Član 168
Prekršajni nalog se izdaje kada je za prekršaj zakonom ili drugim propisom od prekršajnih sankcija predviđena samo novčana kazna u fiksnom iznosu.
Član 171
Prekršajni nalog sadrži sledeće pouke i upozorenja:
1) da se lice protiv koga je izdat prekršajni nalog ako prihvati odgovornost i u roku od osam dana od dana prijema prekršajnog naloga plati polovinu izrečene kazne u skladu sa članom 173. stav 1. ovog zakona oslobađa plaćanja druge polovine izrečene novčane kazne;
Ima toga jos poprilicno u zakonu o prekrsajima sto se tice prekrsajnog naloga.
Nece bas biti. Posto u zakonu postoji sasvim jasno napisano, da kada je najblizi pesacki prelaz udaljen vise od 100 metara, ne moras da prelazis preko njega. A kad ga nema, onda je dalje od 100 metara, pa ne postoji osnov po kome mogu da te kazne.Ford_III piše:To ti je isto kao kad bi sada policija pokusavala da te kazni zato sto si presao ulicu van pesackog prelaza a u tom selu ne postoji uopste pesacki prelaz.
Odakle ti ovo? U Bg i Kg je naplacivan parking dok komunalna policija nije bila ni u najavi. Verovatno i u drugim mesitma al to ne mogu da tvrdim, za ova dva znam.Ford_III piše:A da bi se naplacivao parking prvo treba da imas i komunalnu policiju koja ce da kontrolise rad.
Jedino sto ti je neophodno za naplatu parkinga je javno preduzece koje ce obavljati taj posao (tipa Parking servisa u Bg). Tebi se prodaje usluga (parkiranje), sta ima komunalna policija sa tim?
Komunalna policija pise kazne za nepropisno parkiranje. Nema nikakve veze sa placenim parking mestima, i naplatom.
E sad... moguce je da se manjim mestima jednostavno ne isplati da formiraju javno preduzece (koje lepo kosta), kad nema dovoljno "musterija".
Svaka cast tvom serfu, al nekako mi on nije pouzdan izvor informacija o nemackim zakonima (osim ako ne radis u advokatskoj kancelariji)Ford_III piše:Kada je nemacka u pitanju posto su me 3-4 puta slikali blicevi u nemackoj pitao sam sefa rekao je da nista ne stize ako te uslika sa 56-57 tako da oni tolerisu +7.

Ono sto je moguce, je da pojedina oprema koja je instalirana ima manju tacnost merenja od pomenutih 7Km/h (ili koliko vec). Pa stoga i ne stize nista. Ali to nije tolerancija "ugradjena" u zakon, vec stvar konkretnog uredjaja.
Posto su nemci daleko pre nas poceli da ugradjuju takve kamere, nije nista neobicno da njihove imaju manju tacnost (niko nije lud da baci prilicno skup komad opreme, posto je izasao novi model, a i stari radi zadovoljavajuce).