ford focus tuning
-
- Poruka: 204
- Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h
ford focus tuning
Vlasnik sam ford focusa iz 2009 godine.Motor je 1.4 sa 80 ks.Znam,znam neki ce reci imas prelsab auto ne vredi ga tunirati,zeznuo sam se sto nisam uzeo bar 1.6 sa 100ks.Izgubio sam previse sate trazeci na netu sto bih mogao da kupim kako bi povecao snagu i dosao sam do jedne dvojbe.Ako pokusam da uradim tuning promenim bregastu osovinu i ugradim agresivnija i sporstska osovina trebacu da platim za to oko 700eu zajedno za montazom i tu bih trebao dobiti minimum 15hp.Zatim da promenim filter i ubacim k&n filter dobijem jos 2-3hp(oko 60 eu).Zatim da izvadim katalizator koji je kod fordovih auta jako restriktivan i ubacim sportski katalizator i sportski izduvni sistem milltek sport focus(cena oko450eu) trebao da dobijem jos jedno 5-6hp...Znaci dobio bi snagu od jedno +20ks za cenu od 1200eu.Od druge strane razmisljam i o kupovini novog motora 1.8 125ks sto bi me mene kostalo oko 2000 eu.Menjacka kutija za model 1.4,1.6 i 1.8 je ista tj IB5 .Ovaj "stari" motor ima samo 17000km.E sada bio bi zahvalan ukoliko spodelite vasa razmislanja samnom jer sam u veliku neduumicu sta da uradim.Hvala i pozdrav iz Makedonije -Filip
- dule0911
-
- Poruka: 13660
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: ford focus tuning
Pa pazi, to dosta zavisi sad od toga sta hoces 
Nekima je prosto gust da cackaju oko slabijeg motora da bi imali "nasviranu" masinu, sto je uvek zanimljivo
Ali kad se gleda s finansijskog aspekta, mislim da je bolje da uzmes 1.8, jer ces za pocetak imati jaci i bolji motor, plus ce biti "otvoreniji" za tuning. Znaci kad postanes zeljan jos vise snage, iz njega ces izvuci solidnu snagu uz neka ulaganja
Moj savet bi zato bio prodaj 1.4 za sto vise para mozes i kupi 1.8 

Nekima je prosto gust da cackaju oko slabijeg motora da bi imali "nasviranu" masinu, sto je uvek zanimljivo

Ali kad se gleda s finansijskog aspekta, mislim da je bolje da uzmes 1.8, jer ces za pocetak imati jaci i bolji motor, plus ce biti "otvoreniji" za tuning. Znaci kad postanes zeljan jos vise snage, iz njega ces izvuci solidnu snagu uz neka ulaganja

Fiesta!!
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ne isplati se nista raditi . Pretezak je to auto za 1.4 motor . Ostavi i vozi se jeftino ili prodaj taj a kupi auto auto od 900 kg i nekim 1.6 16v motorom . Em nece mnogo da trosi ,a icice ce dobro , kao taj fokus sa 2.0 motorom ...
-
Ma razmisljao sam i na tu opciju al nekako je neisplaliva.Najvise gubi se novac kada bi prodao skoro novi auto.Trebao bi da izgubim najmanje 4-5000eu sa obzirom da je cena novih fokusa pala.Kontaktirao sam pumaspeed tuning house,raspitivao sam se oko to da bi kupio 2.3l duratec motor sa 230 hp( http://www.pumaspeed.co.uk/showdetails. ... ductID=669 ) al Tony koji je vlasnik te engleske tuning kuce rekao da nece biti moguce da se taj motor ugradi zbog menjacke kutije ( gear box) Zato sam uzeo primer sa 1.8l jer ima ista menjacka kutija kao i 1.4l i 1.6l. Ima jedan momak koji je izvanredan strucnjak kada su kola u pitanju,tu u Skoplje kontaktirao sam i njega za mislenje.On je neka makedonska verzija Overhaulin
pocinje od nista i na kraju pravi peace of art auta.On mi je dao savet posto je skoro novi auto (moji ford focus) da ne pokusavam nista da promenim jer ko zna kakav ce da bude ishod.Rekao je to ti je moji bratski savet a ti kako hoces.E sad ako poslusam njega bar nekoliko godina da ne pomislim na promenu motora morao bi bar da uradim mali tuning bar da ga pojacam jedno 20-25hp vise kako bi dobio neku normalnu voznju.Inace slazem se auto je tezak ,cak u dokumentima pise da ima 1400kg sto je mnogo cak i za 1.6 motor al ipak...postujem sva mislenja i svaki savet je dobrodosao.

