Problem mondeo 2,0 TDCi
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
Re: Problem mondeo 2,0 TDCi
bez alata nema ni zanata.zato majstori univerzalci nevole forda jer bez alata nemogu da promene ni zupcasi kais a kamoli nesto drugo
-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Ja sam danas bio kod Dragomira. Izgleda da sam dobro prošao što sam vjerovao osjećaju kada sam odustao od tih naših "majstora".
Palo mi ja pamet da bi Ford_BL bilo najpametnije da utovari auto na šlepu i doveze da Dragomir to riješi, i ispostavi račun tom Zoranu. Čini mi se da će tu na sceni biti "vađenje", tj. gledaće se da se pokrpa da bi se manje "palo" na tom poslu. Mislim na majstora. A poslije....
Nego da napišem malo o situaciji koju smo našli u radioni kod Dragomira.
Naime, Branko Tadić nije htio da uzme auto u radionu dok se ne riješi situacija sa setom PK remena koja je davala zvuku auta čudan ton. Čisto da može otkriti šta je problem ako to ne budu dizne, obzirom da su ih već reparirali kod Burina u Šabcu.
A sada da napišem nešto i o tom famoznom servisu Burin. Uzeli su mi novac, nisu popravili što su rekli i napravili su mi štetu na autu. Naime, iako su prepakovali pumpu i promjenili prelivne ventile na diznama, to nije bilo dovoljno. Bar ne što se tiče dizni. Kako sam saznao danas od Branka i Dragomira, dizne se moraju podešavati nakon svakog otvaranja dizne, pa makar se ništa ne promjenilo u njoj. Naime, tolerancije su toliko male da i novu diznu nakon sastavljanja u proizvodnom pogonu treba ispitati na testnom stolu nakon čega taj uređaj izbaci kod koji govori računaru kako da radi sa tom konkretnom diznom. To mi nisu uradili u Servisu Burin i zato nije problem riješen. Sledeće, kada su skidali pumpu morali su, valjda
, otkačiti motor sa nosača motora i podići ga. A to su uradili tako da su podmetnuli dizalicu ispod auta, valjda metodom "oflje", ne skidajući oblogu motora podigli motor u vazduh. Time su oštetili karter i polomili lulicu koja vuče ulje iz kartera u sistem. Pa se karter morao ispravljati i ponovo dihtovati a lula popravljati. Poklopac pumpe nisu pravilno zatvorili pa je ulje curilo po motoru.
Što se tiče pumpe, u ponedeljak ide na mjerenje pa ćemo vidjeti da li su i to uradili kako treba. Stvarno se nadam da jesu jer u suprotnom ću morati da odem da se obračunam sa njima, ako ništa barem da im kažem šta mislim o tome.
Znači, servis Burin - nikako ne preporučujem. Da se razumijemo, možda za nekakve starije sisteme, ali za novije ne. Jednostavno nisu spremni da rade sa Delphi diznama i nemaju aparaturu. To je moje iskustvo iako sam im dao povjerenje.
Palo mi ja pamet da bi Ford_BL bilo najpametnije da utovari auto na šlepu i doveze da Dragomir to riješi, i ispostavi račun tom Zoranu. Čini mi se da će tu na sceni biti "vađenje", tj. gledaće se da se pokrpa da bi se manje "palo" na tom poslu. Mislim na majstora. A poslije....
Nego da napišem malo o situaciji koju smo našli u radioni kod Dragomira.
Naime, Branko Tadić nije htio da uzme auto u radionu dok se ne riješi situacija sa setom PK remena koja je davala zvuku auta čudan ton. Čisto da može otkriti šta je problem ako to ne budu dizne, obzirom da su ih već reparirali kod Burina u Šabcu.
A sada da napišem nešto i o tom famoznom servisu Burin. Uzeli su mi novac, nisu popravili što su rekli i napravili su mi štetu na autu. Naime, iako su prepakovali pumpu i promjenili prelivne ventile na diznama, to nije bilo dovoljno. Bar ne što se tiče dizni. Kako sam saznao danas od Branka i Dragomira, dizne se moraju podešavati nakon svakog otvaranja dizne, pa makar se ništa ne promjenilo u njoj. Naime, tolerancije su toliko male da i novu diznu nakon sastavljanja u proizvodnom pogonu treba ispitati na testnom stolu nakon čega taj uređaj izbaci kod koji govori računaru kako da radi sa tom konkretnom diznom. To mi nisu uradili u Servisu Burin i zato nije problem riješen. Sledeće, kada su skidali pumpu morali su, valjda

