Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Novosti iz Ford-a

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14166
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Novosti iz Ford-a

Poruka od Talladega_500 » petak, 1. apr. 2011. u 22:41h

Ford potvrdio da ce Fiesta ST imati 1.6L EcoBoost motor sa oko 180 hp.

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 2. apr. 2011. u 02:56h

Fino fino :)
Fiesta!!

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » subota, 2. apr. 2011. u 03:03h

Slika
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 2. apr. 2011. u 09:17h

Šomi vrati jezik unutra, napravit ćeš poplavu. mrgreen
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 3. apr. 2011. u 04:42h

1.6L EcoBoost ...

zivotna zelja - kupiti Focus RS-a ili tako slicno nesto i biti najbrzi u gradu ali sa znakom :ford:

jedino problem pravi Djura sa ferarijem i porseom :)

mnogo mi se svidja ova ST...koja je najjaca varijanta ?

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » nedelja, 3. apr. 2011. u 06:06h

Ipak ti treba RS za Ferari i Porše... :D
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 3. apr. 2011. u 15:12h

culi ste verovatno za cuvenog Djuru Amigosa... porse ok 800-900ks i ferari (ne mogu da se setim koj) ali prosle godine je slupao kabriolet porse na probnom testu...pricalo se po novinama :)

no tema je ford... i :shok: kako li ide ova fiesta

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. apr. 2011. u 17:17h

Shomy_ksh piše:culi ste verovatno za cuvenog Djuru Amigosa... porse ok 800-900ks i ferari (ne mogu da se setim koj) ali prosle godine je slupao kabriolet porse na probnom testu...pricalo se po novinama :)
Imamo mi odgovor i za to. ;)

Ford GT by Heffiner. 5.4L twin-turbo V8 sa oko 800 hp, 0-60 mph za 3.4 sekunde, maksimalna brzina 222 mph (355 km/h).

I najbolji deo je sto vecina ljudi ne zna da je Ford vec misli da je neki Ferrari ili slicno. Ima ona epizoda od Top Gear kada je Jeremy testirao GT u Detroitu i ljudi mu prilazili i govorili "fin Ferrari". lol Kada u Detroitu neznaju da je to Ford, tesko da bi u Beogradu znali.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 3. apr. 2011. u 17:27h

lako je tebi da pricas o GT-u
Talladega_500 :

Kôd: Označi sav tekst

Sadasnjost: 1994 Toyota Camry 3.0L V6 *** 2000 Ford Mustang 3.8L V6 *** 2005 Ford F-150 4x4 4.6L V8 *** 2008 Ford Fusion 2.3L I4. 
Shomy_ksh :

Kôd: Označi sav tekst

Sadasnjost : Ford Fiesta 2004 1.4TDCi
i u rikverc da vozis bolji si thumbsuph

a porse od Djure ima na youtube ne mogu da nadjem klip..znam da ga peglica ili kadet kocka pobedjuje...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. apr. 2011. u 18:10h

Ma nece mi vise Ford uci u garazu.

To sto na Mustangu mi je skoro otislo kvacilo na 100,000 km (i moram ga uskoro menjati), ajde mogu preci preko toga jer je to mozda i moja greska. Bio sam mlad i neiskusan vozac pa sam mozda i ja kriv.

To sto na 3 godine starom Fusion sa ispod 50,000 km curi ulje iz menjaca, ajde i to nije bas nocna mora.

Ali, F-150 sa samo 32,000 km na satu ... juce na autoputu da cu kociti - kocnica covece propade, mogao sam ubiti i sebe i druge. Uspem ja nekako da stanem, izadjem napolje, dodirnem prednje felge - toliko vrele da jos imam opekotine na rukama. Nekako sam uspeo da ga dovezem do servisa i ostavim (servis bio zatvoren), moram ici opet sutra ujutro da vidim detalje. Sreca u nesreci - imam produzenu garanciju na njega, jos oko godinu dana.

Na kraju se ispostavilo da je najkvalitetniji auto u familiji 17 godina stara Toyota sa 280,000 km na satu, koju smo platili ubedljivo najmanje i odrzavali ubedljivo najgore.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 3. apr. 2011. u 19:20h

lol promeni tledega misljenje za sekund :wtf:
zar nisi osetio da tesko vuce, verovatno su blokirala klesta ili tako nesto
pa tuzi ih, sta to je bar nozmalno u americi, svo mogu da verujem, ali za janprodavaniji model na svetu tako nesto, cuo sam da imaju problem sa airbagovima, bas me interesuje zasto se to desilo
to sto curi ulje iz menjaca je verovatno semernik, nije starsno , 5 do 20 eura deo, kvacilo zavisi od vozaca, ali sa koznicama treba da dobro peostudiras sta se desilo, jedino da su otisli skroz paknovi

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. apr. 2011. u 19:33h

Nije bas za sekundu vec je ovo samo bila kap koja je prelila casu.

Imao sam isti problem sa Mustangom kada je imao ~30,000 km na satu.