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Olaksaj auto. Povadi sve ono sto ti nije neophodno.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Stavi chip i KN filter i zaboravi na sve ostalo.
Superchips za tebe košta oko 250 evra i daje ti 6 konja i 12 Nm.
Superchips za tebe košta oko 250 evra i daje ti 6 konja i 12 Nm.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
kupi lakshe felne.. po mogucstvu magnezijumske.. i da ne budu vece od 15-16 .. pa cesh da vidis, koliko ce auto brze i lepshe da se vrti...
- CougarXR
- Poruka: 240
- Član foruma od: sreda, 14. okt. 2009. u 15:31h
na http://wheelweights.net/ kad izaberes Wheel Weights List dobijas excell fajl sa podacima o modelu/metodi izrade/veličini/težini u lbs/težini u kg za 4495 modela felni...
boost is automotive equivalent of cocaine
- van
- VIP
Batali to i nemoj da bacs pare bezveze . Kupi za 300-500 e sieru i stavi 2.9 motor , ili fiesti mk I za 150 e i stavi 2.0 zetec 16v . Festa ce ici za 7 sec do 100 sa tim motorom , a trosice manje nego tvoj fokus ... I onda tom motoru uradis tih 25 ks-30ks i ide oko 6 sec do 100 ... Igras se sa jeftinim a dobrim stvarima , a ne sa skupim i nepogodnim za igranje
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Toooo Stevo reci mu 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Sta mislite o Revochip? Jel neko imao neko iskustvo.Oni su od Uzice,Srbija i kazu da uz chipovanje kod njih i promenu K&N filtera da bih dobio 14hp + isto i 21nm sto je meni tesko za verovanje sa obzirom da je ipak rec o atmosferskom motorom koji i kada bi se chipovao ECO ne verujem da bi osetno promenio snagu,mozda na papiru al u stvarnoscu tesko. http://www.revochip.com/print.php?id=867
Inace znam da superchip ,koja je velika tuning kuca kaze da bi chip tuningom dobio 6-7hp sto je znatno manje nego sto tvrde iz Revochip http://www.revochip.com/car_details.php?id=176
I oko felne.Citao sam na jedan drugi forumi tamo sam sreo istu informaciju da promenom felne ,kao moze se dobiti razlika u voznju posbno kod benzince.Meni je to recimo nelogicno al vredi se razmisliti.Da budem iskren auto sam kupio sa top oprem sto uklucava aluminiumske felne,michelin gume 16-55-205 izgledaju predobro na fokus i malo bi mi bilo zao da izvadim nesto sto izgleda gotovo savrseno i da bacam novac na druge felne koje usput i nisam siguran da ce nesto znatno promeniti.U neki sledeci post ubacicu neku sliku kako sada izgleda fokus,naravno sa fabrickim felnama
Inace znam da superchip ,koja je velika tuning kuca kaze da bi chip tuningom dobio 6-7hp sto je znatno manje nego sto tvrde iz Revochip http://www.revochip.com/car_details.php?id=176
I oko felne.Citao sam na jedan drugi forumi tamo sam sreo istu informaciju da promenom felne ,kao moze se dobiti razlika u voznju posbno kod benzince.Meni je to recimo nelogicno al vredi se razmisliti.Da budem iskren auto sam kupio sa top oprem sto uklucava aluminiumske felne,michelin gume 16-55-205 izgledaju predobro na fokus i malo bi mi bilo zao da izvadim nesto sto izgleda gotovo savrseno i da bacam novac na druge felne koje usput i nisam siguran da ce nesto znatno promeniti.U neki sledeci post ubacicu neku sliku kako sada izgleda fokus,naravno sa fabrickim felnama
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Sta je lakse nositi , dzak od 50 kg ili dzak od 20 kg na ledjima , isti princip vazi i za felne.
