U pitanju je bio Ford Scorpio sedan restyle (od 92. do 94. godine) sa 2.0 dohc motorom,aut.menjačem i nekom polusiromašnom opremom (el.podizači,el.retrovizori,servo,CB,abs,diskovi na svim točkovima,šiber i još neki sitni detalji... klima 0 poena) ali u blago je reći novom stanju sa fascinantnih 42 i kusur 'iljade kilometara (pravih... imam sve knjižice i papire iz nemačke)...
Dobio sam ga sa setom čeličara i zimskim gumama i 5 alufelni sa njegovim prvim Firestone F630 gumama iz 1992. godine...
Auto je tada izgledao 'vako nekako...

I jedna slika ovako iz zezanja čisto da ilustruje veličinu gepeka

I naravno ja ne bih bio ja (tada) kad ne bih neki auto prodao i to ni manje ni više nego svom budućem zetu koji ga sve samo ne pazio i održavao...
I tako godine su prolazile auto se polako uništavao... čuk tamo,čuk vamo,ignorisanje manjih kvarova koji su dovodili do veći havarija,dva puta pucanje dihtunga glave (sipanje česmuše umesto antifriza i tako to sve na tu temu),umiranje automatskog menjača (zamenjen za manuelni) i tako generalno totalna nepažnja prema autu ga je dovela dotle da je bio u takvom stanju da nije bio za vožnju osim ako se ne uloži ozbiljnija svota novca... pa je zet to nešto probao da zbudži za neke manje novce pa je uložio u neke stvari ali naravno pošto nije u ostale to je i dalje bilo poluispravno za vožnju i čovek jednostavno odustane od auta i reši da ga proda poluispravnog kao tada za nekih nemogućih 2000 eur. (to je recimo bilo pre nekih godinu dana)
Za to vreme dok je on odlučivao šta će sa autom... on je auto ostavio kod mene na parking i tako je auto stajao u poluraspadnutom stanju oko godinu dana. Ja sam taj auto svaki dan gledao i svaki dan me bolela duša kad ga vidim onako ofucanog i zapuštenog a znam kakav je bio... jedina stvar koja me je sprečavala da vratim taj auto nazad jeste voljena Sierra koju sam tad vozio.
I eto pre mesec-dva zanimljivim okolnostima prodam Sierru za 1300 eur suvog keša i ponudim zetu 900 eur da otkupim taj auto nazad čisto da auto ne stoji i propada... možda taj auto nekome drugom ne vredi toliko para ali meni taj Scorpio vredi mnogo mnogo više pošto jelde znam šta je taj auto ustvari tj njegovu celu istoriju...
I naravno zećo bez problema on meni proda Scorpia za 900 eur... od tad se dosta toga promenilo...
Nažalost nisam dokumentovao fotke od prvog dana kad sam ga uzeo ali recimo to je bio blagi horor... auto ceo u pečatima od ptičjih "bombi",enterijer štrokav kao da je atomska bomba pala unutra,na benzin radio na dva ipo cilindra,na plin trokirao,signalizacija u totalnom autu,napred bile montirane 15ice alufelne sa zimskim gumama a pozadi 14ice čelik sa zimskim gumama i još raznoraznih detalja koje sam dosad doveo u red ali još ima posla.
Auto sad izgleda recimo 'vako nekako... (izvinjavam se za slike... fotoaparat nemam)

Eto jedina vizuelna razlika u odnosu na ranije jeste branik koji vrljavo stoji,migavac koji vrljavo stoji,lajsna ispod farova koja vrljavo stoji i Borbet A 16ice 7.5j ET20 na 195-55-16 Bridgestone Turanza ER300 gumama.
Stanje na satu je trenutno ovako...

Eto ako se ovo može nazvati ukratko...