Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Taunus76

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Taunus76

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 19. maj 2011. u 10:54h

A ja samo htedoh da kažem da je 2.0 Pinto bolji izbor od bilo kog šestaka :vid budale: a granicu od 120 konja na Pintu možeš da preskočiš vrlo lako i brzo
Ja prvi volim retro, al i kad je retro u pitanju uvek postoji bolja varijanta a da i dalje bude retro. :P
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » četvrtak, 19. maj 2011. u 10:55h

cuti ti sto kupujes dohc-eove i rs-ove hahahaha
rust is not a crime

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 19. maj 2011. u 11:06h

Ne ne to jе za ova novija vozila posle '80-te hahahaha
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » četvrtak, 19. maj 2011. u 11:20h

VR Miodrage hahahaha
Stefane, manje price a vise rada...ceka te Granada hahahaha

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » četvrtak, 19. maj 2011. u 11:35h

Jos ne dobih VR u potpisu ...

Moram da radim a prica o V6 i pintu malo kasnije.

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » četvrtak, 19. maj 2011. u 11:42h

Samo ti udri ,a VR ces da dobijes
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 19. maj 2011. u 12:54h

Ниси доследан у тврдњама . Кажеш да волиш ретро ? Па зашто онда стављаш електронско паљење ? Зато што је боље и ефективније у односу на платине . да оно штп ти сматраш модерни мистемима , стари су по 20 и кусур кодина , тако да је и то ретро , а још је ефикасније од електронског паљења , и нема одржавања . Ставиш и не мислиш . Мени се мотор препородио са таквим играчкам .
А што се тиче шестака и пинта пинто је бољи за дорађивање . Старији шестаци имају глупо решен издув , нису планирани за преко 6000 мада им је и то сумануто ...
Не могу да се мере ауто од 2.0 и ауто од 2.8 са два цилиндра више , како вуку при малом гасу , алу при пуном , насвирани пинто откида . Ниси био на скупу да видиш уживо .

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 19. maj 2011. u 13:29h

Malo sam seo od ovog sunca udara u glavu ...

Stavicu elektronsko paljenje jer je bolje, a uklapa se u koncepciju ovih V6. Motor sa 6 cilindara radi ravnomernije, kao sto rece poteze bolje na malom broju obrtaja a pravo da ti kazem nesto mi je krajnja brzina nevazna imam malo stra od 200 na sat ... Retro po shvatanju "savremenih" je sve sto je starije od 10-tak godina meni se svidja taj period 65-75 a ne bezim od modernih stvari ali bezim od pomodarstva i nepotrebnog "modiranja" ...

Sta hocu da kazem: ovde je stvar kao sa CD-ovima. Kad su se pojavili svi su rekli "medij koji je neunistiv za trajno skladistenje podataka bla, bla, bla..." Pa pre mesec dana u vestima na Yahoo procitam da je neko ministarstvo Francusko u panici jer im 30% cd-a jednostavno necitljivo i potrazim na net-u ima tih istrazivanja koja jednostavno kazu da Cd ima rok trajanja koji ne prelazi 10-tak godina. E sad ploce koje imam iz 70-tih jos uvek rade. A ja mislim da je neki Thorens sa elektronskom kontrolom brzine bolji od bilo kog CD citaca. A on je sad retro ... Trazio sam ja elektronsko paljenje i 2.8 motor i ranije ali sam ga sad uzeo ...

I ti i ja mlatimo praznu slamu za nekog ko ne kupuje nista starije od 5 god i misli da je novo uvek i najbolje ... Jeste ako ga menjas na godinu dve ...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 19. maj 2011. u 14:15h

2.8 u Sierrama i Granadama je imao el. paljenje, ne znam za Caprija.
Da li možda neko zna koja je razlika izmedju 2.8 koji ima 160 i onog sa 150 konja? I jedan i drugi imaju K-glavu.
Ford weist den Weg.

retromad
Poruka: 132
Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h

Poruka od retromad » četvrtak, 19. maj 2011. u 15:43h

Svaki 2.8i je imao elektronsko paljenje. Meni su šestaci isto draži za izvuć snagu, najprije radi ponašanja i zvuka. Pinto je bez daljnjeg bolji za tuning, al nije (meni) to-to! Nema razlike u motorima od 150 i 160 ks, radi fame su ih reklamirali u početku s više konja da bi napravili razliku u odnosu na essexa 3.0 koji je zbog ekologije umirovljen. Svi imaju max 148ks, niti 150...Razlika se na capriju osjeti u onom ranijem 2.8i (4 brzinska getriba) i kasnijem (t9 5 brzinska getriba), ovaj s 5 brzina je sporiji, jer je t9 getriba prvenstveno bila predviđena za granadu koja ima 3:45 ili sličan omjer diffa, a caprijev je za 2.8i osta ko i iz 3.0v6, znači 3:09, znači bitno duži, i zato bolje ide s 4 brzinskom.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 19. maj 2011. u 16:09h

