Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.4 ambience 2011.god.

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
fordst
Poruka: 204
Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h

Re: Ford Focus 1.4 ambience 2011.god.

Poruka od fordst » ponedeljak, 4. apr. 2011. u 10:34h

Kada je regularni servis meni su rekli na 15000km ili jednom godisnje.Posto vidi se da si auto kupio sa merak i vidi se da volis svoj auto moj savet ti je da ukoliko vozis mnogo km godisnje da ipak uradis servis na 15000km.Nije nista strasno cak i da bacis 80-100eu na 15000km ili jednom godisnje kada znas da ce te auto mnogo duze sluziti.Pretpostavljam da nemas sredni naslonjac za ruke,planiras li da ugradis.Ja sam bas sinoc video u jednu prodavnicu za avto delove i kozmetiku i planiram to ugraditi.By the way gde mislis da nadjes tu izolaciju koju ford nije ugradio ispod haube ni kod tebe ni kod mene :) malo su stedili.Sinoc sam gledao i jel moguce da mu se stavi neki ukras na auspuh nesto kao za bolji izgled auspuha al fabricki auspuh je nekako okrenut prema dole kao kod dizela pa tesko bi moglo bez da se isece deo alspuha a meni nekako se to ne radi sad-videcemo za dalje.Eto imamo ista auto pa da razmenimo mislenja kako da bolje sredimo sve to...pozz

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 4. apr. 2011. u 17:17h

Potpuno je nebitno da li se auto vozi mnogo ili malo, redovan servis treba raditi onako kako je propisano.
By the way gde mislis da nadjes tu izolaciju koju ford nije ugradio ispod haube ni kod tebe ni kod mene :) malo su stedili.
Ja mislim da ste vi momci malo stedeli, a ne Ford. Koliko para toliko muzike (izolacije).
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 4. apr. 2011. u 18:09h

@fordst
Gde ima da se kupi taj srednji naslon? Jel to cela nova srednja konzola?
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

fordst

Poruka od fordst » ponedeljak, 4. apr. 2011. u 18:51h

Mickey038 piše:Potpuno je nebitno da li se auto vozi mnogo ili malo, redovan servis treba raditi onako kako je propisano.
By the way gde mislis da nadjes tu izolaciju koju ford nije ugradio ispod haube ni kod tebe ni kod mene :) malo su stedili.
Ja mislim da ste vi momci malo stedeli, a ne Ford. Koliko para toliko muzike (izolacije).
Stvarno brate velika je stvar da se stavi jedna izolacija na haubi.Moja stara felicija i prvi auto kojeg sam imao, ima tu izolaciju.Auto je od pre 13 god i nema nikakve opreme,za razliku od ovaj sto je full.Mnogo sam stedio da ti kazem platio sam 13500 eu za focus gotovo sa sve u njemu(sem navigacije).Tacno nisam doplatio jos 2500eu za jaci model od 1.6 ali oprema unutra bi bila ista.I nije razumno da branis ford i kada treba i kada ne treba.Ta izolacija je stvar koja ne kosta ni 100 eu i ako su mi naplaitili 13500 mogli su da naplate 13600 i da urade sve kao sto treba jer glupo je viditi po nekim nizim klasama auta i gorijim markama od sto je ford kao to danas u 21 vek ide kao standard a tu se stedi, ili kao sto ti kazes mi smo stedili zato nam ford nije nam ugradio izolaciju na haubi.Sto se tice servisa nije vredno komentirati naravno i da prodjes 5000km godisnje moras svake godine uraditi servis.Moj komentar se odnosio ukoliko recimo covek prodje 20000km godisnje da ne ceka da cela godina prodje vec max na 15000km da uradi servis.

Nije cela konzola vec samo naslanjac koji je identican kao fabricni fordov naslanjac.Znam da su u ford trazili 150eu za ist takav(ukljucujuci i montazu),u jednu prodavnicu u centru grada sam nasao isto takav za 90eu (tu spada i montaza) .Verovali il ne nasao sam isti takav naslanjac za 30 eu u jednu prodavnicu za avto delove i avto kozmetika na periferiji grada sa time sto bi montaza bila moja.U prva dva slucaja oni ti ga montiraju.Planiram da odem do ford da vidim kako je to izvedeno i mislim nije veliki problem da zavrnes 4 strafa u montiras taj naslanjac jer on ide zajedno sa postoljem i strafofe.To je 5 min posao.Kada ga budem montirao postavicu slike za sve oni koje imaju fokus i hoce to da stave.

