Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.4 ambience 2011.god.

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
nenad034
Poruka: 30
Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 06:45h

Ford Focus 1.4 ambience 2011.god.

Poruka od nenad034 » subota, 19. mar. 2011. u 07:25h

Posle 6 polovnih vozila u vlasnistvu, par sluzbenih i predjenih mozda i milion kilometara, izgubljenih zivaca i vremena sa "majstorima" dodje red da se razmislja o novom vozilu.
A zrelo je bilo pa i prezrelo, mada sam vec izgubio nadu da cu se ikad skrpiti za novo jer je uvek bilo nesto prece.
Ponuda lepa, ide sajam, banke nastupaju sa lepim ponudama, popusti na sve strane...

... i desi se FORD.

Mozda je za izbor "kriv" moj stariji brat koji se malo razume u auta posle provedenih 30-tak godina u zastavinoj karoseriji sa "bajkama" u vezi vesanja fieste i fokusa, mozda zena koja ne priznaje auto ispod 4m duzine, mozda oni "prevaranti" iz Grand motorsa sto izloze sivi metalik (my favorite) a zapravo prodaju bele i crvene po toj ceni, a mozda i ja koji nikad forda nisam vozio...a svasta sam vozio,

ko bi ga znao, al' ja izbroja tih 10.140e i sad cekam tog colorado red, jer da sam jos malo cekao i razmisljao ostali bi samo beli.

idu ovi akcijski fokusi ko alva, za 3 nedelje prodadose oko 200 vozila
i to valjda nesto govori.

p.s. slike nemam jer jos ne znam ni kako izgleda hahahaha

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Re: Ford Focus 1.4 ambience 2011.god.

Poruka od fancy » subota, 19. mar. 2011. u 07:27h

Pošto svi još spavaju, kao dežurni veštac ja ti želim da si nam :dd1:

Slike ovamo čim stigne :ford:

p.s.
zena koja ne priznaje auto ispod 4m duzine
Ženu zna da je bitna dužina thumbsuph
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

nenad034

Poruka od nenad034 » subota, 19. mar. 2011. u 13:17h

Zenska posla :D mada mislim da sam ovog puta pogodio, normalno shodno mogucnostima i potrebama.
Nov auto ove klase, koji je prelezao decije bolesti za ovih 10.god proizvodnje, za ovaj novac...
po meni realno best buy
Poslednja izmena: nenad034, na dan petak, 1. apr. 2011. u 16:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.

nenad034

Re: Ford Focus 1.4 ambiente 2011.god.

Poruka od nenad034 » petak, 1. apr. 2011. u 16:03h

E konacno je stigao i u nas grad. Jos malo papirologije pa da se provozamo.
Pretrazio sam detaljno po internetu i ovakav paket opreme (ambiente) se ipak u nekim sitnicama razlikuje od onog sto sam video uzivo, naravno u korist nas kupaca odlazeceg mk2 ristajling.
Naime, retrovizori su skoro celi u boji karoserije, rucice za vrata takodje, nema onu crnu traku preko cele bocne strane sto je priznajem korisno ali bar meni nije lepo, rezervni tocak je mali i tacno u nivou poda prtljaznika tako da je gepek impozantno i dubok sa skoro celih 400lit itd.
No, najvaznije je da je predhodni vlasnik sa njim presao celih 9.3 km. Sta reci, pravi penzioner :haha:
Posebne pohvale za proizvodjaca idu za pneumatike. Moje omiljene, sam vrh kvaliteta a i nekima sto ih testiraju:
Bridgestone tuaranza 195/65 R15 V brzinskog indeksa, sa dotom 8.nedelje 2011, sto sa veoma jakim mirisom lepka i plastike kazu da ovaj auto dolazi pravo iz furune.
Unutrasnjost ovog ambiente paketa je otvorenije nijanse nego 2.000e skuplji trend parkiran bas blizu mog. Plastika je nesto grublja a pogotovo volan za koji sam navikao da je meksi uglavnom zbog izlizanosti kod mojih proslih ljubimaca narocito posle predjenih >200kkm :D.
Tu ce, osim patosnica i piksle da bude neko lepo oblaganje i moja prva investicija u njega.

slike sa moba na brzaka u salonu, slede samo da se snadjem malo...

lepo mu cuci ova colorado red ili sam postao pristrastan ;)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

+edit by dule0911: Ne pisi post za postom u tako kratkom vremenskom periodu, ako hoces nesto da dodas koristi opciju edit tj "uredi". Sad sam ja spojio ali za ubuduce da znas.
Poslednja izmena: nenad034, na dan petak, 1. apr. 2011. u 20:23h. Ukupno izmenjeno 10 puta.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 1. apr. 2011. u 16:29h

