Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od novi81 » subota, 19. mar. 2016. u 00:54h

Slažem se sa FMIII.
Konkretno sam bio u situaciji da gasim Bmw x6. Spucali smo 4 komada S-9 da ga ugasimo :-D
I vatra je baš bila u ranoj fazi. Prvi je otišao da se ugasi vatra. Druga dva da se rashladi dpf i opet ugasi pošto je sam dpf bio u fazi bijelog usijanja. I zadnji ispod haube odozgo i između motora i firewall-a. I to je bilo to. Vatrogasci su samo još "oprali" motor da ga još rashlade pošto su na termoviziji vidjeli da su neki dijelovi još jako vrući.

Tako da od jednog aparatića od kilu, dvije praha ne očekujete puno.

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 19. mar. 2016. u 02:57h

Pa ne možeš očekivati puno, ali ako primjetiš kada krene požar, može da bude dobar.

Drugaru se zapalio autobus, potrošio 3 velika PP aparata, nije mogao ugasiti, nije mogao prići požaru, jer nije htjeo da otvara poklopac motora, nego je kroz neki otvor prskao. Da je otvorio, tek bi onda buknulo. Došli su vatrogasci i onda samo malo zavrnuli poklopac motora i odma ga zalili pjenom.
Da nije on potrošio ta tri, i ovaj bi autobus prošao kao onaj u Kaću, izgorio bi skroz.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » subota, 19. mar. 2016. u 16:59h

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 19. mar. 2016. u 18:48h

Da da, baš ima veze sa realnim situacijama hladan motorni prostor, iz koga je izvadjeno mnogo toga zapaljivog (akumulator, instalacija, razne plastike, creva sa gorivom i još svašta nešto što može da prepozna svako ko je ikad podigao haubu na Esckortu trojci) i pored svega toga izvor požara je ubačena zapaljena krpa...
Hajmo da se vratimo na realne scenarije - pukne dovodno crevo za gorivo, na ovakvom autu staro koliko i on sam, dok motor radi i okupa benzinom pola motornog prostora, od visokonaponskih kablova do izduvne grane...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » četvrtak, 24. mar. 2016. u 16:42h

Mala kosultacija
Pašo je imao saobracajku na NBG u poedeljak. Ukratko, lik je prosao kroz crveno sa 1,2 promila alkohola u krvi i udario paša koji je kretao sa semafora. Povredjeni su i pašo i svastika, tj ušivali su im glave jer su se od udarca sudarili glavama. Drugi akter je stranac koji radi u Srbiji. Vozio je firmin auto a BG table. Oba auta su u DELTA GEERALI osigurani. Pašo je danas podigao zapisik u kome nema nista sem pravca kretanja i osnovih podataka. Ne pise cija je krivica. Dobio je informaciju da ce tuzioc pokrenuti postupak, e sta sad dalje? Pretpostavljam da ce se sad raditi vestacenje, sudjenje , koliko to moze da traje?
A i kako moj pašo da se zaštiti jer ovaj verovatno moze već sutra da zapali preko grane ?
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 24. mar. 2016. u 16:51h

Pandur je tu da napravi zapisnik i prosledi ga višem organu, a o krivici odlučuje sudija. Pašo se ne može zaštiti nikako, a sudjenje može trajati dugo, od par meseci ako ne bude bilo problema do čak i par godina...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole
Poruka: 14997
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 25. mar. 2016. u 15:38h

Od cega da se zastiti?
Njemu stetu (i na autu i za povrede) isplacuje osiguranje, sto se njega tice taj moze ovog trenutka da ode u Tunguziju. Osiguranje posle ganja tog lika, da od nejga naplati stetu, al to nije pasin problem.
Ode sa zapisnikom u osiguranje toga koji ga je udario, i tamo zavrsava posao.
Ako je situacija iz zapisnika manje vise jasna, ne mora da se ceka okoncanje sudskog postupka.
Djak pesak :)

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » petak, 25. mar. 2016. u 15:50h

Drugar iz NS je imao vrlo sličnu situaciju. Spucao se u auto nekog dede, koji je prošao na crveno iz sporedne ulice. Po rečima drugara, njemu je bilo zeleno, a dedi crveno. Deda tvrdi suprotno, da je on imao zeleno svetlo, a moj drugar crveno. Na raskrsnici ne postoje kamere, niti ima bezbednosnih kamera na obližnjim objektima, a nemaju ni svedoke. Panduri u zapisnik stavili ono što su zatekli na licu mesta i konstatovali da se izjave učesnika udesa ne slažu. Sudski proces se razvlačio. Zaključak veštaka je da su obe situacije moguće, bez decidnog utvrđavanja čija je tačno krivica. Slučaj se završio zastarom. Drugar auto prodao kao havarisan, jer ga nije vredelo popravljati. Najveća sreća u nesreći je da niko nije ozbiljnije povređen ili nastradao.