nenad034
Poruka: 30
Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 06:45h

Poruka od nenad034 » ponedeljak, 4. apr. 2011. u 19:16h

ima nekih stvari na kojima se stedi ali servis tu nikad nisam ubrajao.
ako kazu 20kkm -20, ako15kkm - 15
ako se odlucim za TNG onda ih pozdravljam kao i oni mene za garanciju motora i radim servis na 10kkm kao i do sad za svaki moj auto.
nameste biper, na 10kkm ili odgovarajuci broj radnih sati, da zvoni i nema sta da mislis - pravac servis.
da li ce da ih bude 2,3 ili 5 godisnje, totalno nebitno.

Upalio sam se i ja bio za naslon. i nasao ga na gangand-u mislim, ali sam odustao posle nekih iskustava ljudi koji ga imaju u fokusu.
kad stavis lakat na njega, kazu, treba da imas bas dugacku podlakticu da bi dohvatio menjac. Cemu onda sve to.
e sad to bi bila samo sminka a ja sam praktican covek ;).
potrebnija mi je piksla, da ne bi stajao i na pola sata pravio pauzu. nasao sam je u HR ali imam problema sa dostavom. casa piksla, prelepa, slaze se sa detaljima enterijera, ono crna casa alu uokvirena sa niklovanim drzacima, ima led svetlo ali ne zna covek kako da mi je dobaci :'(
Poklopac ovog motora sam skoro video na netu jutjubu preciznije a i izolaciju haube i to cu da vidim sa grandovcima koliko kad i sta.
ako nemaju u sta ne verujem onda planiram da obidjem jedinog coveka kog nisam upoznao na relaciji preljina - mrcajevci - Mojsu i sl., mada iz iskustva, oni, verovali ili ne, cesto prodaju skuplje nego u radnji nov deo u stilu to je turcin a ovo original iako polovan i ako ne znas paritete i sta trazis budes j... cas.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 4. apr. 2011. u 21:46h

fordst piše: Stvarno brate velika je stvar da se stavi jedna izolacija na haubi.Moja stara felicija i prvi auto kojeg sam imao, ima tu izolaciju.Auto je od pre 13 god i nema nikakve opreme,za razliku od ovaj sto je full.Mnogo sam stedio da ti kazem platio sam 13500 eu za focus gotovo sa sve u njemu(sem navigacije).Tacno nisam doplatio jos 2500eu za jaci model od 1.6 ali oprema unutra bi bila ista.I nije razumno da branis ford i kada treba i kada ne treba.Ta izolacija je stvar koja ne kosta ni 100 eu i ako su mi naplaitili 13500 mogli su da naplate 13600 i da urade sve kao sto treba jer glupo je viditi po nekim nizim klasama auta i gorijim markama od sto je ford kao to danas u 21 vek ide kao standard a tu se stedi, ili kao sto ti kazes mi smo stedili zato nam ford nije nam ugradio izolaciju na haubi.Sto se tice servisa nije vredno komentirati naravno i da prodjes 5000km godisnje moras svake godine uraditi servis.Moj komentar se odnosio ukoliko recimo covek prodje 20000km godisnje da ne ceka da cela godina prodje vec max na 15000km da uradi servis.
Nije velika stvar ali kosta, kao i sve drugo. Mogao si tu izolaciju da trazis prilikom kupovine, ali kada bi ti rekli cenu, verovatno bi rekao: 'neka hvala, ne treba mi'. A mozda bi je dobio i za dzabe, samo da si je pomenuo prilikom kupovine. A sada ti je kriv ford jel da? I jos nesto, Focus u full-u ne kosta 13000 vec dosta vise. Pogledaj sta se nudi u Titanijum verziji, ili jos bolje, svrati do salona da to uzivo vidis, jer mnoge stvari koje stoje na papiru nemogu da opisu ono sto se dobija u stvarnosti.
Servis ne moras da radis svake godine, vec ukoliko ne predjes 15000+ km-a za godinu dana, samo svratis do servisa na proveru, zbog ocuvanja garancije. I ukoliko servis u tvom gradu radi u skladu sa fordovim propisima, taj te pregled nece kostati ni denara/dinara/evra.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

nenad034

Poruka od nenad034 » utorak, 5. apr. 2011. u 04:40h

Normalno da kosta i oni ljudi zive od neceg
Ima ona stara o mostu i cupriji, i svako odlucuje gde placa, a mozes i da plivas ako znas kao i nas vecina ovde.

