Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.4 ambience 2011.god.

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Ford Focus 1.4 ambience 2011.god.

Poruka od totti » petak, 6. maj 2011. u 13:44h

Procitaj ovde sta koji paket opreme ima:
http://www.ford.rs/cenovnici/FOCUS%202011.pdf
Slika

FilipBG
Poruka: 26
Član foruma od: ponedeljak, 25. apr. 2011. u 15:47h

Poruka od FilipBG » petak, 6. maj 2011. u 13:57h

ja imam 1.6 TDCI nov focus sa ANNIVERSARY opremom i TREND PLUS PAKET... i imam ESP ... a to cu potvrditi jer sam na bord kompjuteru u meniju nasao gde mogu da ukljucim i da iskljucim ESP odnosno kad sam ga nasao bio je oznacen X ispred njega a mogao sam da ga uklonim... a i lepo ti pise kad kupujes auto da imas ESP u standardnoj opremi, ne mogu oni da lazu tek tako u vezi toga... i svaki put kad palim auto ti se upale onako svi prekidaci koje imas na kontrolnoj tabli i medju njima je ESP bas sam video...

nenad034
Poruka: 30
Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 06:45h

Poruka od nenad034 » petak, 6. maj 2011. u 14:01h

ova lampica:

http://imageshack.us/photo/my-images/811/fftabla1.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/695/fftabla22.jpg/

ne svetli ona stalno, nego samo kad se ukljuci ESP - prilikom proklizavanja iz nekog razloga.
Nije to EBD i nema veze sa kocenjem vec sa proklizavanjem - npr. meni je ukljucio ESP kad sam zaslajfovao po klizavim plocicama.

nije valjda da ni ESP nemas?
Poslednja izmena: nenad034, na dan petak, 6. maj 2011. u 14:08h. Ukupno izmenjeno 3 puta.

fordst
Poruka: 204
Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h

Poruka od fordst » petak, 6. maj 2011. u 14:07h

FilipBG piše:ja imam 1.6 TDCI nov focus sa ANNIVERSARY opremom i TREND PLUS PAKET... i imam ESP ... a to cu potvrditi jer sam na bord kompjuteru u meniju nasao gde mogu da ukljucim i da iskljucim ESP odnosno kad sam ga nasao bio je oznacen X ispred njega a mogao sam da ga uklonim... a i lepo ti pise kad kupujes auto da imas ESP u standardnoj opremi, ne mogu oni da lazu tek tako u vezi toga... i svaki put kad palim auto ti se upale onako svi prekidaci koje imas na kontrolnoj tabli i medju njima je ESP bas sam video...
Ja imam fokus iz 2009 sa isti paket koji imas i ti comford je bio kod mene i tj trend plus i tvrdim da takva lambica se ne pali kada se sve lambice upale.Veruj mi ako mozes da ukljucis i iskljucis esp imaces to fino lepo na neko dugme kao kod st varijantu.Mozda i ima neka verzija esp koja nema blage veze sa esp iz st modela.Ja ovo sto sam napisao nisam izmislio vec osetio.Eto bas me zanima pritisni ga na start u malo visim obrtajima dali ce proslajfovati il ne.Vozio sam st i znam o cemu pricam ne verujem da postoje varijante od esp jer esp je esp.Ko hoce da veruje neka veruje ko nece ne mora.Zamisli ti da imas auto sa 3.0l i 225hp i nagazis ga jako bez esp izgorices gume.naravno ponekad ako hoces mozes da isklucis to i osetis kako goris gume.A ti evo sa "ukljuicenim" esp udji u auto i probaj ovo sto sam rekao ,ubaci u prvu i nagazi ga videces kako ce auto krenuti.Steta sto nema niko ovde ponovi (2004god pa nadalje) ST ili RS pa da spodeli iskustva.
nenad034 piše:ova lampica:

Slika
Slika

ne svetli ona stalno, nego samo kad se ukljuci ESP - prilikom proklizavanja iz nekog razloga.
Nije to EBD i nema veze sa kocenjem vec sa proklizavanjem - npr. meni je ukljucio ESP kad sam zaslajfovao po klizavim plocicama.

nije valjda da ni ESP nemas?
Pa imam mozda nesto sto se marketinski zove ESP al nije to to,il moji trend plus paket koji sam ga platio 13500eu je znatno slabije opremljen nego tvoj ambient paket ko zna