Što se tiče pumpe, u ponedeljak ide na mjerenje pa ćemo vidjeti da li su i to uradili kako treba. Stvarno se nadam da jesu jer u suprotnom ću morati da odem da se obračunam sa njima, ako ništa barem da im kažem šta mislim o tome.
Znači, servis Burin - nikako ne preporučujem. Da se razumijemo, možda za nekakve starije sisteme, ali za novije ne. Jednostavno nisu spremni da rade sa Delphi diznama i nemaju aparaturu. To je moje iskustvo iako sam im dao povjerenje.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Au jbt koji dundjeri ne mogu da verujem 
Ako treba neka pomoc za obracunavanje zovi, da im se da do znanja da ne primaju ono sto ne znaju da urade.

Ako treba neka pomoc za obracunavanje zovi, da im se da do znanja da ne primaju ono sto ne znaju da urade.
Fiesta!!
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
sta da im se da, oni svesvo rade sto neznaju, meni je majstor zaboravio da stegne traverznu ispala na auto putu, a bio sam sa decom, najgore je kad gledam kako mi unistavaju auto i kazu da da se tako radi, lepo kaZe dragomir, mislim da je najlakse ozupciti forda, ali ako imas alat, i to bas dobar alat
, sav kvar na autu moze da prouzrokuje ljudski faktor, ako imas dobrog majstora, takav ti je i auto, znam likove koji su kupili bez aute, ili taksi, sa preko 500 000 na satu, ofarbaju u crno posto je unutra crn obicno, i teraj jos dooosta, ali odrzavane u ovlascenom servisu redovno, znaci ako je nesto crklo zamenjeno je pravim delom i kako treba, kad ga kupis a on ispravan, ostalo vidis ocima, i mnogo bolje je ta varijanta nego 250 000 a odrzavali ga ovakvi majstori sto nemaju pojma .....

Poslednja izmena: darko darko, na dan nedelja, 31. jul 2011. u 10:52h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
Hvala na ponudi Dule0911. Vidjećemo sutra kako će se razvijati situacija po pitanju dizni i pumpe.
Međutim, Dragomiru na dijagnostičkom aparatu dizne pokazuju zadovoljavajuće parametre ali ipak, Hartridge je Hartridge (sto za dijagnostiku). Na uho, nešto nije u redu.
Međutim, Dragomiru na dijagnostičkom aparatu dizne pokazuju zadovoljavajuće parametre ali ipak, Hartridge je Hartridge (sto za dijagnostiku). Na uho, nešto nije u redu.
- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
Incognito pratim temu od pocetka i ne mogu da verujem sta je coveka snaslo. Zelim samo da kazem da sam remontovao dizne u BT Dieselu kod Branka i veoma sam zadovoljan. Nisu prevaranti i cene su ok, dakle toplo preporucujem. Napravicu temu o tome, samo da zavrsim sa merenjem potrosnje.
Slazem se da sve zavisi od majstora, jer je ipak auto samo masina koja nema mozak da radi kako ona hoce.
I ja se nudim ako je potrebna pomoc za obracunavanje,
treba im odrzati lekciju. 
Slazem se da sve zavisi od majstora, jer je ipak auto samo masina koja nema mozak da radi kako ona hoce.
I ja se nudim ako je potrebna pomoc za obracunavanje,

I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- mbole
- Poruka: 15001
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Za obracunavanje je najbolja trzisna inspekcija.
Pare najvise bole
A ovaj drugi nacin, ume da na kraju bude mnogo skup (iskustvo).
Pare najvise bole

A ovaj drugi nacin, ume da na kraju bude mnogo skup (iskustvo).
Djak pesak 

- bkrmar
Ma... Slazem se sa tobom ali ako se uzdas u ovu nasu drzavu....
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- mbole
Tas ista drzava ce da te oplete sa par godina robije za iznudu, al ko "dobar dan" (ako imas srece, "cist karton" i dobrog advokata izvuci ces se sa uslovovom).
Sistem je pravljen da bi u njemu prosperirali lopovi i prevaranti

Djak pesak 

- bkrmar
U tom slucaju prvo inspekcija pa ako ona zakaze (sto hoce 99%) onda "poseta" majstoru. Iskreno, ja sam pacifista ali neki ljudi izgleda samo razumeju taj vid komunikacije.... 

