2025. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14098
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2025. sezona
Meni je brzina nebitna.
Pre nego sto je Next Gen debitovao, zanimljivije je bilo na Martinsville gde voze 80 mph i gde ima duela i prestizanja i udaranja nego na Michiganu gde voze 200 mph bez ikakvih dela, u sustini onaj ispred sebe je sekundu prednosti, onaj iza tebe je sekundu zaostatka i tako svaki vozac.
Sto se tice road courses, ja nemam problem sa njima. Na kalendaru ima 36 trka, samo 6 su road courses, to nije mnogo. Jedino ne podnosim Roval, to je staza koju najvise mrzim posle Phoenixa. Stavio bi Road America umesto Rovala.
Pre nego sto je Next Gen debitovao, zanimljivije je bilo na Martinsville gde voze 80 mph i gde ima duela i prestizanja i udaranja nego na Michiganu gde voze 200 mph bez ikakvih dela, u sustini onaj ispred sebe je sekundu prednosti, onaj iza tebe je sekundu zaostatka i tako svaki vozac.
Sto se tice road courses, ja nemam problem sa njima. Na kalendaru ima 36 trka, samo 6 su road courses, to nije mnogo. Jedino ne podnosim Roval, to je staza koju najvise mrzim posle Phoenixa. Stavio bi Road America umesto Rovala.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 2587
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
a dobro možda tebi i nije bitna ali recimo sećam se vozači f1 šta su jednom rekli kad je brzina f1 bolida bila dovedena u pitanje zbog nekih pravila. rekli su ako brzina f1 padne ispod indycara onda ćemo razmisliti o napuštanju f1 i prelasku u indycar.
elem, ako je Nascar No. 1 motorsport u americi (a jeste) po meni onda mora voziti pretežno ovale na kojima je brži od indycara.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Ja sam napustio F1 i krenuo da trazim novi sport za gledanje ne zbog brzine vec zbog nedostatak duela. Kao sto rekoh gore, 75% rezultata u F1 su kvalifikacije, 20% je prva krivina, 5% pit stop. Jednostavno gledas celu trku i ne samo sto nema promene vodjstva vec niko ni da pripreti lideru.
I onda sam polako poceo da gledam NASCAR i odjednom vidis njih 5-10 kako se bore u samoj zavrsnici. To je bilo pre vise od 20 godina i od tada mi je NASCAR omiljeni auto sport. Prva sezona koju sam bas detaljno pratio je bila 2004. kada je Kurt Busch osvojio titulu - i to mu je u zadnjoj trci otpao tocak, ali je uspeo da se vrati na stazu, zavrsi kao 5. i osvoji titulu sa samo 8 poena prednosti, sto je u to vreme bilo 3 pozicije na stazi. To mi je bilo neverovatno, posebno nakon gledanja F1 gde bi Schumaher i matematicki osigurao titulu daleko pre nego sto je sezona gotova.
I onda sam polako poceo da gledam NASCAR i odjednom vidis njih 5-10 kako se bore u samoj zavrsnici. To je bilo pre vise od 20 godina i od tada mi je NASCAR omiljeni auto sport. Prva sezona koju sam bas detaljno pratio je bila 2004. kada je Kurt Busch osvojio titulu - i to mu je u zadnjoj trci otpao tocak, ali je uspeo da se vrati na stazu, zavrsi kao 5. i osvoji titulu sa samo 8 poena prednosti, sto je u to vreme bilo 3 pozicije na stazi. To mi je bilo neverovatno, posebno nakon gledanja F1 gde bi Schumaher i matematicki osigurao titulu daleko pre nego sto je sezona gotova.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
Van Gisbergen opet na pol poziciji, ovim tempom ce imati najvise pobeda ove sezone.

- Boss
- Poruka: 2587
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Pa ti si onda kad i ja krenuo samo što sam ja gledao IRL a ti Nascar. Mene je IRL kupio upravo zbog brzine jer je bio brži od F1. Vozio se isključivo na ovalima. U to vreme sam igrao i oficijalnu igricu a danas Indycar nema igricu što govori kolko je serija potonula.Talladega_500 piše: ↑subota, 12. jul 2025. u 20:20hJa sam napustio F1 i krenuo da trazim novi sport za gledanje ne zbog brzine vec zbog nedostatak duela. Kao sto rekoh gore, 75% rezultata u F1 su kvalifikacije, 20% je prva krivina, 5% pit stop. Jednostavno gledas celu trku i ne samo sto nema promene vodjstva vec niko ni da pripreti lideru.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Shane van Gisbergen ocekivana pobeda na Sonomi. Njegova 3. pobeda ove sezone, rekorse da je najbrze stigao do 4 pobede u karijeri jos od 1967. sezone.
Danas mu niko nije mogao prici, vodio je 97 od 110 krugova. Sada ima isti broj pobeda kao Larson, Hamlin i Bell. Ironija, posto je tek 27. u poenima, ali da danas krece playoffs - bio bi 3. Sledeceg meseca je Watkins Glen, znaci moze se desiti da van Gisbergen bude imao najvise pobeda na pocetku playoffa.
Ne mogu reci da se nesto drugo zanimljivo desilo. McDowell je jos jednom pokazao da je odlican na road courses. Elliott takodje. Slab dan za Ford, najbolje plasiran Ford je bio Logano na 9. mestu.
Najvise me je odusevilo kada je Berry poslao Hocevara u prasinu na 4 kruga pre kraja, vreme je vise bilo da neko uzvati Hocevaru za prljavu voznju.

Danas mu niko nije mogao prici, vodio je 97 od 110 krugova. Sada ima isti broj pobeda kao Larson, Hamlin i Bell. Ironija, posto je tek 27. u poenima, ali da danas krece playoffs - bio bi 3. Sledeceg meseca je Watkins Glen, znaci moze se desiti da van Gisbergen bude imao najvise pobeda na pocetku playoffa.
Ne mogu reci da se nesto drugo zanimljivo desilo. McDowell je jos jednom pokazao da je odlican na road courses. Elliott takodje. Slab dan za Ford, najbolje plasiran Ford je bio Logano na 9. mestu.
Najvise me je odusevilo kada je Berry poslao Hocevara u prasinu na 4 kruga pre kraja, vreme je vise bilo da neko uzvati Hocevaru za prljavu voznju.