FilipBG

Poruka od FilipBG » petak, 6. maj 2011. u 14:09h

ne mogu trenutno da ga gazim jer mi je jos u razradi motor jer je nov...
druga stvar koju sam hteo da ti kazem jeste da se ESP ranije mozda stavljao tako na dugme a sad su promenili i stavili u bord kompjuter...
treca stvar imam prirucnik koji sam dobio uz auto i video sam kako izgleda znak za ESP odnosno lampica i tvrdim da je svaki put vidim da se upali pri paljenju kad se upale sve komande...

totti

Poruka od totti » petak, 6. maj 2011. u 14:13h

@fordst
Ja tebe ne razumem sta hoces da kazes :wtf:
Ako se ljudima pali lampica za ESP kod davanja kontakta, onda ga i imaju, bez obzira sto ne postoji prekidac za paljenje/gasenje ESP-a.
Meni se, na primer, kod davanja kontakta pali i kontrolna lampica za ABS, ali nemam dugme za njegovo iskljucenje. Da li to znaci da nemam ABS?

Pogledaj i ovaj link, gde ti pise da vecina modela za evropsko trziste ima u osnovnoj opremi i ESP. Jedino ako tvoj Focus ne spada u tu vecinu, ili nije za evropsko trziste...
http://www.ford.rs/?s=4
Poslednja izmena: totti, na dan petak, 6. maj 2011. u 14:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Slika

nenad034

Poruka od nenad034 » petak, 6. maj 2011. u 14:17h

Pa imam mozda nesto sto se marketinski zove ESP al nije to to
nek se on marketinski zove ESP i nek se pali kad mi tockovi proklizaju i nek me informise paljenjem lampice medjunarodne oznake za ESP (slika gore) i ja sam zadovoljan.
U tom slucaju mi ne treba "pravi" ESP dobar mi i ovaj marketinski :)

Dodji prijatelju u Srbiju da kupis auto, jer kako je pocelo ukapiraces na kraju da i ne vozis Forda :)

fordst

Poruka od fordst » petak, 6. maj 2011. u 14:21h

ESP ili elektrosnski program stabilnosti daje tockove snage onoliko koliko treba da ne bi prolizgali ili da bi se to prolizgacanje svelo na minimum.Kada dodje zima probaj da krenes na sneg i videces kako tvoj esp nema blage veze i da ce auto proklizavati ukoliko nemas saodvetne gume pa oni odigraju . Kada imas izuzetno jak auto,potentan motor ne ovu zajebanciju koju mi imamo kada ga nagazis izgorices gume ako nemas esp.To sprecava prolizgavanje gume i daje mu optimalno ubrzanje auta.Svi vi koji imate igracke u poredjenju sa ST modelom forda izadjite napolje ,udjite u auta i sa "ukljucenim" esp pokusajte da krenete agresivnije i videcete kako ce auto krenuti jer nemate elektrosnki program stabilnosti koji ce iskontrolirati snagu koja dolazi iz motora ,kako bi se izvukao maximum ubrzanje a ne gubila snaga u slajfovanje i skripanje.To je moje a vi verujte u sta hocete.
totti piše:@fordst
Ja tebe ne razumem sta hoces da kazes :wtf:
Ako se ljudima pali lampica za ESP kod davanja kontakta, onda ga i imaju, bez obzira sto ne postoji prekidac za paljenje/gasenje ESP-a.
Meni se, na primer, kod davanja kontakta pali i kontrolna lampica za ABS, ali nemam dugme za njegovo iskljucenje. Da li to znaci da nemam ABS?

Pogledaj i ovaj link, gde ti pise da vecina modela za evropsko trziste ima u osnovnoj opremi i ESP. Jedino ako tvoj Focus ne spada u tu vecinu, ili nije za evropsko trziste...
Covece sta pricas ti bre kakvo isklucenje abs-to ti je isto kao da komentarisas da mozes iskljuciti na dugme kocnice?
nenad034 piše:
Pa imam mozda nesto sto se marketinski zove ESP al nije to to
nek se on marketinski zove ESP i nek se pali kad mi tockovi proklizaju i nek me informise paljenjem lampice medjunarodne oznake za ESP (slika gore) i ja sam zadovoljan.
U tom slucaju mi ne treba "pravi" ESP dobar mi i ovaj marketinski :)

Dodji prijatelju u Srbiju da kupis auto, jer kako je pocelo ukapiraces na kraju da i ne vozis Forda :)
Gledam pocece i nemci i englezi da dolaze da kupuje kod vas u Srbiju fordove da ne ispadne da ne voze oni prave fordove ;)