Ono sto su dali u ovom osnovnom paketu je i previse za bazni model.
Bitno je da ima ono sto glavu cuva jer je do skoro i ABS bio opciono kod drugih proizvodjaca a oni daju i ESP.
Air bag ne samo kod vozaca nego i kod suvozaca pa cak i bocno.
Pa to nije bilo nikad u basic-u. Alal im vera.
Ili cuvena predpriprema za radio za klot auto, a ovde CD+6zvucnika.
Malo? Pa plati za vise. Normalno.
Kupis npr rumuna ili italijana u osnovnoj verziji i ne da neces da dobijes izolaciju haube nego ni pokrivku za prtljaznik ti ne daju.
E sad ne moze sve do zadnje sitnice a ima i bas dosta stvari vezanih za komfor i to u osnovnoj verziji.

Ako to bude toliko skupo, pa iseci cu ga od neke mecke i staviti, i to sa sve porubom, nece mi biti prvi put.
Ledjno, prsno, kraul pa malo odmoris ;)

Osnovna zamerka im od mene ide za gubljenje garancije za ugradnju TNG instalacije.
To je stavka zbog koje sam zamalo odustao od kupovine ali ipak nisam odoleo ovom lepotanu.
Ono cime se brane da je politika Forda, ako hoces jeftinu voznju kupi dizela ne stoji, jer se u nekim zemljama u okruzenju ugradjuje TNG prevashodno od BRC-a sa kim imaju ugovor i ne gubi se garancija.
No izasli su u susret sa mnogo drugih stvari pa im je oprosteno ;)

fordst

Poruka od fordst » utorak, 5. apr. 2011. u 05:21h

Mickey038 piše:
fordst piše: Stvarno brate velika je stvar da se stavi jedna izolacija na haubi.Moja stara felicija i prvi auto kojeg sam imao, ima tu izolaciju.Auto je od pre 13 god i nema nikakve opreme,za razliku od ovaj sto je full.Mnogo sam stedio da ti kazem platio sam 13500 eu za focus gotovo sa sve u njemu(sem navigacije).Tacno nisam doplatio jos 2500eu za jaci model od 1.6 ali oprema unutra bi bila ista.I nije razumno da branis ford i kada treba i kada ne treba.Ta izolacija je stvar koja ne kosta ni 100 eu i ako su mi naplaitili 13500 mogli su da naplate 13600 i da urade sve kao sto treba jer glupo je viditi po nekim nizim klasama auta i gorijim markama od sto je ford kao to danas u 21 vek ide kao standard a tu se stedi, ili kao sto ti kazes mi smo stedili zato nam ford nije nam ugradio izolaciju na haubi.Sto se tice servisa nije vredno komentirati naravno i da prodjes 5000km godisnje moras svake godine uraditi servis.Moj komentar se odnosio ukoliko recimo covek prodje 20000km godisnje da ne ceka da cela godina prodje vec max na 15000km da uradi servis.
Nije velika stvar ali kosta, kao i sve drugo. Mogao si tu izolaciju da trazis prilikom kupovine, ali kada bi ti rekli cenu, verovatno bi rekao: 'neka hvala, ne treba mi'. A mozda bi je dobio i za dzabe, samo da si je pomenuo prilikom kupovine. A sada ti je kriv ford jel da? I jos nesto, Focus u full-u ne kosta 13000 vec dosta vise. Pogledaj sta se nudi u Titanijum verziji, ili jos bolje, svrati do salona da to uzivo vidis, jer mnoge stvari koje stoje na papiru nemogu da opisu ono sto se dobija u stvarnosti.
Servis ne moras da radis svake godine, vec ukoliko ne predjes 15000+ km-a za godinu dana, samo svratis do servisa na proveru, zbog ocuvanja garancije. I ukoliko servis u tvom gradu radi u skladu sa fordovim propisima, taj te pregled nece kostati ni denara/dinara/evra.
Ulje nakon jedne godine gubi svojstvo kome je namenjeno.Tako svi serviseri ne samo fordovi savetuju da ne 15000 vec i 2000km ako imas provozano a prosla je godina potrebno je ako nista drugo bar promeniti ulje. Jer ulje koje se nalazi u motor vise nema ona svojstva koje ima na pocetku,tako da ja cu uvek na moj auto jednom godisnje(ili do 15000km) menjati ulje i sve ostali moguci filtri a ko misli da treba bas da prodje propisanu kilometrazu 15000 pa makar i dve godine( u slucaju da prolazi recimo 7500km godisno) vozio sa jedni servisom neka izvoli.Necu da pricam tu za to sto sam vec cuo da se na Balkanu nalazi u opticaj falsifikovano ulje i u Srbiji i u Makedoniji i u Grcku i prodaje se kao 5w30 ford formula f.I da je orginalno ja bih ga menjao jednom godisno a ovako sto nismo ni svesni sta kupujemo...Sigurno da je u Italiji sigurnost veca oko toga sta se kupuje ali ovde jbg ,neko pravi veliki profit.Ovo oko laznog fordovog ulja dobio sam informaciju iz ljudi koje rade u ford,naravno nije sve falsifikat ali ima ga u velike kolicine.
p.s. pa nije valjda brate da ja treba da kupim neku verziju titanim il mozda titanium plus da bi dobio izolaciju na haubi :)I ovaj nivo opreme je bio neki paket promotivni comford koji nije standardan vec je bio nesto kao trend +plus tako da sasvim dovoljno ima od svega