Stvarno ne mogu da verujem da Toyota sa 280,000 km na satu mi manje problema pravi od Forda sa 30,000 km na satu. I to Toyotu smo zaista slabo odrzavali, nikada ulje na vreme nismo promenili, kad bi menjali neki potrosni materijal uvek bi kupovali ono sto je najjeftinije cisto zato sto je star auto i nije vredno mnogo ulagati u njega. I nikad ni jedan kvar na njoj osim potrosnih materijala.

I na kraju me kocnice Forda umalo ubise, a ne gas Toyote kao sto se prica ...

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 3. apr. 2011. u 19:36h

pa da ali ta tojota se vozi 80 km na sat(nisam video da je v6, reko da nije nesto kao korola :suicide: ), tako i ja sa fordom, jednom i 40 000 nemenjam ulje, veliki auto veliki motor zahtevaju skupe delove, i to je skup auto, kada vec kazes da se to desilo na mustangu zasto , sta su rekli serviseri????????

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. apr. 2011. u 19:44h

Toyota ima 3.0L V6 motor sa 188 hp.
Vozili smo je najvise od svih auta jer kad smo je kupili (2003 godine) vozila je mama koja, zbog posla, bas mnogo vozi. Sad vozi Fusion koji, kao sto rekoh, evo na 30,000 km curi ulje iz menjaca.

Na Mustangu se ne secam sta je tacno problem bio, radio je jedan lokalni mehanicar i mislim da je rekao da diskovi nisu bili dovoljno podmazani (???) ili tako nesto i da je to fabricka greska.
A F-150, posto je jos uvek pod garancijom, ide u Fordov servis, ne kod lokalnih mehanicara.

A Fordove sam stvarno odlicno cuvao i sve po knjizi radio. Ulje je na svim menjano svakih 3,000 milja (4,800 km).

Inace, evo kako nasa '94 Toyota Camry izgleda.

Slika
Slika

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 3. apr. 2011. u 19:48h

lokalni majstor rekao da nisu diskovi podmazani :haha: , necerujem da paljenja moze biti uzrok diskovi, opusteno, javi sta je bilo u srevisu, mozda zadnje kocnice nerade pa se prednje pregrejale, prvi put cujem da se nekom zapalile kocnice a da nije osetio da tesko ide, opusteno, tojota je dobar auto, bio, sada je dobar koneski auto :bljak:

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. apr. 2011. u 20:04h

Pa znas kako, F-150 je dosta tezak pickup (preko 2.5 tone), a nije preterano mocan (230 hp benzinac) tako da on uvek se malo muci kroz voznju, uvek cu moras bas dodati gas da ubrza. Tako da nisam primetio nista sto od prvog dana nisam primetio.

Ne verujem da bi kupio Toyotu, dosta su dosadne, ali sa druge strane recimo Honda CR-Z mi se mnogo dopada. Sada dolazi samo kao hybrid (1.5L sa 122 hp), sto i nije lose, ali ja bi radije obicnog benzinca. Kako sam citao, sledece godine ce biti dostupan i benzinac (1.6L sa 160 hp i 200 hp) tako da nebi imao nista protiv da to bude moj sledeci auto.
Medjutim, ono sto mi se svidja kod hybrida je sto imas opciju da podesavas kako ces ga voziti. Mozes voziti u hybrid mode cime trosi ispod 7 litara u gradu (a i manje ako znas da vozis), ali mozes je ubaciti i u performance mode cime performance nisu lose. Recimo do 100 km/h ubrzava za 8.3 sekunde sto nije mnogo sporije od mog Mustanga sa 190 hp (7.5 sekundi).

Previse vozim za posao, ja ne izlazim iz kola, a cene goriva opet skocile. Tako da mi treba nesto ekonomicno.

Slika

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 3. apr. 2011. u 21:05h

pa bas je lepuskasta honda :eek:, sigurno ces ustedeti pare na snajke i na pice 8) ima mesta samo za oralno

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. apr. 2011. u 21:23h

Znaci bolje da uzmem Honda Ridgeline? ;)

Slika

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 3. apr. 2011. u 22:38h

nemoj, zaboravices kako zensko izgleda, bolje onaj mali :ozid:
zezamo se malo, nijedan auto nije savrsen, gledaj sta je dobro za posao, ja bih pre uzeo dizela, recimo mondea dizela, mala razlika u potrosnji izmdju njega i najnize klase, nema 15 motora da se kvare, ne dodaje tezinu, moze 5 ljudi lepo da se navoze u svim prilikama, na otvorenom trosi od 5 do 7 l gradska zavisi koja o6,5 do 8,5, veli komotan, dobra upravljivost a verujem da razvija sigurno brze od f150, a tek 2,2 tdci i 200 ks sa duplim kvacilom :rotfl: , ali to nije za americko rziste.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. apr. 2011. u 22:57h

Moj problem sa tim autima srednje klase je sto su to uglavnom porodicni auti i napravljeni su za takve ljude. Znaci uglavnom su tihi, veoma udobni i u nijednom momentu ne mogu da ti podignu adrenalin. Znam to zato sto je moj Fusion bas takav, on ima kompletnu mehaniku kao Mazda6.