FilipBG

Poruka od FilipBG » petak, 6. maj 2011. u 14:25h

jednom cak kad sam se vozio kosutnjakom malo jace sam usao u ostru krivinu i malo mi je proklizao zadnji tocak i u tom trenutku sam video kako mi je zasvetlela lampica za ESP odnosno odmah je prestalo proklizavanje....
sad ti meni opet reci da to nije ESP ? :rotfl:

totti

Poruka od totti » petak, 6. maj 2011. u 14:30h

fordst piše: Covece sta pricas ti bre kakvo isklucenje abs-to ti je isto kao da komentarisas da mozes iskljuciti na dugme kocnice?
Obzirom da nemam dugme za njihovo iskljucenje, mozda su mi kocnice "marketinske"...
Slika

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » petak, 6. maj 2011. u 14:35h

fordst piše:ESP ili elektrosnski program stabilnosti daje tockove snage onoliko koliko treba da ne bi prolizgali ili da bi se to prolizgacanje svelo na minimum.Kada dodje zima probaj da krenes na sneg i videces kako tvoj esp nema blage veze i da ce auto proklizavati ukoliko nemas saodvetne gume pa oni odigraju . Kada imas izuzetno jak auto,potentan motor ne ovu zajebanciju koju mi imamo kada ga nagazis izgorices gume ako nemas esp.To sprecava prolizgavanje gume i daje mu optimalno ubrzanje auta.Svi vi koji imate igracke u poredjenju sa ST modelom forda izadjite napolje ,udjite u auta i sa "ukljucenim" esp pokusajte da krenete agresivnije i videcete kako ce auto krenuti jer nemate elektrosnki program stabilnosti koji ce iskontrolirati snagu koja dolazi iz motora ,kako bi se izvukao maximum ubrzanje a ne gubila snaga u slajfovanje i skripanje.To je moje a vi verujte u sta hocete.
Da nisi pomesao ESP i TCS?
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

fordst

Poruka od fordst » petak, 6. maj 2011. u 14:42h

[youtube][/youtube]

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » petak, 6. maj 2011. u 14:45h

cedo86 piše:
fordst piše:ESP ili elektrosnski program stabilnosti daje tockove snage onoliko koliko treba da ne bi prolizgali ili da bi se to prolizgacanje svelo na minimum.Kada dodje zima probaj da krenes na sneg i videces kako tvoj esp nema blage veze i da ce auto proklizavati ukoliko nemas saodvetne gume pa oni odigraju . Kada imas izuzetno jak auto,potentan motor ne ovu zajebanciju koju mi imamo kada ga nagazis izgorices gume ako nemas esp.To sprecava prolizgavanje gume i daje mu optimalno ubrzanje auta... To je moje a vi verujte u sta hocete.
Da nisi pomesao ESP i TCS?
Definitivno jeste, to o čemu priča je traction control (TCS ili ASR na nemačkom - no koja god da je skraćenica nije ESP ;))
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

fordst

Poruka od fordst » petak, 6. maj 2011. u 15:06h

Jedino nesto cemu se moze iskljuciti na dugme je to-traction control ili simbol koi se dobro vidi na video koje sam postirao.ESP se ne moze iskljuciti ,zbunili su me tu neki komentari oko to da na nekim skupljim modelima ima kod "grejaca za staklo" dugme sa kojim se moze iskluciti esp.A na to mesto gde je prekidac za grejanje stakla do njega nalazi se dugme za kontrolu trakcije tockova koje se moze iskluciti ili ostaviti ukluceno.Logika da se na dugme moze iskljuciti esp je isto toliko nebulozna kao da kazes da se moze iskluciti dugmetom ,abs ili kocnice.Jedino nesto koje moze da se ukljuci i iskljuci je taj traction control i jedini koji ima neku opravdanu logiku da bude u funkciji ili iskljucen. Tako da,da ja sam pogresio tj pomesao sam ih traction control sa esp jer sam mehanicki pomislio na dugme koje ima vezu sa stabilnost auta a ciji prekidac se nalazi do grejaca stakla ali jos veca greska je da neko misli da se esp moze iskluciti na dugme (kod skupih modela) i sl.
By the way nenade nista se ne vidi na slike koje si postirao kao bi pokazao kako lambica sveti sa esp

totti

Poruka od totti » petak, 6. maj 2011. u 15:23h

1. Bitno je da si ti shvatio svoju gresku thumbsuph

2. Neke stvari za ABS i kocnice su pisane ironicno.

3. Postoje i automobili gde se moze iskljuciti ESP i to nije nista nebulozno.
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 6. maj 2011. u 15:34h

E pa ovako da uletim i ja u pricu i da razjasnim par stvari.

