orion'92
Moderator: Dragomir
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: orion'92
JA sma se susretao sa MAP senzorima koji menjaju voltazu , od pritiska , ali to nisu fordovi . Ovaj fordov menja frekfenciju , tako da ti treba nesto sto moze to da meri .
Moja greska
Moja greska
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
scorpio u pravu si .... posle duzeg zagledanja ustanovio sam da imam isti takav MAP senzor. cackanjem sa strane video sam da nema sansi to rasklopiti a ne polomiti, jer je unutrasnjost MAP-a zalivena nekim silikonom-lepkom. ja sam u onu cevcicu sto izlazi iz MAP-a strcnuo malo wd-a, a zatim vazduhom to produvao, vise od toga nije moguce uraditi nista, mozda je i to bilo katastrofalno po njega, ali videcemo sutra u voznji. merio sam ponovo taj napon, mada sam shvatio da to nema veze sa radom MAP-a, i u lazni napon je opet isti 4,97v, a izlazni signal je sada umesto jucerasnjih 2,5v opao i varira izmedju 0,9-2,5v, bez obzira da li je motor upaljen ili ne, znaci taj isti izlazni signal pokazuje i samo na kontaktu sa istim oscilacijama(polozaj gasa ne izaziva nikakve reakcije). cini mi se da ce najbolj resenje biti drugi MAP.cena MAP-a otprilike, nov, polovan? poz svima i hvala na savetima. ako jos neko zna nesto o ovome, rado cu saslusati njegovo misljenje
- Scorpio 696
- Poruka: 1383
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Nemoj ga cackati !!
U njemu se nalazi osetljiva membrana (imao sam sliku negde)
Nemoguce ga je popraviti/rastaviti bez prave opreme.
U njemu se nalazi osetljiva membrana (imao sam sliku negde)
Nemoguce ga je popraviti/rastaviti bez prave opreme.
- stefan milanov
poz svima, evo mene ponovo. stavio sam drugi(polovni) MAP senzor na mom fordu. potrosnja se dosta smanjila ali ostao je problem sa seckanjem i to se javlja svaki put kad je motor zagrejan (kad je hladan ne) kad god zelim da ubrzam (iz 2 u 3 ili iz 3 u 4), ako naglo pritisnem gas auto secne jednom ili ponekad i vise puta i zatim ubrza lepo. ako izuzetno lagano i pazljivo dodajem gas, seckanja nema. neko sa slicnim problemom, hvala za savete unapred.

- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Svećice / kablovi..? (pod uslovom da ti je dizna prošla ozbiljno čišćenje a ne samo sprejom)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Jesi li siguran da si dobro očistio diznu? Jesi li siguran da ti nije zaštopan filter benzina? Jesi li izmjerio pritisak benzina u sistemu? Nešto možeš sam, nešto i mi možemo pomoći, ali to nije Jugo 45 da se šteluje "na uvce". Injection je ipak malo komplikovaniji. Uzroka takvom ponašanju auta može biti više. Možda je jeftinije da odeš kod dobrog majstora sa instrumentima i dijagnostikom, koji će ti reći gdje je kvar, nego da "na trefu" mijenjaš jedno po jedno dok ne nađeš kvar.
- stefan milanov
max u pravu si za odlazak kod majstora, jedini problem je sto do najblizeg majstora imam 100km puta(vranje),a ko zna i na kakvog cu naleteti, ali izgleda da cu morati da to odradim. medjutim pre toga cu probati sa kablovima, svecicama i filterom, nakon toga, videcemo.zanimljivo je da kada otkacim napajanje sa MAP senzora (crevo sa vakumom ne diram, samo utikac sa kablovima skinem), auto ide ko blesav, nema seckanja nema niceg, ide ko munja, ali trosi A SVE TO KAD JE AUTO ZAGREJAN, TJ MOTOR POSTIGNE RADNU TEMPERATURU.(KAD JE HLADAN RADI I IDE EXTRA).... pisem vam uskoro. pozz i hvala vam puno
Poslednja izmena: stefan milanov, na dan utorak, 19. apr. 2011. u 07:56h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Onda vjerovatno ni taj MAP nije dobar, ako problemi nestanu kad ga otkačiš. Probaj neki drugi, ako možeš naći. Probaj još nešto: neka ti auto radi u leru, pa jako pritisni kočnicu i oslušni mijenja li obrtaje. Ne bi trebao, a ako mijenja, otišao je jedan gumeni dihtung koji bude između glavnog kočionog cilindra i servo-uređaja. Guma ostari pa usisna grana gubi podpritisak i auto trokira i gasi se kad mu puštaš gas.
- Red
- Poruka: 3
- Član foruma od: subota, 30. avg. 2014. u 13:38h
Zeleo bih da vam se zahvalim.
MAP senzor mi je pravio probleme godinama a niko nije znao da ga popravi ili sta je u pitanju, dakle da bih dosao do tog saznanja uradjena je glava motora, ociscena dizna, promenjeni senzori za toplotu vode, pozicije gasa, motorce gasa, ociscena dizna i meren pritisak pumpe...
Da stvar bude komicnija imao sam jos 2 map senzora ali kao sto rekoh nisam znao cemu sluzi jer nikad nije menjan ... cim sam drugi stavio auto se preporodio ... ide kao da je juce izasao iz fabrike i potrosnja je nenormalno smanjena... dok je ranije jeo plin i na kraju nije hteo ni da ide na benzinu
Tako da je komentarima ovde spasena jedna sierra otpada

MAP senzor mi je pravio probleme godinama a niko nije znao da ga popravi ili sta je u pitanju, dakle da bih dosao do tog saznanja uradjena je glava motora, ociscena dizna, promenjeni senzori za toplotu vode, pozicije gasa, motorce gasa, ociscena dizna i meren pritisak pumpe...
Da stvar bude komicnija imao sam jos 2 map senzora ali kao sto rekoh nisam znao cemu sluzi jer nikad nije menjan ... cim sam drugi stavio auto se preporodio ... ide kao da je juce izasao iz fabrike i potrosnja je nenormalno smanjena... dok je ranije jeo plin i na kraju nije hteo ni da ide na benzinu

Tako da je komentarima ovde spasena jedna sierra otpada