300km regionalnog puta + 200km autoputa + 50tak km BG, sve to sa 200+ L vode u gepeku, 3-4 torbe i 3 putnika, znaci oko 500kg ukupno... Prosek 6.5L, bez imalo stednje - autoput 140km/h, regionalni sa preticanjima itd... Mislim da je skroz ok

Moderator: ace1
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Van piše: ...за све те буђаве фордове
a recimo da mi ti ukratko prepricas aEstariol piše:Odgovor je jednostavan: pročitaj prethodne postove.
Manje trosi ako drugom vozis 40km/h,a opet manje trosi ako trecom vozis 40km/h. Iz razloga sto se auto ne vozi tako,nije isto dal ti isao uzbrdo,nizbrdo. Vozi se po osecaju i tako da se auto ne muci,i uvek ima snage da povuce.sasham_85 piše:ocel meni neko da kaze nesto za tu potrosnju i nacin voznje ?? Elem ,zanima me al vise trosi sa vecim stepenom prenosa na manjim brzinama ili manji stepen na veceim ?? na primer-sa 2. 40km/h ili sa 3. 40 km/h,,, ili ti trecom 60km/h ili cetvrtom 60km/h ?? e tpo e mnogo kopka posto nemam taj obrtomer pa onda prema kazaljki iili zvuku motora menjam brzine ali ipak bih volo da znas sta mi je bolje ne samo za potrosnju nego i za motor ...hvala unapred
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Ja nisam nikog davio već sam čitao sve što me zanimalo, ako sam imao pitanje bez odgovora, otvarao sam temu, kao0 što je i ova...sasham_85 piše:a recimo da mi ti ukratko prepricas aEstariol piše:Odgovor je jednostavan: pročitaj prethodne postove.
Naravno, s tim da u trećoj u gradu ima dobar obrtni momenat već negde na 2300pri 42-45km/h, dok se u četvrtoj najbolje "oseća" na nekih 2800-2900 pri 65-70km/h...Iosis piše:Predpostavljam da mu je na tim obrtajima najveći obrtni moment.
Iskustvo se stice praksom a ne kojekakvim prepricavanjem forumskih prica...dakle volan u sake i vozi i vozi i vozi i tako u krug...kad se se budes dovoljno navozao bice ti totalno svejedno dal je popio koji gram dole ili gore i da li si na vreme presaltao gir...sasham_85 piše:ocel meni neko da kaze nesto za tu potrosnju i nacin voznje ?? Elem ,zanima me al vise trosi sa vecim stepenom prenosa na manjim brzinama ili manji stepen na veceim ?? na primer-sa 2. 40km/h ili sa 3. 40 km/h,,, ili ti trecom 60km/h ili cetvrtom 60km/h ?? e tpo e mnogo kopka posto nemam taj obrtomer pa onda prema kazaljki iili zvuku motora menjam brzine ali ipak bih volo da znas sta mi je bolje ne samo za potrosnju nego i za motor ...hvala unapred
RS_cabrio piše:98% vremena vozim grad beograd,ali tu sad ima dosta opcija. Npr poznajem semafore i šta mogu da očekujem pa i od toga zavisi. Nisam agresvian vozač u normalnoj vožnji što znači da se non stop čudim svim ljudima koji akaju i drkaju kola , tj naglo dodaju gas, razleću se na svetla,a već če ih prvi semafor uhvatiti i slično. Najgore su žene koje tačno vidiš da pojma nemaju,kad se kreće nabodu gas do kraja. Kada vozim, tako vozim da kočnicu jedva i koristim,tj procenjujm saobraćaj ispred mene, znam koliko koji semafor drži i da li ima svrhe dodavati gas ili se pomiriti sa sudbinom. Slično kao Iosis (ako sam dobro zapamtio,) kočim tek kad je neophono - baletanski.
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()