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » utorak, 5. apr. 2011. u 11:15h

Mislim da je Nenad034 rekao i vise nego sto je bilo potrebno. Za ulozen novac se dobilo i vise nego sto bi se dobilo kod konkurenata ali su neke stvari morale da budu i izostavljene.

Sto se ulja tice, zasto bi se neko ko je kupio nov auto opterecivao sa 'informacijama' kakvog je kvaliteta ulje na trzistu. Postujes preporuke i pravila dilerske kuce kod koje si kupio auto i apsolutno te nije briga da li ce i kakvo ulje sipati u motor. Svaka dilerska kuca odredjuje pravila, ali generalan stav je da se auto odveze na servis nakon predjenih 20000km-a (u zemljama istocne evrope kod nekih dilera je 15000km-a) ili nakon godinu dana koriscenja. Ukoliko je za godinu dana predjeno manje od 15000 ili 20000km-a servis odlucuje da li je potrebno zameniti ulje (filtere, i sve ostalo sto je neophodno) jednostavnim i kratkim pregledom (uglavnom besplatnim) i/ili zakazuje sledeci dolazak na servis nakon predjene definisane kilometraze. U tom slucaju, garancija ti i dalje vazi i ti a ni bilo ko drugi nema razloga da se brine kakvog je kvaliteta ulje koje je u motoru i da li je ono jos uvek dobro ili ne. Danas se novi auto i kupuje zbog toga da bi se kupac oslobodio razmisljanja o tome sta je i kako u njegovom autu. Ako bas hoces da se bavis tim stvarima, kupis neki stari jeftin polovnjak, pa onda krenes u potragu za 'extra' uljem, 'fancy' kocionim diskovima, 'gotivnim' spojlerima i pazis sta, kako i kod koga kupujes. Dok kod novog auta odes u salon, izaberes model koji ti se svidja i nardenih 5 godina ne razmisljas niti o ulju, niti o motoru, diskovima i ostalim cudesima vec samo o tome kako upotrebljavas auto koji si kupio i taj isti auto redovno odvozis na servis onda kada ti je servis zakazan/definisan. Na kraju krajeva, platio si za to, zar ne?