bojan_kv

Poruka od bojan_kv » subota, 26. mar. 2016. u 11:56h

mbole piše:Od cega da se zastiti?
Njemu stetu (i na autu i za povrede) isplacuje osiguranje, sto se njega tice taj moze ovog trenutka da ode u Tunguziju. Osiguranje posle ganja tog lika, da od nejga naplati stetu, al to nije pasin problem.
Ode sa zapisnikom u osiguranje toga koji ga je udario, i tamo zavrsava posao.
Ako je situacija iz zapisnika manje vise jasna, ne mora da se ceka okoncanje sudskog postupka.
To me je i interesovalo, on moze da zavrsi sa osiguranjem i pre okoncanja sudskog postupka.
Problem je sto koliko sam ja shvatio situacija u zapisniku i nije bas jasna. Mada raskrsnica je pokrivena kamerama i kaze paso da mu je policajac na uvidjaju rekao da ce pregledati snimke, e sad ko ce to i kad pregledati pitanje je :)

mbole

Poruka od mbole » subota, 26. mar. 2016. u 12:54h

U svakom slucaju neka ode u osiguranje sa zapisnikom. Ne boli da proba.
Kako god okrene, na kraju ce sa njima resavati pricu, nema nikakvog posla sa drugim ucesnikom u udesu.
Jedino ako hoce da ga dodatno ganja po privatnoj tuzbi za nanete telesne povrede.

bojan_kv

Poruka od bojan_kv » subota, 26. mar. 2016. u 12:59h

Sreca u nesreci je to sto oba auta imaju isto osiguranje, mislim da je to bar malo olaksavajuca okolost :)

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 27. mar. 2016. u 04:20h

Nebitno...
Tvoje osiguranje ti ne znaci ama bas nista kada ti nisi kriv.
Jedino... ako racunas da je osiguranju sve jedno, kako god okrenu, jednu stetu ce morati da plate.
Uh sto mi ih zao :)

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » nedelja, 27. mar. 2016. u 14:15h

mbole piše: Osiguranje posle ganja tog lika, da od nejga naplati stetu, .
Nikako mi nije jasno kako osiguranje moze da potrazuje novac od krivca ? on moze samo da plati kaznu prekrsajnu, ili u drugom ide na robiju zbog krivice ,.

cemu je onda placao osiguranje ??
ne razumem.. :beer:

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 28. mar. 2016. u 01:06h

E bas zbog :beer: :)
bojan_kv piše:... sa 1,2 promila alkohola u krvi
Tip je bio pijan, i u takvim slucajevima osiguranje ne vazi, to jest vazi za ostecenog, ali osiguravajuca kuca posle to naplacuje od osiguranika.

ZAKON
O OBAVEZNOM OSIGURANJU U SAOBRAĆAJU

Naknada štete u slučaju gubitka prava iz osiguranja

Član 29

Osigurano lice gubi prava iz osiguranja u sledećim slučajevima:

1) ako vozač nije koristio motorno vozilo u skladu sa njegovom namenom;
2) ako vozač nije imao vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom određene kategorije, osim ako je vozilom upravljalo lice koje je kandidat za vozača za vreme obuke za upravljanje vozilom, uz poštovanje propisa kojima je ta obuka regulisana;
3) ako je vozaču oduzeta vozačka dozvola ili je isključen iz saobraćaja ili mu je izrečena zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom, odnosno zaštitna mera zabrane upotrebe inostrane vozačke dozvole na teritoriji Republike Srbije;
4) ako je vozač upravljao motornim vozilom pod uticajem alkohola iznad dozvoljene granice, opojnih droga, odnosno zabranjenih lekova ili drugih psihoaktivnih supstanci;
5) ako je vozač štetu prouzrokovao namerno;
6) ako je šteta nastala zbog toga što je motorno vozilo bilo tehnički neispravno, a ta je okolnost vozaču vozila bila poznata;
7) ako je vozač posle saobraćajne nezgode napustio mesto događaja, a da nije dao svoje lične podatke i podatke o osiguranju.

Gubitak prava iz osiguranja na osnovu stava 1. ovog člana nema uticaja na pravo oštećenog lica na naknadu štete.

Društvo za osiguranje koje naknadi štetu oštećenom licu iz stava 2. ovog člana, stupa u prava oštećenog lica prema licu koje je odgovorno za štetu, za iznos isplaćene naknade, kamatu od isplate naknade i troškove postupka.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4946
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » ponedeljak, 28. mar. 2016. u 09:29h

mbole piše:Nebitno...
Tvoje osiguranje ti ne znaci ama bas nista kada ti nisi kriv.
Jedino... ako racunas da je osiguranju sve jedno, kako god okrenu, jednu stetu ce morati da plate.
Uh sto mi ih zao :)
kad rece da ti ih zao,pre par godina imao sam lancani sudar,od 6 ucesnika 5 bilo iz delte...okrivljeni i 4 ostecena...to je tek bio haos za osiguravajucu kucu mrgreen

A sto se tice pase,tu ne bi trebalo biti nekih problema,stvar je jasna crveno svetlo,lik pijan 2 ucesnika brzo bi to trebalo da se resi...neka ide sa zapisnikom u osiguranje,procenitelj da izadje da proceni auto,takodje neka preda medicinsku dokumentaciju ako je ima(kopije),takodje kopiju od zapisnika...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 29. mar. 2016. u 21:05h

Nekoliko prolazaka na žuto/ crveno, nervozni džip obilazi preko trotoara, nervozni Vladan vozi traamvajskim šinama ...

