Odmah sam ugradio plin i tako drljao 22000km za kojih se pokazao kao pouzdan s obzirom na to šta je preživio.
Krajem prošle godine sam stavio nove diskove, pločice, krajnike, ramena, sajlu ručne, pakne, kočione cilindre. Planirao sam promjeniti i lanac i srediti getribu, ali na kraju sam odustao od toga i odlučio se uvaliti u govna

I sve je počelo ovako

uglavnom odlučio sam unutra smjestiti 2.0 motor s tim da je barem 150ks bio uvjet, i tako se tražilo bilo šta, jer svakako ne bi ništa odgovaralo pa mi je praktički bilo svejedno iz kojeg je auta motor, i uglavnom uzeo iz Opel Kadtetta GSI njihov c20xe motor, 115kw odnosno nekih 156ks i polako počeo raditi

ovo je motor ubačen samo da vidim dali stane, i začudo stane, ali sa svake strane ima doslovno prst prostora i ništa se ozbiljnije ne može raditi bez da se vadi motor sa getribom, čak ni kuplung promjeniti, iako su opelovci napravili da se može promjeniti set kvačila bez skidanja ggetribe, ovdje se ne može jer se ne može skinuti poklopac na getribi
e pa reko kad je već tako idem odmah napraviti polugeneralnu i sve izmjenjati da znam šta imam

da, radi se i u dnevnom boravku

I dobro da sam se odlučio odmah to sve raditi jer su na dva cilindra bile punute prve kompresione karike koje su naravno strugale po cilindrima, blok sam dao na obradu i tu je sve zapelo jer sam htio da se ostave orginalni klipovi koji su dobri i da se buše cilindri i ubace košuljice, ali ih ovi šta rade obradu valjda ne mogu naći, a žuri mi se sa daljnim radovima pa moram sad vidit na koju bi to išlo specijalu s obzirom na stanje cilindara (uz to šta su karike ribale, i cilindri su bili toliko ovalni da sam jedva jedva izvadio klipove) pa da uzmem nove klipove i to tako rješim.
Napravio sam spojeve za poluosovine, dva nosača motora (moram rješiti još jedan)
Ono šta planiram napraviti je još izvaditi kompletnu unutrašnost i staviti zvučnu izolaciju na svaki cm2, srediti pod (ima rupa na dva mjesta), staviti 16'' felge, promjeniti kompletne kočnice (od nekog pono većeg auta), iza staviti diskove i zaštita poda i ostale limarije odozdo i spustiti ga. Ne planiram nikakve limarske radove, osim eventualno ako budem morao proširivati zbog spuštanja i felgi. Mislio sam samo kupiti novu "1.3 C" naljepnicu

stara pumpa vode, nema šta, prva liga :smt021 bit će nije htio otrovat motor pa mu davao prirodnu izvorsku vodu :smt044

na alternatoru odmah promjenio ležaj i četkice

uzeo sat iz vectre, (vectra 2000, astra gsi, calibra - isti k****) jer mi se ne sviđa onaj kadettov digitalni, jedino šta sad ovdje moram na getribi izbaciti senzor i staviti sajlu

ali ima previše kilometara...

...pa kad je sve novo morao sam odmah i to korigirati

i stigao je naručeni voltmetar

danas sam baš završio glavu i u konačno ponedjeljak ako stignem sklapanje