Stim sto potpisujem Van-ov post , nema smisla bacati pare u 1.4 motor , jedino da uvalis turbinu i dobijes nesto zaista konkretno a i to nema smisla.
E da i ono sto svima govorim prvo i osnovno pre nego sto bilo sta radis na motoru uradis dyno test da znas s cim u stvari imas posla i sta si uradio.
Ako taj motor na radilici ima 80 ks , na tocku ima mozda 65 , a i to je upitno , znaci dyno pa radovi.
Stim sto potpisujem Van-ov post , nema smisla bacati pare u 1.4 motor , jedino da uvalis turbinu i dobijes nesto zaista konkretno a i to nema smisla.
E da i ono sto svima govorim prvo i osnovno pre nego sto bilo sta radis na motoru uradis dyno test da znas s cim u stvari imas posla i sta si uradio.
Ako taj motor na radilici ima 80 ks , na tocku ima mozda 65 , a i to je upitno , znaci dyno pa radovi.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
-
Nije bas sve tako crno-belo.Mislim ne verujem da bi ni dino mogao izmeriti razliku a ne pa mi ljudi osetili razkliku u performansi recimo ako je auto tezak 1400kg ili 1370kg.Razlike je gotovo neznacajna.Druga prica bi bila kada bi recimo tezina dosla oko 1200 al to je tezak posao
)) A i da budem iskren dopada mi se auto kakav jest,ne bi da imam unutra samo jedno sediste i gotovo nista od opreme
)

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
U tvom slučaju onda ne postoji rešenje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Zasto mislis da ne postoji resenje? Tu sam mislio da mogu da razmenim mislenje sa ljudima koji rade to u praksi.Evo recimo bilo ko je radio na motor zna da promenom bregaste osovine moze se dodati instant 15hp (najmanje). Evo link na sta mislim : http://www.pumaspeed.co.uk/showdetails. ... ductID=307 Meni jeste cilj da poboljsam performanse focusa al ne po svaku cenu mislim da unistim novi auto.Sa svakim mojim postom tu ostavljam i link da bi se videlo na sto mislim.Evo na primer zanima me jer neko ikada radio na promenu bregaste samo zbog performanse? Zatim ostavio sam link jedne srpske tuning kuce http://www.revochip.com/print.php?id=867 http://www.revochip.com/car_details.php?id=176 koja se bavi chipovanjem i koja obecava 14hp + 21nm. Samo sa zamenom mape i K&N filterom sto je meni malo tesko za verovanje uzeci da je rec o atmosferki motor i da cipovanje ne bi trebalo da prevazidje 10% snage.Niko do sada to nije prokomentisao.Znaci zanima me jel iko imao iskustva sa revochip?Znam da je sve to preskupo a razlika je mala aj ja bi bio zadovoljan stime da bi motor podigao bar do 105hp i to je to,tu bi stao.Turbina i ostali stvari su skupa opcija (najmanje 1500eu) ,a najgore od sve motor nece izdrzati opterecenje sigurno 100%.Zato molio bi vas sve one koje ste uradili promenu u samom motoru ,mislim promenu na bregastu osovinu da napisete vasa iskustva.Isto molio bi da pise neko ko ima iskustva sa chipovanje atmosverca.Jer tuning kuce obecavaju svasta al tu mi "obicni ljudi" mozemo najrealno oceniti vredi il ne,ima razlike il ne.Da budem iskren vec razmisljam o kupovini polovnog sportskog automobila od uvoza al svakako ne zelim ostaviti focusa u stanje koje jeste.JBG dosta novac mozda cu da bacim al kada se nesto hoce kada postoji entuzijazam,uradi se to.Pozz
- Mickey038
- VIP
Nisi mi bas jasan. Hteo bi da 'upgrade-ujes' focusa a pritom ne zelis nista da menjas.
