Xenoni na starijim vozilima
Moderator: Dragomir
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Xenoni na starijim vozilima
jel si siguran? jel bi tu moglo nesto da se cunira?
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
99.9% sam siguran. Farovi za UK vozila se razlikuju od farova za vozila iz Evrope, jer kod njih levi far baca dalje od desnog.
Ne znam zasto bi tu ista menjao, ako ti levi far baca krace od desnog, to je sasvim normalno. Sad da li ti pravilno rasipa snop svetlosti to ne znam ne razumem se toliko
Ne znam zasto bi tu ista menjao, ako ti levi far baca krace od desnog, to je sasvim normalno. Sad da li ti pravilno rasipa snop svetlosti to ne znam ne razumem se toliko

Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Levi far kraće baca a desni baca više i to je sasvim normalno.
Možeš da šteluješ snop gore dole i levo desno ali problem je u nazubljenom staklu... uvek ćeš imati te štrafte i linije na nazubljenom staklu.
Možeš da šteluješ snop gore dole i levo desno ali problem je u nazubljenom staklu... uvek ćeš imati te štrafte i linije na nazubljenom staklu.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Ljubitelj životinja
nije problem visina, problem je sto se vide ostre granice kod snopa levog fara. desni je isto nazubljeno staglo,ali nema tog problema. Dakle, da li se levo od desnog stakla razlikuje kod nazubljenih farova sto se tice oblika snopa a ne visine koja se steluje?
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Зависи од произвођача . Поседујем шкоду , чији фарови иају преламање на стаклу тако да леви део осветаљај је ближ , онај који осветљава супротну траку , а онда се сноп подиже и осветљава дање траку у којо се вози . Јасно се види контура светла , и од левог и од десног фара и контуре су скроз паралелне
-
- Ljubitelj životinja
odlicno,onda smao zamenim far ,uzmem isti,nego prodavnica gde sma ga kupio pre neki dna u zaplanjskoj je srušena