Ne bih rekao da su ih radi marketinga reklamirali sa više konja nego što imaju (to kao kada bi rekli da su 10cm duži nego što jesu :P) . 160 konja (118 kW) je imao u Mk2 Granadi i Mk3 Capriju, a 150 u Mk3 Granadi i Sierrama XR. Pretpostavljam da je bilo samo drugačije podešeno ubrizgavanje kasnije, zbog novih zakona o emisijama iz 1981-ve godine.
Razlika u Caprijima o kojoj pričaš je zbog prenosnih odnosa, jer 4-stepeni menjač ima sve brzine kraće (3.65, 1.97, 1.37, 1), a onaj sa 5-stepenim ima duže (3.36, 1.81, 1.26, 1, 0.81), prenosni odnosi u diferencijalu su im isti. Zbog toga 2.8 Injection može da ide 210 km/h, za razliku od Granade koja ide oko 195.
Ford weist den Weg.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 19. maj 2011. u 17:15h

Ajd sad neko da mi pojasni oko menjaca i prenosa i diferencijala. Ostaje mi diferencijal iz 2.0 a menjac je petostepeni n9 - sta ja dobijam 5-stepenim pocev od ubrzanja do krajnje brzine i 5-tog stepena prenosa (sta li sam sada pitao i reko) ....

retromad

Poruka od retromad » četvrtak, 19. maj 2011. u 17:47h

Može zvučat glupo, al tako je bilo, po englezima, ti motori su isti, a ni tih 150 ks kasnije nije stvarno,šta su i sami potvrdili kad su ih vozili na valjke. Po njima je 2.9 efi puno bolji motor, ako ideš na ubrizgavanje, ovog pribacuju na karburator jer ima samo 4 šprice i s onakvom usisnom nije baš pogodan za tuning.(turbo jedino)

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 19. maj 2011. u 20:41h

Danas da bih opravdao svoj novodobiveni potpis "VR" samo par slikica posto se uglavnom svelo na "R" - iliti sredjivanje limarije i farbanje Reaktivnom osnovnom. Posto je lokalni farbar ostao bez crne jer sam mu svu pokupio morao sam za nuzdu da uzmem jednu zlatnu ali i to je ok posto sutra ide spric git pa farbanje sem na nosacima motora i na delicima za zatvaranje haube - nesto mi doslo ... uz V6 2.8
Slika
Slika
Slika

Radjena je i unutrasnjost kabine, sutra BODY unutra, pa mali hladnjak i servo ....

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 19. maj 2011. u 20:58h

Ta snaga (150, 160 konja) je snaga na zamajcu, a snaga na točkovima je naravno manja, zbog gubitaka u prenosu. Nije isto meriti snagu na zamajcu i na valjcima.

@taunus76
Diff od 2.0 je 3.44 (tako bi trebalo), što je dugačko. Menjač 5-to stepeni za V6 ima dosta dugačke prenose (vidi moj post iznad), moći ćeš da ideš 190 mrgreen ali će biti kilaviji na ubrzanjima, imaćeš ubrzanje koje neće biti ispod 10 sekundi, zbog gubitka u snazi (manje konja, manji karb, plin itd). Ako budeš palio gume i divljao vrlo lako može da se desi da "samelješ" diferencijal, jer je taj diff za snagu od 90 ili 105 konja.
Ford weist den Weg.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 19. maj 2011. u 21:20h

U to se ne razumem previse ali ako ostavim npr. 4-stepeni jer dobijam na ubrzanju u nizim prenosima ili si rekao da je gubitak snage zbog plina i karba za 2.0 koji za sad ostaje...

Drugo koji diff moze da se stavi da izdrzi naknadne modifikacije oko usisa i karburatora (mozda jos ponecega)? Postojao je taunus i sa 2.3 V6 ali da li je imao isti diff? Moze li neki diff od granade?