Ma lep je nisi pristrasan, i meni se svidja :) Za moj ukus samo mu fale maglenke i neke lepse felne, ali dobro polako, otom potom. Nadjes neke lepe 15' alu ako hoces da iskoristis gume, ako ne onda 16' i uzivas, a set tih celicnih ostavis za zimske gume, taman :)
Fiesta!!

makinjo
Poruka: 313
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h

Poruka od makinjo » petak, 1. apr. 2011. u 16:40h

Skroz lep autic i bas mu cuci boja nikako nisi pogresio sto se nje tice. A i ta cena 10soma pa to je smesno i chery je skuplji naravno ako ne racunamo onog pikavca thumbsuph. A naravno ford i kinez ne mogu da se porede :). Eh da je jos 1.6 motor za te pare .....

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 1. apr. 2011. u 17:01h

Sve cestitke! Al se cakli kao da je sad izasao iz fabrike :D Cudi me instrument tabla,pa ovo je iz modela mk2 pre restajlinga :wtf: nema one imitacije aluminijuma...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 1. apr. 2011. u 17:20h

Takvi su sad svi classic Neso, komentarisao je to neko vec... Usteda u proizvodnji :ozid:
Fiesta!!

nenad034

Poruka od nenad034 » petak, 1. apr. 2011. u 18:12h

dule0911 piše:Ma lep je nisi pristrasan, i meni se svidja :) Za moj ukus samo mu fale maglenke i neke lepse felne, ali dobro polako, otom potom. Nadjes neke lepe 15' alu ako hoces da iskoristis gume, ako ne onda 16' i uzivas, a set tih celicnih ostavis za zimske gume, taman :)
alu felne bi mu legle 16" one sa tankim paocima ko secer, mada cemo prvo tuaranzu da dobro istestiramo "live". maglenke bi mu isto dale na izgledu narocito u paru sa diskretnom lajsnom po obimu otvora prednje maske... ali o tom...

@makinjo
Skroz lep autic i bas mu cuci boja nikako nisi pogresio sto se nje tice. A i ta cena 10soma pa to je smesno i chery je skuplji naravno ako ne racunamo onog pikavca thumbsuph. A naravno ford i kinez ne mogu da se porede :). Eh da je jos 1.6 motor za te pare .....
po parama on je u rangu pezoa 207, malo bogatijeg stepveja, tenga, i-30, bele astre III, pro ceed-a, ali po ukupnoj oceni verujem da je bolji. i veliki je bas u odnosu na nabrojane, osetno. 1.6, citam, je bolja solucija za ovaj auto ali i lepo skuplja. videcu kad ga malo provozam da li je 1.4 bas toliko slab za ovu tezinu auta.

@nesa
Sve cestitke! Al se cakli kao da je sad izasao iz fabrike :D Cudi me instrument tabla,pa ovo je iz modela mk2 pre restajlinga :wtf: nema one imitacije aluminijuma...
sta su ti dileri. kao nov, stvarno :D
ima imitaciju od aluminijuma na otvorima za ventilaciju. Nema alu na vratima oko podizaca prozora (samo prednjih) i komande retrovizora. nisam siguran za alu oko menjaca, i volan mu je sa 4 paoka bez imitacije.

ipak, najvaznije mi je da nista ne uci i brbuska, da pali i da ideeee

:)

zx3
Poruka: 297
Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h

Poruka od zx3 » petak, 1. apr. 2011. u 22:58h

Čestitam na kupovini. Takva instrument tabla ide u ambiente opremi.
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » subota, 2. apr. 2011. u 00:14h

Lep auto thumbsuph

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » subota, 2. apr. 2011. u 11:36h

Zdravo da se sluzis
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 2. apr. 2011. u 13:05h

