Pinto 2.0 iz Tranzita u Taunus2
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Pinto 2.0 iz Tranzita u Taunus2
Nasao sam pinto 2.0 sa 250000 km ali sa odlicnom kompresijom i karburatorom (zbog mog plina) i domacim PAPIRIMA ali je u Ford Tranzitu model je iz 80-tih ili pocetka 90-tih vise cu saznati u utorak. E sad nadjoh da se u to doba u Tranzit ubacivao neki ECONOMY model pinta sa bednih 50-tak Kw. Zna li neko nesto o tome i ako je tako kakva je zajebancija da se nagura do njegovih 100-tinjak ks ili malko vise?
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Pinto 2.0 iz Tranzita u Taunus2
To je LC varijanta pinta , sa bregastom koja daje obrtni moment na niskim obrtajima . Sem ta dve stavke , isti je kao i ostali pinto motori tih godina .
Fabricki taj motor mora da ima kompresiju oko 10.5 bara .Koje je godiste i koliko kosta ?
Ti pinto tarnzit motoru su dobri za turbiranje
Fabricki taj motor mora da ima kompresiju oko 10.5 bara .Koje je godiste i koliko kosta ?
Ti pinto tarnzit motoru su dobri za turbiranje
-
- VR
Traze 200E valjda komplet sa karbom anlaserom itd... Znacu sve podatke u utorak i konacnu cenu. Jasno mi je za bregastu ali ako je zamenim hocu li dobiti snagu kao standardni pinto 2.0 - kolko bese 100 i par konja?
- van
- VIP
Malo manje , jer mu fali kopresija .
Mnogo je to para ... Kada nije bila kriza , ja sam kupio taunusa sa 2.0 pintom za 200 e na 4 rate . Koliko kosta taj motor na kilo , pa duplo od toga je realna cena . Tj. do 100 e , mada je to ne bi toliko platio,
Mnogo je to para ... Kada nije bila kriza , ja sam kupio taunusa sa 2.0 pintom za 200 e na 4 rate . Koliko kosta taj motor na kilo , pa duplo od toga je realna cena . Tj. do 100 e , mada je to ne bi toliko platio,
-
- VR
Ja do sad ne nadjoh motor 2.0 sa domacim papirima ni pod razno sve stranci ili bez papira. Ako bih mu obrijao glavu i zamenio bregastu dokle bi dosao sa snagom uz eventualno nov izduv?
- van
- VIP
Mnogo treba da brijes ...
Mozda je bolje blok da se obrije .
Paljenje sredi i videces primetnu razliku u svakodnevnoj voznji
Mozda je bolje blok da se obrije .
Paljenje sredi i videces primetnu razliku u svakodnevnoj voznji
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
ne isplati se ,tu su klipovi sa niskim celom,drugi karter,cak je moguce da je uljna pumpa sa duzim ulivnim delom
prevelika zaebancija
garnitura dihtunga 5soma din,bregasta je oko 70 evra nisam siguran,usis sa karburatorom polovan oko 30evra,karter 5-10,mozda i uljna pumpa,izduv totalno drugaciji nego kod tebe,a i ovaj je sigurno drugaciji nego kod normalnog pinta
normalno ti treba i menjac za pinta i izmena oko kardana,to jest drugi duzi
u sustini tebi je iskoristiv samo go blok,bez agregata osim benzinske pimpe,vodene i razvodnika paljenja,sve ostalo drugo,cak i zamajac mislim da je kamionski,pitanje je za lamelu i korpu,verovatno jos vece
prevelika zaebancija
garnitura dihtunga 5soma din,bregasta je oko 70 evra nisam siguran,usis sa karburatorom polovan oko 30evra,karter 5-10,mozda i uljna pumpa,izduv totalno drugaciji nego kod tebe,a i ovaj je sigurno drugaciji nego kod normalnog pinta
normalno ti treba i menjac za pinta i izmena oko kardana,to jest drugi duzi
u sustini tebi je iskoristiv samo go blok,bez agregata osim benzinske pimpe,vodene i razvodnika paljenja,sve ostalo drugo,cak i zamajac mislim da je kamionski,pitanje je za lamelu i korpu,verovatno jos vece
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

-
- VR
Hvala moze zakljucavanje ...