-
Samo bih htio da potvrdim da je Dragomir bio u pravu kada je napisao ovo iznad. A momci kod njega u servisu kažu da jako voli kada je u pravu.Dragomir piše:Nebi da se nesto nadovezujem na ovaj post ali problem su majstori.Kada se zavrsi ova prica videcete da nije problem mondeo vec faktor zvani covek(majstor)

Ne znam da li sam ikad vidio ovakvu ekipu pozitivaca, koji usput znaju šta rade.
Detaljan izvještaj slijedi kasnije kada dođem kući i malo se odmorim.
-
Evo, da se na kraju javim i prepričam kako je tekao taj dan D.
Kako se moglo pročitati iz prepiske u ovoj temi, definitivno su problem majstori koji rade bez alata, pored toga što su needukovani (kako se da zaključiti). Ako to nije istina, ako imaju obrazovanja, onda u nedostatku alata idu namjerno da te prevare. Ni jedna ni druga opcija nisu dobre, a ne znam koja je gora.
Napokon, kada smo riješili razne felere koji su trebali da se riješe na autu, otišao sam u Ponedeljak kod Branka Tadića u BT Dizel, kod hipodroma. Tačnije, odvezao sam auto dan ranije da bi ga u jutro upalili hladnog i vidjeli kako se ponaša.
Prvo su provjerili prelive na diznama starinskim ali neprikosnovenim načinom, bočicama sa prozirnim plastičnim crijevima. Na svaku diznu su stavili jedno crijevo i upalili auto. Odmah se pokazalo da su 1. i 4. dizna loše. Naime, prelivi su krenuli u cijevčice dosta brže nego kod 2. i 3. koji su bili prilično ujednačeni. Po tome je Branko zaključio da bi 1. i 4. trebalo prvo reparirati pa probati kako se ponaša auto. Teko su i krenuli sa reparaciom. Pohvalio bi momke koji rade sa diznama, Gileta i Igora(ako sam dobro zapamtio imena, ako nisam izvinjavam se). Momci su jako pedantni i ni u jednom trenutku nisam posumnjao da će odraditi posao kako treba.
Gile, jedan gospodin srednjih godina koji voli oldtajmere, je bio zadužen za rastavljanje i sastavljanje dizni dok je Igor bio zadužen za kategorizaciju istih na Hartridge testnom stolu.
Ja sam bio prisutan svo vrijeme u radioni i ispred mene su radili sve opravke koje su bile potrebne. Gile je sadržaj dizni rastavljao pincetom da ne bi ostavljao epitele kože na dijelovima, svaki element je oprao u nekoliko tekućina i tek onda su ti djelovi išli na pregled Branku koji ih je pregledao putem mikroskopa.
Na prvu su uočili jednu "čudnu" činjenicu. Naime, kako su mi u Burin servisu "reparirali" dizne, tamo su mi rekli da su promjenjeni (i naplaćeni) prelivni ventili, ali kada su momci otvorili dizne oba ventila su bili iz prve ugradnje. To pretpostavljaju da je tako jer su ti ventili (inače diskolikog oblika sa dva mala trna, po jedan na svakoj strani diska) bili svijetle metalne boje površinske obrade dok su, prema tvrdnjama Branka, svi originalni ventili koje on uvozi iz Engleske u nekakvoj crnoj površinskoj obradi i uvijek su takvi i dolazili. Tu razliku u izgledu sam vidio i sam, a i malo dijete bi to primjetilo. Sad, obzirom da se "majstori" snalaze za rezervne dijelove na razne načine moguće je da su to dijelovi sumnjivog kvaliteta iz Turske ili Grčke, ali je najprije pretpostavka da su samo ultrazvučno oprani i vraćeni na isto mjesto.
Pa se malo zamislite.
Nakon zamjene ventila desio se prvi pokušaj kategorizacije dizni i nisu prošle iz razloga jer su ulošci bili dotrajali, što se ne može vidjeti golim okom. Iako su u Šabcu to vjerovatno gledali na taj način, ali neću da tvrdim jer nisam mogao ući u njihovu radionu. A Saša Burin mi je rakao da su ulošci u "solidnom" stanju kada sam se požalio da auto nije kao što je bilo i nakon njihove popravke, te da su to što se čuje ulošci i da "mogu ići još".
Tada je Gile zamjenio i uloške dizni, pa su iste prošle kategorizaciju bez problema. Znači, dijelovi ili prolaze test ili ne prolaze, nema te kategorije "možda" ili "odoka" su dobri ili nisu.
Kategorizacija je rađena u više navrata iz razloga da se ne mjenja ono što nema potrebe da se mjenja a sve sa ciljem da kupac prođe jeftinije, što je JAKO pohvalno. Mene je reparacija koštala 150e po dizni, a mogla je koštati i manje da su iste bile u boljem stanju.
Nakon ugradnje dizni, rad auta na leru se promjenilo drastično, mada se i dalje čuo nekakav klktavi zvuk u pozadini. Kazaljka obrtomjera, koja je stalno radila gore-dole, postavila se na jedno mjesto kao da ju je neko zakucao ekserom. Branko je, gledajući na moj budžet, rekao da on ne bi radio ništa na druge dvije dizne i da bi se opkladio da su u pitanju podizači ventila te da pokušam da malo vozim i vidim da li će da se pojačava taj zvuk ili ne. Međutim , kada sam pošao nazad do Dragomira auto je išao i dalje očajno, kao da je imao 70 KS a ne 130 KS.
Kod Dragomira u radioni Marko, jedan od njegovih majstora, je pokušao da zamjeni overboost ventil u nadi da je tu problem ali to nije davalo rezultat. Na kraju, Marko je posumnjao u tipičnu boljku Mondea, začepljena vakuumska crijeva, obzirom da aktuator promjenjive geometrije nije radio usljed nedostatka vakuuma, a njega kontroliše prije spomenuti overboost ventil.
