Biciklizam i biciklisti medju nama :)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)
Zavisi kakvo vrjeme bude u nedelju, pa ću se sa tim zezati. Odem negdje gdje nema naroda da me ne gledaju kao da štimam paljenje space shuttla i da mogu probavati i vozati se. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dax92
-
- Poruka: 7618
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Danas pala bas fina voznja...
Ostruznica-Ada (6 ili 7 krugova)- Ostruznica. Sve ukupno oko 60km za 2 sata 15 minuta.
I ovi ljudi definitivno nisu normalni... Kad vozis po biciklistickoj stazi, moras moliti pesake da se sklone sa staze, i u redu je sto se oni tu krecu. A kad se ja spustim i vozim lagano po pesackoj stazi ( da snimam kakvog mladog sveta ima
), samo sto ne streljaju sto si tu.
Izgleda da i ovde moramo nabaviti poluosovinu od Transita za prvenstvo prolaza!

Ostruznica-Ada (6 ili 7 krugova)- Ostruznica. Sve ukupno oko 60km za 2 sata 15 minuta.

I ovi ljudi definitivno nisu normalni... Kad vozis po biciklistickoj stazi, moras moliti pesake da se sklone sa staze, i u redu je sto se oni tu krecu. A kad se ja spustim i vozim lagano po pesackoj stazi ( da snimam kakvog mladog sveta ima

Izgleda da i ovde moramo nabaviti poluosovinu od Transita za prvenstvo prolaza!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Iosis
- VIP
Znači i vi tamo imate tih problema sa ''stokom'' (izvinjavam se kravama, ovcama i ostalim domaćim životinjama) na stazama.
Ja imam namjeru slikati te padobrance, već imam nekoliko slika pripremljenih pa poslati na 021.rs da objave kao članak. E sad ja znam da to neće imati momentalni uticaj i neki veliki, ali bar da ljudi koji će pročitati tekst i vidjeti slike će (bar se nadam
) malo razmišljati kuda se kreću i paziti. A onda oni takvi valjda će uticati na ostale.
I još ću kada sretnem komunalne policajca (valjda su oni za to zaduženi) da ih pitam šta po tom pitanju.
Da bude stvar gora ovde su po stazama na svakih ~100 metara obilježili simbolima ''BICIKL'' ali niko to ne poštuje. Gori od pješaka su oni na rolerima idu po sredini, razbace se nogama i ljevo i desno, slušalice u ušima nit čuju nit se okreću iza sebe da vide ima li nekoga ko bi da prođe.
A tek oni koji blenu u mobilni, pa ništa oko sebe ne gledaju, takvi su najgori.
Ja imam namjeru slikati te padobrance, već imam nekoliko slika pripremljenih pa poslati na 021.rs da objave kao članak. E sad ja znam da to neće imati momentalni uticaj i neki veliki, ali bar da ljudi koji će pročitati tekst i vidjeti slike će (bar se nadam

I još ću kada sretnem komunalne policajca (valjda su oni za to zaduženi) da ih pitam šta po tom pitanju.
Da bude stvar gora ovde su po stazama na svakih ~100 metara obilježili simbolima ''BICIKL'' ali niko to ne poštuje. Gori od pješaka su oni na rolerima idu po sredini, razbace se nogama i ljevo i desno, slušalice u ušima nit čuju nit se okreću iza sebe da vide ima li nekoga ko bi da prođe.
A tek oni koji blenu u mobilni, pa ništa oko sebe ne gledaju, takvi su najgori.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dax92
-
Budala i krivih drva ima kol'ko oces i gde god hoces!
Gledam je onako, rasirila noge,a ja ne mogu da je obidjem (mada, nisam ni imao neku zelju da je zaobilazim
), i hteo da stanem da malo popricamo, ili da je malo po dupetu
Na kraju, nisam nista... Nekako je obidjem i odem dalje svojim poslom, al' se razmisljam... Sta joj znaci da tako siri noge... Mozda stvar navike, il' vezba...
Ko ce je znati... 
A dok sam je obilazio prolazi mi kroz misli "e, nabijem te na
kad si se tako rasirila i vec nudis" 
A danas idem upravo iza jedne ovakve devojke...Iosis piše:Gori od pješaka su oni na rolerima idu po sredini, razbace se nogama i ljevo i desno, slušalice u ušima nit čuju nit se okreću iza sebe da vide ima li nekoga ko bi da prođe.