Pominjes zamenu bregaste ali trebas da znas da je to velika intervencija i na nju se ne odlucuju 'obicni' ljudi vec entuzijaste koji znaju sta rade. A takvi ce i osetiti razliku kada sve bude gotovo.
Nego da ne sirim pricu, mozda je lakse da kazes koliko novca i truda si spreman da ulozis (cilj je koliko sam shvatio dobijanje dodatnih 15hp-a) pa tek onda mozes da dobijes i neku konkretniju informaciju.
Usput receno, podrzavam ideju da se uzme drugi auto na kome ce se raditi a fokusa ostaviti da 'sluzi svrsi'.
Pominjes zamenu bregaste ali trebas da znas da je to velika intervencija i na nju se ne odlucuju 'obicni' ljudi vec entuzijaste koji znaju sta rade. A takvi ce i osetiti razliku kada sve bude gotovo.
Nego da ne sirim pricu, mozda je lakse da kazes koliko novca i truda si spreman da ulozis (cilj je koliko sam shvatio dobijanje dodatnih 15hp-a) pa tek onda mozes da dobijes i neku konkretniju informaciju.
Usput receno, podrzavam ideju da se uzme drugi auto na kome ce se raditi a fokusa ostaviti da 'sluzi svrsi'.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- van
- VIP
Glupo je da bilo sta radis na tom automobilu ,pogotovu sto je nov i sto ima silnu elektroniku. Po cenu tog cipa mozes da kupis polovan motor od 130-150 ks i da ga stavis u karoseriju koja je laksa od 1000 kg . To je ekvivalent od jedno 200-220 ks u tom fokusu .
KN filter je obicna glupost , jer ako on daje 5 ks onda bez filtera imas 7 ks. Puknes 500 e i auto ti ukmesto 15 sec do 100 , ide 14 sec do 100. Za moderne pojmove vuce se ko baba
KN filter je obicna glupost , jer ako on daje 5 ks onda bez filtera imas 7 ks. Puknes 500 e i auto ti ukmesto 15 sec do 100 , ide 14 sec do 100. Za moderne pojmove vuce se ko baba
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Ne vredi da radis taj motor poslusaj ljude koji su ti to vec rekli,a koji imaju iskustva sa tim.Uradi onako kako ti je Van rekao i to je to a Focusa ostavi u fabrickom stanju ipak je nov.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ako nasviras 1.4 na 100 KS znaj da ce ces prosvirati motor za 20.000-30.000 km. Trosice u proseku oko 12-13 l.
Resenje je prosto! Kupi 2.0 16V DuratecHE i menjac iz nekog slupanog Mondea III ili Focusa II, prodaj tvoj motor,
razlika u cemi do 1000 nemackih eura max. Posle toga je prica vec druga. Auto ima da leti kao zmaj, kako nikad ne bi isao
1.4 nasviran i na 200 KS (non-turbo). Potrosnja bi trebalo da bude u proseku oko 9 l, sto je za 0,5-1 l vise nego sa slabasnim 1.4.
Jos nesto. Kubikaza 1.4 je najidotskija u C segmentu. Trosi, vuce se, uvek pod opterecenjem, kratak vek, dok je recimo 1.6 motor
manji potrosac, rastereceniji, brzi, dugovecniji, a registracija ista. Ovo vazi za sve marke automobila. Beste od 1.4! Osim ako nije neka
turbo varijanta.
Resenje je prosto! Kupi 2.0 16V DuratecHE i menjac iz nekog slupanog Mondea III ili Focusa II, prodaj tvoj motor,
razlika u cemi do 1000 nemackih eura max. Posle toga je prica vec druga. Auto ima da leti kao zmaj, kako nikad ne bi isao
1.4 nasviran i na 200 KS (non-turbo). Potrosnja bi trebalo da bude u proseku oko 9 l, sto je za 0,5-1 l vise nego sa slabasnim 1.4.
