Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13971
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » petak, 21. jun 2024. u 00:23h

ja znam da se u f1 meri titulama. ne vidim po cemu bi nascar bio drugaciji.
Tim se ne meri po jednom vozacu, zato i jeste tim.

Ako 1 vozac u timu osvoji titulu, a preostala 3 vozaca zavrse na 32., 35. i 38. pozicijama u generalnom plasmanu, onda nikako ne mozes reci da je tim imao uspesnu sezonu. Imao je jedan vozac u timu uspesnu sezonu, nikako ceo tim.
to nije tacno. pa penske ima 2 titule u poslednje 2 godine. plus keselowskog od par godina ranije. kad je roush uzo zadnju?
Pogledaj sta sam napisao gore. RFK kao tim je uspesniji nego Penske kao tim i prosle i ove sezone.
ali mi jos nismo videli chastaina u velikom timu. mozemo samo nagadjati.
Nikad ga neces ni videti u velikom timu. To i jeste poenta. Ima 32 godine, kad do sada nije dogurao do elitnog tima - nece nikada.
SHR koji se ugasio. Bas bi se lepo proveo. Jel mislis da bi Chastain isto tako odbio Hendrik?
Propustas poentu mog komentara - njemu ni Hendrick ni Gibbs ni Penske nisu poslali ponudu. To je poenta - ne da li bi on prihvatio ponudu elitnog tima vec da li su elitni timovi uopste zainteresovani za njega.

Ta 3 elitna tima su imala 4 slobodna mesta proslo leto (#2, #18, #24 i #48) i ni jedan od njih nije poslao ponudu Chastainu vec su produzili ugovore sa drugim vozacima.

Jedine ponude koje je imao su od Trackhouse i SHR - to ti govori kakvo misljenje NASCAR svet ima o njemu. To su jako slabe ponude za "sledeceg Dale Earnhardta". ;)
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2521
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » petak, 21. jun 2024. u 01:21h

Talladega_500 piše:
petak, 21. jun 2024. u 00:23h

Tim se ne meri po jednom vozacu, zato i jeste tim.

Ako 1 vozac u timu osvoji titulu, a preostala 3 vozaca zavrse na 32., 35. i 38. pozicijama u generalnom plasmanu, onda nikako ne mozes reci da je tim imao uspesnu sezonu. Imao je jedan vozac u timu uspesnu sezonu, nikako ceo tim.
ma ja ti pricam o uspehu. titula je main prize. glavna nagrada. i samo jedan tim je moze osvojiti. to je bio tim penske zadnje dve godine. tako da reci da je taj tim neuspesan je da ne kazem smesno. :)

Pogledaj sta sam napisao gore. RFK kao tim je uspesniji nego Penske kao tim i prosle i ove sezone.
to prosto nije tacno.

Propustas poentu mog komentara - njemu ni Hendrick ni Gibbs ni Penske nisu poslali ponudu. To je poenta - ne da li bi on prihvatio ponudu elitnog tima vec da li su elitni timovi uopste zainteresovani za njega.

Ta 3 elitna tima su imala 4 slobodna mesta proslo leto (#2, #18, #24 i #48) i ni jedan od njih nije poslao ponudu Chastainu vec su produzili ugovore sa drugim vozacima.

Jedine ponude koje je imao su od Trackhouse i SHR - to ti govori kakvo misljenje NASCAR svet ima o njemu. To su jako slabe ponude za "sledeceg Dale Earnhardta". ;)
okej. ali ti si i sam pricao da su neki vozaci tamo zbog sponzora. mozda chastain tada nije imao jakog sponzora. uostalom kyle busch je sigurno bolji od ogromne vecine (i ti si ga hvalio kako je rekorder po broju pobeda u nascar istoriji) a ostao je bez mesta u gibsu kolko sam ja razumeo zbog sponzora.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 21. jun 2024. u 01:35h

ma ja ti pricam o uspehu. titula je main prize. glavna nagrada. i samo jedan tim je moze osvojiti. to je bio tim penske zadnje dve godine. tako da reci da je taj tim neuspesan je da ne kazem smesno.
Ja nisam rekao da je Penske neuspesan. Rekao sam da je RFK kao tim uspesniji. Ne mozes gledati rezultate jednog vozaca i ignorisati ostale.

RFK je imao oba vozaca u top 8 u poenima prosle godine. Dok je Penske imao Logana na 12. mestu i Cindrica na 24. mestu. Kada pogledas prosecan generalni plasman Penske vozaca i onda RFK vozaca, videces da je RFK bolje plasiran.
ali ti si i sam pricao da su neki vozaci tamo zbog sponzora. mozda chastain tada nije imao jakog sponzora.
Sredinom prosle sezone se znalo da ce Anheuser-Busch napustiti Harvicka i preci da sponzosire Chastaina. To je valjda trebao da bude razlog vise da se elitni timovi bore za Chastaina jer sa sobom dovodi skupocenog sponzora kao sto je Anheuser-Busch.
uostalom kyle busch je sigurno bolji od ogromne vecine (i ti si ga hvalio kako je rekorder po broju pobeda u nascar istoriji) a ostao je bez mesta u gibsu kolko sam ja razumeo zbog sponzora.
Kyle Busch je bio bolji od vecine, ali njegovo vreme je proslo. Istina je da je nedostatak sponzora igrao veliku ulogu u odluci da izgubi posao u Gibbsu, ali je takodje i nedostatak rezultata. Busch je u zadnje 3 godine u Gibbsu pobedio samo 4 trke. To je poprilicno lose.

