Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
igor 8
Poruka: 244
Član foruma od: subota, 5. mar. 2011. u 10:19h

Ford Focus

Poruka od igor 8 » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 17:46h

Drugari,
interesuje me da li ford focus(između godista 2000 - 2002.)sa benzinskim motorom ima verziju ''jacu" od modela od 1600cc i 74kw?Da li postoji verzija sa npr.1800cc motorom?Mozete slobodno da iznesete svoja neka licna iskustva vezana za pomenuti model,posto sam veoma zainteresovan da postanem vlasnik jednog(iskljucivo benzinca!)
Carpe Diem

milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Re: Ford Focus

Poruka od milanbil » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 18:08h

Ovde imaš sve što bi moglo da te zanima.

http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =70&t=3205

Moje ikustvo je focus 1.6 zetec 74kw.
Odličan motor, za sad dobro iskustvo, malo troši ulje ali to im je karakteristika a ne mana.
Nisam se pokajao što sam ga kupio.

Imam plin i na njemu odlično radi.

Sve u svemu veliko ZA!

Naravno, ako naiđeš na motor 1.8, uvek uzmi prvo njega jer ti je to sigurnija varijanta!

igor 8

Poruka od igor 8 » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 19:49h

Na sta treba posebno obratiti paznju prilikom kupovine?Koje su mane i gde trgovci mogu da podvale prilikom prodaje?
Carpe Diem

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 21:33h

Na sve! :D

Povedi majstora sa sobom koji ima dijagnostiku i imaćeš dosta bolji uvid u stanje auta.

Trgovci uglavnom podvaljuju lažnu kilometražu... tvoje je da nekim detaljima otkriješ pravu kilometražu.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

macaneli
VIP
Poruka: 9934
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 22:15h

2.0 benz moj glas ide za njega
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Poruka od milanbil » utorak, 8. mar. 2011. u 09:09h

Generalno, kupovina auta ti je lutrija, ali je veća verovatnoća da ubodeš solidan primerak ako budeš strpljiv.

Dakle, ne žuri!

Ne veruj kilometraži!

Ne kupuj auto za sve pare.

Uvek ostavi dodatnih 300-400 evra za ulaganja nakon kupovine, jer su uglavnom neophodna.

igor 8

Poruka od igor 8 » sreda, 9. mar. 2011. u 18:42h

da li postoji nacin da se otkrije tacna kilometraza vozila?Da li je bolje (pametnije,sigurnije) kupiti auto od privatnog lica ili sa placa?Ja sam misljenja DA JE BOLJE KUPITI AUTO KOJI JE UVEZEN IZ INOSTRANSTVA I NIJE VOZEN PO OVIM PUTEVIMA...Da li gresim?
Carpe Diem

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » sreda, 9. mar. 2011. u 18:46h

Ne može da se otkrije prava kilometraža.

Najbolje je kupiti auto koji je kupljen kod nas... barem mu znaš pravu kilometražu.

Svi koji su uvezeni imaju štelovanu kilometražu i prešli su dosta dosta više nego što bi kod nas prelazili.

Problem je samo što ne postoji fokus mk1 kupljen kod nas.

Nema pravila kad su u pitanju primerci... može da se desi da nabodeš ekstra primerak i na placu... sve zavisi kakva je tura.
Slika

dule0911

 
Poruka: 13660
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 9. mar. 2011. u 18:47h

Zavisi kako gledas na stvari.
Sto se tice goriva i kvaliteta kolovoza, bolje je iz inostranstva. Ali zato automobili uvezeni od preko uglavnom imaju dosta vece kilometraze nego ovi vozeni od prvog dana u Srbiji (nije uvek tako, ali u vecini slucajeva).
Bolje je kupiti auto od privatnog (prvog-drugog) vlasnika, ako je isti normalan.
Tacnu kilometrazu ne mozes nikako da utvrdis. Mozes okvirnu sa iskusnijim majstorom koji poznaje konkretan model pa zna kako se isti ponasa u eksploataciji, na osnovu pohabanosti i kvarova.

edit:
Mare me pretece, slazemo se.
Fiesta!!