Kada je skinuo razvodni set sa crijevima shvatio je da su crijeva opet pozabadana metodom "ofrlje" i da im se trebaju promjeniti mjesta te da nisu začepljena. Podsjeća li vas to na nekoga prethodno spomenutog?
Kada su vakuum crijeva postavljana na konektor kako treba i vraćena na uređaje koje bi trebalo da opslužuju, auto je poletilo. Bukvalno. Jedva sam zakočio na izlazu iz Dragomirove ulice, ali je to bilo korisno jer sam utvrdio da ABS radi nakon izmjene kočione tekućine od prije mjesec dana.
Ali, najbitnije od svega je to da se izgubio kliktavi zvuk u pozadini, vjerovatno zbog toga što je smjesa goriva i vazduha dovedena u predviđene okvire i odnose. I to je bilo to. Dobio sam savjet od Dragomira da ne diram 2. i 3. diznu ako mi ne bude stvarala probleme, a ako bude, znam šta je riješenje i kome da se obratim.
Na kraju, za sve koji budu imali probleme sa diznama kakve sam imao ja, predlažem vam da ne trošite novac na raznorazne pokušaje da prođete jeftinije i da ne slušate nestručne ljude i prijedloge. Ja sam to radio i opekao sebe i novčanik.
Delphi dizne ne možete popraviti bez odgovarajuće tehnologije koja će da ih testira i da im da novi kod na osnovu kojeg ta dizna komunicira sa računarom. Makar ne dirali ništa unutar dizne, ako je samo otvorite i zatvorite tj. ako samo odvrnete kućište i zavrnete, MORATE diznu staviti na testni stol koji će da joj odredi novi kod. I tačka. Drgačije ne može, ma šta bilo ko tvrdio.
Isto tako, 4 dizne i pumpa ne mogu da se repariraju za jedan dan. Tačnije, mogu ali možete vidjeti rezultate tog repariranja u mom slučaju. Samo testiranje jedne dizne može da traje i do sat i po. Puta 4 komada, puta broj testiranja ako prvi put ne prođe, plus pumpa, pa vi vidite.
Testnu tehnologiju proizvodi Hartridge iz Engleske koji to radi već 20 i više godina za Lukas (kasnije za Delphi, nakon što je ista američka firma kupila kompaniju Lukas). To je ovaj stroj http://www.hartridge.com/products/commonrail/cri-pc.htm .
Nadam se da će ovo biti od pomoći. Za sva pitanja stojim na raspolaganju.
Kako se moglo pročitati iz prepiske u ovoj temi, definitivno su problem majstori koji rade bez alata, pored toga što su needukovani (kako se da zaključiti). Ako to nije istina, ako imaju obrazovanja, onda u nedostatku alata idu namjerno da te prevare. Ni jedna ni druga opcija nisu dobre, a ne znam koja je gora.
Napokon, kada smo riješili razne felere koji su trebali da se riješe na autu, otišao sam u Ponedeljak kod Branka Tadića u BT Dizel, kod hipodroma. Tačnije, odvezao sam auto dan ranije da bi ga u jutro upalili hladnog i vidjeli kako se ponaša.
Prvo su provjerili prelive na diznama starinskim ali neprikosnovenim načinom, bočicama sa prozirnim plastičnim crijevima. Na svaku diznu su stavili jedno crijevo i upalili auto. Odmah se pokazalo da su 1. i 4. dizna loše. Naime, prelivi su krenuli u cijevčice dosta brže nego kod 2. i 3. koji su bili prilično ujednačeni. Po tome je Branko zaključio da bi 1. i 4. trebalo prvo reparirati pa probati kako se ponaša auto. Teko su i krenuli sa reparaciom. Pohvalio bi momke koji rade sa diznama, Gileta i Igora(ako sam dobro zapamtio imena, ako nisam izvinjavam se). Momci su jako pedantni i ni u jednom trenutku nisam posumnjao da će odraditi posao kako treba.
Gile, jedan gospodin srednjih godina koji voli oldtajmere, je bio zadužen za rastavljanje i sastavljanje dizni dok je Igor bio zadužen za kategorizaciju istih na Hartridge testnom stolu.
Ja sam bio prisutan svo vrijeme u radioni i ispred mene su radili sve opravke koje su bile potrebne. Gile je sadržaj dizni rastavljao pincetom da ne bi ostavljao epitele kože na dijelovima, svaki element je oprao u nekoliko tekućina i tek onda su ti djelovi išli na pregled Branku koji ih je pregledao putem mikroskopa.
Na prvu su uočili jednu "čudnu" činjenicu. Naime, kako su mi u Burin servisu "reparirali" dizne, tamo su mi rekli da su promjenjeni (i naplaćeni) prelivni ventili, ali kada su momci otvorili dizne oba ventila su bili iz prve ugradnje. To pretpostavljaju da je tako jer su ti ventili (inače diskolikog oblika sa dva mala trna, po jedan na svakoj strani diska) bili svijetle metalne boje površinske obrade dok su, prema tvrdnjama Branka, svi originalni ventili koje on uvozi iz Engleske u nekakvoj crnoj površinskoj obradi i uvijek su takvi i dolazili. Tu razliku u izgledu sam vidio i sam, a i malo dijete bi to primjetilo. Sad, obzirom da se "majstori" snalaze za rezervne dijelove na razne načine moguće je da su to dijelovi sumnjivog kvaliteta iz Turske ili Grčke, ali je najprije pretpostavka da su samo ultrazvučno oprani i vraćeni na isto mjesto.