Jos nesto. Kubikaza 1.4 je najidotskija u C segmentu. Trosi, vuce se, uvek pod opterecenjem, kratak vek, dok je recimo 1.6 motor
manji potrosac, rastereceniji, brzi, dugovecniji, a registracija ista. Ovo vazi za sve marke automobila. Beste od 1.4! Osim ako nije neka
turbo varijanta.
-
Dva puta pitam oko revochip i dva puta niko nista ne komentarise.OK smatarcu to da niko nije cipovao atmosferac i da ukoliko se odlucim na taj korakda ce biti mali experiment i da cu morati sam snositi posledice.
Pokusacu svima po malo da repliciram i da kazem sta ja mislim.
Prvo do "Mickey 038" danima i nedeljima sam proveo na netu citajucu sve sto se moze naci tamo.Najvise engleskim sajtovima,americke... citao sam hiljade stranice oko mehanike motora.I sve sam to radio ne da me neko silio na to vec sa velikom zeljom.Spreman sam da potrosim do 1200 eu ,to mislim da je razuman kompromis oko ono sto trazim-(ulozeno-dobijeno) Zar mislis da neko ko nije entuzijast bi to uradio.I samim cinom da sam ja tu na srpskim sajtom je zato sto kod nas nema sajt posvecen fordu vec samo opste sajtoveza kole i zato sam tu da spodelim moja iskustva sa vama i vi samnom.Spreman sam da promenim neke stvari u motora i te kako sam spreman.
2."Van" slazem se stobom da je komplikovan rad kada bi pokusao promeniti motor jer ima jako mnogo elktronike zato malo po malo poceo sam da odustajem od zamisao da promenim motor bar 10-tak god. dok je auto relativno nov a zatim cu se baciti na experimente da promenim sve ispod haube.
3."popovicvl" ovako siguran sam da znas da ford ima 1.6l sa 100hp i ponovi 1.6 sa 115hp .Sta ti mislis da je razlika izmedju dva ta motora? Oba motora su identicna razlika je samo u varijabilnu bregastu osovinu u novijem motoru .Znaci samo drugacija bregasta daje mu extra 15hp istom motorom i ne verujem da ce taj motor sa 115hp imati kraci zivotni vek od onaj sa 100hp.Ja znam da je motor 1.4l preslab za jedan auto sa C segmenta jasno mi je to.Kada sam ja kupovao mog focusa platio sam 13500eu.To je bio novac koji sam tada imao a nisam hteo da uzimam kredit jer je model 1.6l bio 15600eu.Kod nas u Makedoniji do pre malo vremena ako neki auto ima vecu kubikazu od 1.4l placalo se akciza od 1500eu + na cenu auta.Kada je registracija u pitanju za 1.4 je manje od 150 eu a za 1.6l je oko 200eu.Al to nije bio glavni razlog zasto nisam uzeo 1.6 vec to sto u tom trenutku nisam imao novac da platim razliku od nesto vise od 2000eu.Sada sam skupio i hteo bi nesto da uradim a bregasta mi deluje kao najbolje resenje.Znam da je to ozbiljan rad i znam da zahteva to da neko profesinoalac to uradi.Recimo sami par agresivnije bregaste kosta kada bi je nabavio iz Engleske je oko 650eu sto nije mali novac.Inace moj otac ima ford mondeo III iz 2003g 1.8l sa 125ks i auto ide odlicno.Nije trkacki auto al moze i te kako dobro da povuce.Imao sam priliku da vozim i ST model mondeo III sa 220hp i mogu rec da je to vrh,extra auto.Zato sam i veliki fan fordovih vozila. Kada sam proucavao ovaj motor 1.4l koji ima 80hp saznao sam da prvicno je imao u izradi 94hp ali zbog ispunjavanje stroge euro norme (mislim da je IV) oko stetne izduvne gasove smanjena mu je snaga samo da ispuni stroge evropske norme sa jako restriktivnim katalizatorom