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » subota, 12. mar. 2011. u 14:52h

Pre ces naci model od 1.6l, nego 1.8l. Englezi na testovima kada se tek pojavio Focus, a i na testovima polovnjaka vise hvale 1.8l. Ali mana 1.8l (kod nas) je sto vise trosi, skuplja registracija i sto su manje zastupljeni, te verovatno ima i manje polovnih delova u ponudi. Vodi poreklo od CVH motora iz druge polovine 80tih.
1.6l je savremeniji motor, vuce korene iz Yamahe. Manje trosi. Trazi ulje po posebnoj Fordovoj specifikaciji (nista skuplje nego druga ulja tog kvaliteta) i redovne, cesce zamene kao i vecina "novijih" motora.
1.4l motor previse slab za Focusa.
Provozaj 1.6 i 1.8 pa proceni koji ti vise lezi. Najbolje je da presudi opste stanje automobila. Slazem se da su vozila iz inostranstva koristila bolje gorivo i isla po boljim putevima.

Famos
Poruka: 32
Član foruma od: utorak, 12. jan. 2010. u 22:59h
Kontakt:

Poruka od Famos » četvrtak, 7. jul 2011. u 11:50h

dule0911 piše:Zavisi kako gledas na stvari.
Sto se tice goriva i kvaliteta kolovoza, bolje je iz inostranstva. Ali zato automobili uvezeni od preko uglavnom imaju dosta vece kilometraze nego ovi vozeni od prvog dana u Srbiji (nije uvek tako, ali u vecini slucajeva).
Bolje je kupiti auto od privatnog (prvog-drugog) vlasnika, ako je isti normalan.
Tacnu kilometrazu ne mozes nikako da utvrdis. Mozes okvirnu sa iskusnijim majstorom koji poznaje konkretan model pa zna kako se isti ponasa u eksploataciji, na osnovu pohabanosti i kvarova.

edit:
Mare me pretece, slazemo se.
Ko kaže da ne može da se utvrdi prava kilometraža ??? Za 5 minuta Launch dijagnostikom malom nađeš sve greške i kvarove koje je imao u istoriji svojoj,a za km povedeš nekog ko radi kod ključeve i ima eprom dijagnostički uređaj kojim utvrdiš pravu km.

Nego ponovo treba da kupujem auto...svi forumi bruje o plivajućem zamajcu,pa me interesuje koliko je to para za Fokusa??? Opet bih uzeo 1.6 TDCi 90ks samo da mu se ne čuju ventili...prodao sma ga u Šid i čovek je i posle 2 godine prezadovoljan...e sad ako biram uzeo bih dizela 2006/2007 dizela sa 140ks ili blizu bar jer jeste da se oseća razlika između 90 i 115ks,ali ako treba da se oseća neka se oseća bar više...bolji vozač će sa 90ks izuti i ovog sa 140 ks na vijugavim putevima,auto putem može da juri i čovek od 70 godina ako je iole zdrav.

Znači treba mi vaša dobronamerna sugestija i info o ceni zamajca plivajućeg za pomenute modele...Pređe on koliko hoćeš sa otišlim zamajcem,ali osećaj kada gasiš auto ubija u pojam.
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » četvrtak, 7. jul 2011. u 12:03h

Jel to baš iz iskustva sa Fordom znaš da može da se utvrdi tačna kilometraža ili si to video na nekom drugom autu pa nagađaš da je isto tako i na Fordu ?
Slika

Famos
Kontakt:

Poruka od Famos » četvrtak, 7. jul 2011. u 13:33h

Markedjani piše:Jel to baš iz iskustva sa Fordom znaš da može da se utvrdi tačna kilometraža ili si to video na nekom drugom autu pa nagađaš da je isto tako i na Fordu ?
Prodajem nova blindirana vip kao i vojna i policijska vozila,a prvi sam bio zastupnik Launcha u Srbiji pre 10 godina kada je dijagnostika bila tabu tema i ko je imao obd kabal iz Rusije i Kine koji košta 20 USD i brisao lampice bio je majstor na 'zavidnom tehnološkom' nivou ;) , pa tako da kolega ne nagađam već znam..eprom kodovi se čitaju posebnim uređajima tako da uglavnom majstori nemaju,ali ključari iole savremeniji imaju.Mada ne znam da li svi umeju da koriste to što imaju osim da naprave kod ključ korisniku ili lopovu najskupljih automobila koje mogu zateći na ulici...i nije samo kod ključ u pitanju,ali dalje ne znam,pa me ne pitaj,jer je to već viša metafizika...
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » četvrtak, 7. jul 2011. u 13:48h

Ja sam pre 15 godina prvi put koristio PC kompjuter na pa me to ne čini programerom čak štaviše strašno sam glup za kompjuter... zanima me jesi li uspeo na nekom Fordu da isčitaš pravu kilometražu i kako ?
Slika

Famos
Kontakt:

Poruka od Famos » četvrtak, 7. jul 2011. u 13:59h

Markedjani piše:Ja sam pre 15 godina prvi put koristio PC kompjuter na pa me to ne čini programerom čak štaviše strašno sam glup za kompjuter... zanima me jesi li uspeo na nekom Fordu da isčitaš pravu kilometražu i kako ?
Pa meni nije trebalo da očitavam...ne vodim majstore i dijagnostičare kada kupujem auto...probam ga 100 metara ako ga uopšte probam...sve gazde auto placeva poznajem ili sam prijatelj,a prijatelj sam i sa onima koji im skidaju kilometražu posle carinjenja i navrću pre carinjenja...