Na kraju, nisam nista... Nekako je obidjem i odem dalje svojim poslom, al' se razmisljam... Sta joj znaci da tako siri noge... Mozda stvar navike, il' vezba...

A dok sam je obilazio prolazi mi kroz misli "e, nabijem te na

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- mbole
- Poruka: 14940
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pre 15-tak godina, stojim ja na ulici u Subotici i cekam drugara. Prvi put dosao u Suboticu, stojim negde preko puta hotela i cekam da ovaj dodje po mene i povede me dalje, treba da idemo za Madjarsku.
Prilazi mi pub, i pita sto stojim tu? Ja malo onako u frci, bile su '90-te, a i nisam isao za Madjarsku u bas turisticku turu
Reko cekam drugara da me povede.
Pa da al sto stojis tu?
Pa tu smo se dogovorili ne kapiram ja sta on hoce od mene
Okrecem se, reko da nisam stao na vrata SUP-a, svecani ulaz u opstinu ili tako nesto? Jok iza mene nema nista, neki parking i daleko pozadi neka zgrada.
Ma bre sto stojis na bicikliistickoj stazi?
Cemu? Poglednem u asfalt pod nogama, a ono imaju neke dve "trakice" da tako kazem, ciglama "nacrtane".
Pristao je na objasnjenje da ja to nisam video nikad ranije (a stvarno i nisam).
Od ta doba sam vodio racuna, al jednostavno gomila ljudi uopste ne razlikuje biciklisticku od pesacke staze.
Slazem se danas su obelezene, i nisu vise tako retka pojava, ali na mnogim mestima i nisu.
Ima i mesta gde su "malkice" preterali. Recimo autobuska stanica kod opstine Novi Beograd u Omladinskih Brigada. Staza za bicikle siroka, stanica siroka, i ostalo za pesake pola metra. Isto tu u blizini, u Pariske Komune biciklisticku stazu ko da je crtao neki pijani mornar. Malo ide levom stranom trotoara, pa ga presece, pa ide desnom, pa opet... Ne kapiram svrhu toga da svaki cas ukrsta put sa pesacima? Valjda da bi jedni druge sto vise nervirali?
Prilazi mi pub, i pita sto stojim tu? Ja malo onako u frci, bile su '90-te, a i nisam isao za Madjarsku u bas turisticku turu

Reko cekam drugara da me povede.
Pa da al sto stojis tu?
Pa tu smo se dogovorili ne kapiram ja sta on hoce od mene

Ma bre sto stojis na bicikliistickoj stazi?
Cemu? Poglednem u asfalt pod nogama, a ono imaju neke dve "trakice" da tako kazem, ciglama "nacrtane".
Pristao je na objasnjenje da ja to nisam video nikad ranije (a stvarno i nisam).
Od ta doba sam vodio racuna, al jednostavno gomila ljudi uopste ne razlikuje biciklisticku od pesacke staze.
Slazem se danas su obelezene, i nisu vise tako retka pojava, ali na mnogim mestima i nisu.
Ima i mesta gde su "malkice" preterali. Recimo autobuska stanica kod opstine Novi Beograd u Omladinskih Brigada. Staza za bicikle siroka, stanica siroka, i ostalo za pesake pola metra. Isto tu u blizini, u Pariske Komune biciklisticku stazu ko da je crtao neki pijani mornar. Malo ide levom stranom trotoara, pa ga presece, pa ide desnom, pa opet... Ne kapiram svrhu toga da svaki cas ukrsta put sa pesacima? Valjda da bi jedni druge sto vise nervirali?
Djak pesak 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Moja baba je to redovno radila kad neko nece da joj se skloni sa puta, pesak, a ima trotoar. Otvori prozor auta i baaam po dupetudax92 piše: ili da je malo po dupetu![]()

Fiesta!!
- Iosis
- VIP
E to da je lupiš po dupetu i meni je nekoliko puta padalo na pamet, još kada vidim neku dobrog dupenceta.
OK shvatam tamo gdje nije obilježena staza pa ljudi ne znaju. Takva je situacija ovamo na Limanu prije 2 godine su bila vidljive linije koje su izvučene žutom bojom i djele trotoar od staze, ali se do sada izbrisalo i vidi se samo na par mjesta u dužini metar-dva. Pa i ne mogu baš da krivim ljude kada ne vide liniju, ali i izbjegavam tuda da vozim. Ali tamo na keju je odvojena staza ivičnjakom i različiti su nivoi staze i trotora za nekih 15-cm, a velikim djelom su totalno odvojeni zelenim pojasom. Ali ne vrjedi izleću ko indijanci.