Nakon zamjene ventila desio se prvi pokušaj kategorizacije dizni i nisu prošle iz razloga jer su ulošci bili dotrajali, što se ne može vidjeti golim okom. Iako su u Šabcu to vjerovatno gledali na taj način, ali neću da tvrdim jer nisam mogao ući u njihovu radionu. A Saša Burin mi je rakao da su ulošci u "solidnom" stanju kada sam se požalio da auto nije kao što je bilo i nakon njihove popravke, te da su to što se čuje ulošci i da "mogu ići još".
Tada je Gile zamjenio i uloške dizni, pa su iste prošle kategorizaciju bez problema. Znači, dijelovi ili prolaze test ili ne prolaze, nema te kategorije "možda" ili "odoka" su dobri ili nisu.
Kategorizacija je rađena u više navrata iz razloga da se ne mjenja ono što nema potrebe da se mjenja a sve sa ciljem da kupac prođe jeftinije, što je JAKO pohvalno. Mene je reparacija koštala 150e po dizni, a mogla je koštati i manje da su iste bile u boljem stanju.
Nakon ugradnje dizni, rad auta na leru se promjenilo drastično, mada se i dalje čuo nekakav klktavi zvuk u pozadini. Kazaljka obrtomjera, koja je stalno radila gore-dole, postavila se na jedno mjesto kao da ju je neko zakucao ekserom. Branko je, gledajući na moj budžet, rekao da on ne bi radio ništa na druge dvije dizne i da bi se opkladio da su u pitanju podizači ventila te da pokušam da malo vozim i vidim da li će da se pojačava taj zvuk ili ne. Međutim , kada sam pošao nazad do Dragomira auto je išao i dalje očajno, kao da je imao 70 KS a ne 130 KS.
Kod Dragomira u radioni Marko, jedan od njegovih majstora, je pokušao da zamjeni overboost ventil u nadi da je tu problem ali to nije davalo rezultat. Na kraju, Marko je posumnjao u tipičnu boljku Mondea, začepljena vakuumska crijeva, obzirom da aktuator promjenjive geometrije nije radio usljed nedostatka vakuuma, a njega kontroliše prije spomenuti overboost ventil.
Kada je skinuo razvodni set sa crijevima shvatio je da su crijeva opet pozabadana metodom "ofrlje" i da im se trebaju promjeniti mjesta te da nisu začepljena. Podsjeća li vas to na nekoga prethodno spomenutog?
Kada su vakuum crijeva postavljana na konektor kako treba i vraćena na uređaje koje bi trebalo da opslužuju, auto je poletilo. Bukvalno. Jedva sam zakočio na izlazu iz Dragomirove ulice, ali je to bilo korisno jer sam utvrdio da ABS radi nakon izmjene kočione tekućine od prije mjesec dana.

