Bicu Boss 429, to je i onako bio semi hemi motor
Vi u US imate mnogo dobrog Focusa SVT, odnosno evorpskog Focusa ST 170 samo sa drugacijim detaljima i sportskijim utiskom. Tehnicki su isti, 2.0 Zetec sa 170 ks, 6 speed i brdo modifikacija u odnosu na moj 2.0. Mislim da je samo blok isti.
Doduse, imali ste i 2.3 Focusa ali on je imao 150 ks i bio je sporiji nego SVT a Focus RS ( 220ks ) nije dolazio u Ameriku ali zato novi RS hoce. Mislim da je ta ST 170/STV varijanta najbolji Focus ikad! Vrhunska tehnologija, lezanje jos uvek iznad svih i odlicna oprema. Evropskih ST170 nije mnogo napravljeno, prosao je prilicno nezapazeno jer se pojavio kad je Focus vec bio uveliko uhodan model ali su svi testovi jako pozitivni a i dalje drzi cenu jer ko zna sta je taj auto ne pita koliko kosta.
Cuo sam za jednog ST170 u Srbiji ( i nijednog RS Focusa, dok obicnih pa i uvezenih iz amerike ima koliko oces ) i to u Sabcu, uskrnavljen sa nekim ricerskim plastikama. Moracu jednom da odem da ga vidm, bas me interesuje. Posto je dosta Focusa doslo iz Amerike i vidjaju se po ulicama, uvek sam se interesovao da li je neko slucajno uzeo SVTa ali nikad ga nisam video sto opet ne znaci da nema. Uglavnom su ZX3 i sedani sa 1.8 i 2.0 motorima i cesto sa automaticima a kad otvoris haubu, ima nekih malih razlika.