i stime sto je smanjena snaga.Nesto slicno su uradili u KIA sa modelom "ceed" u koji na novog modela smanjili su snagu od 109hp na 90hp samo da bi ispunili normu V oko izduvnih gasovaa rec je o istom motoru 1.4l.Citao sam na dosta relevante sajtove da kada bi skinuo taj jako restriktvni katalizator i ubacio sportski dobio na zvuk i jos 6-7hp u performance al kvalitetni izduvni sistem zahteva jako mnogo novca a ovo kako sto svi kazete je ipak 1.4l motor.Zato recimo od izduva 6hp,K&N filter 2hp,bregasta 15hp,chipovanje 6hp=skoro + 30hp tako da ne mislim da bi +20hp nesto Bog zna koliko bilo komplikovano da se dobiju ili unistilo motora.Pitanje je koliko vredi sve to ulaganje da bi recimo ubrzanje koje je sad 14sek sveo na 13sek ili mozda najoptimisticku varijantu 12,5sek.Mozda ste ipak svi u pravo da zadrzim ovako kako je da ne gubim vremena na to ,skupim jos nesto kupim neki polovnjak sportski auto skojem cu moci da podignem adrenalin kada budem imao slobodnog vremena.Pozz svima!
Pokusacu svima po malo da repliciram i da kazem sta ja mislim.
Prvo do "Mickey 038" danima i nedeljima sam proveo na netu citajucu sve sto se moze naci tamo.Najvise engleskim sajtovima,americke... citao sam hiljade stranice oko mehanike motora.I sve sam to radio ne da me neko silio na to vec sa velikom zeljom.Spreman sam da potrosim do 1200 eu ,to mislim da je razuman kompromis oko ono sto trazim-(ulozeno-dobijeno) Zar mislis da neko ko nije entuzijast bi to uradio.I samim cinom da sam ja tu na srpskim sajtom je zato sto kod nas nema sajt posvecen fordu vec samo opste sajtoveza kole i zato sam tu da spodelim moja iskustva sa vama i vi samnom.Spreman sam da promenim neke stvari u motora i te kako sam spreman.
2."Van" slazem se stobom da je komplikovan rad kada bi pokusao promeniti motor jer ima jako mnogo elktronike zato malo po malo poceo sam da odustajem od zamisao da promenim motor bar 10-tak god. dok je auto relativno nov a zatim cu se baciti na experimente da promenim sve ispod haube.
3."popovicvl" ovako siguran sam da znas da ford ima 1.6l sa 100hp i ponovi 1.6 sa 115hp .Sta ti mislis da je razlika izmedju dva ta motora? Oba motora su identicna razlika je samo u varijabilnu bregastu osovinu u novijem motoru .Znaci samo drugacija bregasta daje mu extra 15hp istom motorom i ne verujem da ce taj motor sa 115hp imati kraci zivotni vek od onaj sa 100hp.Ja znam da je motor 1.4l preslab za jedan auto sa C segmenta jasno mi je to.Kada sam ja kupovao mog focusa platio sam 13500eu.To je bio novac koji sam tada imao a nisam hteo da uzimam kredit jer je model 1.6l bio 15600eu.Kod nas u Makedoniji do pre malo vremena ako neki auto ima vecu kubikazu od 1.4l placalo se akciza od 1500eu + na cenu auta.Kada je registracija u pitanju za 1.4 je manje od 150 eu a za 1.6l je oko 200eu.Al to nije bio glavni razlog zasto nisam uzeo 1.6 vec to sto u tom trenutku nisam imao novac da platim razliku od nesto vise od 2000eu.Sada sam skupio i hteo bi nesto da uradim a bregasta mi deluje kao najbolje resenje.Znam da je to ozbiljan rad i znam da zahteva to da neko profesinoalac to uradi.Recimo sami par agresivnije bregaste kosta kada bi je nabavio iz Engleske je oko 650eu sto nije mali novac.Inace moj otac ima ford mondeo