Ali, najbitnije od svega je to da se izgubio kliktavi zvuk u pozadini, vjerovatno zbog toga što je smjesa goriva i vazduha dovedena u predviđene okvire i odnose. I to je bilo to. Dobio sam savjet od Dragomira da ne diram 2. i 3. diznu ako mi ne bude stvarala probleme, a ako bude, znam šta je riješenje i kome da se obratim.
Na kraju, za sve koji budu imali probleme sa diznama kakve sam imao ja, predlažem vam da ne trošite novac na raznorazne pokušaje da prođete jeftinije i da ne slušate nestručne ljude i prijedloge. Ja sam to radio i opekao sebe i novčanik.
Delphi dizne ne možete popraviti bez odgovarajuće tehnologije koja će da ih testira i da im da novi kod na osnovu kojeg ta dizna komunicira sa računarom. Makar ne dirali ništa unutar dizne, ako je samo otvorite i zatvorite tj. ako samo odvrnete kućište i zavrnete, MORATE diznu staviti na testni stol koji će da joj odredi novi kod. I tačka. Drgačije ne može, ma šta bilo ko tvrdio.
Isto tako, 4 dizne i pumpa ne mogu da se repariraju za jedan dan. Tačnije, mogu ali možete vidjeti rezultate tog repariranja u mom slučaju. Samo testiranje jedne dizne može da traje i do sat i po. Puta 4 komada, puta broj testiranja ako prvi put ne prođe, plus pumpa, pa vi vidite.
Testnu tehnologiju proizvodi Hartridge iz Engleske koji to radi već 20 i više godina za Lukas (kasnije za Delphi, nakon što je ista američka firma kupila kompaniju Lukas). To je ovaj stroj http://www.hartridge.com/products/commonrail/cri-pc.htm .
Nadam se da će ovo biti od pomoći. Za sva pitanja stojim na raspolaganju.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
pozdrav voji i hvala na ovako detaljnom postu.
Mada sam sve ovo cuo uzivo i uz kaficu opet bih da se zahvalim sto je svoja iskustva (a takodje i neiskustva
) podijelio sa nama.
Znachi kome se pokvare dizne ili nesto oko toga tacno zna kome treba da se obrati.
Mada sam sve ovo cuo uzivo i uz kaficu opet bih da se zahvalim sto je svoja iskustva (a takodje i neiskustva

Znachi kome se pokvare dizne ili nesto oko toga tacno zna kome treba da se obrati.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
vojo.bogdanović piše:Evo, da se na kraju javim i prepričam kako je tekao taj dan D.
...