OK shvatam tamo gdje nije obilježena staza pa ljudi ne znaju. Takva je situacija ovamo na Limanu prije 2 godine su bila vidljive linije koje su izvučene žutom bojom i djele trotoar od staze, ali se do sada izbrisalo i vidi se samo na par mjesta u dužini metar-dva. Pa i ne mogu baš da krivim ljude kada ne vide liniju, ali i izbjegavam tuda da vozim. Ali tamo na keju je odvojena staza ivičnjakom i različiti su nivoi staze i trotora za nekih 15-cm, a velikim djelom su totalno odvojeni zelenim pojasom. Ali ne vrjedi izleću ko indijanci.

- dax92
-
A ova je bila od te sorte!Iosis piše:E to da je lupiš po dupetu i meni je nekoliko puta padalo na pamet, još kada vidim neku dobrog dupenceta.![]()

Joj, kakvih je danas "dupeta" bilo... Trebalo je snimati mnoge!

A nikad necu zaboraviti kad sam bio klinac, negde 12, 13 godina, vozio otac ortake i mene na utakmicu i naletimo na neke cice koje setaju pored. Moj otac morao da uspori, posto je uska ulica, a one se malo rasirile. Mi svi ruke izvukli napolje, da ih kao slucajno zakacimo, i kad je otac do izvalio, priblizi im se jos, a mi istog momenta ruke vratili unutra!!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Iosis
- VIP
Ja sam skoro tako vozio bicikl iza neke, ona na biciklu ja iza nje, pratim je u ''točak''
tako jedno 10-ak minuta. Na kraju je ona stala da bi ja prošao napred.
P.S. I ovu smo temu zarazili žeMskima.

P.S. I ovu smo temu zarazili žeMskima.

Spoiler
Show
Seksualno preopterećeni! 

- dax92
-
Iosis brate, pa ti bas pretera!
Dobro je da nisi udario u ju od pozadi kad nisi drzao propisano odstojanje, a verovatno si i bio pomalo odsutan!
Sta ces, sad smo u najgorim godinama... Lajemo i na zvezde!
Poludece crveni od nas!

Sta ces, sad smo u najgorim godinama... Lajemo i na zvezde!

Poludece crveni od nas!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Iosis
- VIP
Ne brini neću ja udarit, zato sam zateg'o kočnice da ne bi bilo sustizanja ne planiranog.
Samo je fazon kada kočim naglo povučem se što više nazad da ne bi preletio napred.

Samo je fazon kada kočim naglo povučem se što više nazad da ne bi preletio napred.

- mbole
- Poruka: 14940
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Eh ove mlade generacije...
Pa sta si trazio iza nje kad nisi hteo da je "udaris" od pozadi
Pa sta si trazio iza nje kad nisi hteo da je "udaris" od pozadi

Djak pesak 

- Iosis
- VIP
Malo posmatrao pejsaž. 

- Iosis
- VIP
Danas sam prešao bjedinh ~20ak km, a nisam ni mogao nešto brzo da vozim jer vjetar je duvao baš kao u inat sve u čelo. I to kako se ja okrenem tako i on promjeni smjer!
Nešto malo sam vozio bez vjetra. Gori je taj vjetar u čelo nego da idem uz brdo, više se umorim. 

- dax92
-
Ja zato i nisam pokusavao danas da vozim. A i moram da odmorim od juce. Sutra me ceka prijemni! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Iosis
- VIP
Jel ima neko voljan da leži na podu dok ja vježbam skakanje biciklom?
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
- dax92
-
Au, budale!
A danas vozim bajs na Adi, i ispred mene vozi devojka rolere (naravno mojom trakom, a ide meni u susret), ja se bas dobro zaletim, i blokiram zadnji tocak pored nje, onako u punoj brzini. Tek posle sam provalio da ona nije ni registrovala da ja nailazim dok nisam zakocio pored nje. Tad je vec skocila i vrisnula toliko jako da sam mislio da cu se pozdraviti sa sluhom!
Kako mi je bilo drago sto se uplasila toliko!
Kad guska ne gleda gde vozi, i jos vozi pogresnom stranom.

