao i većina, da se otmem utisku da je pisanje novčane kazne za 1 km/h prekoračenja brzine, čisto iživljavanje. Čak bih i to prihvatio i rekao u redu, treba tako, u skladu je sa zakonom, kada bi u državi sve tako i funkcionisalo. Ali, naravno, uvek je lakše udariti na običnog, isceđenog i iznurenog, običnog čoveka, nego naterati glavonju da plati porez, koji godinama duguje.
mbole piše:
nikola piše:I umesto da nadležne službe, direkcije i ostali "nateraju" Beograd Put, Srbija Put i ostale frime da poprave stanje puteva...
Sto jelte treba platiti iz onog budzeta koji prethodno treba napuniti :)
Sve te "Put" firme, samo izvode radove. Neko mora to da plati.

Da se ne shvatimo pogresno, daleko od toga da branim sistem, al vrlo smo skloni da kritikujemo pogresno mesto, ili promasimo metu.
Jeste, tako to zvuči kada se izvuče jedna rečenica iz konteksta. Na kraju sam lepo objasnio, citiram: "I eto, umesto da Beograd put radi svoj posao, ide se linijom manjeg otpora. A zašto? Zato što neće da troše pare iz budžeta, već čekaju najvaljenu rekonstrukciju Slavije i Bulevara Oslobođenja. A vi vozači ko vas j.... to što vozite po putevima koji su gori od njiva, nema veze... ima da vas deremo gde stignemo".
Vrlo dobro sam ja upućen na koje se sve načine budžet puni. Jedan od načina jeste naplata raznih poreza od samih građana. Međutim, kao što rekoh, to nije jedini način. I boli nepravda kada te državni aparat stegne za gušu i moraš da platiš sve do poslednjeg dinara (pogotovo kad se bliže izbori i kad treba budžet popunuti), a sa druge strane gledaš razne, nazovi, "moćnike", koji se bahate, koji su iznad zakona i koji niti žele da plate državi ono što su u obavezi, niti iko pomišlja da im to spomene, a kamo li da ih natera. E dokle bude tako, dotle ćemo se voziti po putevima po kakvim se vozimo. I tu dolazimo do totalnog paradoksa. Evo, ja na primer plaćam uredno državi sve dažbine koje sam u obavezi da plaćam, ni za šta ne dugujem. Verujem da ima još puno takvih, pa čak i ovde na forumu. Na ime toga očekujem, ne da se vozim po avionskim pistama, ali bar da se vozim po normalnim putevima. Ali ne, ja moram da izvodim vele slalome i akrobacije po putu, kako bih uspeo da izbegnem kratere. Neretko se dogodi i da ne uspem i da neki krater pošteno overim. Posle nekoliko takvih kratera, ja moram da dam par hiljada dinara za popravku štete na autu, koja je uzrokovana lošim stanjem većine puteva, za koje sam ja redovno sa svoje strane dao novac u budžet!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 22. feb. 2016. u 15:26h

I treba kazniti onoga ko krši zakon, ali kažnjavati za tako mizerno kršenje, pa to je što Nikola piše iživljavanje!

Ajde da je u državi sve perfektno uređeno, pa da i prihvatiš!
Ali kad vidiš u vijestima one koji duguju po par miliona dinara ili evra u porezu ili bilo čemu drugom, dođe ti muka.

Konkretan primjer u Doboju, jeste druga država, ali isto njesra kao i Srbija.
Političar koji je kupio dobojsku fabriku Trudbenik, duguje radnicima plate, duguje za komunalije i svašta nešto drugo, zbog muljaže, da ne detaljišem. Poenta priče, da je u Doboju grijanje poskupilo za ovu sezonu, izgovor toplane je bio da Trudbenik duguje 2 miliona maraka za grijanje, pa zato treba da poskupi.
Umjesto da njemu zavrnu grijanje i prinudno naplate, plaćamo mi svi!

To kao kada bi ja otišao u prodavnicu uzeo šta mi treba, ne platim, pa trgovac nekom drugom naplati to što sam ja uzeo.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“