Spomenuo sam ovo u temi o zanimljivostima - Busch u 9 od 19 sezona koliko je u NASCAR-u nije zavrsio u top 10 u poenima. To je poprilicno lose za nekoga ko se smatra elitnim vozacem.

U sustini, cela poenta za Chastaina je da su ga u jednom momentu dizali u nebesa i najavljivali kao novog Earnhardta, a on nije pokazao mnogo. Jedan prosecan vozac.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 21. jun 2024. u 04:41h

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 21. jun 2024. u 14:47h

Talladega_500 piše:
petak, 21. jun 2024. u 01:35h

Ja nisam rekao da je Penske neuspesan. Rekao sam da je RFK kao tim uspesniji. Ne mozes gledati rezultate jednog vozaca i ignorisati ostale.

RFK je imao oba vozaca u top 8 u poenima prosle godine. Dok je Penske imao Logana na 12. mestu i Cindrica na 24. mestu. Kada pogledas prosecan generalni plasman Penske vozaca i onda RFK vozaca, videces da je RFK bolje plasiran.
Tale, u bilo kom sportu je glavni cilj titula. Prema tome Penske je bio bolji i uspesniji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 21. jun 2024. u 15:26h

kyle piše:
petak, 21. jun 2024. u 14:47h
Tale, u bilo kom sportu je glavni cilj titula. Prema tome Penske je bio bolji i uspesniji.
U sportovima gde ekipa igra - da. Ali to nije NASCAR. (Ne)uspeh Penskea se ne meri na osnovu (ne)uspeha jednog vozaca. Da Penske ima samo Blaneya i da je Blaney osvojio titulu, onda bi se slozio da je Penske najbolji. A posto Penske ima 3 vozaca, onda se ne gledaju rezultati samo jednog vozaca.

Ajde da ti ovako docaram - ti kazes da je Penske uspesan jer je Blaney osvojio titulu. Ja mogu reci da Penske nije uspesan jer je Cindric bio tek 24. u generalnom plasmanu prosle godine. I sta onda?

Ili kad si ranije pisao da je Ford imao uspesnu sezonu jer je vozac Forda osvojio titulu - pa kao da Ford, Chevy i Toyota imaju samo po 1 vozaca pa sad se kao uspeh celog brenda vodi na osnovu rezultata tog jednog vozaca. ;)

Boss

Poruka od Boss » petak, 21. jun 2024. u 17:25h

Ko Tale to pamti koji je bio Cindric i koga je to briga, kad je drugi Penskeov vozac sampion i svi pricaju samo o njemu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 21. jun 2024. u 17:59h

I Blaney i Cindric su oba vozaci Penskea.

Ali ako ces se voditi tom teorijom "Cindric je manje bitan jer je tek 3. vozac u timu", ajde da onda pogledamo Logana koji je 1. vozac u Penske i generalno mnogo zvucnije ime nego Blaney. I ispao je u 1. rundi playoffa i zavrsio tek kao 12. u generalnom plasmanu, o cemu se dosta pisalo.

Znaci glavni vozac Penskea je imao veoma losu sezonu iza sebe i ove sezone je jos losiji, trenutno uopste nije u playoff poziciji. Hocemo sad ignorisati i Logana?

Boss

Poruka od Boss » petak, 21. jun 2024. u 18:57h

ma tale. ako neki tim osvoji naslov nebitno sa kojim vozacem on je uspeo.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 21. jun 2024. u 21:06h

Ne slazem se sa tim uopste. Uspeh tima koji ima toliko vozaca se ne meri na osnovu jednog vozaca.

Christopher Bell je danas slucajno odao na konferenciji za stampu da Chase Briscoe stize u tim.

Znaci osim ako se nesto dramaticno promeni tokom narednih sedmica, Briscoe ce zameniti Martin Truexa u #19 timu.

https://x.com/bobpockrass/status/1804228643524055517

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 22. jun 2024. u 00:13h

Prelazak Briscoea u Gibbs je zakomplikovalo situaciju u Wood Brothers posto je Briscoe bio vec vidjen tamo.

Sasvim je sigurno da se Harrison Burton nece vracati posto je iz godine u godinu sve losiji (zadnje 3 sezone je zavrsio kao 27., 31. i 33. u generalnom plasmanu). Berry najverovatnije ide u Front Row, tako da nema nesto mnogo kvalitetnih vozaca za to mesto osim ako opet budu jurili nekoga iz Xfinity.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 22. jun 2024. u 03:33h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 22. jun 2024. u 17:01h

Ovog vikenda kisa u najavi na New Hampshire oba dana.