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » četvrtak, 19. maj 2011. u 22:16h

to je taj isti diff
nece mu biti nista,slobodno pali gume
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 20. maj 2011. u 00:21h

Капри 2.8 је имао 160 кс ( 158 ) због дуплог издува , сви остали су имали 150.
Постоје две верзије атлас задње осовине : мала и велика . 6 аци и 2.0 пинто имају велику осовину , и они могу да пале гуме . Могу и ови саммалом осовином , ако имају снаге , али осовина неће дуго .
Поседујем два 2.0 пинто моотра . Једна је из таунуса 80 годиште , а други је новији , 205 блок и све компоненте са ЕФИ мотора . Први има компресију после ремонта до 10 , други има преко 11 без икаквих интервенција . Други је новији 10-ак година . и иде са кадбуратором и ел. паљењем . Први иде са брдом глупости на себи , које никада и нису биле намење пинто мотору ... На папиру је тај други бољи , можда и у далекорочној експлатацији ...
Али у стварном животу , овај први је аждаја .... А ту аждају чине св труд око преправке мотора и компоненти , и све оно што је могло да се монтирало на њега .
Ово све причам јер ел. паљење и није нека модификација , јер си ограничен на паљење које контролишу тегови при ротацији и једна вакум акутатор . По који коњић може да се извуче ту , по који тамо , и тако ситница по ситница , накупе се . А и буду много жустрији

retromad

Poruka od retromad » petak, 20. maj 2011. u 18:12h

Granada ima neovisni ovjes zada pa ti ne paše. Taunus 2.3 ima 3.22 diff, tako da i nije neka razlika. Englezi u caprije ostavljaju t9 sa 2.8i na 2.0 pinto diff (3:44) ko u tebe, i kažu da je dobra kombinacija. Ako ćeš zadržat 4 brzinsku getribu sa 2.0v6, na njegov diff, bi trebalo ić, al pitanje kako i koliko će trajat. Sebi mislim u dogledno vrime isto tako spojit+zamajac od 2.0 koji je manji, pa i lakši, al pitanje kako će se rto ponašat na motoru koji nije baš da se vrti, nego odma ima snagu? Da je pinto, igralo bi sigurno, ovako moram provjerit, pas ću ti znat reć, ili ti piši dojmove jer će vjerojatno prije mog zaživit :rotfl:

ace1
Avenger from the past
Kontakt:

Poruka od ace1 » petak, 20. maj 2011. u 19:52h

retromad-e ,al si izomasivao odnose u diff-u
It is 1971
Slika

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » petak, 20. maj 2011. u 20:48h

Ne znam sta i kako oko difova prenosa menjaca ali kad sam vec uzeo ide ovaj n9 i ostaje sve kako je bilo sem skracivanja prednjeg dela kardana. Na motoru se zasad farbaju samo poklopci ventila i sredjuje usis a ostalo pere i tako ide i auto. Farbacu blok motora verovatno na jesen kad bi ga malo doradjivao pa ga zato i vadio napolje.
Slika
Felne su u spric gitu kao i poklopci ventila a sutra farbanje mora spric git bar 12 sati da odstoji. Moram da skinem i karter i promenim dihtung ovaj ko da je istruleo pa cu i karter da ofarbam u vr.
Hauba sa unutrasnje strane
Slika
a nanesen i prvi sloj zastite na mesto skinute stare unutra
Slika
kao i uradjen prvi sloj zastite koseva spolja
Slika

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 24. maj 2011. u 18:16h

Vidim da je nesto zamrlo sve a trebalo bi da se radi ... Al tako je to kad ljudi kupuju nova kola pa samo voze a nista ne petljaju oko njih kao mi pacenici... :ozid:

Malo (kad bi se zezali malo vise) ocistio menjac i obojio gusani deo aluminijum necu dirati
Slika
motor je u fazi pranja, necu farbati glave to u narednom periodu kad ih budem skidao
Slika
dekli ventila ofarbani
Slika
a i felne sredjene sad ostaje da se polira rub
Slika

Malo se vracalo na auto, za pocetak motor brisaca (znate li ko ih je pravio?)
Slika
a i kutija za ventilaciju i grejanje.
Slika
E sad da preporucim, ima ErLac boja za farbanje automobila oko 700 din je kilo, toliko i vredi al sto lepi na plastiku cudo jedno, Samo obrises prasinu i masnocu nitrorazredjivacem i udri po njoj zalepi bez podloge bez problema ...
A motore za brisace pravio Rudi Cajavec - sad nije kod nas al je onda to bila Juga - cak smo i za Ford radili...

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » utorak, 24. maj 2011. u 20:45h

Tako je to kad kineska plastika zavlada svetom mrgreen
Lepo ti to radis a i motor i menjac konacno izgledaju kako treba thumbsuph ...a ne kao kod "onog" vlasnika hahahaha

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 24. maj 2011. u 21:06h

Sta da se kaze, motor bi vumreo da nije dosao kod mene sad ga vracam nazad ... ti bivsi vlasnici ... misle samo na neka nova kola i tako to ...

A plastika je starinska, fordovska, nisu je kinezi pravili al ova boja je izgleda neka gadna hemija koja izgleda vise ne moze da se prodaje u europi pa ide nama ...

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » utorak, 24. maj 2011. u 21:41h

...nije zlato sve sto sja... :)
P.S. Moracu da ti uzmem taj lanac :)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“