[youtube][/youtube]

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 31. mar. 2016. u 15:33h

Ništa specijalno... ali što volim ove samožive, bahate, koji misle da su samo oni bitni, da svi treba da ih propuste, da im se sklone. E pa, kod mene ne prolaze. Svakog ko zastane, trubne, gestikualcijom upita da li može ili bar da žmigavac (ako ništa drugo), uvek pustim. Ali ovakve... jok...

[youtu_be][/youtu_be]
Poslednja izmena: nikola, na dan četvrtak, 31. mar. 2016. u 15:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.

YOmax
Poruka: 647
Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h

Poruka od YOmax » četvrtak, 31. mar. 2016. u 15:37h

Njegova bahatost pocinje 100m pre utrpavanja. Doduse, sve to ponekad I sam radim, I stidim se :diablo:

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 31. mar. 2016. u 16:04h

Takvi su mi najbolji, oni su pametniji od drugih koji čekaju u redu. Ovakvi su mi ravni sa onima što koriste trotoar da zaobiđu kolonu.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

nikola

Poruka od nikola » ponedeljak, 4. apr. 2016. u 16:35h

Jutros, na potezu od Franša ka Gazeli, samoživi vozač Audi (mislim da je A7, nebitno), ubacuje se ispred hitne pomoći koja ima uključenu rotaciju i zvučni signal (prednja dva rotaciona svetla rade, zadnje levo ne radi, pa se na snimku ne vidi lepo). Bez obzira, što ovaj Audi svakako može da bude brži od hitne pomoći, ubaciti se ispred takvog vozila pokazuje samo koliko pojedinci sebe stavljaju iznad svega i svakoga.

[youtu_be][/youtu_be]

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » ponedeljak, 4. apr. 2016. u 18:34h

Pa ja sam `ladno prosao jutros pored tebe :D Isto sam komentarisao ovaj idiotluk, a i ovog sto se slepa iza hitne..
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

nikola

Poruka od nikola » ponedeljak, 4. apr. 2016. u 18:44h

Sad sam pogledao ceo snimak. Nije tačno, ja sam prvo prošao pored tebe, pa si ti posle 200-300 metara prošao pored mene :D

Sharpshooter
Poruka: 5123
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » ponedeljak, 4. apr. 2016. u 18:54h

Ma ovaj sa audijem ide da rasčisti put za hitnu. :D

Šlepanje iza hitne je zakon. :)
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 4. apr. 2016. u 20:01h

Sinoc me zaustavila policija i naravo trazili dokumenta.Ja pokazao i on ajde upali kontakt.Ja pitao samo kontakt on kaze da samo kontakt.Ja upalim a on ajde i svetlo.Ja upalim i svetlo kad on u redu je samo sledeci put nemoj da vozis sa maglenkama jer je zabranjeno.Ja mu rekao maglenke nisu ni bile upaljene a on meni pa nisam ja slep.Ja mu reko ja to nisam rekao ali znam da mi maglenke nisu bile upaljene mozda si video led traku upaljenu ali maglenke sigurno nisu.
Dodjem onda kuci i pogledam zakon kad ono:
Clan 79

Za vreme magle, na motornom vozilu moraju da budu uključena kratka svetla, odnosno svetla za maglu ili
obe vrste svetala.
Zadnje svetlo za maglu upotrebljava se samo po magli ili u slučaju smanjene vidljivosti.

Sto znaci i da su mi maglenke napred bile upaljene ne bi mogao da me kazni jer ne pise nista.
Kao sto vidite pise samo za pozadi a za napred ne.Ispravite me ako gresim ?jer
situacija dód pre 2 godine zaustavila me nemacka policija i mislili su da mi je pasos falsifikovan :vid budale:
I oni pretresli ceo auto i nasli bejzbol palicu i rekli ovo je ovde u nemackoj zabranjeno i uzeli stavili u svoj auto i rekli ajde prati nas da ti proverimo pasos.
Otisli do stanice i gledao zakon i pasos.
Naravno pasos bio original e sad za palicu trazio po zakonu i nije nista mogao da nadje.
Ja se pravio englez od samog pocetka(pricam samo engleski :D ) tako da su slobodni pricali nemacki i ja slusao sta budale pricaju. I nisu nasli nista u zakonu da je zabranjeno pa su mi na kraju i vratili palicu :bravo:
Tako da sigurno i ovde kada ne pise `nista za prednje maglenke onda ne mogu da te kazne i nije zabranjeno da se vozi sa upaljenim maglenkama i kada nije magla?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » ponedeljak, 4. apr. 2016. u 21:10h

nikola piše:Sad sam pogledao ceo snimak. Nije tačno, ja sam prvo prošao pored tebe, pa si ti posle 200-300 metara prošao pored mene :D

Moguce je :rotfl: Cudna neka guzva bila..
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“