III iz 2003g 1.8l sa 125ks i auto ide odlicno.Nije trkacki auto al moze i te kako dobro da povuce.Imao sam priliku da vozim i ST model mondeo III sa 220hp i mogu rec da je to vrh,extra auto.Zato sam i veliki fan fordovih vozila. Kada sam proucavao ovaj motor 1.4l koji ima 80hp saznao sam da prvicno je imao u izradi 94hp ali zbog ispunjavanje stroge euro norme (mislim da je IV) oko stetne izduvne gasove smanjena mu je snaga samo da ispuni stroge evropske norme sa jako restriktivnim katalizatorom i stime sto je smanjena snaga.Nesto slicno su uradili u KIA sa modelom "ceed" u koji na novog modela smanjili su snagu od 109hp na 90hp samo da bi ispunili normu V oko izduvnih gasovaa rec je o istom motoru 1.4l.Citao sam na dosta relevante sajtove da kada bi skinuo taj jako restriktvni katalizator i ubacio sportski dobio na zvuk i jos 6-7hp u performance al kvalitetni izduvni sistem zahteva jako mnogo novca a ovo kako sto svi kazete je ipak 1.4l motor.Zato recimo od izduva 6hp,K&N filter 2hp,bregasta 15hp,chipovanje 6hp=skoro + 30hp tako da ne mislim da bi +20hp nesto Bog zna koliko bilo komplikovano da se dobiju ili unistilo motora.Pitanje je koliko vredi sve to ulaganje da bi recimo ubrzanje koje je sad 14sek sveo na 13sek ili mozda najoptimisticku varijantu 12,5sek.Mozda ste ipak svi u pravo da zadrzim ovako kako je da ne gubim vremena na to ,skupim jos nesto kupim neki polovnjak sportski auto skojem cu moci da podignem adrenalin kada budem imao slobodnog vremena.Pozz svima!
- Mickey038
- VIP
1200e je sasvim pristojan novac pod uslovom da sam radis na svom automobilu.
Novi motor da stavljas bilo bi ti isplativije. Imas i varijantu da prodas taj auto, dodas 2000e i kupis isto to godiste 1.6. A najbolja varijanta da sakupis 2000e i kupis nekog starog ali ocuvanog forda i lagano krenes u sredjivanje.
Za revochip sumnjam da ce ti neko iz Srbije pomoci, pa cak i u Nemackoj i Italiji ces tesko naci nekoga sa 'iskustvom', jer to su stvari koje su popularne u Engleskoj. Vecina ljudi usled poznavanja samo engleskog jezika, po internetu cita sajtove koji su na engleskom a ti sajtovi su mahom engleski i americki i na njihovim sajtovima su engleski i americki proizvodi koji se hvale do nebesa.
Ovo u Need For Speed-u izgleda lako i jednostavno. U stvarnosti: Izduv: 500+ evra, K&N: 50+ evra, Bregaste: 500+ evra, chip: 200+ evra, dino: 100+ evra, ruke: ... evra... vremena: ... zivaca: ...Zato recimo od izduva 6hp,K&N filter 2hp,bregasta 15hp,chipovanje 6hp=skoro + 30hp
Novi motor da stavljas bilo bi ti isplativije. Imas i varijantu da prodas taj auto, dodas 2000e i kupis isto to godiste 1.6. A najbolja varijanta da sakupis 2000e i kupis nekog starog ali ocuvanog forda i lagano krenes u sredjivanje.
Za revochip sumnjam da ce ti neko iz Srbije pomoci, pa cak i u Nemackoj i Italiji ces tesko naci nekoga sa 'iskustvom', jer to su stvari koje su popularne u Engleskoj. Vecina ljudi usled poznavanja samo engleskog jezika, po internetu cita sajtove koji su na engleskom a ti sajtovi su mahom engleski i americki i na njihovim sajtovima su engleski i americki proizvodi koji se hvale do nebesa.
- van
- VIP
razumem da da s 1200 e da od 150 ks odes na 180 npr . ali da odes sa 80 na 100 , to ne razumem ...