fordst

Poruka od fordst » utorak, 5. apr. 2011. u 13:19h

Tu bre Mickey ti to sto je crno pokazaces belim i obrnuto.To sto je desno pokazaces da je levo i obrnuto,ne znam sta je tebi.Evo prvo krenimo od mog auta,prvicna cena je bila 15600 eu za taj paket opreme pa je u fazi velike recesije snizena na 13900eu pa brat je uspeo i na toa da spusti cenu na 13500eu.Zamisli neko je pre 3-4 meseca za taj auto dao 15600 eu ne kao danas 10000 eu i uzeo auto koji nema izolaciju na haubi.Po tebe 15600eu za auto nije mnogo ali nivo opreme je bilo izmedju trend i titanim.Jbg verovatno sledeci put cu gledati da kupim titanium kako ne bih brinuo dali ce imati il nemati izolacije.Znaci ja moj auto i nivo opreme nisam ga kupio sa osnovni nivo,vec sa opreme vece od trend.I nije tu sada najveci problem ima il nema izolacije ,nije u redu da se krati na takve nebitne stvari.
Sta se ulja i servisa tice APSOLUTNO se ne slazem stobom.Vecinom serviseri boli jedan organ za tvoji auto.Kada je auto nov slobodno mozes ga voziti i 30000km sa jednim servisom i svracati na 2 godine i praviti servis i auto se nece pokvariti.Sve je na autom novo.I tako ce biti do negde 6-7-8 god kada ce se tvoj odnos prema autom pokazati prema kvarovima koje ce se u buducem poceti se javljati.Vidim da ne znas sta se desava u servisima bez razlike koliko je servis veliki,oficijalni il ne znam sto.Mene u oficijalni servis forda prosle godine su mi naplatili promena ulja i sva filtera,platio sam 100eu zbog garancije a nisu mi promenili vazdusni filter i filter polena a naplatili su.Imam puno prijatelje koje rade u oficijalne servise i kazu da je zalnosno sto se sve tamo radi.Kao sto rekoh kada oni servisiraju auto,cak i nesto da ne urade kao treba (cesto to rade) auto nece to pokazati...pokazace se kasnije.I opet cu da kazem a ti opet neces razumeti i kontrirati al to je to,ne ponzajem coveka,ne poznajem marku avtomobila,ne poznajem servisa koji nece te savetovati da na novi auto uradis redovni godisni servis bez razlike koliko je auto prosao.Po meni nije velika stvar kada ti prodje garancija da sam odes i kupis najkvaliteno ulje ,najkvalitetni filtri i odvedes auto kod nekog coveka kojemu verujes i koji ce sve to za 10 tak minuta promeniti u tvoje prisustvo za razliku od oficijalni servis gde ne gledas sta se desava dok ti par sati auto ti je dole u garazi.Govorim o redovnim servisima.Al dobro to je moje razmislanje koje je dijametralno sprotivno sa tvojim tako da nema svrhe vise sporiti kako treba i sta treba.Ti radi kao sto mislis da treba,ja cu kao sto mislim da treba i Nenad neka radi kao sto on misli da treba.

nenad034

Poruka od nenad034 » utorak, 5. apr. 2011. u 14:08h

Normalno druze da ima svacega kod servisa i servisera kako ovlascenih tako i obicnih.
Ovi moji su mladi sto se tice partnerstva sa fordom ali dugo rade kao dileri i imaju dobru reputaciju u nasem gradu.
Ako nastave tako imace klijentelu, ako pak ne ode reputacija.

Tu nema emocija. Znas i hoces - imas na duge staze, osljaris li i cepas - mozes tako jednom ili nijednom.
Surovi zakoni trzisne ekonomije.
To sto si ti lep i poplocan granitom, sto si malo prosao trening iz pablik rilejsns i iza tebe stoji firma kakva je Ford, ne znaci da imas prednost vec da si hendikepiran u ovom ovdasnjem ludilu gde nas covek odmah zazire od bljestavosti salona i mirise prevaru i gde je nema.
Moras da se dokazes. Znaci balansiraj u odnosu cena-kvalitet i ne misli nikad da si Bogom dan jer nisi.

A da ima svacega - ima. Eno bas kod njih na pravcu od 500m, 5 servisa na red od kojih su neki i predstavnistva nekih proizvodjaca.
Sve ih znam veruj mi.
Ima i dobrih i odlicnih ali i katastrofalnih.
Negde mogu da ostavim i kljuc i da ne brinem a negde ni biciklu ne bi parkirao i to slucajno.

Znaci sve je na njima jer dobar glas daleko se cuje a los jos dalje.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » utorak, 5. apr. 2011. u 15:25h

@fordst: Nista mi nije jasno sta hoces da kazes. Jedino vidim da se ova tema propisno 'zaprljala' off-om.

btesin970
Poruka: 11
Član foruma od: četvrtak, 14. apr. 2011. u 11:30h

Poruka od btesin970 » petak, 15. apr. 2011. u 09:50h

12.04.11 je moj auto stigao...doduse beo sa sve hancock let.gumama R 15 ali je odlican!
nemam jos slike ali ce biti vremenom....
motor odlican oprema skromna ali dovoljna...posle R.lagune deluje mali ali sve je stvar navike....
pozdrav svim forumasima!

