Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14115
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2025. sezona

Poruka od Talladega_500 » subota, 12. jul 2025. u 15:29h

Meni je brzina nebitna.

Pre nego sto je Next Gen debitovao, zanimljivije je bilo na Martinsville gde voze 80 mph i gde ima duela i prestizanja i udaranja nego na Michiganu gde voze 200 mph bez ikakvih dela, u sustini onaj ispred sebe je sekundu prednosti, onaj iza tebe je sekundu zaostatka i tako svaki vozac.

Sto se tice road courses, ja nemam problem sa njima. Na kalendaru ima 36 trka, samo 6 su road courses, to nije mnogo. Jedino ne podnosim Roval, to je staza koju najvise mrzim posle Phoenixa. Stavio bi Road America umesto Rovala.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2595
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » subota, 12. jul 2025. u 19:10h

Talladega_500 piše:
subota, 12. jul 2025. u 15:29h
Meni je brzina nebitna.
a dobro možda tebi i nije bitna ali recimo sećam se vozači f1 šta su jednom rekli kad je brzina f1 bolida bila dovedena u pitanje zbog nekih pravila. rekli su ako brzina f1 padne ispod indycara onda ćemo razmisliti o napuštanju f1 i prelasku u indycar.

elem, ako je Nascar No. 1 motorsport u americi (a jeste) po meni onda mora voziti pretežno ovale na kojima je brži od indycara.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 12. jul 2025. u 20:20h

Ja sam napustio F1 i krenuo da trazim novi sport za gledanje ne zbog brzine vec zbog nedostatak duela. Kao sto rekoh gore, 75% rezultata u F1 su kvalifikacije, 20% je prva krivina, 5% pit stop. Jednostavno gledas celu trku i ne samo sto nema promene vodjstva vec niko ni da pripreti lideru.

I onda sam polako poceo da gledam NASCAR i odjednom vidis njih 5-10 kako se bore u samoj zavrsnici. To je bilo pre vise od 20 godina i od tada mi je NASCAR omiljeni auto sport. Prva sezona koju sam bas detaljno pratio je bila 2004. kada je Kurt Busch osvojio titulu - i to mu je u zadnjoj trci otpao tocak, ali je uspeo da se vrati na stazu, zavrsi kao 5. i osvoji titulu sa samo 8 poena prednosti, sto je u to vreme bilo 3 pozicije na stazi. To mi je bilo neverovatno, posebno nakon gledanja F1 gde bi Schumaher i matematicki osigurao titulu daleko pre nego sto je sezona gotova.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 12. jul 2025. u 23:21h

Van Gisbergen opet na pol poziciji, ovim tempom ce imati najvise pobeda ove sezone.

Slika

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 13. jul 2025. u 08:00h

Talladega_500 piše:
subota, 12. jul 2025. u 20:20h
Ja sam napustio F1 i krenuo da trazim novi sport za gledanje ne zbog brzine vec zbog nedostatak duela. Kao sto rekoh gore, 75% rezultata u F1 su kvalifikacije, 20% je prva krivina, 5% pit stop. Jednostavno gledas celu trku i ne samo sto nema promene vodjstva vec niko ni da pripreti lideru.

I onda sam polako poceo da gledam NASCAR i odjednom vidis njih 5-10 kako se bore u samoj zavrsnici. To je bilo pre vise od 20 godina i od tada mi je NASCAR omiljeni auto sport. Prva sezona koju sam bas detaljno pratio je bila 2004. kada je Kurt Busch osvojio titulu - i to mu je u zadnjoj trci otpao tocak, ali je uspeo da se vrati na stazu, zavrsi kao 5. i osvoji titulu sa samo 8 poena prednosti, sto je u to vreme bilo 3 pozicije na stazi. To mi je bilo neverovatno, posebno nakon gledanja F1 gde bi Schumaher i matematicki osigurao titulu daleko pre nego sto je sezona gotova.
Pa ti si onda kad i ja krenuo samo što sam ja gledao IRL a ti Nascar. Mene je IRL kupio upravo zbog brzine jer je bio brži od F1. Vozio se isključivo na ovalima. U to vreme sam igrao i oficijalnu igricu a danas Indycar nema igricu što govori kolko je serija potonula.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 00:53h

Shane van Gisbergen ocekivana pobeda na Sonomi. Njegova 3. pobeda ove sezone, rekorse da je najbrze stigao do 4 pobede u karijeri jos od 1967. sezone.