Prvo da razgranicimo par stvari. Stariji ASR/TCS sistemi su kontrolisali samo pogonske tockove i proklizavanje na istim. Novije varijante ovih sistema su usadjene u sam ESP na modernim automobilima. Dakle ESP je u ovom slucaju taj koji je zaduzen za kontrolu proklizavanja pogodnskih tockova (na nekoj klizavoj podlozi) ali i za proklizavanje u krivinama usled zanosenja, a pomaze i EBDu kod situacija kocenja kada npr 2 leva tocka imaju bolje prianjanje od dva desna tocka. EBD je elektronska distribucija sile kocenja koja sluzi da se u situacijama naglog kocenja kociona sila optimalno rasporedi medju tockovima (najvise u kombinaciji prednja - zadnja osovina) da se zadnji tockovi ne bi zablokirali i prouzrokovali zanosenje.
E to je to sto se sistema tice.

Drugo, Focus postoji i u osnovnim paketima sa ESPom, i sasvim je LOGICNO da taj ESP MOZE da se iskljuci. Kod svakog Mondea ST o kome prica "fordst" (ili Focusa ST, nebitno) kad se pritisne dugme za iskljucenje ESPa, gasi se ne samo proklizavanje pogonskih tockova usled jaceg dodavanja gasa, ili prosto klizave podloge, vec i kompletan ESP sistem, tj mozes da ga vrtis sa rucnom u krivinama ako oces. A zasto je logicno da ESP moze da se iskljuci, upravo zbog nekih stvari gore navedenih, kada slajfovanje tockova moze da ti pomogne da se izvuces iz dubljeg snega ili tako nesto, da ne sirim previse sad. Ili prosto, zato sto vozac ne zeli da mu bude upaljen ESP (sportska voznja po krivinama, na stazi, nebitno, kad zelis ti da komandujes zanosenjem dupeta a ne kompjuter). Naravno na nekim automobilima proizvodjaci nisu ostavili tu mogucnost, da se ESP potpuno ugasi (ziveo Ford :ford: )

U vecini evropskih zemalja je obavezno da svaki novi auto ima ESP, kao sto je odavno obaveza da svaki ima ABS. Ne znam sto je to toliko zacudjujuce da obican Focus 1.4 ima punokrvni ESP.

Dalje, verovali vi to ili ne, postoje automobili na kojima i ABS moze da se ugasi. Zasto? Evo dacu dva valjana primera, iako oba imaju veze sa nazovi "terenskom" voznjom, ali svejedno. Kocite na makadamu, ABS se pali, vas zaustavni put se ne smanjuje nego povecava. Zasto? Zato sto tockovi nemaju toliko gripa dok ih ABS sprecava da se blokiraju, da su se blokirali bukvalno bi se zakovali u kamenje i brze stali. Ovo je npr jedna od stvari koja je poboljsana na modernim off-road vozilima, kada detektuju makadam ili sljunak ispod tockova, znatno smanjuju uticaj ABSa (ipak ga ne gase skroz). Drugi primer je voznja na neutabanom snegu pri nekoj normalnijoj (sporijoj) brzini. Isti princip "ukopavanja" kao i sa makadamom. Ovu drugu situaciju sam i potvrdio u praksi.

edit: totti me preteko, u principu je rekao sustinu :D
Fiesta!!

fordst

Poruka od fordst » petak, 6. maj 2011. u 15:35h

Kada sam ja kupovao auto nisu imali prospekt od fokus 2008.Taj prospekt koji imam kod kuce je prospekt za ford focus II.To sto sam napisao vazi se za ford focus II.U prospektu pise da sem ST nijedna druga verzija nema standard ESP.A ESP ti je stvar kao i ABS i neke stvari koje su sakrivene i ne kontoliraju se za dugmetima,za razliku od traction control. Eto jos jedna razlika plus za one koje tvrde da je rec o istom automobilu fokus II i fokus 2008 restyle ili kako god.Sta se tice moze li se il ne moze iskluciti esp ja imam ford mondeo 1.8l iz 2003 god,fokus 1.4l iz 2009 a vozio sam i ford mondeo ST dva-tri dana i na nijedan auto nisam video da ima to dugme sa kojim se kontrolise ESP sem dugme (u ST modelu) za kontrola trakcije tockova koje se bas kao sto sam rekao nalazi se do grejac zadnog stakla.
p.s. Ako tvrdite da se abs i esp moze iskljuciti neka bude tako ja samo govorim o ova 3 modela koje sam vozio

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 6. maj 2011. u 15:41h

To sto je simbol za ESP gotovo identican kao simbol od ASRa nema veze. Ako auto ima ESP i na tom dugmetu pise ESP, ti kad iskljucis ESP iskljucio si ceo sistem a ne samo kontrolu proklizavanja pogonskih tockova.