fordst

Poruka od fordst » petak, 15. apr. 2011. u 10:58h

Sto ne prestavis auto pod novim postom?
Cestitam ti na izbor neka te dobro sluzi...mnogo ribe da "provozas" :)

underwood
Poruka: 88
Član foruma od: utorak, 7. sep. 2010. u 02:26h

Poruka od underwood » petak, 15. apr. 2011. u 11:39h

@btesin970
predstavi svoj auto u novoj temi uz neku sličicu naravno :)))
meni je ovaj auto prelep zato volim da ga vidim u potpuno novom izdanju :)

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » petak, 15. apr. 2011. u 17:33h

Cestitke na kupovini novog vozila (naravno upuceno vlasniku vozila i ove teme) , da te dugo sluzi i da se vozis bez problema.
Za sve ostale koji kukaju na nivo opreme , za 10.000 eur dobijete AUTO , za sve ostalo mora debelo da se plati, plus nije mi jasno sta je to slabasan motor ?
80 ks je pristojna snaga , jeste auto je tezak , kilavi se i ne ide bas najbolje.
Ali za te pare koje su date za auto sta moze da kupi ?
Tako da ja bih samo vlasniku rekao da ako mu finansije dozvole da od ovih celicnih felni napravi zimski set guma (jer ce morati) a da za leto uzme neke lepuskaste aluminijumske felne.
Auto ce izgledati mnogo lepse na oko , a i investicija je isplativija jer neces morati svake godine 2 puta skidati i vracati gume , placati vulkanizere itd...
Jednom kad namontiras , mozes kasnije sam menjati zima/leto.
Plus ako si u mogucnosti , ispoliraj ili voskiraj auto , zastitices farbu od ogrebotina , kako ozbiljnijih tako i sitnih koje nastanu od pranja a i crvena boja je sklona matiranju jer je akrilna.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

nenad034

Poruka od nenad034 » subota, 16. apr. 2011. u 11:25h

@btesin970
Lep ti je taj beli, a i ovaj moj crveni. Dve najlepse boje ;)
Meni je fokus daleko od malog. Kada sednem u njega, cini mi se da je veci nego sto zapravo jeste...

@Taunus

... a kad ga upalim i krenem ne mogu osmeh hirurski da mi skinu s lica :D, narocito posle prve krivine ;)
Ala me naplasiste sa onim slab 1.4 za ovu tezinu.
Razmisljam, ne bi ga Nemac napravio da ne moze da ide, i bi u pravu.
Posle ovih prvih 1200km shvatio sam zasto mnogi pricaju da je ovaj motor slab za fokusa.
Ovakvo vesanje i drzanje na putu zasluzuje i 50% jaci motor, ali daleko od toga da je i ovaj 1.4 slab za neku, pa i agilniju voznju

Dokaz, Uzice-Zlatibor, uzbrdo, dobar deo uspona 4.-tom, 2100 obrtaja, 60km/h

nece da uploaduje 3gp

Nema knedli, drzi i penje se, ali normalno, nema ni jakog ubrzanja kao sto neka dizelka od preko 200Nm na istom mestu ubrzava i u 5.

evo malo slika:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Jos ga mazim i pazim u voznji zbog perioda razrade i sve mi teze pada da ga ne teram preko 3000 obrtaja kako kaze preporuka za prvih 1500km. Verovatno bi na vecoj turazi pokazao svoje pravo lice, ali strpicu se jos malo.
Neki, mozda subjektivni osecaj je da su 2. brzinu trebali napraviti priblizniju 1. tj. veceg prenosnog odnosa, ali zakljucak sledi tek kad prestanem da kilavim sa papucicom gasa.

Malo sam ga testirao i po sumadijskoj Andaluziji - Levcu ;) , gde se nekad vozilo "brdo" kod nas.
E to je tek dozivljaj koji moze da shvati samo onaj koji je i izvozi u ovakvom jednom autu. Gore, dole, levo desno, malo pravaca mnogo lepih krivina.

joooj,
drzi krivinu ko sinobus, nema naginjanja od centrifugalne sile, mozes da cimkas volan u sred jace krivine pri 90km/h, nece da se zbuni ni malo, i sve to 5.-tom bez kocenja motorom,
cudo...