Danas mu niko nije mogao prici, vodio je 97 od 110 krugova (niko vise nije vodio vise od 4 kruga). Sada ima isti broj pobeda kao Larson, Hamlin i Bell. Ironija, posto je tek 27. u poenima, ali da danas krece playoffs - bio bi 3. Sledeceg meseca je Watkins Glen, znaci moze se desiti da van Gisbergen bude imao najvise pobeda na pocetku playoffa.

Ne mogu reci da se nesto drugo zanimljivo desilo. McDowell je jos jednom pokazao da je odlican na road courses. Elliott takodje. Slab dan za Ford, najbolje plasiran Ford je bio Logano na 9. mestu.

Najvise me je odusevilo kada je Berry poslao Hocevara u prasinu na 4 kruga pre kraja, vreme je vise bilo da neko uzvati Hocevaru za prljavu voznju.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 03:55h

Ty Dillon je u 1/2 finalu in-season turnira. Mislim da svi navijaju da pobedi jer je poceo kao ubedjivo zadnji.

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 14. jul 2025. u 09:04h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 14. jul 2025. u 00:53h
Shane van Gisbergen ocekivana pobeda na Sonomi. Njegova 3. pobeda ove sezone, rekorse da je najbrze stigao do 4 pobede u karijeri jos od 1967. sezone.
da ali road course. Nascar bi se mogao uskoro podeliti na oval i road course šampione :rotfl:

veličaju ovog Gizija kao da je šampion :rotfl: ako ga stvarno žele za šampiona sve što treba da urade je da ubace zadnju trku da bude road course :rotfl:

Nascar je na moju žalost postao sprdnja :'(

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 14:03h

Boss piše:
ponedeljak, 14. jul 2025. u 09:04h
da ali road course.
Ne razumem sta hoces da kazes sa tim. Jel road courses nisu deo kalendara? Jel pobeda na road course manje impresivna nego na bilo kojoj drugoj stazi?

Jel jucerasnja pobeda van Gisbergena manje zasluzena nego da je recimo pobedio na superspeedway gde se 2/3 auta slupa i neko se samo pogura do pobede (Harrison Burton prosle godine)?

p.s. jel i dalje zelis da sampion bude vozac sa najvise pobeda? Jer se moze desiti da van Gisbergen ima najvise pobeda ove sezone. ;)
ako ga stvarno žele za šampiona sve što treba da urade je da ubace zadnju trku da bude road course
Treba prvo doci do finala, a van Gisbergen najverovatnije ispada u 1. rundi playoffa. Mozda stigne do 2. runde ako skupi dovoljno playoffs poena i neko drugi vise zabrlja. To mu se desilo u Xfinity prosle sezone, stigao je do 2. runde, ali je opet zavrsio playoffs kao ubedljivo zadnji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 17:13h

Talladega_500 piše:
sreda, 9. jul 2025. u 17:38h
Auuuu ovo ce imati dosta komplikacija za 23XI i Front Row jer mogu izgubiti charter vec sledeceg vikenda na Doveru.

Ukratko...

- Iako 23XI i Front Row nisu potpisali novi charter ugovor, trazili su da ostanu pod starim charter ugovorom (koji je istekao) dok traje sudjenje.
- Sud udobrio.
- NASCAR se zalio na odluku i pobedio.
- 23XI i Front Row ulozili zalbu, ali sud odbija da cuje tu zalbu.