Dalje, oprema se razlikuje od trzista do trzista. Tako da u prospektu moze da pise sta hoce, negde to nema standardno, dok se npr u Nemackoj ni ne navodi da postoji ESP niti da kosta toliko za doplatu, jer je obavezno da ga auto ima (nisam siguran da je u Nemackoj tako, samo navodim primer). Tako da ne treba generalizovati stvari, ako jedan diler ili uvoznik na jednom trzistu ne daje standardno ESP ne znaci da je to tako svuda. Ovo ne pricam samo za ESP vec generalno za svu opremu u kolima, nije svuda "Trend" paket sa istom opremom, kao sto nije ni "Ghia" paket svuda isti.

Oni koji tvrde da je isti automobil to misle u smislu sasije i karoserije, neki delovi ce se naravno razlikovati, bitno je da je sustina (da je tako nazovem, iznutrica, osnovne komponente) ista.

Odosmo u off splitovacu ovo posle.
Fiesta!!

fordst

Poruka od fordst » petak, 6. maj 2011. u 15:51h

Evo kako izgleda jedan mondeo ST,nasao sam na netu neki link i kako izgleda to famozno dugme gde se to isklucuje
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

nenad034

Poruka od nenad034 » petak, 6. maj 2011. u 15:56h

Druze moj, nije ASR nego dugme za ESP u pojedinim bogatije opremljenim Fokusima.
Citaj malo katalog ima dosta korisnih stvari:

Slika
Slika

i da ne teramo mak na konac vise...
Poslednja izmena: nenad034, na dan petak, 6. maj 2011. u 16:03h. Ukupno izmenjeno 1 put.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 6. maj 2011. u 16:02h

fordst piše:Evo kako izgleda jedan mondeo ST,nasao sam na netu neki link i kako izgleda to famozno dugme gde se to isklucuje
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
Da, dugme od ESPa. Kao sto sam rekao, kad ga ugasis gasis ceo ESP a ne samo proklizavanje pogonskih tockova. Da nije tako, nijedan noviji sportski Merc/BMW ne bi mogao da "driftuje" tj zanosi zadnjim krajem.
Fiesta!!

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » petak, 6. maj 2011. u 16:23h

I kad se iskljuci ESP na tabli se lampica ukljuci,cisto da ne bi bilo zabune..ESP je ipak dosta komplikovaniji sistem od klasicnog TCS/ASR,takodje pogodno je da su odvojeni kao sistemi ali kao sto Dule rece nekad su upareni i vrse kompletnu kontrolu..evo npr. buraz na Vektri ima klasican TCS ali nema dugme za iskljucivanje,znaci nema pravila..kad smo u offu Mondeo Mk3 je dolazio sa ESP-om i posebno TCS samo uz doplatu (TCS je isao standardno samo uz V6 motor) ali u sklopu IPS-a ima EBD i EBA i u osnovnoj opremi..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » petak, 6. maj 2011. u 18:43h

dule0911 piše:To sto je simbol za ESP gotovo identican kao simbol od ASRa nema veze.
Ma Ford je godinama furao ove simbole po tasterima i kontrolnim lampicama (konkretno, ovde su zajedno u knjižici za Focus Mk1)

Slika

A i kod Mondea Mk3 u knjižici se pominju odvojeno ESP i ASR, viđao sam modele sa ESP tasterom, a nisam baš siguran ali skoro bih mogao da se zakunem da sam video i sa ASR (TCS) sa karakterističnim simbolom točka koji baca kamenje :D
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