A danas vozim bajs na Adi, i ispred mene vozi devojka rolere (naravno mojom trakom, a ide meni u susret), ja se bas dobro zaletim, i blokiram zadnji tocak pored nje, onako u punoj brzini. Tek posle sam provalio da ona nije ni registrovala da ja nailazim dok nisam zakocio pored nje. Tad je vec skocila i vrisnula toliko jako da sam mislio da cu se pozdraviti sa sluhom!

Kad guska ne gleda gde vozi, i jos vozi pogresnom stranom.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
Ljudi gleda li neko Tour de France 2011 ...
- Iosis
- VIP
@dax92 i predpostavljam da je ili buljila okolo ili je buljila u mobilni. Ja ih najviše volim tako prepasti, pa kada se trznu i pobjegnu, često se toliko trznu da zamalo padnu. Ali bilo mi i jedne žao, baš je onako dobro zveknula, kasnije me pekla savjest zašto nisam stao i pomogao da ustane, al' jbg u afektu je bilo: Ma ko je *ebe i treba joj.
Jeste da tada nisam ništa kočio niti sam se zaletao kako to obično radim nego sam samo vozio, ona je buljila dole i kada je digla glavu ja sam joj bio na metar ispred pa se bacila na svoju desnu stranu i onda se prosula.
@shelby32, ne gledam nemam TV.

@shelby32, ne gledam nemam TV.

- dax92
-
Nije, pricala je sa drugaricom PORED koje je vozila!
Kad je vrisnula, cuo sam da je nesto dobacila, al' nisam cuo sta. Samo sam joj odgovorio "Sta je, zvace guza gace,a??!!", iako sam znao da me ne cuje jer sam poprilicno odmakao!
shelby 32, jok ja. Ranijih godina sam gledao, bilo mi zanimljivo da gledam kojom brzinom voze, i kako voze. U poslednje 2 godine ne mogu da gledam TV u sobi jer je moj pametni burazer odneo antenu kod druga kad su gledali ligu sampiona (ne ove godine, nego prosle!!
), i jos je nije vratio!! 

Kad je vrisnula, cuo sam da je nesto dobacila, al' nisam cuo sta. Samo sam joj odgovorio "Sta je, zvace guza gace,a??!!", iako sam znao da me ne cuje jer sam poprilicno odmakao!

shelby 32, jok ja. Ranijih godina sam gledao, bilo mi zanimljivo da gledam kojom brzinom voze, i kako voze. U poslednje 2 godine ne mogu da gledam TV u sobi jer je moj pametni burazer odneo antenu kod druga kad su gledali ligu sampiona (ne ove godine, nego prosle!!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- kantonac
- Poruka: 244
- Član foruma od: subota, 10. apr. 2010. u 10:54h
danas sam nabavio jedan bicikl
krecem u jedan projekt ozivljavanja .. pa trebam savjete
o ovome se radi.. puch trkacica, dovezena prije dosta godina iz njemacke.. nemam pojma jel to dobra marka neka?

kolko sam skuzio neka masinica shimano sts, 10 brzina..
ovih dana krece restauracija.. bit ce to pila samo takva

krecem u jedan projekt ozivljavanja .. pa trebam savjete

o ovome se radi.. puch trkacica, dovezena prije dosta godina iz njemacke.. nemam pojma jel to dobra marka neka?

kolko sam skuzio neka masinica shimano sts, 10 brzina..
ovih dana krece restauracija.. bit ce to pila samo takva

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Puch je odličan (iako je na ovim prostorima možda poznatiji kao proizvođač vojnih džipova ili/i nekad veoma popularnih mopeda)... koliko gledam nema tu estetski previše ulaganja - staviš neke lagane plastične blatobrane i omotaš iznova korman. U kakvom su stanju menjači, kočnice, glavčine... o tome već ne može da se sudi previše sa ovih slika 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- dax92
-
Jesi ga kupio preko interneta? Pre 3, 4 dana sam video isti ovakav na Kupindu cini mi se...
Bio sam ozbiljno zagrejan da ga bolje pogledam!

Bio sam ozbiljno zagrejan da ga bolje pogledam!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Iosis
- VIP
Danas sam nekoj kokoški uletio točkom među noge. Izletila pred mene bez gledanja i stignem je s ozada. 

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h