Dizela u Americi ima jako malo, uglavnom VW, ali dizel kao gorivo je dosta skuplje od benzina i za dizel automobile uvek treba platiti premium cenu. Sa hybridima nema ni jednog ni drugog.

Postoje porodicni auti koji imaju karakteristike kao i Mustang recimo, slican zvuk motora, snagu, zadnja vuca i zabavni su za voznju ... problem je sto jedini takav auto dolazi iz Dodgea i to je Charger. A jednom sam se opekao sa Dodge i nikad vise, nije me briga sto ga svi hvale.

Slika
Slika

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 3. apr. 2011. u 23:11h

nikada mi nece biti jasno, putujete daleko, vozite benzinjare kamione koji probijaju bubne opne 200 km na posao svaki dan, a hocete da malo trsi, pri tom ima 6 000 kubika, pa ako hoces kubikazu, mene niko ne bi naterao da kupim nista osim s klase- nista, ili sl, iza tih para ide moja fordaljka i nista vise, nikako c klasa, glk i te gluposti, ili da platim polovnu e kao novog mondea, koji manje trosi i ima bolju opremu, a jeftinija registracija, ja kada bih zive u americi i picio toliko km, s klasa i nista drugo :clap:
drugo, garantujem ti da ovo
[youtube][/youtube]
nemoze da se meri osecajem i ubrzanjem, 2,2 ima dva auspuha koja daju exstra zvuk iako je dizel, a ovoga ima da odere na sto metara da nezna u kojem je pravcu otisao, samim tim tih je za dugu voznju, kakav adrealin kada nesmete da okrenete pod rucnu odmah bi vas pohapsili tamo
Slika
[youtube][/youtube]
pazi ga dva modela ispred 2,2 od fabrickih 155 ks, ali ovaj na tubu je cipovan, nov ima 200 ks fabricki

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. apr. 2011. u 23:21h

Nije bas tako, nesmes ludovati sa autima na ulici, postuj pravila i nece biti problema. To znaci da ako je limit 45 mph ubrzaj kako god hoces do tih 45 mph i nece biti problema. Ja sam imao Dodge Intrepid koji je bio fenomenalan za voznju. Velik, mocan, udoban, bucan ... ma uzivao sam vozeci njega. Ford Fusion je potpuno obrnut od toga.
Problem sa Dodge je sto je imao mehanickih problema, ali za voznju je bio fenomenalan.

Meni nije problem potrosnja za doci na posao vec sta radim tokom radnog vremena. Ja ujutro dodjem u kancelariju, budem sat vremena i odoh par sati na teren. Pa se vratim, budem opet sat u kancelariji i opet odoh na teren. Proslu sedmicu recimo sam vozio oko 200 milja (320 km) samo za vreme radnog vremena. Toliko sam jos vozio da dodjem na posao i da se vratim kuci. Plus racunaj otici do prodavnice, izlasci vikendom ... Ja na kola nabijem minimalno 800 km sedmicno, cesto i vise.
A da imam posao gde sam u kancelariji ceo dan bila bi druga prica.

Bas zbog toga gledam hybride. Kao sto rekoh gore, ne zelim dizel iz nekoliko razloga. Pre svega, zato sto ga samo VW prodaje u Americi, a ne zelim VW. Onda treba platiti premium cenu za auto + premium cenu za gorivo. Sa hybridima ne placam nista od toga. Potrosnja je ista, idu na jeftinije gorivo, trose manje (ili u najgorem slucaju jednako), a izbor hybrid automobila je daleko veci i nema premium cene na njima.

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 3. apr. 2011. u 23:43h

a koliko je onda razlika od cene hibrida i dizela, zar hibridi nisu skuplji

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. apr. 2011. u 23:49h

Zavisi od klase i opreme.

Recimo:

Jetta TDI
$22,000
140 hp
7.8 u gradu
5.6 na autoputu

Prius
$22,800
134 hp
4.6 u gradu
4.8 na autoputu

*** s tim sto Prius ide na benzin koji je poprilicno jeftiniji od dizela, znaci usteda je jos veca.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 4. apr. 2011. u 19:06h

I diagnoza je sledeca za F-150: otisli prednji kaliperi i unistili diskove i pakne. Ajde kaliperi i pakne nisu skupe, ali diskovi su oko $100 svaki. Tako da je ukupna diagnoza, sa delovima i rukama = $450. Divno.
Pitam ja njega kako auto sa 20,000 milja (32,000 km) na satu moze da ima takav problem. On odgovara da je zato sto ga slabo vozim i sve je zardjalo od stajanja. Istina je da bas malo vozim F-150, uglavnom mi sluzi zimi, ali ipak to nije izgovor.

Nikad vise Ford. :mad: Ovo je stvarno kap koja je prelila sasu.

Odgovori

Povratak na „Svaštara“