fordst

Poruka od fordst » petak, 6. maj 2011. u 20:32h

http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... la22.jpg/- To je ono isto o cemu sam pricao da ST ima.Ja sam mislio da je neki drugi simbol za esp i zato sam rekao da sam pogresio ali vidim da opet se sve sveduje na isto.Iz ovog ugla kada vidim sta si stavio ponovo vracamo se u krug da nisam bio u nikakvu gresku kada sam sve opisao oko moja iskustva.Dugme koje stoji u ST model je ESP bas kao sto sam postavio na video klip.
    @ Nenad tu sliku sto si postavio potvrdujes samo to sto sam iz pocetka mislio da nisam pogresio oko to sto sam sve napisao.Kao prvo to je slika iz fokus II ne fokus 2008 ,kao drugo top model.Znaci tu pored esp mozda ima jos traction control il ne znam sto al u globali to je to i taj ured je znatno komplikovaniji nego onaj sto je sada ugradjen u fokus.Taj sablon slike koji si stavio je od top modela tj ST. I ponovo ti kazem bas kao sto su neki rekli da esp iz ST modela sprecuje prolizgavanja auta u smislu sprecava te da izgoris gume dok tvoji model mozes da slajfujes do mile volje.
    Dalje, oprema se razlikuje od trzista do trzista. Tako da u prospektu moze da pise sta hoce, negde to nema standardno, dok se npr u Nemackoj ni ne navodi da postoji ESP niti da kosta toliko za doplatu, jer je obavezno da ga auto ima (nisam siguran da je u Nemackoj tako, samo navodim primer). Tako da ne treba generalizovati stvari, ako jedan diler ili uvoznik na jednom trzistu ne daje standardno ESP ne znaci da je to tako svuda. Ovo ne pricam samo za ESP vec generalno za svu opremu u kolima, nije svuda "Trend" paket sa istom opremom, kao sto nije ni "Ghia" paket svuda isti.
    Je delimicno tacno.Tacno je da se oprema razlikuje ukoliko kupis fokus u Nemacku ili Makedoniju,ako kupis u Srbija ili Engleska.Ford za sav ovaj region ima isti pristup.Niti Srbija je toliko veliki pazar niti bila koja druga ex yu je dovolno velika da bi Ford pravio razlicite ponude za Srbija,Hrvatska,Makedonija.Svi smo mi jugoistocna Evropa i za sve tu dolazi jedan kvalitet auta a drugaciji je kvalitet za zapadnu Evropu.Tvrdim da trend plus ili ambient ili gia ili sta i da je je 95% ist ako ne i vise i u Srbija i u Makedonija i u Hrvatska i u Crna Gora,i u Bugarija... svi smo ti mi u isti kos.One vece pazare gde imaju veci standard i 50 ili 100 miliona ljudi mogu da variraju jer samo jedna Nemacka je veci pazar nego svi drzavi na Balkanu.
    I jos nesto kada se rade te prospekti niti Makedonija ,niti Srbija ih rade samostalno,vec su to iste prospekte prevedene na saodvetni jezik.Sta bi bilo kada svaka drzava bi radila posebne prospekte

bmcvetic
    Poruka: 3
    Član foruma od: petak, 1. apr. 2011. u 21:24h

Poruka od bmcvetic » subota, 7. maj 2011. u 20:44h

Evo, prilikom promocije eksplicitno su se hvalili ESP-om...

http://www.ford.rs/?s=34&v=107
    ...
    U prodajnom salonu Grand Motorsa na Novom Beogradu i novootvorenom prodajno-servisnom centru Grand Motors Jug na Petlovom brdu (kraj Ibarske magistrale, na izlasku iz Beograda), kao i u salonima dilerske mreže u Subotici, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku i Vršcu ovih dana je veoma živo, jer potencijalni vlasnici žele da se i lično uvere u navode uvoznika – da se za 9.990 evra ni u jednom novom automobilu u Srbiji trenutno ne može dobiti više najsavremenije opreme. Ilustracije radi, Focus Classic je jedini automobil u svojoj koji se kod nas može kupiti sa elektronskim program za kontrolu stabilnosti za manje od 10.000 evra.
    ...

http://www.ford.rs/?s=34&v=104

Meni, pravo da ti kazem, nije mnogo vazno da li ima ESP sistema (kompletnog ili "delimicnog"), ali pali mi se ta lampica (automobil sa vujagavim putem ispod njega kao sa slike gore) prilikom startovanja automobila, a video sam i da se nakratko upalila, prilikom testiranja pre kupovine. Dodatno, svugde mi pise da sam kupio automobil sa ESP-om (recimo na racunu). U svakom slucaju, probacu to sto si opisao (tur na 4k obrataja i naglo pustanje kvacila, pa javljam).

Mi bez bord kompjutera ne mozemo da iskljucimo taj ESP, ali oni koji imaju ima u meniju opcija na levoj rucici za iskljucivanje ESP-a. Tako pise u uputstvu za mk2.5.

Pozdrav

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“