Ako može ovlašćeni servis po vin kodu tj. broju šasije da očita celu istoriju zar sumnjaš da to postoji i kod privatnika,je rnije puška da ti treba dozvola od MIP za rad.
Skidanje km i dodavanje se ne radi sa istom spravom koja treba za očitavanje pravom km osim ako nije objedinjeno...Ti i dalje ne veruješ :lele:

Pa onda pitaj nekog drugog...I ja nisam zvanično vozio niti jednu trku što brzinsku što brdsku,pa sam brži na Fruškoj Gori od 2/3 sportista,a i na kartingu pravim takođe bolje vreme od pomenutih i još imam 47 godina punih,a to ti je zapravo 48 thumbsuph

Bolje mi reci pošto je zamajac....nikada nisam išao kod majstora ili vrlo retko...kada moram da odem ja odem popravim i prodam đubre da me ne bi 'uživanje' koštalo na kraju više od samog auta
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » četvrtak, 7. jul 2011. u 14:04h

Dobro... znači ne znaš... tako mi reci odmah ;)

450 eur ti je set kvačila sa zamajcem za Focus mk1 1.8 tdci sa zamenom... za Focus mk2 je malo skuplje oko 500 i koji jevar.

Gosn Dragomir će ti tačno odgovoriti ako pročita.
Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9934
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 7. jul 2011. u 14:17h

opet mali off: dokle ja da cekam predstavljanje? :punnish: :punnish:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 7. jul 2011. u 14:25h

nahvali se covek sve u sesnaest :ozid: :ozid: :ozid: i ne rece da nije citao km na fordovima? hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
a ovaj markedjani uporan... :punnish: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Famos
Kontakt:

Poruka od Famos » četvrtak, 7. jul 2011. u 16:31h

E hvala ti kolega markeđani....onda je kod alfe 159 1000e ili lažu sami sebe kako to obično tzv. zaraženi alfa virusom umeju... :P Jeste lepa,al' njima je sve ostalo ružno...zaboravljaju da svakog vikenda gase neku od lampica ili je popravljaju...

A ti kolega što me okleveta da se hvalim možeš da se hvališ koliko hoćeš,a da ja to i ne primetim...nemoj da si tako zlurad Prvo pitaj nekog il' izguglaj šta je eprom jbt...ima na netu šta se može,a šta ne...

Svi auti su isto pakovanje isti q.... što kaže narod..............samo odelo drugačije...........makar kupio alfu neću im biti u klubu,a i ford 2.0 izuva njihovu od 120,a možda i od 150ks.....u svakom slučaju se ne kvari poput alfe.A što pljuju po Hondama tek...e to ne mogu nikom da oprostim.I ja sam pljuvao po Fokusu dok ga nisam povezao (jest' alternator 300e al' negde moraš nešto i platiti... :lock:
Slika

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » četvrtak, 7. jul 2011. u 20:44h

Prvo da odgovorim za cenu zamajca

Koliko vidim ti bi da kupis malo jaci dizel a to je u fokusu 2.0 tdci od 136 ks a za njega je set oko 800-850 e sa zamenom a ostali modeli su jeftiniji

Sto se tice dijagnostike ono sto znam je da jos niko nije fordu ocitao pravu kilometrazu (govorim o autima do 2009) sa dijagnostikom bilo kojom pa ni ja koji imam orgimal IDS(nije kinez) ali mogu da ocitam da li je dirana kilometraza na satu.sto vecina nemoze.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Famos
Kontakt:

Poruka od Famos » četvrtak, 7. jul 2011. u 22:01h

Dragomir piše:Prvo da odgovorim za cenu zamajca

Koliko vidim ti bi da kupis malo jaci dizel a to je u fokusu 2.0 tdci od 136 ks a za njega je set oko 800-850 e sa zamenom a ostali modeli su jeftiniji

Sto se tice dijagnostike ono sto znam je da jos niko nije fordu ocitao pravu kilometrazu (govorim o autima do 2009) sa dijagnostikom bilo kojom pa ni ja koji imam orgimal IDS(nije kinez) ali mogu da ocitam da li je dirana kilometraza na satu.sto vecina nemoze.
Ok nije mi važno.Ako ti kažem da ću sa spravom od xxxx USD blokirati sve bežično i žičano oko kuće u krugu od 150m.počevši od žičanih,bežičnih i mob. telefona,pa tv-a,kompa,kamera i daljinca za garažu i auto opet mi nećeš vervati,al' 'ebiga ne mogu više o tome šta se sve može,a šta ne...