To znaci da NASCAR ima pravo da oduzme chartere u roku od 14 dana. To takodje znaci da 23XI i Front Row nemaju garantovan plasman na svakoj trci i zarada ce biti za 70% manja. I mozda najbitnije od svega - Reddick i Bubba imaju u ugovoru da mogu da napuste tim ako tim nema charter.

Slika
Povezano sa ovim, 23XI i Front Row se zalili jos visem sudu.

Razlog - dobili su pismo od NASCAR-a da ce njihovi charteri biti prodati, sto bi oznacilo u teoriji da cak i ako 23XI i Front Row pobede na sudu - nece imati chartere jer kao sto rekoh, NASCAR ima u planu da proda njihove chartere.

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 14. jul 2025. u 17:24h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 14. jul 2025. u 14:03h
Boss piše:
ponedeljak, 14. jul 2025. u 09:04h
da ali road course.
Ne razumem sta hoces da kazes sa tim. Jel road courses nisu deo kalendara? Jel pobeda na road course manje impresivna nego na bilo kojoj drugoj stazi?

Jel jucerasnja pobeda van Gisbergena manje zasluzena nego da je recimo pobedio na superspeedway gde se 2/3 auta slupa i neko se samo pogura do pobede (Harrison Burton prosle godine)?

p.s. jel i dalje zelis da sampion bude vozac sa najvise pobeda? Jer se moze desiti da van Gisbergen ima najvise pobeda ove sezone. ;)
Ja kolko znam Nascar su ovali. Ako je hteo biti šampion road course onda je trebo otići u F1.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 17:40h

Boss piše:
ponedeljak, 14. jul 2025. u 17:24h
Ja kolko znam Nascar su ovali. Ako je hteo biti šampion road course onda je trebo otići u F1.
30 od 36 trka na kalendaru su na ovalu. Svega 6 od 36 trka su road courses. Gde je problem? van Gisbergen bi bio u playoffu cak i da sezona ima samo 2 road courses (Sonoma i Watkins Glen) kao nekada.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 14. jul 2025. u 18:12h

Ma reko sam ti. Manipuliše Nascar ovim road coursevima. Ili da naprave kalendar od pola/pola pa da Gizi stvarno dobije šansu da postane šampion ili nek vrate na 2 road staze kako je uvek bilo.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 18:14h

Sta manipulise? Broj road courses je povecan godinama pre nego sto je van Gisbergen uopste dosao u NASCAR.

Sta bi se promenilo da vrate samo 2 road staze? Jel van Gisbergen ili neki drugi specijalista (tipa Allmendinger) ne bi onda isao u playoffs?

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 14. jul 2025. u 18:19h

Ma to sa plejofom je posebna priča. To sam ti već rekao šta mislim o tome.

Manipuliše, pa prosto evo da sam ja precednik Nascara i da hoću da Gizi postane šampion uradio bih sledeće. Jedan road course bi postavio u reg. deo sezone. Može i dva. E onda bi treći postavio u round of 16. Četvrti u round of 12. Peti u round of 8. I šesti road course u Championship 4.

Gizi šampion :jeeej: lol hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 18:25h

Ne razumem sto bi NASCAR-u bilo u interesu da van Gisbergen pobedjuje. On kada je dosao je bio niko i nista u Americi, skoro niko nije ni znao ko je on. Secam se kada je bilo objavljeno pre par godina da ce voziti trku na Chicago Street - svi su se pitali "ko je taj?".

Sta-vise, protiv NASCAR interesa je da van Gisbergen vozi jer je pre njega Elliott bio taj koji je redovno pobedjivao road courses - a NASCAR-u je daleko veci interes da Elliott pobedjuje nego tamo neki stranac. ;)

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 14. jul 2025. u 18:52h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 14. jul 2025. u 18:25h
Ne razumem sto bi NASCAR-u bilo u interesu da van Gisbergen pobedjuje.
Novo tržište i $$$$$$$$$

Što im je sad u interesu pa ga tako veličaju?

