Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus TDCi 1.8 115

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
Nenad B.
Poruka: 12
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 07:52h

Focus TDCi 1.8 115

Poruka od Nenad B. » utorak, 16. avg. 2011. u 17:48h

Kao sto sam naslov kaze rec je focusu 1.8 tdci 115 +1 = 116ks ! 2002/03 god ghia.
Auto je kupljen pre skoro 3 meseca i presao sam oko 5 hiljada i za sad su reci samo pohvale!!! Prosecna potrosnja u gradu mu je 6.4 moje osrdnje voznje.
Na otvorenom mi je sisao na cak 5 i na nekim intervalima 4.9! Naravno voznje do 100km/h!
Jedno prilikom je sa nas cetvoro na auto putu vozen malo zustrije, cisto da probam kako se ponasa, i cajger je pokazao 205km/h al GPS~201 al mi se cini da je mogao jos malo!
Sto se tice opreme ona ce se moci videti i sa slika al evo da napomenem:
Ghia oprema, sedista plisana podesiva po visini, naslon za ruku sjajni detalji kako u autu tako i na pragovima vrata! 4x airbag A/C kilma kozni volan, takodje i komplet rucica menjaca! Pozadi takodje naslon za ruku! ABS i to necu da nabrajam! Evo par slika mog ljubimca!
http://i54.tinypic.com/16labg3.jpg
http://i54.tinypic.com/11lkfua.jpg
http://i54.tinypic.com/24wu1w2.jpg
http://i55.tinypic.com/9i7p6f.jpg
http://i55.tinypic.com/2uo1chx.jpg
http://i55.tinypic.com/kce05i.jpg
http://i51.tinypic.com/2uzdrnd.jpg
http://i56.tinypic.com/15f3jo3.jpg
http://i51.tinypic.com/2a9bp6f.jpg
http://i53.tinypic.com/14bqa77.jpg
http://i51.tinypic.com/1e756u.jpg

Eo ti bi bilo par slika sto se tice auta.

E sad me zanima posto nocu instrumen tabla i sve ostalo lepo sija sem jednog detalja a to je od 0 do 80 se ne vidi i kilometraza dole kako mogu to da zamenim i ko to radi i moze li druga boja?
@edit : slike su ispale velike pa sam mora samo linkove da okacim :(
Slika

Sale Sk
Poruka: 386
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h

Re: Focus TDCi 1.8 115

Poruka od Sale Sk » utorak, 16. avg. 2011. u 19:24h

svaka čast, dobar auto, dobra oprema. thumbsuph
ja kad sam uzimao auto, opremu uopće nisam ni gledao... samo da je taj motor, i troje vrata, haha. hahahaha

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 16. avg. 2011. u 20:21h

Tebi su onda crkle 2 ili 3 sijalice. Meni ne radi od 0 do 40, a do oko 60 slabije svetli.
Nije problem zameniti tu sijalicu, samo da se vidi koja je. A za kilometrazu ne znam kako se menja. To nisam otvarao. Druga boja mislim da moze, samo treba naci foliju koja ide preko tog ekrancica, i zamenis ih.
Inace, lepo izgleda auto. Jel iz uvoza ili je kod nas od ranije?
Zavidim ti sto imas bord comp! mrgreen I jedino mi se nikad nisu svidjale te zuta kazaljke. Lepse su crvene koje ima Zetec! :wub:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Nenad B.

Poruka od Nenad B. » utorak, 16. avg. 2011. u 20:42h

Veruj mi sale gledao sam da ima opremu pristojniju a ne samo onako ofrlje! Sto se tice auta nigde izgreban sve cisto enterijer je kao nov!
Sto se tice instrument table ja to sam ne bih cackao pa posle da ne znam da vratim i necu da mi zvecka i lupka posle skidanja jel se u autu nista zivo ne cuje!
Samo me iritira malo sto se to ne vidi kako treba. Auto je uvezen iz nemacke od coveka koga poznajem ! I stvarno sam prezadovaljan kako je ocuvan i odrzavan! Ide jako lepo al ga ne forsiram nego umereno (:

@edit:
evo jos 1 slika posto sam nju zaboravio koliko mi se cini
http://www.dodaj.rs/f/14/L9/27ImAL6i/slika0034.jpg
Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » utorak, 16. avg. 2011. u 22:17h

Lep Focus. thumbsuph
Slika Slika

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 17. avg. 2011. u 09:53h

Slobodno mozes sam da odradis zamenu sijalice! thumbsuph Ja sam vec rastavio sat da vidim kako se dolazi do nje, i starno nije komplikovano. Isto tako sam rastavio jos dosta stvari u enterijeru i oko motora! mrgreen Ovde ne mozes nista da pogresis jer nema puno posla.
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 17. avg. 2011. u 11:06h

Ima upozorenje u TIS-u da kad skines sat, drzis ga i dalje u vertikalnom polozaju (kao sto je na autu), kako ne bi iscurela silikonska tecnost iz instrumenata:
"The instrument cluster must be kept upright to avoid silicone liquid leaking from the gauges"
Djak pesak :)

Nenad B.

Poruka od Nenad B. » sreda, 17. avg. 2011. u 12:15h

Probacu to da otvorim, jel nije da se bas nista ne vidi ima jako malo svetla. E sad i ako otvorim ne znam sta sam dobio, moram opet nazad da vratim, jedino sam video kakve su sijlice. No nema druge to moram da obavim ;) hvala puno
Slika

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 17. avg. 2011. u 14:51h

Opusteno, ima nas jos forumasa koji imamo isti problem, pa svi cekamo da neko od nas skine to da vidimo koje su sijalice! hahahaha
Focus ST170
Focus SVT

Nenad B.

Poruka od Nenad B. » sreda, 17. avg. 2011. u 15:05h

dax92 piše:Opusteno, ima nas jos forumasa koji imamo isti problem, pa svi cekamo da neko od nas skine to da vidimo koje su sijalice! hahahaha
A znaci ni ti ne znas kakve su sijalice a kazes skino si e mangupa sunce ti :)
Slika

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 17. avg. 2011. u 15:11h

Nisam imao vremena do kraja da skidam tablu (al' sam snimio kako da je skinem). Ostalo sve oko nje sam skinuo.
Moracu da pogledam u knjigama koje sam dobio uz njega, mozda i pise negde. Jos samo da provalim kako se to kaze na italijanskom! :suicide:
Focus ST170
Focus SVT

macaneli
VIP
Poruka: 9928
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 17. avg. 2011. u 15:43h

skidao sam ja,nije komplikovano,imas par sarafa koji drze okvir i sat,kad poskidas sve srafe izvuces sat i skines dzek,nemoj vuci ko sivonja,imas patent tj kao polugicu koja sama izbaci dzek iz lezista kad je povuces na gore i to je to,zamenis sijalice i kraj...zao mi sto nisam slikao ali ko ce se svega setiti lol

a sijalice su vam one malecne ubodne 1.2w http://img.webme.com/pic/2/2000discount/12.jpg
njih ima oko 16 ukupno ako se ne varam i mislim da ima 3 ili 4 velike ubodne koje su za same brojke,a male su za lampice okolo
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 17. avg. 2011. u 15:53h

Ziveo macaneli!! :clap:
Imam jednu ili 2 te rezervne sijalice u kolima! Tako mi stigao iz italije! hahahaha :suicide:
Focus ST170
Focus SVT

Sale Sk

Poruka od Sale Sk » sreda, 17. avg. 2011. u 18:44h

Nenad B. piše:Veruj mi sale gledao sam da ima opremu pristojniju a ne samo onako ofrlje!

ma razumijem. thumbsuph
ja sam navikao na klimu, centralno, zračne i sl... tak da se to podrazumijevalo...
ali nemam recimo board comp, naslon za ruku i sl.

Nenad B.