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 16. apr. 2011. u 13:25h

hehe pa to vesanje jeste i najbolji adut i znak raspoznavanja focusa :D
Sa srecom sa novim autom, neka te dugo i dobro sluzi :beer:
Znaci i taj 1.4 je upotrebljiv, jes' da nije sportista ali sluzi svrsi thumbsuph
Kako mu se krece potrosnja? Znam da sad u pocetku trosi vise, ali svejedno...
Fiesta!!

Goran Mond
Poruka: 287
Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
Kontakt:

Poruka od Goran Mond » subota, 16. apr. 2011. u 13:34h

Bas lep auto Ferari crvena thumbsuph ,i nemoj da se sekiras za izolaciju,nista lepse nego da malo cujes motor kad dodas gas

nenad034

Poruka od nenad034 » subota, 16. apr. 2011. u 14:08h

upotrebljiv dakako,

potrosnja je pri 15% grad (voznja od 2km po deonici) i 85% otvoreno (do 3000 obrtaja) oko 6.9lit.
To je racunato na 1200km gde su greske moguce ali ne neke vece.
Pokazivac nivoa goriva je surovo precizan i ne zavisi od nagiba vozila
Bas me zanima pa sam ispartao tabelicu i belezim.

fordst

Poruka od fordst » subota, 16. apr. 2011. u 14:55h

Sa obzirom da malo duze vozim isti taj model i motor mogao bih ti reci da se potrosnja dvizi kada bi ga vozio recimo autoput 130km/h i ukljucena klima 7,2l. To sam dva puta izmerio Skopje-Rieka rastojanje 1000km.Isto kao sto bi se ta potrosnja mogla smanjiti i do 5,6l ukoliko imas zivce da vozis 90km/h i bez ukljucena klima :) Gradska u Skoplje je negde 9-10l sto je sasvim prifatljivo za taj ti auta i guzve u saobracaju koje su tu.To su moja iskustva i tvoja bi trebalo da budu tu negde.

nenad034

Poruka od nenad034 » subota, 16. apr. 2011. u 16:21h

Pa to je to, otprilike,

130km/h + klima= svaki normalni benzinac ce da trosi bar 7 lit
U gradu bas srce vidi se narocito u rezimu kreni stani i ta potrosnja 9-10 lit je ocekivana.
Za auto put ne znam jos jer ga izbegavam sad u pocetku da me ne povuce, zato sto tamo ne mogu da ga vozim 90km/h dugo, ali na cistom otvorenom putu ovako kilave voznje ne prelazi mi 6 lit/100km.

Pa jedan punto npr. trosi priblizno isto toliko 5.5/9, tako da je to za mene ok potrosnja.

fordst

Poruka od fordst » subota, 16. apr. 2011. u 16:35h

Nemam ni ja nijednu zamerku potrosnje i slazem se stobom da za taj segment potrosnja je ocekivana i prihvatliva.Samo sam spoedlio svoja iskustva.Pozz

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 16. apr. 2011. u 19:58h

nenad034 piše:Pa jedan punto npr. trosi priblizno isto toliko 5.5/9, tako da je to za mene ok potrosnja.
Heh...nece bas da bude. Ali nebitno,odlican je Focus,nije trkalica,ali ocigledno ti to ni ne treba,samo lagano i dugo da te sluzi..

nenad034

Poruka od nenad034 » subota, 16. apr. 2011. u 20:45h

Dusan64 piše:
nenad034 piše:Pa jedan punto npr. trosi priblizno isto toliko 5.5/9, tako da je to za mene ok potrosnja.
Heh...nece bas da bude. Ali nebitno,odlican je Focus,nije trkalica,ali ocigledno ti to ni ne treba,samo lagano i dugo da te sluzi..

veruj mi da znam sta pricam, jer posle jedno 80kkm u puntu (jedan od 10-tak auta koje sam dugo vozio) znam koliko trosi u gram.

po prospektu:
punto 1.2 60ks - 5.5/8.9 lit na 100km - tacno u desetu skoro gadja stvarnu potrosnju, doduse za letnje mesece, dok zimi trosi vise za oko litar
focus 1.4 80ks - 5.6/8,7 lit na 100km - jos uvek imam jednacinu sa dve nepoznate, ne znam bas u decimalu koliko grad a koliko van grada, no prosek je gotovo isti i isto kao italijan osetno vise trosi po gradu nego na otvorenom.

verovali vi ili ne, tu su negde sa potrosnjom, u slicnom rezimu moje voznje normalno ni brzo ni sporo.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“