NASCAR kaze da imaju gume sa kojima bi mogli voziti po vlaznoj stazi, ali ne i po kisi.

Slika
Ovaj auto Keselowskog je stvarno jedan od lepsih auta ove sezone. Boston Red Sox.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 23. jun 2024. u 17:17h

Gume za kisu spremne danas.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 24. jun 2024. u 02:13h

Vise-manje ocekivana pobeda Bella na New Hampshire. To je uvek bila njegova staza, tamo ili pobedi ili u najgorem slucaju bude u top 5. Pobedio je 7 od ukupno 11 trka koje je vozio na New Hampshire u Xfinity i Cup.

Inace njegova 3. pobeda u sezoni, izjednacio se sa Hamlinom i Larsonom.

Velika pauza posle 219 od 301 kruga zbog kise. Ocekivao sam da ce trka biti gotova tada (vodio Reddick), ali su ipak koliko-toliko osusili stazu i nastavili trkanje sa gumama za kisu. I onda je krenula serija sudara svakih par krugova, tih zadnjih 82 kruga je cini mi se trajalo duze nego prvih 219.

Par iznenadjenja u vrhu. Briscoe 2., Berry 3., Burton 7. itd. Bilo je ko se ne slupa taj zavrsava u vrhu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 24. jun 2024. u 05:15h

Gibbs je zakazao konferenciju za stampu za utorak popodne. Tada ce najverovatnije biti predstavljen Chase Briscoe kao novi vozac #19 tima.

Bas mi je zao sto Briscoe posle toliko godina napusta Ford. Prosao je sve Fordove kategorije, secam ga se pre 10-ak godina kada je vozio za Ford u ARCA, posle toga u Truck, Xfinity i Cup. Bukvalno je celu NASCAR karijeru proveo u Fordu, od ARCA do Cup.

Bilo je prica da ce sledece sezone voziti za Wood Brothers pre nego sto je Martin Truex najavio penzionisanje i samim tim se otvorilo mesto u Gibbsu. A Gibbs ne zove svaki dan tako da je normala da ce prihvatiti njihovu ponudu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 24. jun 2024. u 15:52h

Chevrolet je pobedio samo 2 od zadnjih 9 trka (obe Larson, na Kansasu i Sonomi). Ako bi racunali i All-star i All-star Open, onda imaju 2 pobede u zadnjih 11 trka.

I dalje imaju najvise pobeda ove sezone, ukupno 8. Toyota je pobedila 7, Ford 3.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 24. jun 2024. u 18:54h

Josh Berry opasno postaje veoma pozeljan slobodan vozac na kraju sezone.

4 top 10 u zadnjih 6 trka, ukljucujuci i dva top 5. Juce je zavrsio kao 3., u finisu je cak jurio pobedu.

Trenutno najbolje plasiran rookie.

Ranije je interesovanje za njega pokazivao Front Row ili kao zamena za McDowella ili kao vozac novog treceg tima u Front Row.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 24. jun 2024. u 22:25h

Ocekuje se da ce sledece godine doci do velikih promena u rasporedu u playoffu.

Gateway, New Hampshire i Darlington bi trebali biti u playoffu dok ce Atlanta, Watkins Glen i Homestead-Miami biti izbaceni iz playoffa, tj. bice trke u regularnom delu sezone.

Postoji sansa da jedna trka bude vozena i izvan SAD, a spominju se Mexico City i Montreal.

Originalno je receno da bi raspored za 2025. sezonu trebao biti poznat do kraja juna.

Oh da, i Homestead-Miami jako zeli opet finale za 2026. sezonu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 25. jun 2024. u 20:58h

Potvrdjeno - Chase Briscoe je novi vozac #19 tima sledece sezone. Bass Pro Shops ce nastaviti da bude sponzor.

Potpisao je visegodisnji ugovor, znaci verovatno na 3 godine.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 26. jun 2024. u 00:04h

Pitali Gibbsa da li je razmatrao da vrati #18 za Briscoe umesto da nastavi da koristi #19.

Gibbs rekao da nema u planu da vrati #18, iako je to bio prvi broj za Joe Gibbs Racing kada su debitovali kao tim 1992. godine (#19 je debitovao tek 2015. godine). Gibbs kaze da se #18 "ne uklapa u imidz Briscoe", sto verovatno znaci da Briscoe nije vozac kakav je Kyle Busch bio.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 26. jun 2024. u 03:32h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 26. jun 2024. u 15:30h

Andy Petree je vodja inzenjerskog tima u RCR, u sustini osoba koja donosi sve odluke kako ce auti biti napravljeni.

Juce je objavio penzionisanje, mada svi pricaju da je najuren jer je RCR rupa trenutno. Mozda budu bolji posle ovoga - tesko da mogu biti gori.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 26. jun 2024. u 20:55h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 27. jun 2024. u 00:35h

Sada kada je Chase Briscoe nasao posao za 2025. sezonu, najpozeljniji slobodan vozac je Erik Jones.

Ocekuje se da ce ponovo voziti za Legacy Club, ali jos par timova je navodno zainteresovano za njega.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“