I potrosis silene pare na kola , i jos 1200 e pride , i naletis na nekog ko ima 35 godina raspali taunus sa 2.0 motrom i on te odere na semaforu , ili ti pobegne negde na nekoj uzbrdici , ili te prestigne ... Jel ces imati osecaj da si bacio para ?
Ja bih imao ....
Imas burton-on sajt , idi tamo naruci sta ti treba za zetec se motor ( ako je taj ) . Custom ecu , bregasta , izduv , TB , usisana... Mozes da imas 110-120 -130 ks , i bice to dragulj od motora , ali i dalje je problem sto on vuce idiotski tesku karoseriju 1400 kg . Potijak firebird ima 1500 kg 5.7 l motorom .
Imas savete , ako neces da ih poslusas , uradi kako si naumio , stavi taj cip , kn filter i sta si vec hteo , i uzivaj.
Nema smislavise polemisati , posto je svako izneo svoju ideju . Posto su tvoji novci , ti odlucujes
I potrosis silene pare na kola , i jos 1200 e pride , i naletis na nekog ko ima 35 godina raspali taunus sa 2.0 motrom i on te odere na semaforu , ili ti pobegne negde na nekoj uzbrdici , ili te prestigne ... Jel ces imati osecaj da si bacio para ?
Ja bih imao ....
Imas burton-on sajt , idi tamo naruci sta ti treba za zetec se motor ( ako je taj ) . Custom ecu , bregasta , izduv , TB , usisana... Mozes da imas 110-120 -130 ks , i bice to dragulj od motora , ali i dalje je problem sto on vuce idiotski tesku karoseriju 1400 kg . Potijak firebird ima 1500 kg 5.7 l motorom .
Imas savete , ako neces da ih poslusas , uradi kako si naumio , stavi taj cip , kn filter i sta si vec hteo , i uzivaj.
Nema smislavise polemisati , posto je svako izneo svoju ideju . Posto su tvoji novci , ti odlucujes
- CougarXR
- Poruka: 240
- Član foruma od: sreda, 14. okt. 2009. u 15:31h
Ako tvoj Fokus ima protokomer sa vrucom zicom ili film tehnikom bilo koji tip otvorenog filtera ili uopšte aftermarket filtera koji je potrebno nauljititi će dovesti do oštećenja protokomera.
boost is automotive equivalent of cocaine
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Pre nego sto pocnes radii bilo sta na motoru uradi dyno test , kad to uradis znaces na cemu stojis i odakle pocinjes , kada zavrsis sve sto si mislio opet uradis dyno i znas koliko si u realnim uslovima dobio snage.Ovako nagadjati 15 ks bregaste , 10ks cip je krajnje suludo.
Ja sam uradio na svom autu , deklarisana snaga na radilici mi je 170 ks , na tocku imam 150 ks , to ti je gubitak od 20 ks na menjacu , kardanu i diferencijalu.
Sada znam na cemu sam i radim prema tome tacnije kada budem izvukao 200-220 ks na tocku bice mi dosta.
Ja sam uradio na svom autu , deklarisana snaga na radilici mi je 170 ks , na tocku imam 150 ks , to ti je gubitak od 20 ks na menjacu , kardanu i diferencijalu.
Sada znam na cemu sam i radim prema tome tacnije kada budem izvukao 200-220 ks na tocku bice mi dosta.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- zx3
- Poruka: 308
- Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h
Kao da čitam svoje postove kad sam kupio mk1 1.4 Focusa. Kao neko ko je sve to prošao, ne bacaj pare uludo. I posle svih tih modifikacija potezaćeš se sa nekim standardnim autom sa 1.6 motorom i odraće te, a ti ćeš da se pitaš na šta sam bacio tolike pare i gde su mi ti svi konji sad. Ako te interesuju isključivo performanse probaj da uradiš zamenu za neki jači uz doplatu. Taj 1.4 motor u tako velikom i teškom autu šta god mu radio nikad neće biti dovoljno jak da imaš neke zavidne performanse, što pre to shvatiš to je bolje po tebe.
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.