Pretpostavio sam da je skuplje sve sve za 2.0 al' zato ih manje i ima,pa se da birati...Uzeo bih 1.6 od 90ks da se ne čuju ventili koji nikome ne smetaju osim meni,kao da ih ja čujem jedini...majstor reče da je to kod njih tako i ja mu poverujem...vidim i ovaj je što ga uze od mene,jer vozi ga godinu i po dana i još peva od sreće i kuka kako ga ne bi prodao nikada...ima tu slika kada sam ih kačio od istog.Trenutno ne videh niti jednog da je oglašen sa 2/3 vrata...a on beše sa toliko vrata , em crn , em manje od 100000km... :wub:
Slika

Famos
Kontakt:

Poruka od Famos » četvrtak, 7. jul 2011. u 22:04h

Famos piše:
Dragomir piše:Prvo da odgovorim za cenu zamajca

Ok nije mi važno.Ako ti kažem da ću sa spravom od xxxx USD blokirati sve bežično i žičano oko kuće u krugu od 150m.počevši od žičanih,bežičnih i mob. telefona,pa tv-a,kompa,kamera i daljinca za garažu i auto opet mi nećeš vervati,al' 'ebiga ne mogu više o tome šta se sve može,a šta ne...

Pretpostavio sam da je skuplje sve sve za 2.0 al' zato ih manje i ima,pa se da birati...Uzeo bih 1.6 od 90ks da se ne čuju ventili koji nikome ne smetaju osim meni,kao da ih ja čujem jedini...majstor reče da je to kod njih tako i ja mu poverujem...vidim i ovaj je što ga uze od mene,jer vozi ga godinu i po dana i još peva od sreće i kuka kako ga ne bi prodao nikada...ima tu slika kada sam ih kačio od istog.Trenutno ne videh niti jednog da je oglašen sa 2/3 vrata...a on beše sa toliko vrata , em crn , em manje od 100000km... :wub:
p.s. dobro ti reče kod nas....usput kod nas ni država nema koje čega što imaju druge,pa i banana državice,pa i neka fizička lica,što naša što strana...zato i ne čudi,jer da ne može ne bi postojao Ford odavno ili od te godine koju ti pominješ kolega...
Slika

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » četvrtak, 7. jul 2011. u 22:09h

po meni 1.6 tdci ima jedan problem a to je odrzavanje,velik servisni interval u garantnom roku,koje kao posledicu ima da odlaze bregast,lanac,i nosac bregasti a usput i turbina.

2.0 tdci u fokusu jeste redak ali ih u zadnje vreme nesto vise kupuju skoro svakog dana dodje 1-2.

Ja sam vise za stari gusani fordov motor 1.8 tdci koji u fokusu MKII ima simens ubrizgavanje goriva.

Famos
Kontakt:

Poruka od Famos » četvrtak, 7. jul 2011. u 23:00h

Dragomir piše:po meni 1.6 tdci ima jedan problem a to je odrzavanje,velik servisni interval u garantnom roku,koje kao posledicu ima da odlaze bregast,lanac,i nosac bregasti a usput i turbina.

2.0 tdci u fokusu jeste redak ali ih u zadnje vreme nesto vise kupuju skoro svakog dana dodje 1-2.

Ja sam vise za stari gusani fordov motor 1.8 tdci koji u fokusu MKII ima simens ubrizgavanje goriva.
On beše sa 116 ks ? A koji im je onaj 1.6 sa 109ks dizel takođe ???

Nego po onoj staroj ako ne znaš šta je dobro kupuj skupo...po cenama,ali to važi za veće placeve,vidiš koji je auto više koštao njega u startu,s tim da znam da dobijaju i par auta godišnje skoro pa gratis dobijeno staro za novo...Naravno isplati im se pošto im očiste plac od krševa,taksi i poštanskih auta i autića...Kada ti da jeftino auto sramota te i da reklamiraš bilo šta,pa čak i da možeš ili imaš prava...garancija je dok ne izađeš na ulicu
Slika

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » četvrtak, 7. jul 2011. u 23:04h

1.8 tdci ima 115 ks a 1.6 tdci ima isa 90 i sa 110 ks razlika je samo u turbini i softveru

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“