Ovaj post mora da ide u obaveznu lektiru svakog vlasnika TDCi agregata

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- mbole
Nesto mi govori da ovo vise ne vazivojo.bogdanović piše:Nevjerovatno mi se sviđa novi Mondeo ali kako sada stvari stoje u mojoj glavi, morao bih biti VELIKI sadista prema samom sebi da ga kupim.
Nadam se da će me Branko Tadić razuvjeriti (nadam se isto da to neće koštati previše) jer mi se na kraju, u dnu duše, Mondeo sviđa više nego Passat. Mnogo više.

Ma glavno je da si na kraju resio problem.
Djak pesak 

-
Nije da navlačim, ali što se Mondea tiče još je na probi jer nisam napravio niti 1000 Km pa da mogu da sudim. Kada bude sledeća zamjena ulja (za cca 10 000 Km) tek tada mislim da ću moći sa sigurnošću reći da li je problem riješen ili ne, ako ne bude grešaka ponovo.
Najvažnije je da sam našao ljude koji znaju prepoznati problem i riješiti ga, pa koliko košta da košta.
Vidjećemo nakon ove zime kako će da bude.
BTW, imam jednog poznanika u S.Mostu koji ima Mondea istog godišta, bijeli karavan, samo automatik. I on je imao problema i misli da je riješio u Sarajevu problem "samo još trebaju da upišu kodove u auto, ali sada ide kao prije i ne pali se lampica". Hm, da...
Pitao sam ga da li je dobio nove kodove uz dizne ali je on rekao da ne treba jer već imaju na njima. Kada sam pokušao da mu objasnim vidio sam da ga ne interesuje.
Ali naravno, auto je automatski otišlo u oglase, tako da ga se čuvate ili da mu obarate cijenu.
Najvažnije je da sam našao ljude koji znaju prepoznati problem i riješiti ga, pa koliko košta da košta.
Vidjećemo nakon ove zime kako će da bude.
BTW, imam jednog poznanika u S.Mostu koji ima Mondea istog godišta, bijeli karavan, samo automatik. I on je imao problema i misli da je riješio u Sarajevu problem "samo još trebaju da upišu kodove u auto, ali sada ide kao prije i ne pali se lampica". Hm, da...
Pitao sam ga da li je dobio nove kodove uz dizne ali je on rekao da ne treba jer već imaju na njima. Kada sam pokušao da mu objasnim vidio sam da ga ne interesuje.
Ali naravno, auto je automatski otišlo u oglase, tako da ga se čuvate ili da mu obarate cijenu.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
steta sto si se upoznao sa markom ford preko prevaranata mehanicara, ima ih i ovde dosta, ima i glupih, oni su jos i vecina, lepo saslusaj sta su ti sad oni pravi rekli, filter za naftu org ili neki poznat brend, redovno, svaki drugi treci rezervoar aditiv, vec je nacet sistem ubrizgavanja = djubre od goriva, trebao ponekad aditiv, i nemoj ispo 1/4 da bi se pumpa hladila i nebrini, tebi moze da razjebe auto, ili ti, ili majstor, ili gorivo, nepostoji cetvrto, nece on sam po sebi da zeza, neverujem da te gagi ne bi obavestio o hitnoj prodaji ako nevalja, zato teraj i uzivaj, zaboravi pare sto si bacio gde netreba, to je kao kada bi te neko prevaio i ukrao, neka bude lekcija, vidis da moze da se sredi i da to nije problem neki ...
-
Ma znam ja to sve. Sada znam. Ali je problem kad si laik i tražiš riješenje a niko ti ne zna to riješiti.
Hvala na podršci i savjetima, u svakom slučaju.
Nego, gdje li nam je Ford_BL sa svojim izvještajem?
Pratim svako jutro temu u nadi da će nešto da se pojavi ali ...
Hvala na podršci i savjetima, u svakom slučaju.
Nego, gdje li nam je Ford_BL sa svojim izvještajem?
Pratim svako jutro temu u nadi da će nešto da se pojavi ali ...