Poruka od Nenad B. » četvrtak, 18. avg. 2011. u 01:51h

Pa vidi ovako drug, realno to mozes sve da ugradis tako da imaces i ti thumbsuph
Slika

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » četvrtak, 18. avg. 2011. u 09:37h

pa realno board comp ces malo teze da ugradis,za naslon mora da uzme sediste drugo ili da stavlja odvratni after market naslon

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

Sale Sk

Poruka od Sale Sk » četvrtak, 18. avg. 2011. u 15:51h

hehe, tako nekako. thumbsuph

zavisi... kad nađem vremena, vidjet ću jel ima nekakav šteker pripremljen za comp... ako nema odustajem, previše posla.. a naslon... da se naći i neorginalnih naslona koji izgledaju odlično.

izvinjavam se na skretanju sa teme. :beer:

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » četvrtak, 18. avg. 2011. u 20:46h

Sale Sk

Poruka od Sale Sk » četvrtak, 18. avg. 2011. u 21:10h

tenk ju veri mač thumbsuph

Nenad B.

Poruka od Nenad B. » subota, 28. jan. 2012. u 06:33h

Eo i mene da dignem temu iz naftalina posto me nije bilo duze vreme.
Posao, cure , problemi s fordom i tako.
Naime pre 3 meseca, mi se poceo javljati problem, da preko 2500 obr. Upali lampicu grejaca izgubi snagu i dimi ko sveti pilentije.
Svakim gasenjem/paljenjem auta taj je problem nestajao pa posle 10ak km se ponovo javljao.
Zvao sam "velike majstore" koji su me upucila na EGR sto je i meni bilo cudno da zbog EGR-a moze da prijavljuje gresku.
I naravno onda se setim Dragomira koji mi je u 2 reci rekao. "Regulator pritiska ili dizne"
I posle 2 dana sam skupio hrabrosti da odem i prikacim auto na dijagnostiku. A dijagnostika je rekla ono sto je rekao Dragomir a to je da su dizne zavrsile svoje.
I taman kad sam se vracao iz beograda sa voznje (posla) negde na vencu mi upali grejac i vise ne pomaze nista.
Nekako sam se dovukao do kuce ugasio auto i uz par piva nekako i zaspao.
Ujutru o paljenju auto sam mogao samo i da sanjam i tolko sam bio izludeo da sam teo da ga sikirom dovrsim.
No nekako sam se smirio i pozvao Gagia de mi je covek DOSLOVCE preko telefona rekao kako da skinem dizne i to je trajalo nekih 20 ak min.
Kad sam odneo dizne u DIZEL SERVIS VILIC Novi Sad/klisa. Na testiranju sad cu laiciki da pojasnim:
Na prelivnim ventilima ne sme vise da bude od 20cm3 pod pritiskim od 1000bara. A te vrednosti su na sve moje 4 dizne isli preko 120 cm3.
Zamenom prelivinih vetnila (uloske sam dobio gratis od coveka) Nije teo da me gleda onakog sludjenog te se smilovao i rekao "zao mi mladog momka da se tako pati i nervira oko masine" te cu ja tebi pokloniti po potrebi uloske.
Sutradan sam odslepao auto i dizne su bile odradjene. Taj ceh je ispao sa delphi fitlerom i rukama 450e.
Jedva sam cekao da upalim auto i da vidim sta se desava. Auto od tad ide mogu da kazem dosta bolje te je potrosnja gradska koja se popela na 9l Sisla na 7.2 6.9 u zavisnosti od guzve u gradu.
Inace VILIC servis jedan od boljih servisera u regionu i drzavi. Po prici ljudi i iskustava koje su imali.
Naime sad mi se desava jedan manji problemcic a to je da on malo zatrza oko 2000 obrtaja znaci samo malo cimne i ne uvek. A to mi se resi tako sto samo na 1 sec dodam pun gas i to nestaje. Napominjem da se to desi samo neki put i nema nikakvih problema oko vuce gresaka itd. Isao sam na daijagnostiku i gresku nije nasao.
Pa bi ja zamolio Gagia ako se susretao sa ovakvim problemom ako je to i problem da mi kaze svoje misljenje pozdrav za sve fordase!
Slika

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“