Nesa piše:Sve cestitke! Al se cakli kao da je sad izasao iz fabrike :D Cudi me instrument tabla,pa ovo je iz modela mk2 pre restajlinga :wtf: nema one imitacije aluminijuma...
samo na 1,4 je tabla iz predhodne fieste, to je i mene nerviralo kada sam video, vec na 1,6 je alu, isto sam primetio da je polica izmedju sedista na novom fokusu ista kao na kugi, jbg.
novo je novo brate, neka je sa srecom, ima on 80 ks ako se nevaram i nije losa konjaza, e sada u praksi videcemo, boja mi se svijda, kada budes mogao, koji su uslovi, kreda ili kes, mora li kasko, i garancija i servis kako idu, kada budes se smorio ako mozes odgovori, u toj klasi mogao si samo daciju da kupis po toj ceni, ali manju i sa slabijim motorom, i zuzasno ruzna unutra i napolje, za te pare najbolji izbor u klasi, mada 1,6 :/ eh da nije toliko skuplji

nenad034

Poruka od nenad034 » subota, 2. apr. 2011. u 14:21h

hvala, hvala :)
samo na 1,4 je tabla iz predhodne fieste, to je i mene nerviralo kada sam video, vec na 1,6 je alu, isto sam primetio da je polica izmedju sedista na novom fokusu ista kao na kugi, jbg.
ne znam kakva je na fiesti ali sredisnja polica tamo gde su otvori za case jeste od grube plastike.
mada... najveci deo kokpita ispod soferke je oblozen bas mekanom cini mi se gumom, ima onaj mali alu prsten oko menjaca i nije sve kao visi paket opreme ali daleko od toga da izgleda jeftino.
za uporedjenje: isao sam sa prijateljem njegovim autom (nov nize srednje klase u visem stepenu opreme) do granda (ovi ljudi ce da se otklapaju od mene :lele: ) i tvrdim da je ovaj ambience sofisticiranije unutrasnjosti.
na zalost nema plastican poklopac motora iako vire navoji u maloj glavi verovatno predvidjeni za brezone od zastitne plastike. Nema ni izolaciju na haubi i to cu sigurno nekako da odradim.
ovo je novo brate, neka je sa srecom, ima on 80 ks ako se nevaram i nije losa konjaza, e sada u praksi videcemo, boja mi se svijda, kada budes mogao, koji su uslovi, kreda ili kes, mora li kasko, i garancija i servis kako idu, kada budes se smorio ako mozes odgovori, u toj klasi mogao si samo daciju da kupis po toj ceni, ali manju i sa slabijim motorom, i zuzasno ruzna unutra i napolje, za te pare najbolji izbor u klasi, mada 1,6 :/ eh da nije toliko skuplji
finansijsku situaciju sam sklopio u dlaku.
Nisam hteo nista da kupujem dok ne prodam staro. Cele zime nista i sa prvim suncem ode auto na prvu.
No vec sam znao sta hocu i bilo je pitanje samo banke (da ne pricam koje da mi cika dule ne pise opet crvenim po postu :punnish: )
Jedva saznadoh gde su najbolji uslovi kredita a svuda je sad povoljnije jer se bore za svakog kupca kako banke tako i dileri.
ucesce 30% - taman leze od prodaje auta
rata nesto ispod 170e na 4 god taman za kreditnu sposobnost
obrada 1.5%
neki ugovor
nema euribora i ostalih zavrzlama - kamata u e fix.
nema kasko, odmah moje vlasnistvo.

...tako da ispada da ti za 4 god kreditiranja uzmu nesto iznad 1000e sto je cini mi se nikad povoljnije.

Garancija je 2 godine bez obzira na kilometrazu i 8 godina na antikorozivnu zastitu.
Servis je na 20.000 km.
Poslednja izmena: nenad034, na dan subota, 2. apr. 2011. u 14:40h. Ukupno izmenjeno 1 put.

djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Poruka od djole3113 » subota, 2. apr. 2011. u 14:28h

Nov auto,jednostavno zaboravis da imas troskove sledecih nekoliko godina! Odlican izbor :ford:

fordst
Poruka: 204
Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h

Poruka od fordst » subota, 2. apr. 2011. u 18:32h

Druze uradio si istu gresku koju sam ja uradio :) Motor je slab za auto.U svakim slucaju zelim da te auto dobro sluzi ,lepa boja i novo si je novo.Dobro si i cenu sacekao...sa zdravlje da ga vozis-pozz

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 2. apr. 2011. u 19:46h

nenad034 piše: ne znam kakva je na fiesti ali sredisnja polica tamo gde su otvori za case jeste od grube plastike.
mada... najveci deo kokpita ispod soferke je oblozen bas mekanom cini mi se gumom, ima onaj mali alu prsten oko menjaca i nije sve kao visi paket opreme ali daleko od toga da izgleda jeftino.
mislio sam na tablu, ortometar i brzinometar, jbg mozda se lepo nisam izrazio