Nek idu onda do kraja.

Kad je bal nek je maskenbal.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 19:21h

Boss piše:
ponedeljak, 14. jul 2025. u 18:52h
Novo tržište i $$$$$$$$$
To je trziste bilo tu i kada je Marcos Ambrose vozio.
Što im je sad u interesu pa ga tako veličaju?
Pa pobedio je 3 trke ove sezone, nece ga valjda ignorisati? Isto su velicali i ostale vozace ove sezone koji su pobedili 3 trke (Bell, Larson, Hamlin).

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 14. jul 2025. u 20:49h

pa nije isto pobediti 3 puta na ovalu i 3 puta na road course kojih ima znatno manje

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 21:14h

Slazem se, nije isto - ja mislim da ono sta je van Gisbergen uradio je daleko impresivnije. Jer van Gisbergen je pobedio 3 od 4 road courses ove godine. Sa druge strane, Bell, Hamlin i Larson su pobedili po 3 od 17 ovala.

I to je van Gisbergen jos pobedio sa satelitskim timom, a ne "fabrickim timom" kao Bell, Hamlin i Larson. ;)

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 14. jul 2025. u 21:54h

impresivnije? pa on je došao iz supercarsa on je road specijalac.

da je on pobedio 3 puta na ovalu e to bi bilo impresivno

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 22:00h

Boss piše:
ponedeljak, 14. jul 2025. u 21:54h
impresivnije? pa on je došao iz supercarsa on je road specijalac.
Nikada pre nije vozio stock auto, nikada pre nije vozio u NASCAR-u. Pa 90% Cup vozaca ima vece iskustvo na NASCAR road stazama od njega pa nemaju 4 pobede koliko van Gisbergen ima. Jucerasnja trka na Sonomi mu je bila bukvalno prva u Cup autu na Sonomi - i pobedio je NASCAR vozace koji tamo voze svake godine vec 10-20 godina. ;)
Boss piše:
ponedeljak, 14. jul 2025. u 21:54h
da je on pobedio 3 puta na ovalu e to bi bilo impresivno
Zasto? Zasto je pobeda na ovalu impresivnija od road course?

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 14. jul 2025. u 22:03h

ja ne znam tale da li je tebi jasno šta mi ovde imamo. pokušaću objasniti na drugi način.

imamo ufc i imamo boks. dva odvojena sporta. ali dva borilačka sporta.

e sad zamisli da je nascar ufc. a supercars je boks. i sad ufc kaže uvešćemo nekoliko borbi po boks pravilima čisto radi zabave. kao što su i bili kad se konor borio protiv flojda. to je show bio jer ufc borac nema šanse protiv boksera po bokserskim pravilima. znači show koji su svi hteli platiti da gledaju. i tu su oni brdo love zaradili.

e tako i nascar uveo nekoliko road staza došo najbolji iz australije i pobedio. pare cure svi srećni. fake show u okviru nečeg većeg. ali sve za zabavu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. jul 2025. u 22:26h

Ne pratim borilacke vestine, tako da nemam pojma o cemu pricas.

To sto je van Gisbergen pre vozio road courses ne znaci da je favorit u potpuno novom sportu i to na stazama na kojima nikada ranije nije vozio. Pa nije on juce vozio Supercar auto na Supercar stazi pa da sad kao ima neku prednost nad drugima, vec je dosao u potpuno novi sport i seo u auto sa kojim skoro da nema iskustva.

Sto nisu Montoya, Ambrose, Allmendinger, itd dominirali na road courses u NASCAR-u?

p.s. koje pare cure? Pa vece bi pare curile da je Elliott ili Larson ili Blaney pobedio juce nego neki kengur cije ime vecina Amerikanaca ne ume da izgovori.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 15. jul 2025. u 01:46h

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“