- Ford_BL
- Poruka: 8
- Član foruma od: ponedeljak, 25. jul 2011. u 11:47h
Evo napokon i mene. Preuzeo sam auto ali jos nisam stigao da ga detaljnije testiram nekom dužom vožnjom. Za sada, na kraćim relacijama, auto ide solidno i ne izbacuje nikakvu grešku, ali što reče Vojo dok ne pređem malo veći broj kilometara ništa ne vjerujem. Što se tiče kvara, zamjenjen je poklopac bregaste (bez skidanja glave), upravo iz razloga da bi se što manje palo, tj. Zoran je rekao Vladi da to pokuša tako riješiti. Očigledno je i on shvatio da sam ga zahvaljujući informacijama prikupljenim ovdje uhvatio da stalno nešto petlja i laže i da je ustvari on napravio grešku. Vlado kaže da bi to sada sve trebalo da bude OK, ali... Takođe, majstor Vlado kaže da do oštećenja nije došlo zbog prezubljivanja već vjerovatno zbog pogrešne detonacije (ako i on opet ne štiti Zorana). Pa ja zaključujem, ako je to tako, znači da je nešto to uzrokovalo (recimo neispravni injektori) i da se to može ponovo desiti, što znači da oni nisu ništa uradili. Ali za sada auto je na testiranju pa vidjećemo. A ako ponovo bude problema, što reče Matija Bećković "Ćeraćemo se još" 
Pozdrav i hvala svima na savjetima.

Pozdrav i hvala svima na savjetima.
-
- Poruka: 35
- Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 08:01h
vidim da se ovde spominje pumpa goriva u rezervoaru pa da pitam jel focus 1.8 ima tu pumpu?
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Želim samo da se zahvalim svima sa ove teme, jer sam imao problema sa diznama (doduše na focus-u), počele su da se javljaju greške na četvrtoj i drugoj dizni, počeo je slabije da vuče i zbog vas nisam morao mnogo da lutam i rizikujem sa majstorima, nego direktno u BT Diesel kod čika Branka. Ne bih trošio puno reči, jer je već sve napisano, kao i osamom servisu, ali je ovo http://www.youtube.com/watch?v=hze90i9W8vE#t=373 najbitnija stvar kada su servisi za dizne u pitanju i bez toga nema priče.
Iz BT Diesel-a sam otišao do Pinosave gde mi je ubačen novi softver u auto koji dodatno reguliše rad motora i toplo preporučujem svima da to urade, jer sam video dijagram sa zamenjenim diznama (naravno skoro pa idealno), a posle ubacivanja novog softvera su još dodatno iznivelisane.
Iz BT Diesel-a sam otišao do Pinosave gde mi je ubačen novi softver u auto koji dodatno reguliše rad motora i toplo preporučujem svima da to urade, jer sam video dijagram sa zamenjenim diznama (naravno skoro pa idealno), a posle ubacivanja novog softvera su još dodatno iznivelisane.

- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Ima...darko19777 piše:vidim da se ovde spominje pumpa goriva u rezervoaru pa da pitam jel focus 1.8 ima tu pumpu?
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
1.8tddi I 1.8 tdci focus nema pumpu u rezervarudarko19777 piše:vidim da se ovde spominje pumpa goriva u rezervoaru pa da pitam jel focus 1.8 ima tu pumpu?
2.0tdci mondeo nema pumpu rezervaru
2.0 tddi mondeo 115ks ima dobavnu pumpu pored rezervara
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- lukijano
-
- Poruka: 767
- Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h
Apsolutno tačno...mbole piše:Tas ista drzava ce da te oplete sa par godina robije za iznudu, al ko "dobar dan" (ako imas srece, "cist karton" i dobrog advokata izvuci ces se sa uslovovom).
Inače, sve je ovde rečeno, a poenta je naći pravi servis i majstora kao što je Dragomir i da te ne boli glava...
Loših iskustava sa ovlašćenim servisima ima koliko hoćete...
Poenta je u sledećem.... Što bi neki dobar majstor radio u ovlašćenom servisu, za sitne pare, kao šegrt, ako ima ikakve šanse da otvori svoj servis i bude svoj gazda...
Internet je čudo... treba samo čitati, pratiti forumaše i opredeliti se za dobar servis, kao što je Gagijev...
Da je čovek iz Banjaluke odmah došao kod Gagija, izašlo bi ga jeftinije rešavanje problema, pa sve da je i prespavao jedno veče u Beogradu u nekom motelčiću... Ovako je bespotrebno sjebao pola motora i izgubio živaca i para...
Poslednja izmena: lukijano, na dan sreda, 16. apr. 2014. u 22:10h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Mare TDCi
- Poruka: 397
- Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h
ynaci u focusu 1.8 TDCi nema pumpa, pa ne moramo da izbegavamo rezervu da se ne bi pregrejala i pokvarila?
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.