Slika]
a i ovo sam zapazio
kuga
Slika
fokus
Slika
nemogu da nadjem lepe slike, i manuelni menjac, i ovde je leva i desna strana volan

nenad034

Poruka od nenad034 » subota, 2. apr. 2011. u 20:12h

hvala druze,

ne bi to bas nazvao greskom nego kompromisom. ima ljudi, kupuju nove st i to pozdravljam. vole i mogu. i jeste lepo.
ali u situaciji kad mogu da kupim jako i polovno ili novo i slabije, biram ovo drugo, jer veruj mi imam mnogo iskustva sa vozilima i svercerskih 120kkm i znam sta bude posle, narocito jer prelazim dosta godisnje.
Gledao sam ja i novije polovnjake, nije da nisam, stare godinu, dve, tri i ... ispostavilo se udarene do soferke. ali svaki. ili primetno ili saznam.
I onda sa ovo malo iskustva, stavis prst na celo, obrises iz bukmarka oglase u Srbiji i napolju i ko gospodin covek odes i kupis auto i ne mislis o njemu narednih par godina.
Za koji ... mi vise treba, da kao sad drzim u krilu kilometar sat pozajmljenog golfa i menjam ove ... sijalice jer treba da idem na put nocu a nema osvetljenja na njemu. Sta mi vise treba da trcim po majstorima i idem za njima.
Nekad sam to voleo ali vise nemam zivaca.

osim toga, evo obecavam, ako nece da ide 120-130 na auto putu, 50 ili 80 po gradu i otvorenom, iz mesta da pretice kilavce koji voze debelo ispod ogranicenja, odmah ga guram u prvu jarugu ma kako on bio lep :zuti:

ziveo ti meni i uzivaj u toj sivoj lepoti sto imas

@darko
mislio sam na tablu, ortometar i brzinometar, jbg mozda se lepo nisam izrazio
da da, nema tu ni alu imitacije ni one stitnike za sunce na obrtomeru i brzinomeru. ali su prosarali sa tim sivim imitacijama na drugim mestima po unutrasnjisti, ne u onolikoj meri kao u trend paketu vec samo uokvirili neke detalje

fordst
Poruka: 204
Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h

Poruka od fordst » subota, 2. apr. 2011. u 22:18h

Ide ,ide ne brini do 165km/h ide pa brze i gde ces da ga vozis :) A 130km/h bez ikakvih problema a vise potrosnja drasticno raste i ne bi ti preporucio na autoput da vozis brze.Budi mi pozdravljen !

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » subota, 2. apr. 2011. u 22:25h

odlican auto, nek te dugo sluzi ;)

nego servis pise da se radi na 15-20.000 ali preporucuju svi majstori da se radi na 10-15.000
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

nenad034

Poruka od nenad034 » nedelja, 3. apr. 2011. u 00:48h

rekose mi za servis na 20.000 mada mu servis ne skodi ni na manjoj kilometrazi.
tnx za ovo bas cu da ih pitam i za nulti ako postoji.
kako kazu radim.

underwood
Poruka: 88
Član foruma od: utorak, 7. sep. 2010. u 02:26h

Poruka od underwood » nedelja, 3. apr. 2011. u 03:20h

za ovaj novac ovo je sigurno jedna od boljih kupovina
naravno šteta što možda nema još nekog konjića, ali zato će uvek pozitivno da te obraduje prilikom registracije gde ćeš jako lepo proći što se cene tiče :)

jedino mi neverovatno da nema poklopac motora i izolaciju na haubi??!?! mislio sam da je to na svakom danasnjem autu klasika a ne deo neke dodatne opreme?!?

no da sam u prilici rado bi posedovao ovakav primerak :) mnogo mi se 'đa :wub: :ford:
postavi još koju sličicu :jeeej:

nenad034

Poruka od nenad034 » nedelja, 3. apr. 2011. u 09:18h

Nema vise slika a do Granda ne smem vise da idem, lepo sam ih smorio ovih par dana cekicko
Kad pozovu i obaveste da su carinski i vlasnicki papiri gotovi, za oko 2-3h imam tablice na njemu. To je vec organizovano.
Inace, komplet registracija za njega novog se ovde krece od 21.800 do 24.000din.
Neke osiguravajuce kuce daju popust na kasko od 50% i za njega sad iznosi 230-250e i o tome jos razmisljam.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 3. apr. 2011. u 13:23h

Ako je to full kasko, to je dzabe, uzmi bar prvih godinu-dve za svaki slucaj :)
Fiesta!!

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » nedelja, 3. apr. 2011. u 15:09h

ne da je dzabe nego stvarno dzabe, meni su nudili za mog focusa 5 godina starog full kasko s mogucnosti kradje, 350€
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“